Polacy w ligach zagranicznych
- francois
- Juventino
Cieszy bramka Majewskiego na Wyspach.
Nie rozumiem, dlaczego wobec posuchy na pozycji rozgrywającego, gdzie jest tylko Mierzejewski, Smuda nie da mu szansy. Czyżby też znajdował się na 'czarnej liście' po pamiętnym zgrupowaniu kadry w USA :doh:
Nie rozumiem, dlaczego wobec posuchy na pozycji rozgrywającego, gdzie jest tylko Mierzejewski, Smuda nie da mu szansy. Czyżby też znajdował się na 'czarnej liście' po pamiętnym zgrupowaniu kadry w USA :doh:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Wygląda na to, że dobra forma naszego napastnika przykuła uwagę klubów lepszych niż BVB. [KLIK] Czy Anglia to dobry wybór dla Roberta?
Może lepiej gdyby trafił do Serie A. 

- francois
- Juventino
Moim zdaniem najlepszym wyborem jest pozostanie w BVB. Lepiej, żeby tam był 'kimś' niż jednym z wielu w Liverpoolu czy Chelsea. A poza tym w Dortmundzie wcale nie jest jeszcze bogiem... Zaledwie od kilku tygodni może czuć się pewniakiem w pierwszym składzie a tu już mówi się o level up :roll:Juras_Senat pisze:Wygląda na to, że dobra forma naszego napastnika przykuła uwagę klubów lepszych niż BVB. [KLIK] Czy Anglia to dobry wybór dla Roberta?Może lepiej gdyby trafił do Serie A.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- francois
- Juventino
Lewy zdobywa kolejną bramkę dla BVB, ale mnie cieszy bramka innego reprezentanta - Wasyla:
http://www.90minut.pl/news/175/news1750 ... kiego.html
Na pewno będzie dobrą alternatywą dl;a Piszczka, ale chyba pomysł z przesunięciem go na środek obrony nie jest najlepszy...
Ps. Z 2-0 do 2-3 w ciągu ostatnich 6 minut
http://www.90minut.pl/news/175/news1750 ... kiego.html
Na pewno będzie dobrą alternatywą dl;a Piszczka, ale chyba pomysł z przesunięciem go na środek obrony nie jest najlepszy...
Ps. Z 2-0 do 2-3 w ciągu ostatnich 6 minut

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- M.R.
- Juventino
Co do Lewandowskiego to wydarzyła się sytuacja dość nietypowa, ponieważ "Bild" za mecz z Schalke dał mu najwyższą możliwą ocenę - 1 (klasa światowa). Nie spodziewałem się że niemiecka gazeta sportowa może dać Polakowi tak wysoką ocenę
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,10714 ... erbow.html
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,10714 ... erbow.html
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- francois
- Juventino
Piszczek znowu najlepszym prawym obrońcą Bundesligi:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... ym-prawym/
Dziwi mnie, że w tym zestawieniu nie ma Becka
Piszczek faktycznie jako obrońca wspierający ataki swojej drużyny jest znakomity, ale zwłaszcza LM obnażyła jego braki w obronie.

Piszczek faktycznie jako obrońca wspierający ataki swojej drużyny jest znakomity, ale zwłaszcza LM obnażyła jego braki w obronie.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Teo
- Juventino
W LM straszliwe błędy popełniała cała defensywa Borussi(szczególnie Hummels -a i tak jest uznawany za znakomitego stopera) ,ale chyba bardziej to wynikało z zestresowania rangą rozgrywek no bo jednak w lidze z Bayernem,Schalke itd grali bardzo dobrze(np.Piszczek wyłączył z gry Riberego) choć fakt faktem,że Łukasz gra bardzo ofensywnie i przez to w obronie zdarza mu się skiksować-trzeba jednak pamiętać,że to przecież tak naprawdę napastnik 

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Ponownie będzie najlepszy, jak go Kicker takim ogłosi po podsumowaniu obecnego sezonu.francois pisze:Piszczek znowu najlepszym prawym obrońcą Bundesligi:

- francois
- Juventino
Ustawienie go na obronie było strzałem w 10. Ale nie zgodzę się, że był słabym napastnikiem. Na pewno lepiej wychodzi mu gra z tyłu, ale w najlepszym sezonie w Lubinie strzelił chyba 10 bramek w lidze. Na polskie warunki nie jest to zły wynik.Juras_Senat pisze:Swoja drogą ten kto wymyśli Piszczka jako obrońcę powinien dostać medal za zasługi od PZPN.francois pisze:Piszczek znowu najlepszym prawym obrońcą Bundesligi:
Piszczek faktycznie jako obrońca wspierający ataki swojej drużyny jest znakomity, ale zwłaszcza LM obnażyła jego braki w obronie.Pamietam go w Zagłebiu i napastnik z niego był nijaki.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- francois
- Juventino
Zdecydowanie już w Hercie. Wprawdzie proces jego 'cofania' był stopniowy, gdyż przejściowo grał jako skrzydłowy, ale przygodę w Berlinie kończył już na prawej obronie. Choć faktem jest, że do Borussi przechodził głównie jako wszechstronna alternatywa dla Owomoyeli.Juras_Senat pisze:Dobrze że podkreśliłeś, że na polskie warunki.Bo jako napastnik na bundesligę był za słaby na pewno. Swoja drogą wielu przypisywalo zrobienie z Piszczka obrońcy trenerowi Borussi, a o ile ja pamietam on został cofniety już w Hercie.
Swoją drogą przez dłuższy okres czasu byłem przekonany, że Łukasz jest lewonożny :doh:
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
True, nie znam nikogo, kto by się spodziewał takiego obrotu sprawy i sportowego awansu Łukasza.francois pisze:Zdecydowanie już w Hercie. Wprawdzie proces jego 'cofania' był stopniowy, gdyż przejściowo grał jako skrzydłowy, ale przygodę w Berlinie kończył już na prawej obronie. Choć faktem jest, że do Borussi przechodził głównie jako wszechstronna alternatywa dla Owomoyeli.Juras_Senat pisze:Dobrze że podkreśliłeś, że na polskie warunki.Bo jako napastnik na bundesligę był za słaby na pewno. Swoja drogą wielu przypisywalo zrobienie z Piszczka obrońcy trenerowi Borussi, a o ile ja pamietam on został cofniety już w Hercie.
Taki mały offtop:
Właśnie pokazali w "Łapu capu" jak Loew ZJADA BABĘ Z NOSA.

Zbadałem sprawę, jest dość stara, mimo to: [KLIK] Mniam. 8)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pierwszym trenerem, który postawił na Piszczka na obronie jest Favre. Jeszcze w Herthcie. Piszczek w Berlinie grał - powiedzmy sobie przeciętnie. W tym czasie pojechał na Euro 2008 roli chyba pomocnika - nie wiem. W obronie popełniał błędy. Nie był graczem wyróżniającym się. Przechodzą do Borussii miał właśnie spełniać rolę zmiennika Owomoyeli. Gościu doznał kontuzji, Łukasz złapał formę życia. Dziś widać, że jest jednym kilku wyróżniających się osób w Dortmundzie, choć nadal można dostrzec w nim bardziej pomocnika niż obrońcę. Ale to już niuanse. Cieszę się, że mamy w Polsce gracza europejskiego formatu.
- Vimes
- Juventino
Proszę bardzo, jak pięknie Ribery posłodził Lewandowskiemu. Kto wie, może Borussia to nie będzie największy klub w jego karierze?