Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo
- Wojtek
- Juventino
No i cudownie roznieśliśmy gwiazdeczki Zampariniego. Marchisio MVP meczu. Brawa za kolejną bramke Matriego, dzisiaj potrzebował jednej sytuacji by strzelić. Mirko też drugą połowe zagrał lepiej mógł zdobyć kapitalnego gola a tak ma kolejną asyste
.
Zdziwiłem się że FQ dostał tyle czasu na gre, nawet Alex 10min :shock: Pazienza chciał się chyba pobawić w Pirlo ale nic mu nie wychodziło.
Brawa dla całego zespołu! Kapitalna niedziela dzisiaj w dodatku skończyliśmy mecz bez ani jednej kartki tak więc wszyscy będą dostępni na Lazio.
Mamy lidera i zaległy mecz do rozegrania
FORZA JUVE!!

Zdziwiłem się że FQ dostał tyle czasu na gre, nawet Alex 10min :shock: Pazienza chciał się chyba pobawić w Pirlo ale nic mu nie wychodziło.
Brawa dla całego zespołu! Kapitalna niedziela dzisiaj w dodatku skończyliśmy mecz bez ani jednej kartki tak więc wszyscy będą dostępni na Lazio.
Mamy lidera i zaległy mecz do rozegrania

FORZA JUVE!!
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No to fajnie masz w domu...Bartek88 pisze:To byla moja obiektywna ocena. Biegal jak caly czas musial trzymac zwarte zwieracze...Nedved4life pisze:ty, no bez przesady, można zawodnika nie lubić ale obrażać zaraz? niskie...Bartek88 pisze:ktorego chyba tylek boli po nocce ze swoim ojcem biega po boisku?
W pierwszej połowie słabo Vucinić, Matri i Bonucci, ale bardzo poprawili się w drugiej (za to Pepe zgasł).
Buffon

Chiellini

Marchisio

Lichtsteiner

Vidal

Conte

- Gotti
- Juventino
Dla mnie Vucinic to jest synonim słowa "drewno" i to nie od czasów gry w Juve, ale jeszcze w Romie, a to, że kilka osób jest w niego ślepo zapatrzona tak jak w Amauriego na początku to nie mój problem.ewerthon pisze:Nie masz pojęcia co oznacza określenie "drewno" w odniesieniu do piłkarza, więc lepiej go nie używaj.Gotti pisze: Jak by dostawał często szanse od początku zamiast tego drewna Vucinica to mielibyśmy wiele radości jak sezon temu.
Bardzo dobry mecz, chciałbym zobaczyć minę Zampariniego.
Amauriego też nazywałem drewnem od samego początku i tacy jak ty pisali tak jak teraz o Vucinicu, więc daj pan spokój.
- ketraB
- Juventino
Przyjemnie się oglądało meczyk. Żałuje strzału Vucinicia na długi słupek, niewiele brakowało 
Generalnie panowaliśmy na boisku, walczyliśmy o każdą piłkę. Futbol totalny ;]
Fajnie, że Fabio zagrał, aż żal, że taki zawodnik siedzi na ławce.
Trochę się bałem, że ta przerwa nam zaszkodzi, ale na szczęście tak się nie stało.
Miccoli wygwizdany na maksa ;]

Generalnie panowaliśmy na boisku, walczyliśmy o każdą piłkę. Futbol totalny ;]
Fajnie, że Fabio zagrał, aż żal, że taki zawodnik siedzi na ławce.
Trochę się bałem, że ta przerwa nam zaszkodzi, ale na szczęście tak się nie stało.
Miccoli wygwizdany na maksa ;]
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 17:04 przez ketraB, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hubson
- Juventino
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:Silvanoshei pisze:Jedyne co mnie denerwuje i to już od kilku meczy to Vidal, który wywraca się i aktorzy zamiast grać, drugiego Amauriego nie potrzebujemy. Coraz większe mam wrażenie, że Vidal bardziej dba o swój fryz niż o to, żeby wygrać mecz...
Toż przecież on nie odpuścił chyba żadnej piłki w środku pola !!
Raz już leżał na glebie ale wturlał się pod nogi przeciwnika żeby tylko odebrać mu piłkę !! Gość odbiera wszystko co jest do wydarcia w środku pola a nawet i na skrzydle !
Nie wiem o co masz do niego pretensje bo dziś wg. mnie zagrał GENIALNIE jak na Def. pomocnika !
- Zawidowianin
- Juventino
Jaja sobie robisz? Jestem niemal pewny, że Arturo dzisiaj znów zrobił najwięcej wślizgów w drużynie (tylko Chiellini mógł więcej razy pojechac na tyłku). Znamienne było zbliżenia na kolano Chilijczyka pod koniec spotkania - uwalone jak stół Durczoka.Silvanoshei pisze: Jedyne co mnie denerwuje i to już od kilku meczy to Vidal, który wywraca się i aktorzy zamiast grać, drugiego Amauriego nie potrzebujemy. Coraz większe mam wrażenie, że Vidal bardziej dba o swój fryz niż o to, żeby wygrać mecz...
onliforpipul
- pablo1503
- Juventino
Nie mówię, że wygramy, ale jesteśmy na najlepszej drodze do zwycięstwa.pumex pisze:Nie żyjesz 8)De Rossi pisze:Jest lepszy.pumex pisze:Niech mi ktoś powie, że jakiś mizerny Cerci jest lepszy niż Pepe, pozabijamNawet średni występ Bonucciego zostaje w cieniu całego Juve.
Oj chłopie, chłopie. Bez obrazy, ale jak się czyta Twoje posty, to "śmierdzi" szczeniactwem na odległość. Ciężko po 10 meczach stwierdzić, czy idziemy, czy nie. Jak będziemy liderem po 20-tej kolejce, porozmawiamy.pablo1503 pisze:Śmiało po tym meczu stwierdzam, że IDZIEMY po SCUDETTO!Fabio zaciekle walczył i próbował coś udowodnić Conte, nawet nieźle wypadł. Il Capitano miał za mało czasu, żeby coś pokazać, zwłaszcza, że w ostatnich 7-8 min. Juventus nie kwapił się do atakuannihilator1988 pisze:Jak zaprezentował się Fabio i Alex ?
Wiem, dopiero 10 kolejek, ale patrząc obiektywnie na Serie A, to chyba jedynie Milan może nas dogonić. Sądzę, że Napoli, Udinese i Lazio się wypalą i już nie będą brani pod uwagę walki o Scudetto.

- rh
- Juventino
ze jak? Vidal nie stara sie zeby wygrac mecz? wiekszej bzdury nie widzialem dawno. facet robi wielka robote w srodku pola. tak wywraca sie ale to z przyczyny swojej ofiarnosci i walki do konca a nie aktorstwaSilvanoshei pisze:Świetny meczyk 8) 8) Szkoda, że troszkę nudny w drugiej połowie, ale lepiej być cały czas przy piłce niż jakby miał ją mieć przeciwnik. Według mnie dzisiaj nie można się do nikogo przyczepić, nawet do Conte (który tak BTW może raz by się uśmiechnął) dokonał fajnych zmian...
Jedyne co mnie denerwuje i to już od kilku meczy to Vidal, który wywraca się i aktorzy zamiast grać, drugiego Amauriego nie potrzebujemy. Coraz większe mam wrażenie, że Vidal bardziej dba o swój fryz niż o to, żeby wygrać mecz...
- Amarillo
- Juventino
Nie zapatrzona ślepo, tylko próbują udowodnić że nie należy go skreślać od początku. To, że większość się podpaliła na Kuna albo Rossiego, a dostała Mirka nie znaczy że mamy po nim jeździć non stop. To już jego bodajże 5(?)asysta w tym sezonie + naprawdę niezły mecz dzisiaj w jego wykonaniu więc bez spiny :roll:Gotti pisze: Dla mnie Vucinic to jest synonim słowa "drewno" i to nie od czasów gry w Juve, ale jeszcze w Romie, a to, że kilka osób jest w niego ślepo zapatrzona tak jak w Amauriego na początku to nie mój problem.
Amauriego też nazywałem drewnem od samego początku i tacy jak ty pisali tak jak teraz o Vucinicu, więc daj pan spokój.
Sapere Aude!
- SKAr7
- Juventino
Fajny mecz, na minus zdecydowanie jedynie Bonucci. Dużo strat, kiepskie ustawianie się i gdyby miał kogoś innego za plecami, do przerwy byłoby 1:3
Natomiast znacznie więcej plusów. Buffon w końcu pokazał, że tytuł najlepszego bramkarza świata ma nie za zasługi. Lichy bezbłędny, Chellini nie potrafi podawać jak na bocznego przystało, ale też nieźle. Jak zwykle wspaniały Pirlo, waleczny Vidal, wpaniały Marchisio i niezly Pepe. Matri swoje strzelił, a Vucinic jak zwykle dawał mnóstwo miejsca i spokoju kolegom w ataku.
Bardzo się też cieszę z występu Fabio. Na początku, choć błyszczał dryblingiem, chyba za bardzo chciał i grał z klapkami na oczach. Ale potem ładnie rozgrywał z Pirlo, z Del Piero, a jego drybling choć mniej efektowny, to bardziej efektywny od tego prezentowanego przez Czarnogórca. Choć Vucinić wykonuje dużo dobrej, niewidocznej roboty, to Fabio w formie jest wzmocnieniem dla każdej druzyny na świecie.
Natomiast znacznie więcej plusów. Buffon w końcu pokazał, że tytuł najlepszego bramkarza świata ma nie za zasługi. Lichy bezbłędny, Chellini nie potrafi podawać jak na bocznego przystało, ale też nieźle. Jak zwykle wspaniały Pirlo, waleczny Vidal, wpaniały Marchisio i niezly Pepe. Matri swoje strzelił, a Vucinic jak zwykle dawał mnóstwo miejsca i spokoju kolegom w ataku.
Bardzo się też cieszę z występu Fabio. Na początku, choć błyszczał dryblingiem, chyba za bardzo chciał i grał z klapkami na oczach. Ale potem ładnie rozgrywał z Pirlo, z Del Piero, a jego drybling choć mniej efektowny, to bardziej efektywny od tego prezentowanego przez Czarnogórca. Choć Vucinić wykonuje dużo dobrej, niewidocznej roboty, to Fabio w formie jest wzmocnieniem dla każdej druzyny na świecie.
- JuveForeverPoznan
- Juventino

juz dawno nie bylem taki szczesliwy i juz dawno nie ogladalem meczu na takim luzie.
swietnie Buffon, Chiellini, Lichsteiner. Marchisio mnie najbardziej zadziwia, zrobil najwiekszy postep i nie wierze ze jeszcze niedawno w niego nie wierzylem. posypuje glowe popiolem. podoba sie walecznosc Vidala

najslabszy na boisku Bonucci.
cieszy wejscie FQ, trzeba dac mu czas i szanse.
podobaly sie zmiany dokonane przez Conte, oby tak dalej. cieszy brak zawieszen w takim waznym meczu jak z Lazio. i cieszy brak kontuzji.
napisal bym ze idziemy po SCUDETTO, bardzo bym chcial tak napisac. ale wole jeszcze poczekac. stapajmy ostroznie po ziemi. cieszy to ze przewaga nad 5 miejscem to 6 pktow. 4 miejsce nic nie daje ale dobrze ze pierwsza 4 zaczyna sie krystalizowac, i ze nie ma tam interu

do tego na trybunach Pavel i Pavel junior

Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 17:12 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Don Tom
- Juventino
ładna, mądra gra. Duża pewność siebie i coraz lepsze zgranie. Świetny Kielon i Li. Buffon w formie w jakiej dawno nie był. Na miejscu Conte wystawiłbym w 2 meczach za Mirko Qua, bo widać że chłopak chce grać i musi się tylko przełamać. Najsłabiej jak dla mnie Bonucci i Mirko. Reszta bardzo dobra. Szkoda tylko, że nowi i DP nie mogą sobie pograć.
Mamy mocny skład, mocną ławkę i dobrego trenera, jeszcze tylko zgranie i możemy jechać na mistrza i w przyszłym sezonie po małych zakupach, także powalczyć o LM. Byle do przodu ! FORZA JUVENTUS !
Mamy mocny skład, mocną ławkę i dobrego trenera, jeszcze tylko zgranie i możemy jechać na mistrza i w przyszłym sezonie po małych zakupach, także powalczyć o LM. Byle do przodu ! FORZA JUVENTUS !
JUVE TI AMO!
SIAMO NOI ! SIAMO NOI! I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI !
SIAMO NOI ! SIAMO NOI! I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI !
- De Rossi
- Juventino
No i muszę się tradycyjnie nie zgodzić co do Leonka. Druga połowa równie słaba - błędy, głupi wykop i spójrzmy na np. ostatni strzał Miccolego - Bonucci zachował się podobnie jak przy golu Maicona z Interem, stał wyprostowany, nawet nie wszedł w linie strzału.yanquez pisze:W pierwszej połowie słabo Vucinić, Matri i Bonucci, ale bardzo poprawili się w drugiej (za to Pepe zgasł).
- pumex
- Juventino
Ok, wszystko rozumiem, ale mimo wszystko za wcześnie na takie stwierdzenie, choćby przez wzgląd na nieodległą historię.pablo1503 pisze:Nie mówię, że wygramy, ale jesteśmy na najlepszej drodze do zwycięstwa.
Wiem, dopiero 10 kolejek, ale patrząc obiektywnie na Serie A, to chyba jedynie Milan może nas dogonić. Sądzę, że Napoli, Udinese i Lazio się wypalą i już nie będą brani pod uwagę walki o Scudetto.
No mistrzu, zaistniałeś, nie ma co.Silvanoshei pisze:Jedyne co mnie denerwuje i to już od kilku meczy to Vidal, który wywraca się i aktorzy zamiast grać, drugiego Amauriego nie potrzebujemy. Coraz większe mam wrażenie, że Vidal bardziej dba o swój fryz niż o to, żeby wygrać mecz...
Tak dla Twojej informacji. Vidal robi genialną robotę w destrukcji i wszędzie go pełno, następnym razem obejrzyj mecz, ok?