Polityka
- deszczowy
- Juventino
De mortibus aut bene, aut nihilŁukasz pisze:A o Kaczyńskim, Ziobrze, Cymańskim i Kurskim nikt nic?

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Porozmawiamy, jak Ziobro zacznie tworzyć formację polityczną. Na razie można stwierdzić tyle, że skoro nawet prof. Staniszkis krytykuje w tym względzie Kaczyńskiego, to już naprawdę prezes dał ciała.Łukasz pisze:A o Kaczyńskim, Ziobrze, Cymańskim i Kurskim nikt nic?
Mam nadzieję, że Ziobro z ekipą stworzą jakąś sensowną formację na prawej stronie. Ale to tylko nadzieja, na radość jest zdecydowanie za wcześnie.
- francois
- Juventino
Niestety szczypek w jednym zdaniu uchwycił istotę rzeczy.szczypek pisze:Albo się jest z prezesem, albo się nie jest. Co tu więcej mówić?Łukasz pisze:A o Kaczyńskim, Ziobrze, Cymańskim i Kurskim nikt nic?
Myślę, że gdyby nie te rozłamy, czy jak mówi Prezes, pęknięcia w ostatnich latach to poparcie Pis-u wynosiłoby przynajmniej kilka procent więcej.
A co do ewentualnej nowej formacji ziobrystów - na prawicy jest ciasno pomiędzy Pis-em i PO, ale jeśli udałoby się zjednoczyć wszystkich dotychczasowych pisowskich banitów to może coś z tego będzie.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- mateo369
- Juventino
z humorem (choć to w sumie sama prawda) na temat pewnego posła PiS:
http://www.joemonster.org/mg/96807,lastup
:lol:
Ja bym minimalnie edytował jednak - "Prosty człowiek z wazeliny"
http://www.joemonster.org/mg/96807,lastup
:lol:
Ja bym minimalnie edytował jednak - "Prosty człowiek z wazeliny"
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- annihilator1988
- Juventino
Z najnowszych informacji dotyczących sytuacji w Iranie, można wywnioskować, że dojdzie do konfliktu zbrojnego. Amerykanie wysłali do Iraku 36 tysięcy żołnierzy, także możliwe, że trwa mobilizacja
Dlaczego idioci rządzą światem ? Jeżeli Iran zostanie zaatakowany przez Żydów z USA i Izraela, to na 99 % w całą sytuację wmieszają się kraje muzułmańskie. Niech jeszcze Polska poprze te "działania prewencyjne" :doh: Kryzys gospodarczy, a teraz to, co dalej ? Proroctwo Majów ? 

- deszczowy
- Juventino
Wiesz co? Akurat przywalenie Iranowi nie byłoby takie głupie.annihilator1988 pisze:Z najnowszych informacji dotyczących sytuacji w Iranie, można wywnioskować, że dojdzie do konfliktu zbrojnego. Amerykanie wysłali do Iraku 36 tysięcy żołnierzy, także możliwe, że trwa mobilizacjaDlaczego idioci rządzą światem ? Jeżeli Iran zostanie zaatakowany przez Żydów z USA i Izraela, to na 99 % w całą sytuację wmieszają się kraje muzułmańskie. Niech jeszcze Polska poprze te "działania prewencyjne" :doh: Kryzys gospodarczy, a teraz to, co dalej ? Proroctwo Majów ?
Lepiej mieć "prewencyjne zamieszanie" na Bliskim Wschodzie, niż gromadę fanatycznych irańskich turbaniarzy z bombą atomową. Wtedy nikt nie czułby się bezpieczny. Poza tym, Ahmedineżad głośno krzyczy, że Izrael nie powinien istnieć i chętnie przekułby słowo w czyn. Żydzi mają na to pozwalać? Ty byś się czuł komfortowo, gdyby Niemcy, albo Ruscy wydzierali się, że "Polska powinna być starta z powierzchni ziemi"?? I don't think so.
O ile wujka Saddama Kaddafiego można i trzeba było zostawić w spokoju, o tyle tego oszołama z Teheranu należałoby możliwie szybko wysłać do Allaha. To Iran destabilizuje póki co sytuację na Bliskim Wschodzie.
- annihilator1988
- Juventino
Powiem tak, Rosjanie zgubili 40 bomb atomowych ,a jeśli dobrze pamiętam, to odnotowano kolo 300 takich przypadków. Myślisz, że źle opłacany rosyjski biochemik jest mniej groźny ? Dostanie kilka tysięcy euro i z pocałowaniem rękę odda wszelkie "bakcyle". Iran nie ma jaj na użycie broni nuklearnej, przynajmniej nie w sposób frontalny. Większe zagrożenie stanowią w/w zagubione bomby atomowe i słaby system zabezpieczeń w Rosji. To Izrael destabilizuje sytuacje na Bliskim Wschodzie. Wiesz, że oficjalnie testują/testowali broń biologiczną mającą eksterminować ludność o cechach arabskich ? btw w Rosji jest pan o dość specyficznych poglądach. Zapewne słyszałeś. Żyrynowski bodajże się nazywa. Gość pokazywał mapę Europy, gdzie Rosja graniczy z Niemcami, albo proponował, aby Polska i Rosja podzieliły między siebie Białoruś. Zresztą nie jestem pewny co do właściwej pisowni nazwiska tego "człowieka". Mam go gdzieś. Gardzę nim. Co do obecnego dyktatora Iranu to nie ma się czym przejmować, niesprowokowany nie zaatakuje. No bo z kim ? Irak, Libia, Egipt mają własne problemy, a w/w kraje były raczej antyizraelskiedeszczowy pisze:Wiesz co? Akurat przywalenie Iranowi nie byłoby takie głupie.annihilator1988 pisze:Z najnowszych informacji dotyczących sytuacji w Iranie, można wywnioskować, że dojdzie do konfliktu zbrojnego. Amerykanie wysłali do Iraku 36 tysięcy żołnierzy, także możliwe, że trwa mobilizacjaDlaczego idioci rządzą światem ? Jeżeli Iran zostanie zaatakowany przez Żydów z USA i Izraela, to na 99 % w całą sytuację wmieszają się kraje muzułmańskie. Niech jeszcze Polska poprze te "działania prewencyjne" :doh: Kryzys gospodarczy, a teraz to, co dalej ? Proroctwo Majów ?
Lepiej mieć "prewencyjne zamieszanie" na Bliskim Wschodzie, niż gromadę fanatycznych irańskich turbaniarzy z bombą atomową. Wtedy nikt nie czułby się bezpieczny. Poza tym, Ahmedineżad głośno krzyczy, że Izrael nie powinien istnieć i chętnie przekułby słowo w czyn. Żydzi mają na to pozwalać? Ty byś się czuł komfortowo, gdyby Niemcy, albo Ruscy wydzierali się, że "Polska powinna być starta z powierzchni ziemi"?? I don't think so.
O ile wujka Saddama Kaddafiego można i trzeba było zostawić w spokoju, o tyle tego oszołama z Teheranu należałoby możliwie szybko wysłać do Allaha. To Iran destabilizuje póki co sytuację na Bliskim Wschodzie.
- Bartek88
- Juventino
Amerykanie tez gubili bomby atomowe , wiec nie czepiajcie sie tylko rosji.Większe zagrożenie stanowią w/w zagubione bomb atomowe i słaby system zabezpieczeń w Rosji
Swoja droga wiekszosc rosyjskich rakiet juz po prostu nie dziala
Cena demokracji...Dlaczego idioci rządzą światem ?
Co do bliskiego wschodu to ciekawi mnie jaka role beda odgrywac gdy walnie obecny system finansowy na swiecie (a walnie) i przyjdzie kryzys...
My mamy tylko wydrowane kawalki papieru z podobizna króli, prezydentow a oni calkiem jeszcze spore zasoby naturalne...
I troche mi zepsuliscie humor, bo ostatnio sie klocilem z kolega o to,ze koniec swiata nastapi z kosmosu niz sami siebie wykonczymy...jak to czytam powyzej to zaczynam w swoje slowa watpic...
- annihilator1988
- Juventino
Bartek88, nie będziesz zawiedziony. Według istniejących przepowiedni nastąpi kumulacja tych dwóch czynników tj. wojny, która zostanie przerwana prawdopodobną zmianą biegunów. Zastanawiam się tylko czego jeszcze nie wiemy, a co rządy ukrywają przed "szaraczkami"? Żeby jeszcze Cię dobić to wiedz, że FEMA testuje system ostrzegania w USA, a rząd tego kraju uświadamia swoich obywateli co robić w sytuacjach kryzysowyc
- Bartek88
- Juventino
qrde nie chce schodzic z tematu, ale przebiegunowanie to jedna wielka bajka.annihilator1988 pisze:Bartek88, nie będziesz zawiedziony. Według istniejących przepowiedni nastąpi kumulacja tych dwóch czynników tj. wojny, która zostanie przerwana prawdopodobną zmianą biegunów. Zastanawiam się tylko czego jeszcze nie wiemy, a co rządy ukrywają przed "szaraczkami"? Żeby jeszcze Cię dobić to wiedz, że FEMA testuje system ostrzegania w USA, a rząd tego kraju uświadamia swoich obywateli co robić w sytuacjach kryzysowyc
Taki proces juz mial kilka razy miejsce w historii naszej planety i teraz aktualnie trwa, ale nie nastepuje ani nastapi w jednej chwili, lecz jest to bardzo powolny proces
A w przepowiednie nie wierze

Jaki system ostrzegania?
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Powiem szczerze, że cztery lata rządzenia wyraźnie zostawiły ślad na Tusku.Lypsky pisze:Taka mała "przypominka", która z perspektywy dnia dzisiejszego wygląda dosyć zabawnie (choć jest to raczej śmiech przez łzy).
Polska polityka jest jak tenis. Dwóch tych samych graczy. Raz jeden odbija piłeczkę, raz drugi. Cały czas o portfelach, pielęgniarkach..
- deszczowy
- Juventino
A Amerykani, albo Francuz tego nie zrobi? Niby dlaczego?annihilator1988 pisze: Myślisz, że źle opłacany rosyjski biochemik jest mniej groźny ? Dostanie kilka tysięcy euro i z pocałowaniem rękę odda wszelkie "bakcyle".

Obawiam się, że możesz być w błędzie. Ale wolałbym, żebyś miał rację.annihilator1988 pisze:Iran nie ma jaj na użycie broni nuklearnej, przynajmniej nie w sposób frontalny.
A to ciekawa teza. Argumenty proszęannihilator1988 pisze: To Izrael destabilizuje sytuacje na Bliskim Wschodzie.

Jakiekolwiek dowody?annihilator1988 pisze: Wiesz, że oficjalnie testują/testowali broń biologiczną mającą eksterminować ludność o cechach arabskich ?

Populista, który nawet w Rosji jest uważany za pomyleńca. Wiem, co mówię, bo rozmawiałem na ten temat i z ludźmi stamtąd i czytałem sporo opracowań politologów i ekspertów d/s wschodnich.annihilator1988 pisze: btw w Rosji jest pan o dość specyficznych poglądach. Zapewne słyszałeś. Żyrynowski bodajże się nazywa. Gość pokazywał mapę Europy, gdzie Rosja graniczy z Niemcami, albo proponował, aby Polska i Rosja podzieliły między siebie Białoruś.
Zaatakować może Izrael. A to będzie oznaczało sporą rozpierduchę. Za Izraelem pójdą Stany i pewnie Francja. Zastanawia mnie postawa Rosji i Chin. Co do ataku na Iran - jak dla mnie to i tak za długo z tym zwlekają.annihilator1988 pisze:Co do obecnego dyktatora Iranu to nie ma się czym przejmować, niesprowokowany nie zaatakuje. No bo z kim ? Irak, Libia, Egipt mają własne problemy, a w/w kraje były raczej antyizraelskie
No i? Normalna procedura, tylko u nas zaraz by się darli, że wojna idzie i cukier wykupowali. System ostrzegania na wypadek nadchodzących huraganów to dobra sprawa. Lepiej wiedzieć, co ma sie robić, niż pozwolić bandzie ogłupiałych ze strachu cywili szwendać się po połowie kraju. Po doświadczeniach z Katriną i kilkoma mniejszymi huraganami to normalne, że się zabezpieczają.annihilator1988 pisze:Żeby jeszcze Cię dobić to wiedz, że FEMA testuje system ostrzegania w USA, a rząd tego kraju uświadamia swoich obywateli co robić w sytuacjach kryzysowyc
- annihilator1988
- Juventino
1.Po upadku ZSRR pozostało wiele słabo wyposażonych placówek ds. broni biologicznej itp. Oglądałem dokument, w którym pokazana była od wewnątrz taka baza. Probówki z różną "cholerą" trzymali w zwykłej lodówce, ponadto pozbawieni byli autonomicznego źródła zasilania. Myślę, że tutaj najłatwiej, najtaniej i "najbezpieczniej" zwrócić się o takową pomoc. Wierzę, że w USA i innych krajach zachodnich pracownicy są monitorowani i mają świadomość, że wielki brat patrzy
3.Jako jedyni posiadają broń nuklearną w tym rejonie, bronią się "nogami i rękami", aby tak pozostało. Zresztą USA chętnie wykonują zadania zlecone przez Izrael, byle by nie stracić swojego strategicznego partnera. Żydzi mówią: Zaatakujcie Iran, zagraża nam i Wam. Ciekawy pogląd
Zwłaszcza, kiedy Teheran stracił swoich strategicznych partnerów
4. Poszukaj w internecie na ten temat, na pewno coś znajdziesz. 2 lata temu czytałem ciekawy artykuł na ten temat
5. Pomyleńca, który kieruje bodajże 3 siłą w Dumie. Zgadzam się, to jest szczekacz, chociaż dla dobra ludzkości powinien dostać "kulkę".
6. Rosja i Chiny ograniczą się do skrytykowania inwazji na gruncie ONZ. "Im dalej w las to wszytko pójdzie, tym gorzej", ale to wiadomo
7. Może faktycznie to nic nie znaczy
3.Jako jedyni posiadają broń nuklearną w tym rejonie, bronią się "nogami i rękami", aby tak pozostało. Zresztą USA chętnie wykonują zadania zlecone przez Izrael, byle by nie stracić swojego strategicznego partnera. Żydzi mówią: Zaatakujcie Iran, zagraża nam i Wam. Ciekawy pogląd

4. Poszukaj w internecie na ten temat, na pewno coś znajdziesz. 2 lata temu czytałem ciekawy artykuł na ten temat
5. Pomyleńca, który kieruje bodajże 3 siłą w Dumie. Zgadzam się, to jest szczekacz, chociaż dla dobra ludzkości powinien dostać "kulkę".
6. Rosja i Chiny ograniczą się do skrytykowania inwazji na gruncie ONZ. "Im dalej w las to wszytko pójdzie, tym gorzej", ale to wiadomo
7. Może faktycznie to nic nie znaczy