Kontrakt Del Piero
- pan Zambrotta
- Juventino
szczypuniu, musiało cię to mocno zaboleć, skoro wymyślasz argumenty z (_|_). odgrzewasz kotlety sprzed 7 (!) lat, podczas gdy ja widzę jak się ośmieszasz na bieżąco :C
- JuveForeverPoznan
- Juventino
skoro wedlug Ciebie jego lata swietnosci uplynely juz w 2004 roku to no comment. to najlepiej swiadczy o Tobie.pan Zambrotta pisze:szczypuniu, musiało cię to mocno zaboleć, skoro wymyślasz argumenty z (_|_). odgrzewasz kotlety sprzed 7 (!) lat, podczas gdy ja widzę jak się ośmieszasz na bieżąco :C
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Eee tam, przyznaj, że to był większy MassiveAttack, niż choćby ta jazda na (podwójnym?) gazie. 
Cóż, ja stoję murem za Alexem, licząc przy okazji na spore grono kibiców. Wiadomo, że nie mamy wpływu na pion decyzyjny, ani samego Del Piero (chyba, że Zambro zmieni zdanie i napisze do niego na fb), ale mam nadzieję, że sytuacja skończy się tak (Agnelli)--->
8) <---(DP).
Cóż, ja stoję murem za Alexem, licząc przy okazji na spore grono kibiców. Wiadomo, że nie mamy wpływu na pion decyzyjny, ani samego Del Piero (chyba, że Zambro zmieni zdanie i napisze do niego na fb), ale mam nadzieję, że sytuacja skończy się tak (Agnelli)--->

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- ewerthon
- Juventino
Kariera Del Piero w tamtym momencie szła ostro w dół. W reprezentacji oczekiwano by ktoś go zastąpił, a i w klubie jego pozycja nie była już tak niepodważalna. Także taki komentarz był wtedy jak najbardziej uzasadniony. Wiem, bo sam jestem fanboyem tego piłkarza od 13 lat i bardzo dobrze pamiętam jak mu się wiodło przez ten czas.JuveForeverPoznan pisze:skoro wedlug Ciebie jego lata swietnosci uplynely juz w 2004 roku to no comment. to najlepiej swiadczy o Tobie.pan Zambrotta pisze:szczypuniu, musiało cię to mocno zaboleć, skoro wymyślasz argumenty z (_|_). odgrzewasz kotlety sprzed 7 (!) lat, podczas gdy ja widzę jak się ośmieszasz na bieżąco :C
- JuveForeverPoznan
- Juventino
widac tu sie roznimy bo ja przez cale 15 lat odkad kibicuje Juve i Alexowi nigdy nie mialem nawet sekundy zwatpienia w jego talent i mozliwosci. i niewazne bylo czy mu szlo gorzej czy lepiej. nawet gdy szlo mu niby gorzej to wchodzac z lawki pokazywal Capello i cyganowi kto jest lepszy. potem przed kazdym sezonem ( takze tym kiedy zostal capocannoniere) wielu na tym forum wyzywalo go od starcow i chcialo by skonczyl kariere. a on nadal udowadnial wszystkim ze sa w bledzie. zawsze nam ratowal skore kiedy bylo trzeba, prowadzil do zwyciestw nad realem etc. dawal wszystkim przyklad zostajac po farsopoli i piszac ze zostaje bo kocha te barwy. tego sie nie da przekreslic slabszym okresem czy wiekiem.ewerthon pisze:Kariera Del Piero w tamtym momencie szła ostro w dół. W reprezentacji oczekiwano by ktoś go zastąpił, a i w klubie jego pozycja nie była już tak niepodważalna. Także taki komentarz był wtedy jak najbardziej uzasadniony. Wiem, bo sam jestem fanboyem tego piłkarza od 13 lat i bardzo dobrze pamiętam jak mu się wiodło przez ten czas.JuveForeverPoznan pisze:skoro wedlug Ciebie jego lata swietnosci uplynely juz w 2004 roku to no comment. to najlepiej swiadczy o Tobie.pan Zambrotta pisze:szczypuniu, musiało cię to mocno zaboleć, skoro wymyślasz argumenty z (_|_). odgrzewasz kotlety sprzed 7 (!) lat, podczas gdy ja widzę jak się ośmieszasz na bieżąco :C
niewazne co Alex zrobi i gdzie zakonczy kariere. pozycji w moim sercu nikt i nic mu nie zabierze. juz zabezpieczylem kase by pojechac na jego ewentualny pozegnalny mecz i go pozegnac. chociaz nadal wierze ze zostanie jeszcze rok. ze poprowadzi nas jako kapitan po raz ostatni do boju o scudetto i w LM. jesli Andrea i zarzad i Conte chca sie kompromitowac traktujac go niegodnie to szkoda. najwazniejsze ze Alex zna nasze przywiazanie i uczucie do niego i ze to jest dla niego pewnie duzo wazniejsze.
PS. nieladnie innym wypominac lzy. sam sie wzruszylem podczas ceremoni otwarcia. a plakalem jak glupi gdy pokonalismy real w 2003 i Nedved dostal kartke, po degradacji, gdy Nedved doznal kontuzji w jego ostatnim meczu LM i gdy go zegnalismy. ze szczescia gdy zdobylismy zloto mundialu. i wielokrotnie w poprzednich sezonach z bezsilnosci i wscieklosci. i nie wstydze sie tego i nie zamierzam innym tego wypominac i sie nabijac z kogos z tego powodu. to tylko oznacza co czujemy do tego klubu i naszych kopaczy
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011, 23:49 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Nie mam nic przeciwko przedłużeniu umowy z Alexem jeśli tylko tego chce. Niestety wydaje mi się, że Del Piero kręci nosem, że gra za mało. Sorry, jeśli to ma być powód odejścia do innego klubu to nie zarząd Juventusu straci w moich oczach...
- annihilator1988
- Juventino
Brawo, mam dokładnie takie same odczucia co TyJuveForeverPoznan pisze:widac tu sie roznimy bo ja przez cale 15 lat odkad kibicuje Juve i Alexowi nigdy nie mialem nawet sekundy zwatpienia w jego talent i mozliwosci. i niewazne bylo czy mu szlo gorzej czy lepiej. nawet gdy szlo mu niby gorzej to wchodzac z lawki pokazywal Capello i cyganowi kto jest lepszy. potem przed kazdym sezonem ( takze tym kiedy zostal capocannoniere) wielu na tym forum wyzywalo go od starcow i chcialo by skonczyl kariere. a on nadal udowadnial wszystkim ze sa w bledzie. zawsze nam ratowal skore kiedy bylo trzeba, prowadzil do zwyciestw nad realem etc. dawal wszystkim przyklad zostajac po farsopoli i piszac ze zostaje bo kocha te barwy. tego sie nie da przekreslic slabszym okresem czy wiekiem.ewerthon pisze:Kariera Del Piero w tamtym momencie szła ostro w dół. W reprezentacji oczekiwano by ktoś go zastąpił, a i w klubie jego pozycja nie była już tak niepodważalna. Także taki komentarz był wtedy jak najbardziej uzasadniony. Wiem, bo sam jestem fanboyem tego piłkarza od 13 lat i bardzo dobrze pamiętam jak mu się wiodło przez ten czas.JuveForeverPoznan pisze:
skoro wedlug Ciebie jego lata swietnosci uplynely juz w 2004 roku to no comment. to najlepiej swiadczy o Tobie.
niewazne co Alex zrobi i gdzie zakonczy kariere. pozycji w moim sercu nikt i nic mu nie zabierze. juz zabezpieczylem kase by pojechac na jego ewentualny pozegnalny mecz i go pozegnac. chociaz nadal wierze ze zostanie jeszcze rok. ze poprowadzi nas jako kapitan po raz ostatni do boju o scudetto i w LM. jesli Andrea i zarzad i Conte chca sie kompromitowac traktujac go niegodnie to szkoda. najwazniejsze ze Alex zna nasze przywiazanie i uczucie do niego i ze to jest dla niego pewnie duzo wazniejsze

- pan Zambrotta
- Juventino
czy ja mówię, że jest mi obojętny? doceniam to, co zrobił dla Juve. Ale miejsce legend jest w kronikach, nie na boisku. Nie pasujesz już do składu? fora ze dworamój biedny szczypunio pisze:Facet, który poświęcił swoje piłkarskie życie dla Starej Damy nie może być zupełnie obojętny kibicowi Juventusu. Szkoda, że tego nie rozumiesz.

- mateo369
- Juventino
Niby racja ale jak się patrzy no to, że w ubiegłym sezonie na ławce siedziały takie tuzy jak m.in. Iauqinta, to niby dlaczego teraz takiej roli nie miałby spełniać Alex, który w tym sędziwym wieku i tak jest lata świetlne przed Vickiem? No chyba, że sam DP nie zaakceptowałby takiej roli bądź kupimy Messiego i Ronaldo...pan Zambrotta pisze:czy ja mówię, że jest mi obojętny? doceniam to, co zrobił dla Juve. Ale miejsce legend jest w kronikach, nie na boisku. Nie pasujesz już do składu? fora ze dworamój biedny szczypunio pisze:Facet, który poświęcił swoje piłkarskie życie dla Starej Damy nie może być zupełnie obojętny kibicowi Juventusu. Szkoda, że tego nie rozumiesz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Skiner 10
- Juventino
Del Piero jest bez wątpienia wyborowym piłkarzem i odejście takiego Wirtuoza z Juve to po prostu coś przygnebiającego... Alex to piłkarz WIELKIEGO formatu... Poza tym Wiele zrobił dla Starej Damy.. Kto kolwiek chce aby Del Piero odszedł niech wyloguje się z tąd... 

- stahoo
- Juventino
To i ja wtrącę swoje trzy grosze.
1. Del Piero to najbardziej zasłużony piłkarz dla Juventusu jaki gra obecnie w naszych barwach. Jest częścią historii tego klubu, którą pisał na naszych oczach pięknymi bramkami z Interem, Realem, Romą, jak i asystami.
Z tego powodu, jeśli chciałby zostać na kolejne sezony, jako jedyny piłkarz z obecnego składu powinien mieć do tego prawo (z całym szacunkiem, ale Buffon, Marchisio, Chiellini to nie ta półka. Ostatnia dwójka - może kiedyś... A Gigi, hmmm, gdyby nie jego zarobki w stosunku do wieku i formy...).
2. Del Piero był piłkarzem świetnym. Obecnie nim nie jest. Potwierdza to choćby Conte, sadzając go na ławce. Brakuje mu dynamiki i kondycji. Trzymanie piłkarza w klubie, żeby wszedł na 3 minuty z Milanem i 5 minut z Interem mija się z celem. Ale wtedy patrz pkt 1.
3. Gdyby zarząd chciał wywalić Alexa z klubu mimo jego chęci pozostania na kolejny sezon - coś tu jest nie tak z zarządem i nie powinni moim zdaniem podejmować takiej decyzji. Pieniądz to nie wszystko - zwłaszcza w Juve, jednym z nielicznych nie 'zepsutych' wielkich klubów.
4. Jeżeli Alex chce odejść - za zasługi teoretycznie ma do tego prawo. Ale wtedy straci w moich oczach, że zakończy karierę w West Brom czy innym Los Angeles Galaxy, zamiast zakończyć ją w Juventusie przy pełnym Delle Alpi (możliwe, że w glorii chwały ze zdobycia 30 scudetto za rok).
5. Jeżeli Alex zechce odejść do Milanu (nie wierze w to, ale były takie plotki) straci bardzo dużo w moich oczach. Po prostu się sprzeda.
Miał 2 piłki meczowe, w ostatnich minutach z ogórami (raz poprzeczka raz nad bramką a oba mecze zakończyły się remisami). No i seta z Milanem.
1. Del Piero to najbardziej zasłużony piłkarz dla Juventusu jaki gra obecnie w naszych barwach. Jest częścią historii tego klubu, którą pisał na naszych oczach pięknymi bramkami z Interem, Realem, Romą, jak i asystami.
Z tego powodu, jeśli chciałby zostać na kolejne sezony, jako jedyny piłkarz z obecnego składu powinien mieć do tego prawo (z całym szacunkiem, ale Buffon, Marchisio, Chiellini to nie ta półka. Ostatnia dwójka - może kiedyś... A Gigi, hmmm, gdyby nie jego zarobki w stosunku do wieku i formy...).
2. Del Piero był piłkarzem świetnym. Obecnie nim nie jest. Potwierdza to choćby Conte, sadzając go na ławce. Brakuje mu dynamiki i kondycji. Trzymanie piłkarza w klubie, żeby wszedł na 3 minuty z Milanem i 5 minut z Interem mija się z celem. Ale wtedy patrz pkt 1.
3. Gdyby zarząd chciał wywalić Alexa z klubu mimo jego chęci pozostania na kolejny sezon - coś tu jest nie tak z zarządem i nie powinni moim zdaniem podejmować takiej decyzji. Pieniądz to nie wszystko - zwłaszcza w Juve, jednym z nielicznych nie 'zepsutych' wielkich klubów.
4. Jeżeli Alex chce odejść - za zasługi teoretycznie ma do tego prawo. Ale wtedy straci w moich oczach, że zakończy karierę w West Brom czy innym Los Angeles Galaxy, zamiast zakończyć ją w Juventusie przy pełnym Delle Alpi (możliwe, że w glorii chwały ze zdobycia 30 scudetto za rok).
5. Jeżeli Alex zechce odejść do Milanu (nie wierze w to, ale były takie plotki) straci bardzo dużo w moich oczach. Po prostu się sprzeda.
Nie tylko jedną.Ouh_yeah pisze:Czym udowadnia? Ostatnio jak wszedł to setkę zepsuł w stylu juniorskim.pablo1503 pisze:wartościowego zawodnika, który udawania, że na chwilę obecną jest w formie.
Miał 2 piłki meczowe, w ostatnich minutach z ogórami (raz poprzeczka raz nad bramką a oba mecze zakończyły się remisami). No i seta z Milanem.
Ale pojazd. Jakbym ja chciał wywalić Alexa, to po przeczytaniu tego pewnie bym się schował pod biurko i nie wyszedł do Bożego Narodzenia...Skiner 10 pisze:Kto kolwiek chce aby Del Piero odszedł niech wyloguje się z tąd...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mówisz, że nie możesz się doczekać aż nas opuści. Doceniając to, co zrobił nie można mówić o nim w ten sposób. W moim pierwszym poście (znajdziesz go bez problemu, w końcu studiujesz informatykę) znajdziesz to, o czym sam mówisz. Del Piero z czysto sportowego poziomu dać nam będzie mógł coraz mniej i jeśli sam chce odejść (bo mu mu wiele spotkań nie gwarantujemy) to nikt mu na drodze nie powinien stawać. Natomiast wyrzucanie go nie ma najmniejszego sensu.Zambrotta a se pójdę do Barcy pisze:czy ja mówię, że jest mi obojętny? doceniam to, co zrobił dla Juve. Ale miejsce legend jest w kronikach, nie na boisku. Nie pasujesz już do składu? fora ze dwora
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Panowie, Panowie, zapominacie o fundamentalnej zasadzie obowiązującej w największych klubach na świecie.
Żaden piłkarz, choćby najgenialniejszy, nie jest większy niż klub.
Rozumiem, że według Ciebie to Alex powinien decydować o tym, czy jeszcze się przyda drużynie czy nie.
To tak jakby pytać rybę, po złowieniu, czy chce być wypuszczona.
Żaden piłkarz, choćby najgenialniejszy, nie jest większy niż klub.
To trener określa przydatność zawodnika dla drużyny. Conte swoje zdanie już określił. Zarząd spełnia wolę trenera. Pieniądze nie mają tu nic do rzeczy.stahoo pisze:3. Gdyby zarząd chciał wywalić Alexa z klubu mimo jego chęci pozostania na kolejny sezon - coś tu jest nie tak z zarządem i nie powinni moim zdaniem podejmować takiej decyzji.
Rozumiem, że według Ciebie to Alex powinien decydować o tym, czy jeszcze się przyda drużynie czy nie.
To tak jakby pytać rybę, po złowieniu, czy chce być wypuszczona.
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2011, 10:33 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- mati888
- Juventino
stahoo pisze:Nie tylko jedną.Ouh_yeah pisze:Czym udowadnia? Ostatnio jak wszedł to setkę zepsuł w stylu juniorskim.pablo1503 pisze:wartościowego zawodnika, który udawania, że na chwilę obecną jest w formie.
ooo, bo Matri albo Vuvinic mają stuprocentową skuteczność...ale o ich zmarnowanych okazjach tak się nie mówi, bo poza tym udaje im się zdobywać gole. Mam tylko wrażenie, że zarówno Matri jak i Vucinic - gdyby dostawali po 3 minuty na mecz nawet by się nie znaleźli w tak dogodnych sytuacjach.
Broń Boże, nie chcę ślepo bronić Del Piero, ale tak się żeście czepili tych zmarnowanych okazji, jakby nikomu innemu się to nie zdarzało...
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'