Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:50

Jak dla mnie początkowo było za dużo dośrodkowań a za mało gry środkiem po ziemi, ale bramka padła właśnie po dośrodkowaniu, więc ten pomysł się broni. Chiellini zaliczył asystę, brawo.
Vucinic - no właśnie, dla mnie jest zawodnikiem za bardzo statycznym i z tego powodu będę konsekwentnie na niego narzekał. Lichtsteiner - gdzie ten koleś się uchował? Zawodnik miazga, chylę pokłony! Wypada również pochwalić Buffona.
Ból jest taki, że znowu mieliśmy dużą przewagę, a prowadzimy tylko jednym golem i może być gorąco. Trzeba również oddać Palermo, że gra dobry football.
Obyśmy tego meczu nie sknocili :pray:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:50

Dwójka komentatorów z C+ ma takie informacje, których nie ma chyba nawet zarząd Juventusu.
Wiedzą, że Amauri będzie grał w Tottenhamie, wiedzą, że Iaquinta będzie zastępcą Matriego(Po co Nam Q i Del Piero, przecież mamy Iaquinte)
Co do meczu, to jest nieźle, ale bez przesady. Matri całkowicie odcięty od gry, ale mam nadzieję, że ten obraz zmieni się w drugiej połowie.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 15:52 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:51

Gol po błędzie bramkarza. Na 5m i tak wysoką piłkę to on musi łapać. Szkoda, że nie padła bramka na 2 : 0. Muszą to zrobić w II połowie i wtedy utrzymać wynik by spokojnie dojść do zakończenia.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:52

Genaralnie to powinnismy strzelic cos jeszcze, oprocz tej 1 bramki, bo sytuacji bylo calkiem sporo. Z tym, ze Palermo tez moglo wbic Nam gola - i tutaj gratulacje dla Bonucciego, bo pieknie sprowokowal 2 dobre okazje dla Naszych rywali, najpierw przegrywajac pojedynek glowkowy, potem wybijajac pilke w latwej sytucji na oslep. Slabszy dzien, mecz Leo, ostatnio sie poprawil, ale dzisiaj nadaje sie do zmiany.

Bardzo dobrze Lichy, chociaz tez raz troche przysnal. Chiellini do ostatniej akcji polowy tez swietne zawody. On powinien wracac na lewa obrone, a nie ustawiac sie na srodku. To juz nie pierwszy raz, jak popelnia taki blad.

Vidal lepiej z tylu, niz z przodu. Pepe, Matri i Vucinic kompletnie bez ikry. Zdjalbym cala 3, nawet mimo faktu, ze Simone strzelil gola. Na duzy plus znow Marchisio i Pirlo. Szkoda tego slupka.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 15:53 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Mecz może się podobać, szybkie tempo, zasłużone prowadzenie, choć te niecelne dośrodkowania przypominają mi aż za bardzo poprzedni sezon. Ale poza tym, jest ok.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wytlumaczy mi ktos dlaczego Sorensen nie jest w ogole powolywany a Bonucci, ktorego chyba tylek boli po nocce ze swoim ojcem biega po boisku? :?

KLIK ==>www
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Szalu nie ma ale tez nie jest zle, szkoda strzalu Pirlo, troche szczescia i byloby 2 0.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
dzidzia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:53

Marchis i Gigi to straszni rzeźnicy, powinni założyć masarnie w Turynie zamiast grać w piłkę :P . Z Gigim w bramce prawie się nie stresuję podczas akcji Palermo, strasznie dziś pewny jest. Ten rajd Marchisio w końcówce połowy - cudo. No i oczywiście ładna akcja bramkowa Kielon - Pepe :bravo:

Szkoda zmarnowanej sety Pirlo. Póki co jest bardzo dobrze, ale trzeba coś tu jeszcze strzelić, bo naszym rzadko zdarza się dowieźć 1-0 do końca :angry:

"Z jakiegoś powodu wiele osób po prostu mnie nie lubi" - Ronnie O'Sullivan

https://twitter.com/#!/dzidzia147 <- mój sportowy pamiętnik
http://147.pl/ <- wszystko o światowym snookerze
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:54

Vucinic out. Koleś ewidentnie się nie przykłada, chyba cały czas ma tą Czarnogórę w głowie. Ja bym wpuścił Alexa albo Fabio na całą drugą połowę.
Bonucci jak zwykle po kilka błędów na mecz musi być, a jakże. :) Ehh... sprzedać gościa albo na ławę bo to co on robi to nie jest poziom Juve.

Buffon kozacko za to, tak samo Marchisio i Licht.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:55

Słupek Pirlo :doh: Szkoda że nie schodzimy z wyższym prowadzeniem do szatni :roll: Lichtsteinera gra kapitalnie, Buffon dwa razy wyciągnął co trzeba no i Marchisio świetny rajd z 37 minuty.

Trzeba strzelić na dwa zero i kontrolować wynik spotkania.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nerwówka :roll: Nie jestem pewny czy sytuacja, w której Gigi musiał interweniować na 16 metrze nie jest wynikiem błędu Pirlo, który niemal stracił piłkę w środkowej strefie boiska Jeżeli Conte chce tych 3 pkt, to musi zmusić chłopaków, by zdominowali środek boiska.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 15:56 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

to co czasem wyprawia nasza defensywa, a zwlaszcza Bonucci :doh:
Buffon :bravo: podoba sie Marchisio, Lichsteiner, Chiellini. szkoda okazji Pirlo. strzelmy na 2:0 i kontrolujmy mecz. i uwazajmy na kartki bo z Lazio moze byc bardzo ciezko bo lawka jednak krotka.
zamiast Vucinicia Alex, mysle ze matriemu tez mozna dac odpoczac, moze FQ na jego miejsce?
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 15:57 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 1 raz.

Witcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ma ktoś dobrą transmisję? Pół pierwszej połowy spędziłem na szukaniu czegoś, co by nie krzaczyło i w ogóle działało.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nedved4life pisze:Vucinic out. Koleś ewidentnie się nie przykłada, chyba cały czas ma tą Czarnogórę w głowie. Ja bym wpuścił Alexa albo Fabio na całą drugą połowę.
Bonucci jak zwykle po kilka błędów na mecz musi być, a jakże. :) Ehh... sprzedać gościa albo na ławę bo to co on robi to nie jest poziom Juve.

Buffon kozacko za to, tak samo Marchisio i Licht.
Do Vucinicia dorzuciłbym Matriego.

Obrazek
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:56

[quote="Bartek88"ktorego chyba tylek boli po nocce ze swoim ojcem biega po boisku?[/quote]
ty, no bez przesady, można zawodnika nie lubić ale obrażać zaraz? niskie...

Zablokowany