Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 21:06

Giovani pisze:
michal1897 pisze:
Giovani pisze: Ale ty jesteś żałosny...
Kibicuje Juve a Alex jest jednym z ulubionych piłkarzy. Nie mówię że DP powinien grac w pierwszym składzie bo jest najlepszy, w chwile tej napewno tak nie jest. Widocznie zasługuje na tyle ile mu trener daje grac.
Wypowiedz bardziej kibica ADP niz obiektywna. I poza tym to bylo nawiazanie do wcześniejszego zle sformułowanego postu.
Mówisz za to, ze DP powinien grać w pierwszym składzie, bo to twój ulubiony gracz, bez względu na formę jaką prezentuje, ot co !
Ni w ząb ciebie nie rozumiem. "w chwile tej napewno tak nie jest" ?
Wolałbym a powinien to rożnica. wolałbym żeby Alex grał to stwierdzenie bardziej kibuca Alexa niż kogoś patrzącego obiektywnie na sytuacje. Mam prawo byc kibicem także DP. Nie mówię że powinien tylko ze chetniej bym go widział, dla mnie to różnica.

Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 21:22

@michał1897
Nie pogrążaj się już bardziej..

Co do meczu to wygramy. Liczę na dobrą postawę Matriego, żeby huknął tak z dwie brameczki.

michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 21:41

@Netiux
Fakt przyznaje poplątałem.

Ale chętniej bym go widział częściej w 11. To nie jest rownoznaczne z tym ze powinien.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 22:13

Liczę na to że nie straciliśmy tego agresywnego rytmu gry, Markiz i Kielon bardzo ładnie zagrali teraz z Polską, wrecz powiem ze Matri nawet fajnie wychodził na czyste pozycje, gorzej ze strzelaniem.

Nie dopuszczam myśli jakoby mielibyśmy przegrać z Palermo u siebie.

Udinese, Milan, Roma poradziła sobie z nimi, wiec my też powinniśmy, chyba ze przyjdzie spadek formy, oby nie.

Jedyne czego się obawiam, tak na tę chwilę to Pirlo i nie mowie tu o jego grze ofensywnej, a raczej o stratach piłki. Nie wiem czy tylko mi się wydaje czy zbyt pewnie trzyma piłkę i często ją traci po czym jest bardzo groźna sytuacja dla przeciwników.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 12:34

szczypek pisze:może wato też dać szansę Eli
Pytanie, czy chłop nadaje się do czegoś innego niż 4-4-2?

Martwi wiadomość, że prawdopodobnie na boisku zobaczymy kogoś z dwójki Cegła/Grosso, gdyż występ Barzagliego jest mocno wątpliwy z uwagi na kontuzję.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 13:49

pumex pisze:
Pytanie, czy chłop nadaje się do czegoś innego niż 4-4-2?

Martwi wiadomość, że prawdopodobnie na boisku zobaczymy kogoś z dwójki Cegła/Grosso, gdyż występ Barzagliego jest mocno wątpliwy z uwagi na kontuzję.
Myślę, że Elia jeszcze łatwiej powinien się odnaleźć w 4-3-3 niż w klasycznym 4-4-2. Elia to jest bardziej napastnik, niż pomocnik. Tak zresztą grywał w przeszłości.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 13:59

pumex pisze: Martwi wiadomość, że prawdopodobnie na boisku zobaczymy kogoś z dwójki Cegła/Grosso, gdyż występ Barzagliego jest mocno wątpliwy z uwagi na kontuzję.
Było mówione, że wraca już na jutrzejszy mecz z Urugwajem. (:

Edit:
pumex pisze:[Nie jesteś na czasie :wink: Barzagli opuścił już zgrupowanie, bo nie było szans na występ w meczu z Urugwajem. Niestety, jego uczestnictwo w meczu z Palermo również jest poważnie zagrożone.
No to niedobrze..
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2011, 14:22 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 14:02

jarmel pisze:
pumex pisze:Martwi wiadomość, że prawdopodobnie na boisku zobaczymy kogoś z dwójki Cegła/Grosso, gdyż występ Barzagliego jest mocno wątpliwy z uwagi na kontuzję.
Było mówione, że wraca już na jutrzejszy mecz z Urugwajem. (:
Nie jesteś na czasie :wink: Barzagli opuścił już zgrupowanie, bo nie było szans na występ w meczu z Urugwajem. Niestety, jego uczestnictwo w meczu z Palermo również jest poważnie zagrożone.
zoff pisze:Elia to jest bardziej napastnik, niż pomocnik. Tak zresztą grywał w przeszłości.
Hmm, może masz rację :) W takim razie nie wiem, może warto byłoby go wypróbować w 4-3-3, tylko czy mecz z Palermo byłby na to dobrym momentem?

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 14:14

Nie pamiętam kiedy ostatnio Juventus wygrał z Palermo. Nie będzie Cassaniego i Pastore to może da się wygrać. O ile nie zagra Barzagli to może szansę dostanie Sorensen.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 14:18

pumex pisze: Hmm, może masz rację :) W takim razie nie wiem, może warto byłoby go wypróbować w 4-3-3, tylko czy mecz z Palermo byłby na to dobrym momentem?
Odkąd zaczeliśmy grać tym system To Conte stawia tylko na trzech ludzi. Pepe, Matri, Vucinić, jakieś ogony gra Estigarribia. Nie wiem czy Elia, Quagliarella nie dadzą więcej tej drużynie niż Vucinić. Conte ich pomija. Po kontuzji powraca nie najgorzej prezentujący się także Giaccherini, który w moim odczuciu w 4-3-3 poradzi sobie jeszcze lepiej niż w 4-4-2. Ale zobaczymy jak zweryfikuje to boisko.

Jest kilka nazwisk. To trzeba oddać Marottcie. To już nie jest poprzedni sezon kiedy po kontuzji Quaga był nowy Matri i 36letni Del Piero i niewiele młodszy Toni.

Obrazek
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 15:02

.
Popieram. W 4-3-3, mógłby coś pokazać. Mi osobiście wydaję się, że jest stworzony do tej formacji. Chociaż z drugiej strony nie sądzę, żeby w tej formie pokazał coś więcej niż Vucinić (który sprawuje się dobrze, a czasami nawet bardzo dobrze). Jednakże chciałbym zobaczyć go wchodzącego z ławki - tylko w 60 - 70 minucie, a nie pod koniec spotkania...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 15:02

zoff pisze:
pumex pisze: Hmm, może masz rację :) W takim razie nie wiem, może warto byłoby go wypróbować w 4-3-3, tylko czy mecz z Palermo byłby na to dobrym momentem?
Odkąd zaczeliśmy grać tym system To Conte stawia tylko na trzech ludzi. Pepe, Matri, Vucinić, jakieś ogony gra Estigarribia. Nie wiem czy Elia, Quagliarella nie dadzą więcej tej drużynie niż Vucinić. Conte ich pomija. Po kontuzji powraca nie najgorzej prezentujący się także Giaccherini, który w moim odczuciu w 4-3-3 poradzi sobie jeszcze lepiej niż w 4-4-2. Ale zobaczymy jak zweryfikuje to boisko.

Jest kilka nazwisk. To trzeba oddać Marottcie. To już nie jest poprzedni sezon kiedy po kontuzji Quaga był nowy Matri i 36letni Del Piero i niewiele młodszy Toni.
Dobrze mówisz. Cieszy mnie to że kontuzja któregoś z naszych zawodników (tfu,tfu) nie zrobi nam wielkiej dziury. Wydaje mi się że najgorsza była by kontuzja Lichsteinera.. Bez Pirlo czuje że dali byśmy radę w 4-4-2 (nacisk na skrzydła). Ale Motta.. brr...

Wygrać z Palermo. Inaczej nie może być panowie!

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2011, 10:22

Niewygodne to Palermo dla nas od co najmniej 2 sezonów. Pamiętam zeszłoroczne 1-3 u siebie i gola z drugiej minuty. Ale teraz już chyba czas na przełamanie, powinniśmy wygrać minimum jedna bramką.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 16:26

a ja bym się nie obraził jakbyśmy zagrali 4-3-3 z tradycyjnym trio w pomocy a w ataku Vucinic i Del Piero na skrzydłach i Matri na szpicy. Jeśli zagramy tak wysoko jak z Fiorentiną i będziemy tak samo cisnąć Palermo to nie będzie potrzebne za duże wsparcie w defensywie a coś czuję że Conte da w końcu zagrać Alexowi, bo niby Pepe nie spisuje się źle ale grał w większości meczów a statystyki ma dość mizerne (1 gol i CHYBA 1 lub 2 asysty, bo nie wiem czy to nie Pepe przypadkiem asystował przy bramce Krasica z Catanią a nie chce mi się sprawdzać). I zgadzam się ze wszystkim, że lepiej by było gdyby Barzagli wyzdrowiał bo na razie jest to nasz najlepszy stoper w tym sezonie a poza tym De Ceglie zawsze może coś wyczarować na lewej stronce... 8)

uwazam również, że dobrze by było, gdyby w te formacji, w której jest pole manewru coach stosował większą rotację - chodzi mi oczywiście o atak. wolałbym abyśmy byli bardziej nieprzewidywalni dla rywali, bo można powiedzieć że mamy jedna formację wyjściową. a przecież niewykluczone, że Del Piero, Quaglia czy Elia daliby w ofensywie mniej niż Pepe, ale muszą dostać przynajmniej jedną poważną szansę w tym ustawieniu (chodzi mi o ten czas gdy przeszliśmy na taktykę z trójką z przodu bo Elia miał jedną szansę ale w zupełnie innym systemie) z drugiej strony jestem też za tym, żeby w obronie i w pomocy nie robić za dużo roszad bo tam nie mamy zbyt dużo wartościowych zmienników. ciezko jest mi sobie wyobrazic np Pazienzę w pierwszej 11tce w innych meczach niż z Ceseną, Novarą czy Lecce bądź w Pucharze Włoch (jeśli w ogóle miałby wyjść w pierwszym składzie).

możemy tutaj mądralować ale Antonio i tak wszystko ustawi cacy :D

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2011, 16:57

mambooocha pisze:a ja bym się nie obraził jakbyśmy zagrali 4-3-3 z tradycyjnym trio w pomocy a w ataku Vucinic i Del Piero na skrzydłach i Matri na szpicy. Jeśli zagramy tak wysoko jak z Fiorentiną i będziemy tak samo cisnąć Palermo to nie będzie potrzebne za duże wsparcie w defensywie a coś czuję że Conte da w końcu zagrać Alexowi, bo niby Pepe nie spisuje się źle ale grał w większości meczów a statystyki ma dość mizerne (1 gol i CHYBA 1 lub 2 asysty, bo nie wiem czy to nie Pepe przypadkiem asystował przy bramce Krasica z Catanią a nie chce mi się sprawdzać). I zgadzam się ze wszystkim, że lepiej by było gdyby Barzagli wyzdrowiał bo na razie jest to nasz najlepszy stoper w tym sezonie a poza tym De Ceglie zawsze może coś wyczarować na lewej stronce... 8)

uwazam również, że dobrze by było, gdyby w te formacji, w której jest pole manewru coach stosował większą rotację - chodzi mi oczywiście o atak. wolałbym abyśmy byli bardziej nieprzewidywalni dla rywali, bo można powiedzieć że mamy jedna formację wyjściową. a przecież niewykluczone, że Del Piero, Quaglia czy Elia daliby w ofensywie mniej niż Pepe, ale muszą dostać przynajmniej jedną poważną szansę w tym ustawieniu (chodzi mi o ten czas gdy przeszliśmy na taktykę z trójką z przodu bo Elia miał jedną szansę ale w zupełnie innym systemie) z drugiej strony jestem też za tym, żeby w obronie i w pomocy nie robić za dużo roszad bo tam nie mamy zbyt dużo wartościowych zmienników. ciezko jest mi sobie wyobrazic np Pazienzę w pierwszej 11tce w innych meczach niż z Ceseną, Novarą czy Lecce bądź w Pucharze Włoch (jeśli w ogóle miałby wyjść w pierwszym składzie).

możemy tutaj mądralować ale Antonio i tak wszystko ustawi cacy :D
Już prędzej Del Piero widzę w pomocy, niż na skrzydle. Na skrzydłach potrzebujemy kogoś szybkiego i silnego(Naniego bym widział :C ). Alexowi została tylko determinacja i technika. Jedyną możliwością gry Alexa jest taktyka 4-3-1-2 i granie jako cofnięty napastnik, ale wtedy tracimy Pepe. :whistle:

Obrazek
Zablokowany