Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 22:02

zahor pisze:
nynek pisze:
Eric6666 pisze:Ważna jest drużyna i nie potrzeba nam psycholi, którzy będą psuli i mieszali w zespole. Wyższa półka? oczywiście, ale Juventus stać na wyższą półkę nie tylko pod względem boiskowych umiejętności, ale i życia osobistego, nasze największe gwiazdy były genialne na boisku i po za nim? dlaczego mamy to zmieniać? Nie chcę następcy Nedveda, Del Piero itd. który będzie jeździł pijany ( tak Toni xd ) chodził po klubach i robił w okół siebie zamieszanie. Juventus to coś więcej i zawodnik, który do nas ma trafić powinien to wiedzieć.
Ciekawe czy gdyby Juventus zajmował 20 miejsce w tabeli Twój zdanie nie uległoby zmianie... :think:
Tevez ma żonę, dzieci i podobno tęsknota sprawia, że chce on przenieść się jak najbliżej swojej rodziny. Ojjj jaka niska półka życia osobistego.
Otóż to. Przypominam że Del Piero, Nedved czy inny Trezeguet był tak ważną postacią i symbolem tego zespołu nie z powodu wzorowego zachowania, ale przede wszystkim z powodu genialnej gry. Jeżeli zatem mamy na ich miejsce albo sprowadzić ułożone łamagi, albo świetnych piłkarzy ze zrytą banią, to ja jednak mimo wszystko wybieram bramkę numer dwa.
To od razu przy wypożyczeniu zawrzyjmy klauzulę, że jak Tevez siedzi w Argentynie, to City płaci mu w tym czasie pensję.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 22:16

alina pisze:
zahor pisze:
nynek pisze: Ciekawe czy gdyby Juventus zajmował 20 miejsce w tabeli Twój zdanie nie uległoby zmianie... :think:
Tevez ma żonę, dzieci i podobno tęsknota sprawia, że chce on przenieść się jak najbliżej swojej rodziny. Ojjj jaka niska półka życia osobistego.
Otóż to. Przypominam że Del Piero, Nedved czy inny Trezeguet był tak ważną postacią i symbolem tego zespołu nie z powodu wzorowego zachowania, ale przede wszystkim z powodu genialnej gry. Jeżeli zatem mamy na ich miejsce albo sprowadzić ułożone łamagi, albo świetnych piłkarzy ze zrytą banią, to ja jednak mimo wszystko wybieram bramkę numer dwa.
To od razu przy wypożyczeniu zawrzyjmy klauzulę, że jak Tevez siedzi w Argentynie, to City płaci mu w tym czasie pensję.
Że o co Ci chodzi?
Lepszy Tevez na pół sezonu niż jakiś inny wynalazek z ligi włoskiej, którym zaraz rzucisz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 22:31

nynek pisze:
alina pisze:
zahor pisze: Otóż to. Przypominam że Del Piero, Nedved czy inny Trezeguet był tak ważną postacią i symbolem tego zespołu nie z powodu wzorowego zachowania, ale przede wszystkim z powodu genialnej gry. Jeżeli zatem mamy na ich miejsce albo sprowadzić ułożone łamagi, albo świetnych piłkarzy ze zrytą banią, to ja jednak mimo wszystko wybieram bramkę numer dwa.
Że o co Ci chodzi?
Lepszy Tevez na pół sezonu niż jakiś inny wynalazek z ligi włoskiej, którym zaraz rzucisz.
Wolę Matriego, Vucinicia, Quagliarellę i Del Piero.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 22:32

Warto zaryzykować wypożyczenie do końca sezonu. Kto wie, może Włochy go ostudzą. :prochno:
Niestety, ale ta dwójka pewnie nie przekroczy nawet 400minut na boisku.
Albo zaryzykujemy i sprowadzimy genialnego piłkarza, bo takim bez wątpienia jest Tavez, albo będziemy się bawili z piłkarzami pokroju Matriego i Vucinicia. Nie mówię, że są źli, ale jeżeli chcemy walczyć o coś więcej, niż pierwsza trójka Serie A, to potrzebujemy kogoś takiego jak Tevez.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 22:41

zahor pisze:
nynek pisze:
Eric6666 pisze:Ważna jest drużyna i nie potrzeba nam psycholi, którzy będą psuli i mieszali w zespole. Wyższa półka? oczywiście, ale Juventus stać na wyższą półkę nie tylko pod względem boiskowych umiejętności, ale i życia osobistego, nasze największe gwiazdy były genialne na boisku i po za nim? dlaczego mamy to zmieniać? Nie chcę następcy Nedveda, Del Piero itd. który będzie jeździł pijany ( tak Toni xd ) chodził po klubach i robił w okół siebie zamieszanie. Juventus to coś więcej i zawodnik, który do nas ma trafić powinien to wiedzieć.
Ciekawe czy gdyby Juventus zajmował 20 miejsce w tabeli Twój zdanie nie uległoby zmianie... :think:
Zawsze jest trzecie wyjście- można znaleźć bądź stworzyć zawodników, którzy grają genialnie i nie wkurzają wszystkich dookoła.
Del Piero Trezeguet i Nedved byli tak ważnymi postaciami i symbolem tego zespołu dlatego, że genialnie grali, ale również z powodu, że byli Mężczyznami, a nie paniusiami które nie chcą się raz jeszcze rozgrzać przed wejściem na boisko.
W pokera można grać jak hazardzista, i można jak zawodowiec. A Tevez to taki walet-pięć on suit i nie ma co stawiać na niego dobrej atmosfery w drużynie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 22:54

zahor pisze:
nynek pisze:
Zawsze jest trzecie wyjście- można znaleźć bądź stworzyć zawodników, którzy grają genialnie i nie wkurzają wszystkich dookoła.
Del Piero Trezeguet i Nedved byli tak ważnymi postaciami i symbolem tego zespołu dlatego, że genialnie grali, ale również z powodu, że byli Mężczyznami, a nie paniusiami które nie chcą się raz jeszcze rozgrzać przed wejściem na boisko.
W pokera można grać jak hazardzista, i można jak zawodowiec. A Tevez to taki walet-pięć on suit i nie ma co stawiać na niego dobrej atmosfery w drużynie.

pablo1503 pisze:
Niestety, ale ta dwójka pewnie nie przekroczy nawet 400minut na boisku.
Polemizowałbym. Odnośnie Del Piero to fakt, nie widać, żeby Conte chciał na nim opierać grę i limit 400 minut jest sensowny. Ale widać wsparcie dla Quaqa, Conte jasno mówił, ze jest jego fanem i tylko czeka aż będzie w formie. A ten w niedzielę pokazał się z niezłej strony, i nie widzę powodu, dlaczego nie miałby dostać szansy również jutro. A niedługo nawet w pierwszym składzie. Szczerze na to liczę, bo nasza "kołyska" w pomocy i atak V-M-Q to może być nasza "gwiazda śmierci". Albo przynajmniej Super-niszczyciel klasy Victory.

Edit- przepraszam za podwójnego posta, byłem święcie przekonany, że nacisnąłem "zmień"

Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 01:03

Wszyscy napalacie się na Teveza a wątpliwe jest żeby do nas przeszedł i żeby zaaklimatyzował się u nas. Oczywiście będzie mu łatwiej przejść z Angielskiej do Włoskiej bo w obu gra się twardo ale i tak pozostaje to niewiadomą.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 11:36

Netiux pisze:Wszyscy napalacie się na Teveza
Ja tam wcale napalony nie jestem, wprost przeciwnie, nie jestem jakimś wielkim entuzjastą tego transferu, podobnie jeśli chodzi o transfer Borji Valero, którym podobno coraz bardziej interesuje się Marotta. Średni grajek, za słaby, żeby budować nową siłę Juventusu. Akysz, akysz...

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 11:39

Tevez to fajny grajek, lubię go, mimo jego wszystkich fochów... Tylko czy my na pewno poszukujemy kogoś takiego? Nam trzeba, jeśli chodzi o ofensywę, prawego napastnika.

Tevez może i mógłby na tej pozycji grać, ale nie jestem pewien czy byłaby ona dla niego optymalną.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2011, 11:49 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 11:40

Jak przyjdzie do nas Tevez to bedzie znaczylo, ze Marotta ma sraczke zamiast mozgu.
Mamy tego naszego 'wspanialego' Matriego, wiec nie rozumiem dlaczego nagle chcecie kogos na jego miejsce? Bo nie wierze, ze bedzie gral na prawym skrzydle... juz lepiej sprobowac Naniego wyciagnac z M.U.

KLIK ==>www
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 12:32

SKAr7 pisze:Polemizowałbym. Odnośnie Del Piero to fakt, nie widać, żeby Conte chciał na nim opierać grę i limit 400 minut jest sensowny. Ale widać wsparcie dla Quaqa, Conte jasno mówił, ze jest jego fanem i tylko czeka aż będzie w formie. A ten w niedzielę pokazał się z niezłej strony, i nie widzę powodu, dlaczego nie miałby dostać szansy również jutro.
Należy jednak pamiętać, że była to zmiana przy 3:0 na boisku, co też nie jest bez znaczenia, ale też ma nadzieję, że idą dobre dni dla Quagliarelli, pytanie czy Conte zaufałby mu już teraz w 60 minucie przy 0:0... Ogólnie sama zmiana była...dziwna. W tamtym okresie Vucinic szalał na boisku, natomiast Pepe był mnie aktywny, a jednak zszedł Mirko.
pablo1503 pisze:Albo zaryzykujemy i sprowadzimy genialnego piłkarza, bo takim bez wątpienia jest Tavez, albo będziemy się bawili z piłkarzami pokroju Matriego i Vucinicia.
Póki co z tą dwójką wygrywamy. Też jestem zdania, że powinno się dążyć do tego by skład był jak najbardziej perfekcyjny, ale czy akurat Teveza potrzebujemy? Z resztą on to taki prędzej cofnięty napastnik. A tego 4-3-3 nie przewiduje.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 12:36

@D@$ pisze:Z resztą on to taki prędzej cofnięty napastnik. A tego 4-3-3 nie przewiduje.
Skrzydła. Tylko że prawonożnemu grajkowi lepiej gra się z lewej strony, a tam jest już Mirko...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 12:53

Bartek88 pisze:juz lepiej sprobowac Naniego wyciagnac z M.U.
Tylko w tym rzecz, że Naniego trzeba wyciągnąć a nie Tevez wystarczy przygarnąć bo sam jest wypychany.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 12:55

Łukasz pisze:
@D@$ pisze:Z resztą on to taki prędzej cofnięty napastnik. A tego 4-3-3 nie przewiduje.
Skrzydła. Tylko że prawonożnemu grajkowi lepiej gra się z lewej strony, a tam jest już Mirko...
To kogo z lewonożnych byś proponował?
Ja mimo wszystko na prawej widziałbym najchętniej Lavezziego, choć wiem, że to praktycznie niemożliwa do zrealizowania opcja. Gość zasuwa po całym boisku jak popierniczony. Chwalimy Pepe za dobrą grę w defensywie. Lavezzi robiłby to samo, a przy tym z przodu jest o niebo bardziej kreatywny i przebojowy od Włocha.
Jeden z najbardziej lubianych przeze mnie zawodników niezwiązanych z Juve, szkoda, że raczej nie ma szans ujrzeć go w koszulce w biało-czarne pasy.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 12:59

SKAr7 pisze: Zawsze jest trzecie wyjście- można znaleźć bądź stworzyć zawodników, którzy grają genialnie i nie wkurzają wszystkich dookoła.
Mhm, dobrze by też było żeby następca Del Piero był przystojny, potrafił się wypowiedzieć, znał sześć języków obcych, udzielał się w akcjach charytatywnych, nie zdradzał żony, miał dobry kontakt z dziećmi, rękę do zwierząt i żeby chętnie rozwoził po treningach kolegów po domach swoim samochodem. Postulatów można dopisać jeszcze wiele, pytanie tylko - który piłkarz, będący w zasięgu Juventusu, spełnia je wszystkie? Obawiam się że żaden. W obecnej chwili możemy sobie kupować albo grajków za 15 baniek typu Matri czy Vucinić, albo możemy kupić niesforną megagwiazdę Teveza. Wskaż mi przykład tego trzeciego wyjścia. Tylko proszę, bez giovincowania.
@D@$ pisze:, ale czy akurat Teveza potrzebujemy? Z resztą on to taki prędzej cofnięty napastnik. A tego 4-3-3 nie przewiduje.
Nieprawda. Pamiętam jak jeszcze w Manchesterze United ustawiany był na prawej stronie i z powodzeniem dawał sobie radę. Mało kto sobie teraz zdaje sprawę z tego, że jego słabsza statystyka strzelecka w poprzednim klubie była spowodowana faktem, że był ustawiany jako boczny napastnik albo wręcz skrzydłowy. Szybki, kreatywny, wrzucić też potrafi jak trzeba - do 4-3-3 na prawego napastnika jak znalazł. Z miejsca wniósłby nową jakość.
Nedved4life pisze:
Bartek88 pisze:juz lepiej sprobowac Naniego wyciagnac z M.U.
Tylko w tym rzecz, że Naniego trzeba wyciągnąć a nie Tevez wystarczy przygarnąć bo sam jest wypychany.
Udało mi się przetłumaczyć Twoją wypowiedź na polski i zgadzam się z nią. Ja też wolałbym np. Aguero od Teveza (albo Messiego), problem w tym że na półce z napisem "do wyciągnięcia na chwilę obecną" obok Teveza leży co najwyżej Floro Flores czy inny Borriello.

Zablokowany