Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:31

Amarillo pisze:
pan Zambrotta pisze: Strach pomyśleć co będzie, gdy Lichy złapie jakiś uraz.
No cóż po prostu wybiegnie nasza tajna broń czyli maestro Marco, który zaczaruje nas wszystkich swoim kunsztem gry na prawej stronie obrony. Niech Pan ma nas w swojej opiece, by do tego nie doszło :pray:
tylko, że taka sytuacja jest nieunikniona, można pukac ile wlezie.
Lichsteiner na penwo nie rozegra 38 meczów w sezonie.
Czas poszukać zarówno lewego, jak i prawego obrońcę, bo obudzimy się z ręka w nocniku.
Ideałem chyba Caceres. Może grać wszędzie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
artur07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:44

Z meczu oglądałem tylko drugą połowę(i to nawet nie całą bo beż ostatnich 15 minut) Muszę przyznać że podobała mi się nasza gra i w ogóle nastawienie piłkarzy. Dawno tak lekko nie oglądało mi się meczu Juve.
Ładna bramka Matriego po niezłym podaniu Lichego, fajne 2 strzały Vucinica- szkoda że nie wszedł ani jeden. No i bramka Claudio- z meczu na mecz coraz bardziej podoba mi się jego gra i nie przechodzi już obok meczu jak mu się zdarzało w zeszłym sezonie. Dobrze że Quaq w końcu zagrał, może przekona do siebie Conte.
Zwrócić też trzeba uwagę że nawet po zdobyciu 3 bramki atakowali dalej.
Szkoda tej kontry wyprowadzonej przez Kielona co źle podał piłkę- mogło coś ciekawego z tego być.
A co do tabeli- jestem ostrożny w ferowaniu wyników. Wolę poczekać i zobaczyć jak sobie będą radzić po nowym roku. Przecież w ostatnim sezonie przed swiętami też graliśmy dobrze....(odpukać)

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:53

bajbek17 pisze:
Łukasz pisze:Swoją drogą, Vidal, z jego motoryką i agresją kogoś mi zaczyna przypominać...
:)
Chyba wiem o kogo Ci chodzi. W sumie dwa nazwiska przychodza mi do głowy, ale ze względu na pozycje to chyba raczej wiem o kim piszesz.

Edit: chyba nawet sam Vidal mówił, że juz słyszał porównania do Davidsa bo o nim mowa nie?
Wątpię... nie ta technika...
Myślę, że Łukaszowi chodzi o Conte...

Senza di te no andremo lontano, Antonio Conte nostro capitano!

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 18:55

yanquez pisze:
bajbek17 pisze:
Łukasz pisze:Swoją drogą, Vidal, z jego motoryką i agresją kogoś mi zaczyna przypominać...
:)
Chyba wiem o kogo Ci chodzi. W sumie dwa nazwiska przychodza mi do głowy, ale ze względu na pozycje to chyba raczej wiem o kim piszesz.

Edit: chyba nawet sam Vidal mówił, że juz słyszał porównania do Davidsa bo o nim mowa nie?

Stawiam na Davidsa. Wydaje mi się, że słowo klucz, to "motoryka" :P

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 19:00

Czyli tak jak się spodziewałem wygrana. Meczu całego nie obejrzałem ale na skrócie bramki zobaczyłem. I co jak co ale bramka Pepe świetna. I oczywiście kolejny gol Matriego. Oby tak dalej :D I dzięki korzystnym wynikom w pozostałych meczach mimo jednego meczu mniej znowu jest pozycja lidera :C Teraz o ile się nie mylę czas na Lazzio.

FORZA JUVE
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 19:21

W pierwszej połowie zagraliśmy zbyt chaotycznie, za słabo w defensywie. Skutkowało to groźnymi kontrami Palermo. Na szczęście wreszcie powrócił stary, dobry Buffon :ok: Druga połowa znacznie lepsza. Zdominowaliśmy słabe Palermo. Ogólnie, uważam, że wszyscy zagrali na plus, tylko ten nieszczęsny Bonucci... o ile w ostatnich meczach gra mu się jakoś kleiła, to w dzisiejszym zaliczył totalną klapę. Zawodnik meczu ? Bez dwóch zdań Lichsteiner. Wyróżnić należy również Matriego, który pierwszą połowę miał beznadziejną, drugą natomiast <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Strzelił gola i miał duży wkład przy bramce Marchisio. :prochno:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 19:27

Ciekawi mnie reakcja Zamp'a :think: Porażki swoje drużyny argumentuje stronniczością sędziów, bądź szczęściem drużyny przeciwnej. Dziś też będzie mówił, że Palermo zasługiwało na wygraną ?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 19:32

Tak się gra w piłkę. :bravo: Po tak długiej przerwie nie spodziewałem się aż tak dobrego spotkania. Początek imponujący, choć kilka baboli Bonucciego mogło się źle skończyć. Druga połowa to już popis gry naszych zawodników. Mam wrażenie, że kolejne bramki nasi zdobywają z ogromną łatwością, wygląda to zupełni inaczej niż w poprzednich sezonach.

Spinający się kibice Milanu - cóż za bonus. :smile: Juventus gra swoje, ma zaległe spotkanie i jest liderem, tyle w temacie.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 19:41

Kamil_on pisze:
yanquez pisze:
bajbek17 pisze:

Stawiam na Davidsa. Wydaje mi się, że słowo klucz, to "motoryka" :P
Myślałem jeszcze o Nedvedzie bo też pasuje z tą agresją i motoryką. No Łukasz weź uchyl jeszcze rąbka tajemnicy :P

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 20:05

Mi tam od razu do głowy wpadł Pitbull więc i stawiam na Holendra! :prochno:

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 21:15

Przeciez nawet na to wpadl komentator anal+, ze Vidal bardzo przypomina Conte na boisku, wiec nad czym wy sie tak rozwodzicie :P

KLIK ==>www
Football Highlights

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 22:02

Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:

Juventus - Palermo (skrót meczu)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 22:12

O Davidsie myślałem. Conte nie był aż tak ruchliwy i zwinny ani agresywny (wślizgi!). Ale to oczywiście póki co porównanie mocno na wyrost.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
borrowa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 22:28

Ja tam jeszcze prócz baboli Bonucciego chciałbym tylko zauważyć, że i Pirlo potrafił w głupi sposób bawiąc się piłką doprowadzić do straty. Mam nadzieję, że mu to Conte wybije z głowy, bo to już nie pierwszy raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 23:11

To tylko ja, czy goal.com po raz pierwszy strasznie zaniżył nam oceny? Wyglądają tak, jakby Palermo samo sobie strzeliło te trzy bramki i tak naprawdę nie chciało grać. Szczególnie porównując z wczorajszym Borussia- Bayern.
Mnie również Vidal bardziej przypomina Conte niż Davidsa. Do okularnika to mu trochę siły i waleczności imo brakuje, natomiast ma taką "nonszalancką technikę" Conte, podobnie porusza się po boisku. Miejmy nadzieję, że Vidal w dogrywce finału LM nie strzeli w słupek:)

^up Tak, tylko te zabawy z piłką Pirlo są wpisane w to, jak gra i jak grać powinien. Trzeba mu dać wolność, bo traci tak piłkę raz na 50 piłek, a zagrożenie stwarza raz na 5. I nawet jeśli jego koledzy wykorzystają 1 na 3 akcje, a Buffon przepuści każde ze stworzonych zagrożeń, to wciąż jest 3:1(a zauważ, że wszystkie te straty w tym sezonie zostały zaasekurowane i nie skutkowały bramką).
Póki jest dobrze, to ja wolałbym nie prowadzić eksperymentów z ograniczaniem wolności Pirlo.
Zresztą podobnie jest z DP i Vucinicem- tracą na potęgę(fakt, że z przodu). Ale jak już przejdą, to zagrożenie jest niebagatelne dla przeciwnika.

Zablokowany