Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2011, 20:41

Jerzy nie daje sie uwiesc jednej dupie ktora jest przyjacielem domu. Zabujala sie w nim ale on ma w nia <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i stara sie jej unikac ;)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2011, 22:36

Tarnos15 pisze:Jerzy nie daje sie uwiesc jednej dupie ktora jest przyjacielem domu. Zabujala sie w nim ale on ma w nia <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i stara sie jej unikac ;)
Czyli to jest już kwestia kilku-kilkunastu odcinków, zanim Jerzy będzie mógł odhaczyć kolejną zdobycz na swoim koncie. Ehhh...ci scenarzyści. Zero pomysłu na fabułę. Z tego co kojarzę to:
- Jacek z Klanu jest niczym chodzący kopulator. Dorwał nawet przyszywaną siostrę swojego syna
- Jerzy, starsza wersja Jacka
- Beata, odpowiednik Bruce z Mody na Sukces
- Rysiu, wdał się w romans, podczas remontu mieszkania nauczycielki Maciusia
- Przyjaciel Rysia, dobierał się do żony Rysia i żony gościa, pracującego u Moniki(chyba oba podejścia zakończyły się niepowodzeniem)
-Gość, który pracuje u Moniki. Zaliczył "wpadkę", a kilkaset odcinków później romans ze swoją sekretarką
- przyjaciel Jerzego z roboty. Nie pamiętam, jak tutaj doszło do zdrady
:/

Aha, jak przyjaciół domu wyraziła swoje plany wobec Jerzego ? :prochno:

Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2011, 23:25

akurat w tym przypadku nie bylbym taki pewien, w Klanie teraz jest duzo innych romansow i kolejny chyba nie jest na miejscu ;) Zreszta tam od razu widac czy bedzie z tego romans czy nie, tu watek ciagnie sie od kilku dobrych odcinkow i Jerzy uzywa coraz bardziej sprytnych sztuczek zeby unikac konfrontacji (np picie nalewki na szybkosci zeby nie musiec jej odwozic do domu). Cięzko mi jest jednoznacznie scharakteryzowac jej zachowanie , ale jej podchody sa dosc bezposrednie i jednoznaczne :)

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2011, 08:52

annihilator1988 pisze: - Beata, odpowiednik Bruce z Mody na Sukces
To jakiś odpowiednik pana Anny Grodzkiej? :prochno:

*mała podpowiedź: Brooke

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 08:21

O czym wy tu gadacie :doh:

Większość pozycji zapadła w sen zimowy niestety, zostało ledwie kilka które oglądam.

Największe rozczarowanie to dla mnie Walking Dead. Wczorajszy odcinek zamknął pierwszą część sezonu (wraca w lutym) i po raz kolejny rozczarował. Ok, ostatnie minuty były dobre w przekroju tego sezonu ale to dalej za mało. Cieszy jedynie, że odnaleźli Sophię :prochno: Szkoda potencjału jaki ma ten serial.

Serialem numer jeden pozostaje Dexter. Nic mu nie zagraża ;) Cieszy niezmiernie zamówienie dwóch kolejnych sezonów. Co to będzie jak się ten serial skończy :(

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 09:06

Ktoś jest na bieżąco z SoA? Finał czwartego sezonu już lada moment, dziś przedostatni odcinek, jak zwykle końcówka nader ciekawa. ;)
Spojler pisze:
Clay musi zginąć, zwyczajnie sobie na to zasłużył. Mimo, że jest to jedna z najbardziej charakterystycznych postaci, nie ścierpię jak scenarzyści znajdą wymówkę by zachować go przy życiu. Władza musi przejść w ręce Jaxa, wpływy Gemmy muszą zostać ograniczone. U tej ostatniej brakuje mi konsekwencji, najpierw stwierdza, że Clay musi zginąć z ręki członka klubu, potem szuka sposobu na uratowanie mu tyłka. :doh: Bardzo jestem ciekaw jak SoA poradzi sobie z RICO, Otto sypie, Bobby i Juice w Stocktown, zrobiło się grubo.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 09:10

Czy ktoś oglądał serial Wilfred i może go polecić? bo fabuła wydaje się być... hm... oryginalna 8)

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 09:55

steru pisze:Wczorajszy odcinek zamknął pierwszą część sezonu (wraca w lutym) i po raz kolejny rozczarował.
Kompletnie nie rozumiem logiki twórców. Akcja praktycznie zamarła na sześć odcinków i nagle BUM, prawie wszystkie wątki rozwiązały się w ciągu paru minut.
spojler pisze:Wszyscy czekali co się stanie kiedy Rick się dowie, że Shane pieprzył jego kochaną żonkę. Jakiś dramatyczny finał sezonu lub nawet całego serialu. A on tylko wzruszył ramionami. Strasznie spaprali postać szeryfa w drugim sezonie.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 10:01

pan Zambrotta pisze:Czy ktoś oglądał serial Wilfred i może go polecić? bo fabuła wydaje się być... hm... oryginalna 8)
Specyficzny humor tego serialu bardzo mi się podoba. Obejrzałem cały sezon i nie żałuję. Pies wymiata.
Ouh_yeah pisze:Kompletnie nie rozumiem logiki twórców. Akcja praktycznie zamarła na sześć odcinków i nagle BUM, prawie wszystkie wątki rozwiązały się w ciągu paru minut.
Musieli zrobić coś, żeby nie stracić publiczności po przerwie. Miną dwa miesiące ludzie zapomną o Walking Dead, szczególnie po tym jaki poziom prezentuje.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 11:06

steru pisze:
pan Zambrotta pisze:Czy ktoś oglądał serial Wilfred i może go polecić? bo fabuła wydaje się być... hm... oryginalna 8)
Specyficzny humor tego serialu bardzo mi się podoba. Obejrzałem cały sezon i nie żałuję. Pies wymiata.
Podpisuje się pod tym rękoma i nogami. Jedna z bardziej udanych produkcji ever, masa moich znajomych jara się tym serialem. Proponuje, by lepiej zrozumieć pokrętną logikę psa, raczyć się podczas oglądania tym samym co główny bohater, czyli browar i.. :smile:

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 11:38

steru pisze:Serialem numer jeden pozostaje Dexter. Nic mu nie zagraża ;) Cieszy niezmiernie zamówienie dwóch kolejnych sezonów. Co to będzie jak się ten serial skończy :(
Szkoda tylko, że zapowiadało się dobrze a na razie wychodzi tak jak zwykle.
francois pisze:W końcu zdecydowałem się rozpocząć Homeland. Na razie obejrzałem 2 pierwsze odcinki i wrażenia bardzo pozytywne - ciekawa fabuła, dobrzy (choć mało znani) aktorzy i klimat bardzo wciągającej intrygi. A to wszystko w najnowszych realiach politycznych :ok:
Początek tak się zapowiadał. Potem jakby serial zwolnił, wiele niepotrzebnych scen. Jakby na siłę wydłużany. spokojnie można by było zrobić z tego 6 odcinkowy serial. Nie wiem jak 9 odcinek bo jeszcze nie oglądałem, ale końcówka 8 zakończyła się niespodziewanie. Mam nadzieję, że teraz już przyspieszą.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 12:04

Martin pisze:
steru pisze:Serialem numer jeden pozostaje Dexter. Nic mu nie zagraża ;) Cieszy niezmiernie zamówienie dwóch kolejnych sezonów. Co to będzie jak się ten serial skończy :(
Tak jak zwykle? Znaczy się, że Ci Dexter już nie podchodzi?
Martin pisze:Początek tak się zapowiadał. Potem jakby serial zwolnił, wiele niepotrzebnych scen. Jakby na siłę wydłużany. spokojnie można by było zrobić z tego 6 odcinkowy serial. Nie wiem jak 9 odcinek bo jeszcze nie oglądałem, ale końcówka 8 zakończyła się niespodziewanie. Mam nadzieję, że teraz już przyspieszą.
Serial jest świetny. Genialnie dobrani aktorzy i ich świetne role, do tego scenariusz twórców "24" i mamy Homeland. Liczysz, że trochę przyspieszy? Sezon drugi został zamówiony, nie mogą nam wszystkiego wyjaśnić już w tym sezonie.

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 12:11

Ja aktualnie oglądam tylko Dextera i Boardwalk Empire (no i Clone Wars jak mi sie nudzi :P) i muszę powiedzieć że co tydzień bardziej czekam na Boardwalka (może nie ma zbyt wiele akcji ale klimacik jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>).

A Dexter cóż... zaraz odpalam najnowszy odcinek i zobaczymy co tam się rozwinęło ;)

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 12:16

Dexterowcy, nie założycie własnego tematu? czasem trzeba się przewijać przez wasze posty dot. jednego serialu, by odnaleźć info o innych interesujących mniej popularnych serialach.

Clone Wars nie oglądam, bo podobno są niekanoniczne.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2011, 12:35

steru pisze:
Martin pisze:
Tak jak zwykle? Znaczy się, że Ci Dexter już nie podchodzi?
Oczywiście, że podchodzi. Oglądam na bieżąco. Ale... brakuje czegoś z pierwszych dwóch sezonów. Być może je za bardzo idealizuje, ale tam się non stop coś działo. Cały czas akcja, siedziałem i oglądałem każdy odcinek jak na szpilkach. Teraz tego nie ma. Nie denerwuje się, że mu się nie uda, bo się uda. Sezon 5 to sezon wpadek. 6 niestety ich nie unika. Jest ich mniej ale przygotowanie do wielkiego bumu trwa 10 odcinków by w 11 przypieprzyć z mocą taranu.... i to wszystko. Jak dla mnie to takie mydlenie, zbieranie żniw. Niczego innego nie potrafią zasiać. Boje się o kolejne 2 sezony, naprawdę. Żeby Dexter nie podzielił losu PB.
Ocena po 9 odcinkach: 7.5/10
steru pisze:
Martin pisze:Początek tak się zapowiadał. Potem jakby serial zwolnił, wiele niepotrzebnych scen. Jakby na siłę wydłużany. spokojnie można by było zrobić z tego 6 odcinkowy serial. Nie wiem jak 9 odcinek bo jeszcze nie oglądałem, ale końcówka 8 zakończyła się niespodziewanie. Mam nadzieję, że teraz już przyspieszą.
Serial jest świetny. Genialnie dobrani aktorzy i ich świetne role, do tego scenariusz twórców "24" i mamy Homeland. Liczysz, że trochę przyspieszy? Sezon drugi został zamówiony, nie mogą nam wszystkiego wyjaśnić już w tym sezonie.
A szkoda... szkoda by było gdybyśmy oglądali 12 odcinków i dowiedzieli się... niczego. Jaki sens oglądać? Na chwilę obecną to jest mój drugi serial (kosztem Boardwalk Empire) po Dexterze. Zostały 4 odcinki i jakoś dam radę. Jednak niektóre motywy są niepotrzebne, dłużą się niemiłosiernie. Nie wprowadzają nic do serialu, nic czego nie można by wyciąć, a sprawiają wrażenie zapchajdziur. Tylko po to aby serial miał 12 odcinków.
Ocena po 8 odcinkach: słabe 7/10
pan Zambrotta pisze:Dexterowcy, nie założycie własnego tematu? czasem trzeba się przewijać przez wasze posty dot. jednego serialu, by odnaleźć info o innych interesujących mniej popularnych serialach.
No już nie przesadzaj, aż tyle tych wypowiedzi nie ma.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
ODPOWIEDZ