Mercato (zima 2011/12)
- pablo1503
- Juventino
A więc: Giovinco + Hummels + ? = Awesome Mercato
Tylko, czy jest to możliwe?

Tylko, czy jest to możliwe?

Jeżeli to są jego prawdziwe słowa, to kto wie, może coś z tego będzieHummels: 'Who wouldn't join Juve?'
Borussia Dortmund starlet Mats Hummels admits he is “honoured that Juventus are interested in me.”
Bianconeri director Fabio Paratici was in London this week to watch Hummels during the Champions League game with Arsenal.
“I am honoured that Juventus are interested in me,” he told Tuttosport.
“Knowing such an important club wants to sign me is very exciting and forces me to ask myself some questions.
“I can see myself playing abroad, even if at the moment I am concentrated on Borussia. Who wouldn’t want to play for Juve?”
FI.net

- @Maras@
- Juventino
Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca (np. Kolarov) bo Bonucci jest średnio pewny i lepiej żeby na środek wrócił Kielon...pablo1503 pisze:A więc: Giovinco + Hummels + ? = Awesome Mercato
Tylko, czy jest to możliwe?![]()
Jeżeli to są jego prawdziwe słowa, to kto wie, może coś z tego będzieHummels: 'Who wouldn't join Juve?'
Borussia Dortmund starlet Mats Hummels admits he is “honoured that Juventus are interested in me.”
Bianconeri director Fabio Paratici was in London this week to watch Hummels during the Champions League game with Arsenal.
“I am honoured that Juventus are interested in me,” he told Tuttosport.
“Knowing such an important club wants to sign me is very exciting and forces me to ask myself some questions.
“I can see myself playing abroad, even if at the moment I am concentrated on Borussia. Who wouldn’t want to play for Juve?”
FI.net

- pablo1503
- Juventino
Tu się rodzi pewien problem. Przychodzi do nas Hummels i Kolarov. Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini? Dlatego wolałbym, żeby przyszedł tylko Hummels, a Chiellini został na lewej.Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca
Chociaż to tylko mrzonki, bo i tak mało prawdopodobne, żeby ktoś pokroju Hummelsa do nas przyszedł zimą.

- Brutalo
- Juventino
Zimą do obrony potrzeba moim zdaniem jedynie lewego obrońcy. Środek jest obecnie nieźle obstawiony. Dziwi mnie kompletne olanie Motty i zabieranie na mecze tylko jednego nominalnego prawego obrońcy. Jeżeli Ememens aż tak nie podoba się Conte, trzeba by kupić jakiegoś prawego zmiennika.pablo1503 pisze:Tu się rodzi pewien problem. Przychodzi do nas Hummels i Kolarov. Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini? Dlatego wolałbym, żeby przyszedł tylko Hummels, a Chiellini został na lewej.Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca
Chociaż to tylko mrzonki, bo i tak mało prawdopodobne, żeby ktoś pokroju Hummelsa do nas przyszedł zimą.
Aha, zimą raczej nikt nie przyjdzie. Fajnie było by sprowadzić środkowego pomocnika. Wypada Marchisio, wchodzi Pazienza, a Marrone to jedyny środkowy pomocnik na ławce. Ciągle martwi mnie ta wąska ławka, ale działa... Oby jak najdłużej

- Arbuzini
- Juventino
Co to za problem? DC i Grosso są do odstrzału. Nawet jeśli jakimś cudem uchowają się w drużynie to grać nie powinni. W takim wypadku Chiellini byłby pierwszym rezerwowym na lewą stronę. Nikogo innego do tej roli bym zresztą nie szukał, bo ciężko o kogoś lepszego. Rywalizacja o środek obrony na złe nam nie wyjdzie, bo na tej pozycji tylko Barzagli trzyma poziom. Dorzucić do tego darmowego Boulahrouza i obrona stałaby wreszcie na bardzo wysokim i wyrównanym poziomie. Opcjonalnie do tego można rozważyć Mesto, bo może grać jako prawy obrońca oraz skrzydłowy, a także na środku pomocy. Za darmo mógłby okazać się bardzo cennym zmiennikiem, na których nadmiar w tych strefach boiskach nie narzekamy.pablo1503 pisze:Tu się rodzi pewien problem. Przychodzi do nas Hummels i Kolarov. Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini? Dlatego wolałbym, żeby przyszedł tylko Hummels, a Chiellini został na lewej.Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca
Oczywiście nie do zrobienia w zimowe mercato, ale dołączając do tego lato - dałoby radę. Pod warunkiem, że uda się ukręcić graczy klasy Hummelsa i Kolarova...
EDIT:
Zapomniałem o kluczowej sprawie. Bonucci out

Ostatnio zmieniony 27 listopada 2011, 23:07 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- @Maras@
- Juventino
Nie, no racja. Dlatego wolałbym porządnego lewego i Kielona na środku ;Ppablo1503 pisze:Tu się rodzi pewien problem. Przychodzi do nas Hummels i Kolarov. Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini? Dlatego wolałbym, żeby przyszedł tylko Hummels, a Chiellini został na lewej.Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca

- pumex
- Juventino
Ja chyba coraz bardziej przekonuje się do opcji "Chiellini na lewej". Chodzi mi o to, że obecnie jest wyraźny deficyt dobrych lewych obrońców, tak naprawdę na horyzoncie widzę tylko Kolarova, którego z City wyciągnąć łatwo nie będzie. Natomiast można trochę poprzebierać w stoperach, a jako, że Chiellini daje rade na lewej, to jestem za sprowadzeniem środkowego obrońcy. Marzenie, co jest oczywiste, to Hummels 

- @D@$
- Juventino
Dobra, wiem że na podwyżkę nikt by nie narzekał, ale zmienić United na City to trochę jak Real na Atletico czy Inter na Milan...mateusz6 pisze:Tevez odszedł do City, bo w United był tylko rezerwowym. W City miał pewny plac i status gwiazdy. A kasa? Jak dawali to miał nie brać? Jakby zgodził się na pensję w okolicach 5 mln na sezon to ja bym go chętnie w Juve zobaczył.
Jeśli brać dosłownie to co powiedział to wychodzi na to tylko, że póki co się nie kontaktowali z żadnym zawodnikiem, przynajmniej po letnim mercato. W praktyce bedzie to oznaczać, że grubszej gotówki zimą się nie wyda, co nie znaczy, że nie trafią się jakies promocje typu Barzagli, czy wypożyczenia typu Matri.annihilator1988 pisze:Wydaje mi się, że te słowa padły w odniesieniu do możliwych zmian w formacji ataku. Brak wzmocnień, uzupełnień, w trakcie zimowego okienka transferowego to samobójstwo :doh:
Krótko mówiąc, jak wydamy zimą ponad 10 mln to się bardzo zdziwię.
Conte i tak daje na ławkę zawsze jednego obrońcę, więc tez branie nie wiadomo ilu nie ma sensu, choć faktycznie za Szwajcara nie mamy nikogo konkretnego jakby co. Motta poza tym jest słaby w defensywie i to go dyskwalifikuje, co z tego że w sparingach ładnie ciągnie do przodu i coś tam nawet strzelił. Ogólnie to niewypał transferowy, Marotta chyba faktycznie musiał go wykupić, bo sensu większego w tym nie było.Brutalo pisze:Dziwi mnie kompletne olanie Motty i zabieranie na mecze tylko jednego nominalnego prawego obrońcy.
Wąska, bo miało być 4-4-2 i wtedy Vidal z Pazienzą był w zupełności wystarczyli.Brutalo pisze:Ciągle martwi mnie ta wąska ławka, ale działa... Oby jak najdłużej
Ja chyba też. Ogólnie defensywa wygląda pewniej z dwoma środkowymi plus Chiellini, niż np. jakiś mocno ofensywny lewy z Chiellinim i Barzaglim w środku a Giorgio jest całkiem przyzwoity na lewej. Ciekawe że De Ceglie prze któregoś trenera jest brany pod uwagę jako podstawowy zawodnik a potem rzeczywistość szybko to weryfikuje i Paolo ławkuje (no dobra, za Del Neriego po rpostu miał kontuzję).pumex pisze:Ja chyba coraz bardziej przekonuje się do opcji "Chiellini na lewej".
Jordi Alba z Valencii daje radę na lewej, super koleś. Ale go bankowo łyknie Barca.... Generalnie uważam, że lepiej ściągnąć jakiegoś fajowego stopera i niech Kielon zostanie na lewej, tyły spokojniejsze.pumex pisze:Ja chyba coraz bardziej przekonuje się do opcji "Chiellini na lewej". Chodzi mi o to, że obecnie jest wyraźny deficyt dobrych lewych obrońców, tak naprawdę na horyzoncie widzę tylko Kolarova, którego z City wyciągnąć łatwo nie będzie. Natomiast można trochę poprzebierać w stoperach, a jako, że Chiellini daje rade na lewej, to jestem za sprowadzeniem środkowego obrońcy. Marzenie, co jest oczywiste, to Hummels
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- meda11
- Juventino
Że co?! :shock:@D@$ pisze:Dobra, wiem że na podwyżkę nikt by nie narzekał, ale zmienić United na City to trochę jak Real na Atletico czy Inter na Milan...mateusz6 pisze:Tevez odszedł do City, bo w United był tylko rezerwowym. W City miał pewny plac i status gwiazdy. A kasa? Jak dawali to miał nie brać? Jakby zgodził się na pensję w okolicach 5 mln na sezon to ja bym go chętnie w Juve zobaczył.
Hummels nie przyjdzie w styczniu.
- Łukasz
- Juventino
Dziwi mnie, że Cię to dziwi. Motta nie umie grać w piłkę.Brutalo pisze:Dziwi mnie kompletne olanie Motty
- zahor
- Juventino
Jordi "sense coll" Alba? Mnie akurat nie przekonuje, kibiców Valencii też nie do końca. Kolejna sprawa to taka, że to nie obrońca, tylko pomocnik. Jeżeli mamy już kogoś brać z tej zespołu, to zdecydowanie Mathieu. Gość na tej lewej stronie gra naprawdę świetnie, do tego można go ustawić również jako lewoskrzydłowego kiedy potrzeba odbierać wysoko piłkę.^FAZZI^ pisze: Jordi Alba z Valencii daje radę na lewej, super koleś. Ale go bankowo łyknie Barca.... Generalnie uważam, że lepiej ściągnąć jakiegoś fajowego stopera i niech Kielon zostanie na lewej, tyły spokojniejsze.
- Nedved4life
- Juventino
Ta bo Hummels to jest jakiś bóg piłkarski, najlepszy stoper świata i w ogóle kozak. Ogarnijcie się, chłopak jak na swój wiek radzi sobie świetnie i warto byłoby go kupić ale nie jest na pewno kimś kto z miejsca za 'nazwisko' wygryza kogoś z naszych. W niemczech gra dobrze, ale to słabsza liga od serie a, a w lm zawodzi, bo nie gra na swoim poziomie.pablo1503 pisze:\Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini\Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca
- pablo1503
- Juventino
W tym przypadku, to raczej Chiellini wygryzłby Hummelsa za nazwisko, a nie na odwrót.Nedved4life pisze:Ta bo Hummels to jest jakiś bóg piłkarski, najlepszy stoper świata i w ogóle kozak. Ogarnijcie się, chłopak jak na swój wiek radzi sobie świetnie i warto byłoby go kupić ale nie jest na pewno kimś kto z miejsca za 'nazwisko' wygryza kogoś z naszych. W niemczech gra dobrze, ale to słabsza liga od serie a, a w lm zawodzi, bo nie gra na swoim poziomie.pablo1503 pisze:\Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini\Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca

- Tharp
w koncu ktos to powiedzial.Nedved4life pisze:Ta bo Hummels to jest jakiś bóg piłkarski, najlepszy stoper świata i w ogóle kozak. Ogarnijcie się, chłopak jak na swój wiek radzi sobie świetnie i warto byłoby go kupić ale nie jest na pewno kimś kto z miejsca za 'nazwisko' wygryza kogoś z naszych. W niemczech gra dobrze, ale to słabsza liga od serie a, a w lm zawodzi, bo nie gra na swoim poziomie.pablo1503 pisze:\Na środku, rzecz jasna, gra Hummels z? Barzagli czy Chiellini\Awsome to byłoby gdyby przybył do nas jeszcze lewy obrońca
Nie widzi mi sie ten caly Hummels. Robia z niego na sile niewiadomo jaki talent w obronie, cos a la duet Bonucci&Ranocchia za czasow gry w bari, tylko ze JESZCZE bardziej pompuja ten balon. Do tego dochodzi fakt, jaka roznica jest w obronie, i grze obroncow, miedzy Serie A i Bundesliga. Zwykle obroncy ktorzy sie sprawdzaja tu, nie sprawdzaja sie tam (Kjær, BARZAGLI, itd), a ci co daja rade tam, cieniuja tutaj (Molinaro, anyone?)
Proponuje wyslac De Ceglie, Motte, i kogo tam jeszcze chcecie, to jakiegos schalke czy werderu, ide o zaklad ze byliby gwiazdami w lidze niemieckiej :p
Jesli juz mamy kogos koniecznie sciagac na obrone w zime, to musialby to byc lewy obronca na lawe (nie do pierwszego skladu, bo raz ze Chiellini daje rade, a dwa, ze zanim wchlonie od Conte nastawienie, i nauczy sie z nami grac, to potracimy przez niego punkty ;p) i ktos na srodek/prawa strone. Tez na lawe. Co by Bonucci&Barzagli no i oczywiscie Lichy mieli swoich zmiennikow. Motta moze sie bujac, a Sørensenowi - mimo ze wierze w jego talent - nie ufam na tyle zeby go wystawiac za Lichego, ewentualnie moglby byc czwartym obronca. Ale, mysle ze lepiej go wypozyczyc do novary, sieny, czy cagliari. Gdziekolwiek do serie a, gdzie mialby gwarantowana gre.
Dalej, przydaloby sie sprowadzic jakiegos drugiego Pazienze, bo jak mamy sie kurczowo trzymac 4-3-3, i nagle wypadnie nam np. Pirlo i Vidal, to wychodzimy na mecz srodkiem Markizjo/Marrone/Pazienza >.<
I napisalem "drugiego Pazienze", bo nie ma sensu sie w tym momencie szczypac zeby zakontraktowac kogos mocniejszego, raz ze nie ma kasy ani ligi mistrzow, a dwa ze takie transfery lepiej robic latem, kiedy bedzie mozna celniej ocenic obecny sezon, i przewidziec cele na nastepny.
No i na koniec, mysle ze najwyzszy czas spieniezyc naszego skrzydlowego blond-Amauriego* prawej strony.
(* - pierwsze pol sezonu wielka gwiazda, a pozniej kupa kupa kupa. Brzmi znajomo?)
EDIT: blad w nazwisku Pazienzy
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2011, 19:05 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.