Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 20:43

Gdy przeczytałem o zainteresowaniu Aogo w cenie ~10 mln to początkowo spodobał mi się ten pomysł. Pamiętam go z poprzednich sezonów i bardzo podobała mi się jego gra. Ale skoro w tym sezonie zbiera tak słabe oceny to mój optymizm opadł... Było nie cudować z tym Zieglerem :roll:

Ale skoro szukamy taniego i dobrego lewego obrońcy to może ten pan:
http://www.eurofutbol.pl/news/373888-Ob ... niku-Romy/
5 mln? Bierzmy go zanim zrobi to Roma!

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 22:44

francois pisze:Gdy przeczytałem o zainteresowaniu Aogo w cenie ~10 mln to początkowo spodobał mi się ten pomysł. Pamiętam go z poprzednich sezonów i bardzo podobała mi się jego gra. Ale skoro w tym sezonie zbiera tak słabe oceny to mój optymizm opadł... Było nie cudować z tym Zieglerem :roll:

Nie dokończyłem czytać Twój post i nasunęła mi się myśl. Jeżeli nie zawodnik HSV, to może wspomniany przez Ciebie Francuz ? 5 mln ? Śmiech na sali, jeżeli tylko Roma wyraża zainteresowanie tym piłkarzem to na miejscu zarządu nie czekałbym, aż pojawią się kluby o wyższej renomie. Toż to promocja.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2011, 23:17 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 23:00

francois pisze: Ale skoro szukamy taniego i dobrego lewego obrońcy to może ten pan:
O fuck...! 5 mln? To w takim razie olać tego Aogo i całą resztę. Niech Marotta coś myśli o tym transferze bo nie przeżyje kolejnego lewego obrońcy zwiniętego za darmoche. Już Milan skosił Taiwo...ehh.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 23:37

francois pisze:Gdy przeczytałem o zainteresowaniu Aogo w cenie ~10 mln to początkowo spodobał mi się ten pomysł. Pamiętam go z poprzednich sezonów i bardzo podobała mi się jego gra. Ale skoro w tym sezonie zbiera tak słabe oceny to mój optymizm opadł... Było nie cudować z tym Zieglerem :roll:

ten zawodnik powinien być już u nas bardzo dawno. Pewnie zainteresujemy się nim jak konkurencja podskoczy i później popłaczemy

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 23:52

Ja żałuje tylko Conte - jak on mógł pomyśleć, że De Ceglie da radę? Przecież Ziegler był chyba najlepszy w lidze na swojej pozycji i do tego za darmo.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 10:28

A ktoś ma może wiedze na temat Tremoulinasa i jego aktualnej gry ? ;)

Tak patrze na Taiwo i sie zastanawiam. Najlepszy lewy obrońca w lidze Francuskiej, podstawowy obrońca reprezentacji Nigerii, potwierdził swoją dobrą grę w Lidze Mistrzów w barwach Marsylii. A przychodzi Liga Włoska to gość sie kopie po czole i nie może wygryźć ze składu dziadka Zambro. Możliwe, że swoje zrobiła kontuzja, może potrzebuje większego czasu na aklimatyzacje ale boje się, że z grajkiem Bordo też może stać się podobnie. A my LO potrzebujemy na już.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 10:56

Tremoulinas to swego czasu był najlepszy lewy obrońca ligi. Teraz nie wiem jak sobie radzi. O ile gra na poziomie takim poziomie jak w sezonie 08/09 to brałbym go w ciemno za te 5 baniek.
Co myślicie o Douglasie z Twente? Przyznam się, że nie śledzę Eredivisie, ale chyba 1,5 roku temu był łączony z Juve, a teraz kończy mu się kontrakt. Nadal ma 23 lata, więc jest młodszy od Leo i mógłby stać się niezłym stoperem. Oglądałem mecz z Wisłą i nieźle grał. Może Beppe się nim zainteresuje. Douglas posiada paszport EU.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 11:22

samy pisze: Tak patrze na Taiwo i sie zastanawiam. Najlepszy lewy obrońca w lidze Francuskiej, podstawowy obrońca reprezentacji Nigerii, potwierdził swoją dobrą grę w Lidze Mistrzów w barwach Marsylii. A przychodzi Liga Włoska to gość sie kopie po czole i nie może wygryźć ze składu dziadka Zambro. Możliwe, że swoje zrobiła kontuzja, może potrzebuje większego czasu na aklimatyzacje ale boje się, że z grajkiem Bordo też może stać się podobnie. A my LO potrzebujemy na już.
Wiesz co, mnie to dziwi tym bardziej, że jak widziałem mecz o puchar bunga-bunga to Taiwo tam po prostu wymiatał. Bez żadnego problemu radził sobie z dwójką piłkarzy - Krasiciem i tym, kto akurat go w danym momencie wspierał na prawej stronie. Widziałem jakiś inny sparing przedsezonowy Milanu i gość był nie do przejścia, więc akurat jeżeli chodzi o tłumaczenie tego aklimatyzacją to byłbym ostrożny. Myślę raczej że to indywidualny problem Taiwo, więc raczej bym nie generalizował i nie skreślał Francji jako dostarczyciela talentów do Serie A.

A mam takie pytanie - czy istnieją jakieś naprawdę potwierdzone informacje o tym, że Conte/Marotta szukają lewego obrońcy na zimę? Bo ja pamiętam tylko tyle, że Marotta potwierdził zainteresowanie Rhodolfo, a o lewych defensorach słyszę tylko od dziennikarzy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 11:33

Castiel pisze:Ja żałuje tylko Conte - jak on mógł pomyśleć, że De Ceglie da radę? Przecież Ziegler był chyba najlepszy w lidze na swojej pozycji i do tego za darmo.
Z tym bym nie przesadzał akurat. Choćby Balza był, IMHO, lepszy w przekroju całego sezonu. Napoli i Inter tez nie miały na tej pozycji ogórków chyba. Ale fakt, odstrzelenie Zieglera to był błąd.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 14:17

Oddanie Reto było pięknym "strzałem w stopę" :bravo: Well done. Dobra wiadomość jest taka, że do stycznia wcale nie jest daleko i może Giuseppe załata dziurę w defensywie, która powstała na skutek pochopnej decyzji Conte.Chcę zapomnieć o "radosnym futbolu" prezentowanym na lewej stronie obrony :doh:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 15:15

Skreślanie zawodników z Lig Ę, jako potencjalnych wzmocnień jest średnio rozsądne.

Tak jak napisał zahor - Taiwo na początku grał bardzo dobrze. Tremoulinas to inny typ bocznego obrońcy, jest bardziej ułożony taktycznie, ale gra też mniej fizycznie. Jak tam z jego obecną formą to nie wiem, ale sprawdziłem, że w tym sezonie dwa razy był wybierany do 11 kolejki (2. i 7. runda). Ja jestem bardzo za tym transferem, jeśli zamknie się w kwocie 5-10 mln E. Czuję w kościach, że byłby to świetny ruch dla obu stron. Tylko czego Roma od niego chce? Przecież podobno są zadowoleni ze swojego lewego obrońcy.

W lecie trzeba będzie przeprowadzić nie gorsze okienko transferowe niż w tym roku więc sprowadzenie porządnego lewego obrońcy już w zimie byłoby niezłym posunięciem.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 15:19

deszczowy pisze:
Castiel pisze:Ja żałuje tylko Conte - jak on mógł pomyśleć, że De Ceglie da radę? Przecież Ziegler był chyba najlepszy w lidze na swojej pozycji i do tego za darmo.
Z tym bym nie przesadzał akurat. Choćby Balza był, IMHO, lepszy w przekroju całego sezonu. Napoli i Inter tez nie miały na tej pozycji ogórków chyba. Ale fakt, odstrzelenie Zieglera to był błąd.
z Zieglerem pewnie była ta sama sytuacja co z Storarim, czyli trener z góry mówi, że będzie rezerwowym itd. Reto, że ma coś ambicji się wypiął i zaczął komplikować, więc Marotta postanowił na nim zarobić i pozbyć się złej atmosfery... z drugiej strony De Ceglie i Grosso już któryś sezon z rzędu zawalają prawie wszystko, a mimo to dostają dalej szansę...

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 15:33

Eric6666 pisze:
deszczowy pisze:
z Zieglerem pewnie była ta sama sytuacja co z Storarim, czyli trener z góry mówi, że będzie rezerwowym itd. Reto, że ma coś ambicji się wypiął i zaczął komplikować, więc Marotta postanowił na nim zarobić i pozbyć się złej atmosfery... z drugiej strony De Ceglie i Grosso już któryś sezon z rzędu zawalają prawie wszystko, a mimo to dostają dalej szansę...
Sory ,ale argument pod tytułem "pewnie" do mnie nie przemawia i myślę ,że nigdy sie dowiemy czemu tak zadecydował Conte ( chociaz może kiedys ,takie wyznania po latach jakie teraz sie pojawiają) .
Ale i tak bez lewego obrońcy się nie obejdzie no chyba ,że Kielon zostaje na lewej .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 16:46

Arbuzini pisze:Tylko czego Roma od niego chce? Przecież podobno są zadowoleni ze swojego lewego obrońcy.
Mogę się założyć, że Jose Angel będzie mógł się pakować zaraz po zwolnieniu Luisa Enrique.
Arbuzini pisze:W lecie trzeba będzie przeprowadzić nie gorsze okienko transferowe niż w tym roku
Zabrzmiało to tak, jakby tegoroczne mercato było udane. W mojej ocenie takie nie było, daleko mu do "dobrego". Od razu zaznaczam, że tragedii również nie było, ale dalej zajeżdża średniactwem. Ja bym poprawił: "W lecie trzeba będzie przeprowadzić dużo lepsze od poprzedniego okienko transferowe, żeby myśleć o szybkim przeskoczeniu na wyższy level"

Na kolejne (letnie) okienko transferowe są przede wszystkim dwa priorytety:
1) Lewy/Środkowy obrońca, zależnie od tego, gdzie lepiej będzie spisywał się Kielon. Jeśli będzie potrzeba sprowadzenia stopera, oczekuję, iż będzie to piłkarz wyraźnie lepszy od obecnych. W przeciwnym wypadku nie będzie sensu wyrzucania pieniędzy w błoto, gdyż zostanie wzmocniona co najwyżej ławka rezerwowych, a takie coś przerabiamy już od kilku lat.
2) Cofnięty napastnik, totalnie ogarniający i rozwalający system
Reszta zależy tak naprawdę od tego, na jaki wariant gry zdecyduje się Conte, a teraz według mnie ciężko to ocenić.

PS. Całe szczęście!

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 17:26

pumex pisze:PS. Całe szczęście!
Elia też nie chciał, a jak się skończyło wszyscy pamiętają :D

Zablokowany