Mercato (zima 2011/12)
- Bruce Badura
- Juventino
Ale znawca z ciebie. Przecież to megatalent, niedługo jeden z lepszych na swojej pozycji w Europie.annihilator1988 pisze:Salomon w Juve ? :rotfl:
- Qrczak
- Juventino
Bruce Badura pisze:Ale znawca z ciebie. Przecież to megatalent, niedługo jeden z lepszych na swojej pozycji w Europie.annihilator1988 pisze:Salomon w Juve ? :rotfl:
A co mało ich już było ? Jeszcze jak my go kupimy (w co wądpie) to już go widze jak do 25 roku życia albo dłużej przesiedzi w Serie B :rotfl:
- annihilator1988
- Juventino
Pomyśl realnie. Jest Vidal, Claudio, Pirlo, Pazienza, w przyszłym roku Juve będzie walczyć na 3 frontach, a to znaczy, że brakuje jeszcze jednego ŚP. Nie uważam, aby Polak był gwarantem jakości w pomocy "Starej Damy". Co więcej, są tacy gracze jak Afellay, VdV. Jeżeli koniecznie chciałbyś, aby dali szansę młodym talentom, to módl się, aby wykorzystywali potencjał tkwiący w wychowankach. Zainteresowanie Barcy, bądź Chealsea jest żadnym wyznacznikiem. Oba kluby zwykły przepłacać za piłkarzy. Także "no, thank you, thank you, bye".Bruce Badura pisze:Ale znawca z ciebie. Przecież to megatalent, niedługo jeden z lepszych na swojej pozycji w Europie.annihilator1988 pisze:Salomon w Juve ? :rotfl:
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011, 23:00 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbuzini
- Juventino
Ja nic takiego nie napisałem. Ba, Seba grając po tej lewej stronie wraz z Camorem byli najlepiej dośrodkowującymi zawodnikami w drużynie. Zobacz sobie też na kompilacje/highlightsy z Rossim. Prawą nóżkę też ma niczego sobie. No po prostu zawodnicy na poziomie, z paroma wyjątkami, już tak mają. Jak dla mnie 433 to idealny system dla Giovinco, jak i Rossiego. Do tego te nasze trio w środku pomocy. Na prawdę byłby niezły skład, w systemie optymalnym dla wszystkich piłkarzy.@D@$ pisze:Co do Seby to bym nie ryzykował stwierdzenia, że lewą ma (dużo) słabszą, chyba nie przez przypadek Ranieri jak już go wystawiał na skrzydle to z lewej strony.Arbuzini pisze:Wiesz... myślę, że jakby gościu grał obiema nogami tak jak Nedved to Conte by to nie przeszkadzało. Rossiego, kiedy grał bocznego napastnika też zawsze widziałem na prawej stronie. Zresztą obaj z Giovinco raczej nie muszą się wstydzić swojej gry słabszą nogą.
Przeciez nikt nie mówi, że on ma zbawić nasza pomoc. Pomyśl realnie. Juve by go kupiło i sprzedało pół karty/wypożyczyło.annihilator1988 pisze:Pomyśl realnie. Jest Vidal, Claudio, Pirlo, Pazienza, w przyszłym roku Juve będzie walczyć na 3 frontach, a to znaczy, że brakuje jeszcze jednego ŚP. Nie uważam, aby Polak był gwarantem jakości w pomocy "Starej Damy". Co więcej, są tacy gracze jak Afellay, VdV. Jeżeli koniecznie chciałbyś, aby dali szansę młodym talentom, to módl się, aby wykorzystywali potencjał tkwiący w wychowankach. Zainteresowanie Barcy, bądź Chealsea jest żadnym wyznacznikiem. Oba kluby zwykły przepłacać za piłkarzy. Także "no, thank you, thank you, bye".Bruce Badura pisze:Ale znawca z ciebie. Przecież to megatalent, niedługo jeden z lepszych na swojej pozycji w Europie.annihilator1988 pisze:Salomon w Juve ? :rotfl:
- annihilator1988
- Juventino
Dla mnie błędne koło, ale każdy ma swoje zdanie. Mi wystarczy nadzieja, że Giandonato, Sorensen oraz Pasquale mogą coś osiągnąć w barwach "Starej Damy". Btw. Ekdal jeszcze dycha ?
Edit
Oczywiście, mój błąd. Coś mi się porąbało. Dzięx za poprawienie
Edit
Oczywiście, mój błąd. Coś mi się porąbało. Dzięx za poprawienie
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011, 23:57 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Młodych zdolnych nigdy dość. Ekdala powoli będzie trzeba spisać na straty (choc mogę sie mylić, bo tak zrobiłem z Immobile). Giando spokojnie będzie lepszy. Nie ufam tym talentom kupionym przez Secco. Np. Iago, megatalent z Barcy, a jak tak dalej pojdzie, to 2 z kolei klub go nie wykupi po zakończeniu wypożyczenia. Z resztą, większość piłkarzy z tegorocznej primavery poszła grać do 3-4 ligi. A za ten rocznik odpowiadał juz Secco.annihilator1988 pisze:Dla mnie błędne koło, ale każdy ma swoje zdanie. Mi wystarczy nadzieja, że Giandonato, Sorensen oraz Pasquale mogą coś osiągnąć w barwach "Starej Damy". Btw. Ekdal jeszcze dycha ?
P.S. chyba "Pasquato"
- pumex
- Juventino
Zacznijmy od tego, że żadnego zainteresowania ze strony tych klubów nie ma, nie było i nie będzie.annihilator1988 o Salamonie pisze:Zainteresowanie Barcy, bądź Chealsea jest żadnym wyznacznikiem. Oba kluby zwykły przepłacać za piłkarzy. Także "no, thank you, thank you, bye".
W ogóle skończmy ten temat, bo sama polemika o takim ochłapie bez przyszłości w Juve jest irytująca

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- Qrczak
- Juventino
Ludzie dajcie sobie spokój nie ten poziom ...Juras_Senat pisze:Hamsik przechodząc do Napoli z Bresci miał dwadzieścia lat, niewielkie doświadczenie w Serie B i opinię uzdolnionego chłopaka. Co z niego wyrosło?
Podobnie może być z Salamonem, lepiej kupić i nie żałować.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Ja mam tylko jedno pytanie. Na czym opierasz podobne przeświadczenie?Qrczak pisze: Ludzie dajcie sobie spokój nie ten poziom ...
Wcale nie twierdzę, że jest to talent na miarę choćby wspomnianego wcześniej Słowaka, ale dam głowę, że nikt z obecnych na forum w momencie kiedy ten przechodził do Neapolu nie był w stanie przewidzieć z jakim talentem mamy do czynienia. Zgadzam się, że rzekome zainteresowanie Barcy czy Juventusu to najpewniej głupie plotki, ale bawi mnie to, że Salamon już tu został nazwany "ochłapem bez przyszłości". Ciekaw jestem na jakiej podstawie formułowane są takie opinie. Del Piero przychodząc do nas miał mniej występów w Serie B niż Salamon, zapewne dziś, w dobie internetu, zostałby mianowany "ochłapem bez przyszłości".
- Qrczak
- Juventino
Ale ja tego powiedzialem , wręcz przeciwnie mam nadzieje ,że stanie się gwiazdą światowego formatu. Dodam jeszcze ,że nie widziałem jego występów ,ale wiem jedno z całym szcunkiem do naszego ukochenego klubu ,ale w Juve młodzi zawodnicy się marnują i wiadomo to nie od wczoraj ...Juras_Senat pisze:Ja mam tylko jedno pytanie. Na czym opierasz podobne przeświadczenie?Qrczak pisze: Ludzie dajcie sobie spokój nie ten poziom ...
Wcale nie twierdzę, że jest to talent na miarę choćby wspomnianego wcześniej Słowaka, ale dam głowę, że nikt z obecnych na forum w momencie kiedy ten przechodził do Neapolu nie był w stanie przewidzieć z jakim talentem mamy do czynienia. Zgadzam się, że rzekome zainteresowanie Barcy czy Juventusu to najpewniej głupie plotki, ale bawi mnie to, że Salamon już tu został nazwany "ochłapem bez przyszłości". Ciekaw jestem na jakiej podstawie formułowane są takie opinie. Del Piero przychodząc do nas miał mniej występów w Serie B niż Salamon, zapewne dziś, w dobie internetu, zostałby mianowany "ochłapem bez przyszłości".
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Akurat nie do Ciebie piłem.Qrczak pisze: Ale ja tego powiedzialem.
Już tak jakoś jest, że ciężko się u nas młodemu zawodnikowi wybić, bądź też potwierdzić drzemiący w nim potencjał. Mimo to uważam, że nie powinniśmy z zasady z nich rezygnować. Alina dobrze napisał, Salamon jeśli by do nas przeszedł, to najpewniej trafiłby na jakieś wypożyczenie.Qurczak pisze:w Juve młodzi zawodnicy się marnują i wiadomo to nie od wczoraj ...
- Qrczak
- Juventino
A nawet jak się wybije to i tak nie może być pewny swojego miejscaJuras_Senat pisze: Już tak jakoś jest, że ciężko się u nas młodemu zawodnikowi wybić, bądź też potwierdzić drzemiący w nim potencjał. Mimo to uważam, że nie powinniśmy z zasady z nich rezygnować. Alina dobrze napisał, Salamon jeśli by do nas przeszedł, to najpewniej trafiłby na jakieś wypożyczenie.

Nie masz na co narzekać. W marniutkim Lecce ma 4 mecze w podstawie (za każdym razem zmieniany) i 2 razy z lawki. Skoro tam gra tyle, to u nas by może 1-2 razy wszedł z ławki na 5 min.Qrczak pisze:A nawet jak się wybije to i tak nie może być pewny swojego miejsca. Przykład ? Pasquato . Nikt mi nie powie ,że nie potwierdził swoich umiejętności . A kto teraz gra za nia jego pozycji ? Elia za 9 mln ,który nic nie pokazuje ? Estigarribia też nic nie gra . Ale do Giacchierinego sie nie przyczepie bo gra solidnie ,ale wolał bym ,żyby grał Cristian .
Nie ma sie co napalać. Zdolny młodzik zagra parę dobrych meczy to nie oznacza, że ma mieć pierwszy skład. Życie to nie FM. Trzeba rozsądnie - jak Giandonato, który sam poprosił o wypożyczenie. Wie chłopak, ze mu to da więcej niż ława w Juve. Pasquato też nie straci na wypożyczeniu.
Nie pije w tym momencie do ciebie - ludzie tu mieli pomysły, żeby wstawić Sorensena na środek obrony, jak Chiellini słabiej grał. No przecież to poroniony pomysł.