Mercato (zima 2011/12)
- Arbuzini
- Juventino
Kurcze, a Srna nie grywa teraz częściej na prawej obronie? No i ile dostaje w Doniecku za sezon? Opcja rewelacja, ale nie wiem, czy dla nas. No i chyba to jedno miejsce non-EU wolałbym zostawić dla lewego obrońcy, jeśli miałby nim być Kolarov.
- Castiel
- Juventino
Tak się niestety okazuje, że zawodnicy którzy pasowaliby do Juve i coś mogli faktycznie zmienić w tym klubie kosztowaliby majątek. Jovetic, Hazard czy Modric. Żeby chociaż jeden trafił do klubu...
Nie można też zapominać o lewym obrońcy (wciąż mam nadzieję na powrót Zieglera) i stoperze do pierwszego składu. W każdym razie trzeba awansować do LM by jakieś uzasadnienie miały chociaż rozważania na temat tych zawodników i ich potencjalnej przyszłości w Juve.
Nie można też zapominać o lewym obrońcy (wciąż mam nadzieję na powrót Zieglera) i stoperze do pierwszego składu. W każdym razie trzeba awansować do LM by jakieś uzasadnienie miały chociaż rozważania na temat tych zawodników i ich potencjalnej przyszłości w Juve.
- Arbuzini
- Juventino
A ja powiem szczerzę, że w zimie bardzo ucieszyłbym się z... Mesto. Uniwersalny, będzie bardzo tani (kontrakt, wiek), a przy brakach na bokach obrony może okazać się szalenie ważny w kontekście reszty sezonu.
- annihilator1988
- Juventino
W klubie gra w obronie, w reprezentacji w pomocy. Chorwat idealnie pasowałby do taktyki ConteArbuzini pisze:Kurcze, a Srna nie grywa teraz częściej na prawej obronie? No i ile dostaje w Doniecku za sezon? Opcja rewelacja, ale nie wiem, czy dla nas. No i chyba to jedno miejsce non-EU wolałbym zostawić dla lewego obrońcy, jeśli miałby nim być Kolarov.
- Boogey96
- Juventino
Myślę, że opcja Srny w zimę jest mało prawdopodobna. Bardziej w lato i ja na niego bym nie narzekał.
W zimę trzeba wzmocnić obronę, a szczególnie lewą stronę ( i wydaje mi się, że to zrobić porządnie, a stoperem zająć się w lato, bo jak narazie na tej pocycji mamy dwóch ostatnio pewnych zawodników, a jak jeszcze dojdzie Chiellini grający obecnie na lewej stronie to damy radę). Chętnie widziałbym Kolarova ale ostatnio często grywa sobie w City i wydaje mi się, że opcja jego sprowadzenia będzie dla Beppe niewykonalna. Trzeba kogoś solidnego możliwego do wyciągnięcia z obecnego klubu jak Lichsteiner. A pozatym zawsze może wrócić Ziegler, który na pewno by się przydał.
Do tego przydałby się jakiś transfer hit typu Giovinco lub Hazard (wiem trochę nierealne ale po ostatnim newsie na głównej mam nadzieje choć bardziej w lato). Dałoby nam to porządnego kopa w ofensywie i może wreszcie poprawiłaby się skuteczność, bo to nasz mały mankament. (no może z Parmą tego nie było widać ale w meczu z Fiorentiną było to aż nadto widoczne.)
W zimę trzeba wzmocnić obronę, a szczególnie lewą stronę ( i wydaje mi się, że to zrobić porządnie, a stoperem zająć się w lato, bo jak narazie na tej pocycji mamy dwóch ostatnio pewnych zawodników, a jak jeszcze dojdzie Chiellini grający obecnie na lewej stronie to damy radę). Chętnie widziałbym Kolarova ale ostatnio często grywa sobie w City i wydaje mi się, że opcja jego sprowadzenia będzie dla Beppe niewykonalna. Trzeba kogoś solidnego możliwego do wyciągnięcia z obecnego klubu jak Lichsteiner. A pozatym zawsze może wrócić Ziegler, który na pewno by się przydał.
Do tego przydałby się jakiś transfer hit typu Giovinco lub Hazard (wiem trochę nierealne ale po ostatnim newsie na głównej mam nadzieje choć bardziej w lato). Dałoby nam to porządnego kopa w ofensywie i może wreszcie poprawiłaby się skuteczność, bo to nasz mały mankament. (no może z Parmą tego nie było widać ale w meczu z Fiorentiną było to aż nadto widoczne.)
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Udine finalizuje transfer lewego obrońcy. Może w takiej sytuacji byliby skłonni oddać Armero.
Ograny w Serie A
, nieźle broniący no i murzyn. 8)

- pumex
- Juventino
Dla mnie Armero to jeździec bez głowy, szukałbym kogoś, kto na boisku myśli. Poza tym już wyobrażam sobie sumę, jaką chciałby zapewne otrzymać Pozzo za tego piłkarza...Juras_Senat pisze:Udine finalizuje transfer lewego obrońcy. Może w takiej sytuacji byliby skłonni oddać Armero.Ograny w Serie A

- annihilator1988
- Juventino
Oj tam, oj tam. Pablo, przynajmniej mi, przypomina Aly'ego z OL, także wcale nie byłby takim złym nabytkiem. Co do kasiory, to Giuseppe uciuła niezbędną jej ilość w wyniku akcji "idzie zima, sprzedam drewno"pumex pisze:Dla mnie Armero to jeździec bez głowy, szukałbym kogoś, kto na boisku myśli. Poza tym już wyobrażam sobie sumę, jaką chciałby zapewne otrzymać Pozzo za tego piłkarza...Juras_Senat pisze:Udine finalizuje transfer lewego obrońcy. Może w takiej sytuacji byliby skłonni oddać Armero.Ograny w Serie A
- pumex
- Juventino
Mam nadzieję, że to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> plotka. Takich grajków nam nie potrzeba, a 5mln można spożytkować inaczej - lepiej.

- @D@$
- Juventino
Wiesz, każdy tak mówi kiedy zmienia klub (chyba że jakiś płacze przez pół roku jak mu źle, że zarabia 2 razy więcej). Tydzień czy dwa przed przyjściem jakos mówiło się, że Mirko raczej zostaje i lekko go nie puszczą. Jakbym był fanem Romy i jego (jego to już trochę jestemOuh_yeah pisze:Fani Romy nie rozpaczali bo trochę przed transferem Vucinicia poszło info, że Mirko bardzo chce zmienić otoczenie.

Co do Seby to bym nie ryzykował stwierdzenia, że lewą ma (dużo) słabszą, chyba nie przez przypadek Ranieri jak już go wystawiał na skrzydle to z lewej strony. Generalnie:Arbuzini pisze:Wiesz... myślę, że jakby gościu grał obiema nogami tak jak Nedved to Conte by to nie przeszkadzało. Rossiego, kiedy grał bocznego napastnika też zawsze widziałem na prawej stronie. Zresztą obaj z Giovinco raczej nie muszą się wstydzić swojej gry słabszą nogą.
a) skrzydłowy grający dobrze obiema nogami - super opcja
b) typowy lewo- czy prawonożny zawodnik grający po tej samej stronie boiska którą ogę ma dużo słabszą (idealny przykład: Krzynówek wciśnięty na prawą pomoc z braku laku (Karwana) w Korei) - opcja dalikatnie mówiąc nieciekawa. I do tego zmierzam krytykując pomysły typu "lewonożny na prawe skrzydło", bo po hasłem "lewonożny" rozumiem gościa który prawą ma dużo słabszą (czytaj: używa jej do wchodzenia do tramwaju - jak mawia Jacek Gmoch).
W sumie Conte faktycznie jest zwolenników którzy radzą sobie obiema nogami (zasadniczo w wielkim profesjonalnym klubie tacy gracze powinni dominować), patrz mecz z Interem kiedy ku zaskoczeniu (przynajmniej mojemu) Vucinic więcej grał na prawej a Pepe na lewej stronie.
Ciekawe jak to się dalej potoczy, ale póki co Conte jest drugim zrzędu trenerem który zaczyna 4-4-2 a potem jednak "przaprasza się" z 4-3-3 (no wiem, to Del Neriego wygladało jednak inaczej). Bale to napeno super opcja, ciekawe ile by kosztował, nie zapominajmy, że 4-3-3 (konkretnie 4-1-2-3) to jednak wynik niezłej formy Vucinica i Pepe przy słabej innych kandydatów na lewą pomoc.Arbuzini pisze:Dziwna plotka, która raczej sugerowałaby powrót do 424/442.
Jeśli już mowa o 4-4-2, to coś tam pisali, że Viola jest gotowa oddać Vargasa zimą, bo podobno w Anglii są nim zainterosowani (było na seriea.pl, więc też tak do końca im nie wierzę), ale gdyby tak Elię się dało w to wmanewrować z lekką dopłatą, to jestem za, zakladając, że Holender niewiele już tu pokaże (choć z drugiej strony miło jakby w grudniu cos pograł, żeby w ogóle kogoś zainteresować).
Póki co gra Pirlo, to Modric by ławkował?jackop pisze:Pan Zambrotta słusznie prawi - Modrić nadawałby się idealnie.
Aha, jeśli jednak zostaniemy na dłużej z 4-3-3, to coś z tych skrzydłowych zimą powinno odejść: Pepe na bank zostaje, mimo wszystko Krasica zbyt lekko bym się nie pozbywał. Pewnie Esti wróci do siebie (mnie osoboście nie przekonuje, przede wszystkim gra mało pewnie, bardziej się boi ryzykować niż Giaccherini), pytanie czy odejdzie ktoś jeszcze.
To jest ten koleś co Jankowi Tomaszewsiemu omało żyłką nie pękła gdy beształ w prasie Smudę że go powołał i że to porażka że tacy gracze występuja w kadrze? No to byłaby swoista ironia losu gdyby przyszedł do Juve :] Pewnie plota, ale oczywiście nie skreślam bo nie widziałem go w akcji (podobnie pewnie Janek T.).pumex pisze:Mam nadzieję, że to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> plotka. Takich grajków nam nie potrzeba, a 5mln można spożytkować inaczej - lepiej.
- Łukasz
- Juventino
Tu dochodzi jeszcze kwestia taktyki. Przy 4-4-2 lepiej mieć bocznych pomocników z nogami "od linii" (prawa strona - prawa noga), bo to system opierający się na dośrodkowaniach do napastników. Przy 4-3-3/4-2-3-1 (z naciskiem na ten pierwszy system) lepiej jest, gdy grają piłkarze z nogami "na krzyż", co ułatwia im ścinanie do środka i strzały z dystansu, dość istotne przy grze z jednym strikerem w składzie.@D@$ pisze: b) typowy lewo- czy prawonożny zawodnik grający po tej samej stronie boiska którą ogę ma dużo słabszą (idealny przykład: Krzynówek wciśnięty na prawą pomoc z braku laku (Karwana) w Korei) - opcja dalikatnie mówiąc nieciekawa. I do tego zmierzam krytykując pomysły typu "lewonożny na prawe skrzydło", bo po hasłem "lewonożny" rozumiem gościa który prawą ma dużo słabszą (czytaj: używa jej do wchodzenia do tramwaju - jak mawia Jacek Gmoch).
Nie dramatyzuj. Pół karty kupią jak co. Albo całą i sprzedają od razu połowę gdzie indziej na rok-dwa. Wizja Polaka w Juve mi się podoba.pumex pisze:Mam nadzieję, że to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> plotka. Takich grajków nam nie potrzeba, a 5mln można spożytkować inaczej - lepiej.
- annihilator1988
- Juventino
Salomon w Juve ? :rotfl: Sorry, ale cena z kosmosu, a i "Stara Dama" ma wychowanków, którzy w przyszłości mogą stać się jej kluczowymi graczami. Poza tym, co by robił w Turynie ? Grał ? W bierki chyba. Nie podobają mi się natomiast doniesienia łączące inter z Vargasem. Oby Giuseppe wraz z Conte właściwie zareagowali, nie należy pozwolić by banda w niebiesko-czarnych piżamach wyprzedziła Juve w wyścigu po porządnego skrzydłowego
- deszczowy
- Juventino
Kto pompuje ten cały medialny balon z Salamonem? Barcelona, Juventus, Sporting, Genoa.. Koleś ma ogarniętego agenta o_0