Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:22

Fenrir pisze:Jesli nie widzicie roznicy miedzy "gra do 50tki", a umozliwieniem zakonczenia kariery w klubie jego najwiekszemu symbolowi (nawet kosztem tych dodatkowych 2-3mln euro), to zaczynam watpic nie tylko w wasz szacunek dla zespolu, ale tez w zdolnosc logicznego rozumowania....
rzecz w tym, że Del Piero nie chce wcale kończyć kariery. Chce dalej grać. A jego umiejętności i przydatność dla drużyny spadają z dnia na dzień.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:42

Mysle, ze nie pogra dluzej niz nastepny sezon. Kwestia priorytetow - jesli stac nas w chwili obecnej na utrzymywanie co najmniej dwoch zbednych, bardzo duzych kontraktow (Iaquinta i Amauri) to za rok bedzie nas stac na uklon w strone legendy, po to aby ta nie musiala sie rozmieniac na drobne grajac, na przyklad, w USA. Poza tym marzy mi sie zobaczyc jeszcze Del Piero w Lidze Mistrzow na co mysle, ze (oceniajac nasza dotyczasowa gre w tym sezonie) sa szanse.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:47

To nie jest kwestia forsy bo obecnie Del Piero ma jedną z najniższych tygodniówek w kadrze. Chodzi o to, że Conte go nie widzi w składzie [słusznie zresztą].

Mamy go trzymać tylko dlatego, że się nazywa Del Piero?

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:49

No i sam Del Piero nie chce wchodzić na ostatnie 5-10 minut w meczu tylko odgrywać ważną (nie kluczową) role. Tu jest pies pogrzebany, a nie w kasie czy "szacunku dla legendy".

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:51

Ouh_yeah pisze:Mamy go trzymać tylko dlatego, że się nazywa Del Piero?
W zasadzie, tak. Dopóki on się na to godzi to ja uważam, że mamy go trzymać. On został w 2006 tylko dlatego, że ten klub się nazywał Juventus to teraz my go zatrzymajmy na tej samej zasadzie.

Poza tym, nie wiem do końca czy Conte nie widzi go w swoim składzie. Mimo wszystko go wystawia a wydaje mi się, że Antek pokazał już, że nikt mu żadnych warunków dyktować nie będzie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 15:17

Ouh_yeah pisze:
pablo1503 pisze:wartościowego zawodnika, który udawania, że na chwilę obecną jest w formie.
Czym udowadnia? Ostatnio jak wszedł to setkę zepsuł w stylu juniorskim.
Racja, zepsuł setkę, ale to znaczy, że jest bez formy? To, że Messi ostatnio nie wykorzystał karnego, jest równoznaczne z tym, że nie powinien grać w pierwszym składzie? Spójrz na inne aspekty jego gry, prócz nie wykorzystanej świetnej sytuacji.

2 post.
Ouh_yeah pisze:To nie jest kwestia forsy bo obecnie Del Piero ma jedną z najniższych tygodniówek w kadrze. Chodzi o to, że Conte go nie widzi w składzie [słusznie zresztą].

Mamy go trzymać tylko dlatego, że się nazywa Del Piero
?
Tym tokiem myślenie Real powinien pozbyć się Benzemy, Barcelona Affelaya, Chelsea Meirelesa, a my Storariego, Krasicia itd...
Del Piero aż tak Ci ciąży, że chcesz go sprzedać jak najszybciej? Sorki, ale ja tu widzę jakieś porównanie do Amauriego, lub Iaquinty.

Nie piszemy 2 postów pod rząd. Za to też dostaje się kartkę. Tym razem odpuszczę Ci, żebyś nie odpoczywał 7 dni od JP. /Dragon

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 15:23

Ouh_yeah pisze:To nie jest kwestia forsy bo obecnie Del Piero ma jedną z najniższych tygodniówek w kadrze. Chodzi o to, że Conte go nie widzi w składzie [słusznie zresztą].

Mamy go trzymać tylko dlatego, że się nazywa Del Piero
?
Tym tokiem myślenie Real powinien pozbyć się Benzemy, Barcelona Affelaya, Chelsea Meirelesa, a my Storariego, Krasicia itd...
Del Piero aż tak Ci ciąży, że chcesz go sprzedać jak najszybciej? Sorki, ale ja tu widzę jakieś porównanie do Amauriego, lub Iaquinty.

Obrazek
Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 15:48

Raula się pozbyli ....

Swoja drogą ja bym poczekał aż sytuacja się rozwinie za szybko mówić czy i gdzie Del Piero odejdzie, Angeli zawsze może walnąć jakąś przemowę i przedłużyć z nim kontrakt. A co do pensji to co to za różnica, czy dostawał by np 1 mln rocznie jako piłkarz czy "dyrektor za zasługi" :think: Myślę że jako Joker i Talizman jeszcze się drużynie przyda

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 16:32

Ouh_yeah pisze:Panowie, Panowie, zapominacie o fundamentalnej zasadzie obowiązującej w największych klubach na świecie.

Żaden piłkarz, choćby najgenialniejszy, nie jest większy niż klub.

stahoo pisze:3. Gdyby zarząd chciał wywalić Alexa z klubu mimo jego chęci pozostania na kolejny sezon - coś tu jest nie tak z zarządem i nie powinni moim zdaniem podejmować takiej decyzji.
To trener określa przydatność zawodnika dla drużyny. Conte swoje zdanie już określił. Zarząd spełnia wolę trenera. Pieniądze nie mają tu nic do rzeczy.
Rozumiem, że według Ciebie to Alex powinien decydować o tym, czy jeszcze się przyda drużynie czy nie.
To tak jakby pytać rybę, po złowieniu, czy chce być wypuszczona.
zgadza sie, zaden pilkarz nie jest wiekszy niz klub. tym bardziej najbardziej utytuowany wloski klub o 114letniej tradycji i historii.

zreszta Alex wielokrotnie stawial interes klubu i nas, kibicow, ponad swoj.
zrobil to podczas farsopoli, kiedy zostajac wzmocnil morale i strzelil wiekszosc bramek ktora dala nam powrot do serie a.
zrobil to w poprzednim sezonie, kiedy musial oglaszac publicznie ze podpisze nowy kontrakt nawet in bianco bo klub go zwodzil zamiast podpisac z nim kontrakt.
i robi to w obecnym sezonie, kiedy jest czolgany przez Andree i Conte. pomimo tego nie robi afery, nie nastawia kibicow przeciwko zarzadowi. po cichu robi swoje.

wielokrotnie pokazywal ze nie jest u nas dla kasy. wiec nie piszcie ze klubu nie stac na niego i ze jego zatrzymanie utrudni awans do LM.
wielokrotnie pokazywal ze wciaz moze grac swietnie. wciaz ma talent i umiejetnosci techniczne. do tego wzmacnia morale i jest wazny marketingowo.
a najwazniejsze ze mamy jako kibice u niego ogromny dlug wdziecznosci. wlasnie teraz powinnismy go zaczac splacac wspiejajac go i podnoszac na duchu.
przykre ze wielu z was traktuje go jak starego i niepotrzebnego krewnego, ktorego oddaje sie do domu opieki. bo stary, kosztuje i zajmuje miejsce.

to Alex powinien zdecydowac czy chce u nas jeszcze grac czy tez chce pograc np. w MLS. zasluzyl sobie na to.
Andrea powinien go zaprosic do siebie. spytac czy zeszloroczna informacja o ostatnim sezonie w Juve jest aktualna. jesli tak to powinien powiedziec ze to Alex zdecyduje kiedy to oglosic. i ze oglosi to sam a Andrea i zarzad beda mu towarzyszyc. ja bym zrozumial taka decyzje, bylo by smutno, no ale ma prawo podjac taka decyzje.
a w sytuacji gdyby Alex mu powiedzial ze nadal chce grac w Juve, to ten powinien sie spytac kiedy i gdzie podpisujemy nowy kontrakt.
a tak Andrea wrzucil Alexa pod ciezarowke, wokol klubu zaczelo ogromnie smierdziec, a zadne wietrzenie nie pomaga.

Alex jest najlepszym uosobieniem slow: Juve, storia di un grande amore. jego gra u nas to piekna i dluga historia. zakonczmy ja happy endem. bo obecnie Alexa sie traktuje jako stary i niepotrzebny mebel.
nadal marketingowo nie wyszlismy z farsopoli, a teraz strzelamy sobie w stope. bo bardzo przykro czyta sie teksty w stylu: Juve pozbywa sie ADP.

Nedved skonczyl kariere w naszej koszulce i z opaska kapitana. Alex zasluzyl na to tym bardziej.
udowodnijmy i pokazmy wszystkim ze jestesmy wiecej niz klubem. ze nie liczy sie kasa, bilans i czysty zysk. ze nadal wazne sa wartosci, zasady i honor. mozemy byc dumni z naszego mistrza i kapitana. wiele wielkich klubow moze go nam zazdroscic. nawet najlepszym zdarza sie nie wykorzystac nawet najlepszej sytuacji, inaczej pilka byla by nudna.
Alex nie musi nikomu udowadniac swojej wielkosci. juz dawno temu to zrobil. szkoda ze Andrea i Conte pokazuja ze tej wielkosci im brak i ze siegaja Alexowi najwyzej do kolan, do tego stojac na palcach

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 17:40

JuveForeverPoznan, do Twojego posta brakuje jeszcze patetycznej muzyki, coś z Armageddonu albo innej tandety Baya i niektórzy by się popłakali z wzruszenia :D

A tak na serio to uważam, że masz rację. Co do Nedveda to ktoś Ci wyjedzie z tekstem, że on do końca grał na najwyższym poziomie i był ważnym punktem drużyny a Alex już przestał nim być. Jest to prawda ale nie ma to największego znaczenia.
Ouh_yeah pisze:To trener określa przydatność zawodnika dla drużyny. Conte swoje zdanie już określił. Zarząd spełnia wolę trenera. Pieniądze nie mają tu nic do rzeczy.
Być może coś przeoczyłem ale w takim razie:
skoro Conte uważa go za nieprzydatnego to czemu Alex dalej gra? Ogony bo ogony ale jednak.
Ouh_yeah pisze:To tak jakby pytać rybę, po złowieniu, czy chce być wypuszczona.
Niezbyt trafiona metafora.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 18:01

Mam nadzieję, że rozstanie Del Piero z Juve (co już raczej nieuniknione) odbędzie się w spokojnej atmosferze.
Wg mnie Alex powinien spróbować sił w Anglii - mówi się o zainteresowaniu Spurs, a swego czasu słyszałem o Newcastle. Wg mnie ten drugi klub byłby idealny - Alex ciągle grałby w ślicznych pasach, a samo Newcastle przezywa obecnie fantastyczny okres.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 18:10

Jeden przyszedł w 2010 roku drugi w 2011 chyba w maju jak sie nie mylę. I przeszkadza im Del Piero, który jest nieco dłużej od nich. Powinni dac mu skończyc kariere. Przepuszczam że los Conte bedzie podobny do tego jak innych trenerów mimo że za jego trenerstwa nieco inaczej gra JUVE to wczesniej czy pozniej i tak odejdzie, wpadka kilku meczów przegranych i wylatuje.Dle Piero stracił forme w 2004 roku ale potem został królem strzelców najpierw Serie "B" a potem "A". Stac go na równe granie nawet w tym wieku. Jestem tego pewien!

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 18:14

Mietson pisze:Być może coś przeoczyłem ale w takim razie:
skoro Conte uważa go za nieprzydatnego to czemu Alex dalej gra? Ogony bo ogony ale jednak.
O jezu, wpuści go na 4 minuty żeby publika miała radochę a realizator przestał co kwadrans pokazywać jego niewyraźną minę na ławce.
A także dlatego, że reszta napastników też go nie przekonuje.

michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 18:29

Ouh_yeah pisze:
Mietson pisze:Być może coś przeoczyłem ale w takim razie:
O jezu, wpuści go na 4 minuty żeby publika miała radochę a realizator przestał co kwadrans pokazywać jego niewyraźną minę na ławce.
A także dlatego, że reszta napastników też go nie przekonuje.
Drużyna to też kibice i jak tylu kibiców jest taka wola, to napewno nie jest to przypadkiem.

Jest 8 napastników żaden nie jest nie wiadomo jak genialny !! Matri ma forme ale to nie jest to samo co inni napastnicy w czołowych klubach europy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 18:45

Beben pisze:
Raula się pozbyli ....

Swoja drogą ja bym poczekał aż sytuacja się rozwinie za szybko mówić czy i gdzie Del Piero odejdzie, Angeli zawsze może walnąć jakąś przemowę i przedłużyć z nim kontrakt. A co do pensji to co to za różnica, czy dostawał by np 1 mln rocznie jako piłkarz czy "dyrektor za zasługi" :think: Myślę że jako Joker i Talizman jeszcze się drużynie przyda
Najlepszy przykład.

Raul był taką samą ikoną Realu jak Del Piero w Juventusie.

Aczkolwiek , bijąc się w pierś, mówię: Kocham Juventus , dlatego chce dla Niego jak najlepiej. Del Piero szanuję, lecz.. bez niego dalej będę kochać Juve. Bez Juve, nie pokocham Del Piero.

Zablokowany