Serie A (11): Napoli 3-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:46

delarudii pisze:brawo za zmiany Kąte... dla mnie kompletnie spoźnione, bezsensowne... brawo dla piłkarzy - natomiast od początku sezonu nie potrafie zrozumieć tego fenomenu Kąciaka
Conte moze i zmian nie robil ale widocznie nie musial, potrafil chlopakow zmotywowac tak ze zremisowalimy i brawa dla niego.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:47

Dzięki chłopaki!!!!
Jestem baaardzo zadowolony z tego remisu. Podnieśliśmy się z trudnej sytuacji(2:0,3:1) to pokazało charakter tej drużyny! BRAWO.

Pepe kapitalny rajd, dużo przypadku a finisz świetny. Kolejny dołek do kolekcji. Vucinic dzisiaj grał świetnie (znowu asysta). Fajnie że Esti strzelił.

Co oznaczało QUAGLIARELLA 71? Bo niewiem o co kaman. Conte za długo czeka ze zmianami :roll:

Mamy 2 pkt przewagi nad resztą. Teraz Cesena więc chyba pewne trzy punkty. Czyżby zabrakło Vidala w tym spokaniu??

FORZA JUVE!!

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

świetna druga połowa w naszym wykonaniu. Ta drużyna zaczyna mieć świetny charakter i wolę walki ! jestem bardzo zadowolony z comebacku naszych ! Bonucci jednak zero :( Bardzo doceniam pracę Vidala w środku pola , to co ten facet robi to mistrzostwo świata !
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2011, 22:47 przez KondzioJuveFans, łącznie zmieniany 1 raz.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
probeert

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dobry come back nie jest zły :smile: 3:3 to sprawiedliwy wynik, a okazji do większej ilości bramek nie brakowało. Podobał mi się ten team spirit, bo dzięki niemu zaliczyliśmy dobry powrót. Jak zwykle najwięcej mojej uwagi skupiał Gigi :whistle:
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2011, 22:47 przez probeert, łącznie zmieniany 1 raz.

In Marotta I trust...
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tak na prawdę to chyba właśnie największym wygranym jest Conte. Konsekwentnie stawiał na ustawienie i piłkarzy, którzy zawiedli w pierwszej połowie. Największym dziś plusem chyba dla Anotnio było to, że nie wpuścił Milosa.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dokładnie zagrali bardzo ładnie.
Aha i Lichtsteiner grał na kodach w końcówce :prochno:

kuba_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:48

SKAr7 pisze:szkoda, że nie chcieliśmy tego meczu wygrać, bo Mazzarini popełnił błąd zmieniając formację, co mogliśmy i powinniśmy wykorzystać
Zgadzam sie z toba w 100% samą końcówka meczu zagrali tak jakby prowadzili jedna bramką

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:48

No i Juventus pokazal charakter, z 3:1 zrobic 3:3 i jeszcze miec kilka sytuacji bramkowych :)
Zdenerwowalo mnie tylko to, ze ja tu do konca trzymam kciuki, ogladam na stojaco a Conte na remis idzie...

KLIK ==>www
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:49

pezet1988 pisze:Miny Conte, wielokrotnie pokazywanego przez realizatora, bezcenne!

To właściwy Pan na właściwym miejscu, a kto się ze mną nie zgadza ten dostanie pstryczka w nos :D
Ciekawe, czy podpiszesz się pod tymi słowami jak Juventus skończy sezon na ulubionym 7 miejscu.
pezet1988 pisze:Jest tylko JEDEN BÓG! Messi? Nie! Cristiano! Nie! SIMONE PEPE!
Rasiak w swoim czasie też strzelał.

Ochłoń i poczekaj z tymi spazmami do końca sezonu, bo Conte może okazać się Del Nerim / Ferrarą / Zaccheronim, a Pepe ogórkiem na sterydach, godnym Ceseny.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:49

Priorytetem jest kupno środkowego obrońcy. Bonucci jest strasznie niepewny.

W następnym meczu dałbym odpocząć Vuciniciovi. Quagliarella powinien dostać szansę od 1 minuty. Estigarribia całkiem całkiem sobie poradził. Test zdany. Conte sprawił, że na drugą połowę wyszedł inny Juventus. Brawo
nynek pisze:
pezet1988 pisze:Miny Conte, wielokrotnie pokazywanego przez realizatora, bezcenne!
To właściwy Pan na właściwym miejscu, a kto się ze mną nie zgadza ten dostanie pstryczka w nos :D
Ciekawe, czy podpiszesz się pod tymi słowami jak Juventus skończy sezon na ulubionym 7 miejscu.
pezet1988 pisze:Jest tylko JEDEN BÓG! Messi? Nie! Cristiano! Nie! SIMONE PEPE!
Rasiak w swoim czasie też strzelał.

Ochłoń i poczekaj z tymi spazmami do końca sezonu, bo Conte może okazać się Del Nerim / Ferrarą / Zaccheronim, a Pepe ogórkiem na sterydach, godnym Ceseny.
trzeba być ślepym by nie widzieć, że - w przeciwieństwie do trzech wymienionych extrenerów - Conte wprowadził głód zwycięstwa i styl, wreszcie zaczęliśmy grać i te mecze chce się oglądać, a należy zauważyć, że nasz skład nie jest wcale taki mocny... są 3 personalnie silniejsze teamy
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2011, 22:53 przez ketraB, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:50

Nie powiem czuje nie dosyt. Co prawda uważałem remis za dobry wynik, ale gra była ŻENUJĄCA. Tak jak w pierwszej połowie grać nie wolno. Niby wynik wybronili, ale serce sie krajało jak widziało sie taką patologie... Zresztą, druga połowa to gra przypadków i tylko dzięki nim skończyło sie jak skończyło. Mam nadzieje, że już wszyscy na dobre wyleczyli sie z Vucinicia, bo to nie ja jestem uprzedzony tylko on jest tragiczny. Oprócz piętek na ślepo zakres jego możliwości jest żenująco ubogi. Super Esti zagrał, Pepe oprócz rajdu patologia i kompletne zero. Najlepszy z Juventusu zdaje sie Vidal.

Poszczególni zawodnicy (wyjsciowe 5,75)
Gigi- 5,75, gole nie na jego konto ale jednak 3 wpuścił.
Lichy- 6,00 solidnie, jak zawsze zresztą.
Barzagli- 6,25 zdecydowanie najlepszy obrońca, bezbłędnie.
Bonucci- 4,50 tutaj za to zdecydowanie najgorszy. Zdaje sie przy wszystkich golach mial udział. Do tej pory go broniłem, ale wszystko ma granice..
Chiellini- 6,00, fajny mecz Kielona.
Pepe- 5,25, uratował go tej super rajd, bo ogólnie to strasznie, strasznie słabo.
Pirlo- 5,50, jak na niego również słabo, szczegolnie ten karny i ogółem rażące błedy.. w drugiej połowie sie troche odgryzł.
Vidal- 6,75, full zaagnażowania, w drugiej połowie fajnie piłka chodziła w środku własnie za jego sprawą. MVP.
Estigaribbia- 6,00, chłopak ma potencjał, dużo lepszy niż Giakerini. Gola nie widziałem (akurat do WC wyszedłem ) ale z przebiegu meczu na prawde jeden z lepszych.
Matri- 6,00 klasa sama w sobie, zrobił ile mógł, zdobył gola, poza tym w jego grze widać ten błysk, błysk dużych umiejetności.
Vucinić- 4,50, Moim skromnym zdaniem, poziom Bonucciego. 1/15 zagrań dobre, reszta na ślepo, albo do przeciwnika. Zupełne zero. Te piętki w pewnym momencie mnie do szewskiej pasji doprowadzały bo wszystkie były na afere.

A i słowo apropo Conte. Jak dla mnie już w przerwie powinny być zmiany. Zupełnie nie rozumiem czemu tak długo czekał. Napoli w drugiej połowie dało sie zepchnąć słabemu dziś Juventusowi, trzeba było to wykorzystać i wpuścić Quaga czy nawet Krasicia. Ale nie po co.
Ogółem jestem rozczarowany grą, w miare zadowolony z wyniku.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nie wiem, co napisac po tym, co zobaczylem w drugiej polowie :D Conte nie zmienil ustawienia, ktore w pierwszej polowie nie dzialalo, nie zrobil zadnych zmian, a mimo to, po przerwie ogladalismy juz ten prawdziwy Juventus. Wielka szkoda, ze po bramce Pepinho nie udalo sie wbic czegos jeszcze, to juz by byla kompletna masakra.

Z mniej przyjemnych akcentow - brak zmian (Lichtsteiner juz o zmiane blagal, nie mial zupelnie sily biegac, mial szczescie, ze nie wylecial) i gra Bonucciego (dziwne, ze przy trzecim golu skandowali nazwisko Pandrzewa, a nie jego)

Tak, czy inaczej dzisiejszy sprawdzian zdalismy. Nie na piatke, ale mimo wszystko zdalismy. Umacniamy sie na prowadzeniu. W niedziele przyjezdza do nas Cesena i mam nadzieje, ze wygramy spokojnie, nie oslabiajac sie jednoczesnie przed kolejna wycieczka do Rzymu.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Esti dość bezproduktywny, ale bramkę zasadził. Zmiany Conte-jak zwykle, ale podstawowi go wybronili. Druga linia grała o klasę lepiej. Napoli spuchło-obudzili się na jakieś 15min. w drugiej połowie, ale dalibyśmy radę wygrać ten mecz gdyby nie Bonucci. I na kiego czorta Conte oddawał Zieglera-tego to pewnie on sam już dziś nie wie... Trzeba pochwalić Vucinicia za dobrą drugą część spotkania. Nawet Kielon uaktywnił się w ofensywie. :D
A taki był piękny "amerykancki" strzał Matriego, szkoda, że po gwizdku. :whistle:
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2011, 22:52 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

a pomyślcie co by się stało, gdybyśmy podmienili Bonucciego... ;)

Brawo chłopaki!!! Wspaniały pokaz waleczności i siły charakteru!

Radujmy się! Juventus wrócił!!!

Winiar1989JuveForever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 22:51

Mamy Charakter :) predyspozycje na Mistrzostwo , najlepsze ,że w rundzie rewanżowej wiele ważnych meczów gramy u siebie , Lazio,Roma,Napoli,Inter,Udine.

Podsumowując , pierwsza połowa słaba , druga bardzo Dobra , dla uzupełnienia składu trzeba sprowadzić światowej klasy środkowego obrońce, Bono chyba za niedługo wyczerpie kredyt zaufania, Esti po bramce sie obudził, może coś z tego bedzie. Vucinic mnie zawodzi po raz kolejny

Zablokowany