Serie A (11): Napoli 3-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 13:45

zahor pisze:kiedy myśmy ostatnio mieli takiego klasycznego lewoskrzydłowego w składzie?
No to chyba jeszcze Nedved.
zahor pisze:Wydaje mi się że jeżeli będziemy mieli trzech zdrowych pomocników, to ustawienie linii ataku jest już mniejszym problemem. Zawsze można przejść z 4-3-2-1 na 4-3-1-2 - wydaje mi się że zarówno Vucinić, jak i Del Piero z powodzeniem mogą wystąpić w roli trequartisty w awaryjnej sytuacji.
Ja bym to obecne bardziej ocenił jako 4-1-2-3 niż 4-3-2-1, ale jak zwał tak zwał. 4-3-1-2 wolałbym uniknąć bo to faktycznie w Juve nie wychodziło najlepiej. z resztą wątpie w taki pomysł, bo Conte lubi grać skrzydłami. No ale jest kilka pomysłów: Krasic, Giaccherini (ten może nie najlepszy, ale możliwy), czy Alex lub Quagliarella w pierwszym składzie, ale wtedy to takie niepełne 4-3-3, choć niektórzy pewnie by chcieli Vucinic-Matri-Fabio Q. ...

Napoli dobrze gra z mocnymi przeciwnikami, ale to samo można powiedzieć o Juve. Dosyć podobny bilans mają jak Lazio, w sensie takim że mało tracą i niewiele strzelają, choć bardziej nierównomiernie to rozłożone, ale jak się powtórzy wynik z soboty (z Rzymu), to zły nie będę.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 13:56

Podobno Inler jest zdolny do gry, ale Cavani nie zagra. Tak przynajmniej informuje tuttosport i tuttojuve. Jest to dla nas świetna wiadomość. W takiej sytuacji trzeba wywieźć z Neapolu 3 punkty.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 13:58

@D@$ pisze:
zahor pisze:kiedy myśmy ostatnio mieli takiego klasycznego lewoskrzydłowego w składzie?
No chyba jeszcze Elia.

Podobno Cavani nie zagra.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 14:01

Wow. Po raz pierwszy od nie pamietam kiedy mamy szanse odskoczyc na 4 punkty od reszty stawki. Ciezkie, bardzo ciezkie spotkanie, prawdziwy test zarowno umiejetnosci zespolu jak i jego psychiki. Nie zagra Cavani? Spoko - u nas zabraknie Marchisio, ktory stanowil o sile drugiej linii Juventusu w ostatnim okresie. Trudno przewidziec wynik, ale mysle, ze jest spora szansa 3 punkty.

Make friends for life or make hardcore enemies!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 14:04

blackadder pisze:Podobno Inler jest zdolny do gry, ale Cavani nie zagra. Tak przynajmniej informuje tuttosport i tuttojuve. Jest to dla nas świetna wiadomość. W takiej sytuacji trzeba wywieźć z Neapolu 3 punkty.
Są jeszcze Lavezzi i Hmasik ;)

Ciekaw podsumowanie statystyczne nt. Juve przedstawił goal.com

Ta drużyna naprawdę zaczyna ciekawie wyglądać. Ciekawe, w jakich humorach będziemy po dzisiejszym meczu.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 14:35

pan Zambrotta pisze:
@D@$ pisze:
No chyba jeszcze Elia.
Tia, równie dobrze można postawić obok siebie oryginalnego szampana i "Sowieckoje Igristoje", bo przecież oba to wina musjące.

Z Cavanim to na pewno nie ściema?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 14:45

Vimes pisze:
pan Zambrotta pisze:
@D@$ pisze:No to chyba jeszcze Nedved.
No chyba jeszcze Elia.
Tia, równie dobrze można postawić obok siebie oryginalnego szampana i "Sowieckoje Igristoje", bo przecież oba to wina musjące.
było pytanie o pozycję, nie o klasę.

Sowieckoje Igristoje <3

EDIT: Faktycznie, to poprawna nazwa. Dotąd myślałem, że powinno się czytać: Carskoje Igristoje... :shock:
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2011, 17:01 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 15:07

pan Zambrotta pisze: Sowieckoje Igristoje <3
Pokaż mi co pijesz, a powiem ci, kim jesteś. Jakie to prawdziwe...

Na goal piszą, że Cavani raczej nie zagra. Bez niego ten zespół jest uboższy o 30 % swojego potencjału.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 15:09

Więc już pewne:
Cavani na pewno nie zagra a Inler na 99%. Jest dla nas naprawdę dobra sytuacja i musimy ją wykorzystać. Jednakże nie można zapominać że jest też Lavezzi który będzie mógł sporo namieszać do spółki z Hamsikiem.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 15:24

pan Zambrotta pisze:
Vimes pisze:
pan Zambrotta pisze:No chyba jeszcze Elia.
było pytanie o pozycję, nie o klasę.
Moim zdaniem Elia najlepiej sprawdziłby się na pozycji zbieracza.

Jeżeli nie będzie Cavaniego to liczę na remis, a zwycięstwo ucieszy mnie bardziej niż spotkanie Elii z członkami Ku-Klux-Klanu.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 15:26

Vimes pisze:Moim zdaniem Elia najlepiej sprawdziłby się na pozycji zbieracza.

Jeżeli nie będzie Cavaniego to liczę na remis, a zwycięstwo ucieszy mnie bardziej niż spotkanie Elii z członkami Ku-Klux-Klanu.
po prostu go nie lubisz, przestań owijać w bawełnę :naughty:
pumex pisze:
deszczowy pisze:Łatwo nie będzie, bo Napoli jest zwyczajnei cholernie mocne w tym sezonie, a my, hm, gramy bez Marchisio.
Nawet deszczowego boli brak Marchisio. To dobitnie pokazuje, że chłopak (Marchisio) się rozwinął :wink:
dobrze, że podkreśliłęś, że chodzi o Marchisio. Bo inaczej ktoś by jeszcze pomyślał, że chodzi o tego drugiego.

Co do meczu - podobno Inler też się sypie.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 15:40

pan Zambrotta pisze:
Vimes pisze:Moim zdaniem Elia najlepiej sprawdziłby się na pozycji zbieracza.

po prostu go nie lubisz, przestań owijać w bawełnę :naughty:
E tam, od razu nie lubię. Po prostu pić mi się chce. Elia najwcześniej zagra w Coppa Italia. Przypuszczam, że w lidze nawet trawy nie powącha. Będzie musiał wrócić do Holandii.

Liczę, że Conte nie zmieni koncepcji i będzie 4-3-3 z Pazienzą.

Obrazek
JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 16:20

gdyby ktos mi powiedzial kilka miesiecy temu ze bede zgrzytal zebami bo Marchisio nie moze zagrac :shock:
I have a bad feeling about this! czuje dziwny lek przed tym meczem, czulem go przed pierwotnym terminem, czuje i teraz.
wygralismy 4 mecze z rzedu, nie pamietam kiedy bylo tak po raz ostatni. a 5 zwyciestwo pod rzad to chyba tylko najstarsi gorale pamietaja.
ale licze na zwyciestwo. potrafimy grac z mocnymi przeciwnikami, nie powinno byc problemu z motywacja.
ale nie bede plakal jesli zremisujemy, wazne by kontynuowac serie bez porazki. najwazniejsze zeby nasi dali z siebie wszystko i walczyli o kazdy centymetr boiska. w takim wypadku przyjme kazdy wynik.
kiedys musimy przegrac, ale oby nie w tym meczu, oby nie z Napoli.
licze ze znow wyjdziemy 4-3-3. ale tez ze Conte da pograc troche Alexowi jesli sytuacja bedzie tego wymagala.
mysle ze dobrze by sie bylo choc troche odkartkowac, jakos sobie damy rade w nastepnym meczu bez 1-2 zawodnikow

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 16:56

Obrazek

Nie wiem jak wy, ale mnie solidnie zaskoczyło to ustawienie. Ehh, my sie od 4-2-4 już nie uwolnimy. Nie gramy tak, ale dziennikarze ciągle przedstawiają w ten sposób ustawienie Juve. Przeciez to zwykłe 4-4-2!

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 17:00

A mnie nie do końca. Takiego skłądu się spodziewałem. Jedyne zaskoczenie dla mnie to Estigarribia. Wolałbym zobaczyć Pazienzę albo Krasicia w wyjściowym składzie. A to jak media rozpisują nasze ustawienie to niech piszą a Conte i tak ustawi drużynę po swojemu.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2011, 17:05 przez Darius19, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE
Zablokowany