Seriale
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Obejrzałem dotychczasowe trzy odcinki. Jak już napisał Juras_Senat - czołówka jest świetna. No, ale serial już niesteru pisze:BTW oglądali American Horror Story? Tego typu produkcji w TV nie było jeszcze.

Zerżnięcie wszystkich ogranych motywów filmów grozy i pseudo-schizowy klimat [pół miasta szwenda się po ich domu]. Pasuje raczej na mizerny film wypuszczony do kin na Halloween.
Walking Dead mi się za to bardzo spodobało i choć drugi odcinek drugiego sezonu przynudzał jak "M jak miłość" to czekam na kolejne.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja właśnie obejrzałem 4 odcinki i żałuję... bo muszę czekać tydzień na kolejny. Już dawno żaden serial nie wciągnął mnie tak od pierwszych minut, jak ten. Produkcja ta miażdży. Jestem pod mega wrażeniem.steru pisze:BTW oglądali American Horror Story? Tego typu produkcji w TV nie było jeszcze. Po obejrzeniu pilota przez chwilę zbierałem szczenę z podłogi. Klimat jest świetny, serial ostro schizowaty. Psychiatra, poparzony koleś, rude bliźniaki, facet w lateksowym stroju, psychiczny dzieciak, dziewczyna z downem, dziwna pokojówka i sąsiadka. Nie mogę się doczekać w jakim kierunku się to potoczy...
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
I jak tam Wasze seriale?
Ostatni odcinek American Horror Story był cieniutki. W zasadzie więcej razy śmiać mi się chciało niż robić w gacie. Zwłaszcza ten energiczny gej mnie rozwalił. Ogólnie liczba dziwadeł na metr kwadratowy jest mocno przesadzona.
The Walking Dead też znacznie zwolniło tempo. Ostatnie odcinki to 35 minut jakichś miernych dialogów i 5 minut akcji na koniec.
Ósmy sezon Hausa się za to rozkręca, odcinek halloweenowy całkiem sympatyczny. Za tydzień wracają Chase i Taub 8)
Ostatni odcinek American Horror Story był cieniutki. W zasadzie więcej razy śmiać mi się chciało niż robić w gacie. Zwłaszcza ten energiczny gej mnie rozwalił. Ogólnie liczba dziwadeł na metr kwadratowy jest mocno przesadzona.
The Walking Dead też znacznie zwolniło tempo. Ostatnie odcinki to 35 minut jakichś miernych dialogów i 5 minut akcji na koniec.
Ósmy sezon Hausa się za to rozkręca, odcinek halloweenowy całkiem sympatyczny. Za tydzień wracają Chase i Taub 8)
- steru
- Qualità Juventino
House mnie już zbytnio nie kręci. Czekam na powrót Tauba i Chase'a, może będzie lepiej. Chociaż przyznać muszę, że dwie pomocnice House'a wypadają świetnie. Irytuje za to Foreman na miejscu Cuddy...
American Horror Story dalej na swoim poziomie. Jak komuś się ten serial nie podobał od początku to już raczej go nie przekona. Stacja zamówiła oficjalnie drugi sezon z czego się bardzo cieszę i z niecierpliwością czekam na kolejne epizody.
Najnowszy odcinek Walking Dead mnie mocno rozczarował. Ileż można szukać dwunastolatki zagubionej w lesie?! Robi się to bardzo irytujące. W poprzednim odcinku pomyślałem sobie, że fajnie zobaczyć nowych bohaterów. Co z tego skoro ten najciekawszy według mnie pewnie się już nie pokaże? Przynajmniej nie tak jak bym tego chciał. Muszą pchnąć akcję do przodu bo jak spędzą jeszcze 2 odcinki na tej farmie to chyba odpuszczę na jakiś czas.
Z pozostałych seriali formę trzyma Supernatural, Vampire Diaries i Desperate Housewives. Również Dexter oczywiście - najbardziej oczekiwany serial co tydzień.
PS. Ja już chcę Californication i Bones
American Horror Story dalej na swoim poziomie. Jak komuś się ten serial nie podobał od początku to już raczej go nie przekona. Stacja zamówiła oficjalnie drugi sezon z czego się bardzo cieszę i z niecierpliwością czekam na kolejne epizody.
Najnowszy odcinek Walking Dead mnie mocno rozczarował. Ileż można szukać dwunastolatki zagubionej w lesie?! Robi się to bardzo irytujące. W poprzednim odcinku pomyślałem sobie, że fajnie zobaczyć nowych bohaterów. Co z tego skoro ten najciekawszy według mnie pewnie się już nie pokaże? Przynajmniej nie tak jak bym tego chciał. Muszą pchnąć akcję do przodu bo jak spędzą jeszcze 2 odcinki na tej farmie to chyba odpuszczę na jakiś czas.
Z pozostałych seriali formę trzyma Supernatural, Vampire Diaries i Desperate Housewives. Również Dexter oczywiście - najbardziej oczekiwany serial co tydzień.
PS. Ja już chcę Californication i Bones

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dexter i American Horror Story dają radę. I mam zbyt słabą wolę, by oglądać je sezonami, gdyż ciekawość zawsze wygrywa. Super informacja o zamówionym drugim sezonie AHS. Co do Walking Dead, to mam podobne odczucie, co steru. Wlecze się toto niemiłosiernie i mam nadzieję, że grupa opuści farmę w kolejnym odcinku.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- jsduga
- Juventino
Faktycznie, Walking Dead rozczarowuje od drugiego sezonu, a pewne jest, że wyjdzie i trzecia seria. Bardzo monotonne odcinki, nudne. Dziecko poszło w las i szukają go ( jeśli ich wędrówki można nazwać poszukiwaniami) 3 odcinki. Największy w tym absurd jest taki, że poszukiwaniami wcale nie zajmuje się matka, a obcy dla niej ludzie. ( Mam nadzieję, że zombiaki zjedzą ją w najbliższym odcinku, bo strasznie mnie irytuje ). No i drugi wątek = drugi bachor. Może po tej operacji serial " przyspieszy ", bo ileż można słuchać monotonnych, rozwleczonych na połowę odcinku dialogów, nic nie wnoszących do akcji. No i pomijam już fakt, że 3 odcinek to jedna wielka ciemność...
Rozczarowuje jak na razie...
A ogląda ktoś z Was Sons of Anarchy? Bo już mija połowa czwartego sezonu. Muszę przyznać, że serial przypadł mi do gustu, szczególnie postać Tigga. Fajna, szybka akcja, nieoczekiwane zwroty. No może w niektórych przypadkach Amerykanie wyolbrzymili klub motocyklistów i ich perypetie, ale dobre dzieło im wyszło, które przyjemnie się ogląda
Rozczarowuje jak na razie...
A ogląda ktoś z Was Sons of Anarchy? Bo już mija połowa czwartego sezonu. Muszę przyznać, że serial przypadł mi do gustu, szczególnie postać Tigga. Fajna, szybka akcja, nieoczekiwane zwroty. No może w niektórych przypadkach Amerykanie wyolbrzymili klub motocyklistów i ich perypetie, ale dobre dzieło im wyszło, które przyjemnie się ogląda

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- francois
- Juventino
Niedawno skończyłem oglądać trzeci sezon White collar, i szukam serialu, który mi go zastąpi
Co Panowie polecacie?
Równolegle oglądam Menstlistę i Dextera, ale otwarty jestem też na zupełnie inne gatunki
Słyszałem wiele dobrego o Pacyfiku, Six Feet Under, Supernatural, Sons of Anarchy czy Game of Thrones? Oglądał ktoś?

Co Panowie polecacie?
Równolegle oglądam Menstlistę i Dextera, ale otwarty jestem też na zupełnie inne gatunki
Słyszałem wiele dobrego o Pacyfiku, Six Feet Under, Supernatural, Sons of Anarchy czy Game of Thrones? Oglądał ktoś?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Proponuję w tej kolejności:francois pisze:Niedawno skończyłem oglądać trzeci sezon White collar, i szukam serialu, który mi go zastąpi![]()
Co Panowie polecacie?
Równolegle oglądam Menstlistę i Dextera, ale otwarty jestem też na zupełnie inne gatunki![]()
1. Sons of Anarchy
Game of Thrones
3. Six Feet Under
4. Supernatural
5. Pacyfik

SoA jest dla mnie jedną z najciekawszych produkcji jakie widziałem, parę rzeczy trochę bije po oczach, ale klimat to rekompensuje w stu procentach. Przy okazji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hells_Ange ... activitiesjsduga pisze: No może w niektórych przypadkach Amerykanie wyolbrzymili klub motocyklistów
To nie wymysł, a fakt. Gangi motocyklowe to jedne z groźniejszych grup przestępczych, o globalnym zasięgu.
- charles
- Juventino
Pacyfik o tym nic dobrego nie słyszałem i sam zrezygnowałem po 2 odcinkach! Game of Thrones podobno bardzo dobry serial przymierzam się do niego już jakiś czas, mocno chwalony! ostatnio zacząłem oglądać Suits którego mogę śmiało polecić, jest to serial trochę w stylu House ale o świecie prawników.
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- annihilator1988
- Juventino
Kto ogląda Terra Nove ? Może mi ktoś odpowie na następujące pytanie. Po co wysyłać ludzi w czasy dinozaurów, skoro te wyginęły w wyniku jakiejś katastrofy naturalnej. Dla nieuświadomionych, celem tzw. pielgrzymek jest wysyłanie ludzi w przeszłość, by ci mogli rozpocząć życie, na niezniszczonej działalnością człowieka Ziemi
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Dwie sprawy:annihilator1988 pisze:Kto ogląda Terra Nove ? Może mi ktoś odpowie na następujące pytanie. Po co wysyłać ludzi w czasy dinozaurów, skoro te wyginęły w wyniku jakiejś katastrofy naturalnej. Dla nieuświadomionych, celem tzw. pielgrzymek jest wysyłanie ludzi w przeszłość, by ci mogli rozpocząć życie, na niezniszczonej działalnością człowieka Ziemi
a) Jest to chyba inna linia czasowa (z tego co zrozumiałem)
b) Nawet jeśli linia czasowa była by ta sama, to dinozaury panowały na ziemi przez ponad 100mln lat, a to dość dużo czasu by znaleźć sposób na uniknięcie komety lub wyniesienie się gdzieś dalej
- annihilator1988
- Juventino
Sam nie wiemWiking pisze:Dwie sprawy:annihilator1988 pisze:Kto ogląda Terra Nove ? Może mi ktoś odpowie na następujące pytanie. Po co wysyłać ludzi w czasy dinozaurów, skoro te wyginęły w wyniku jakiejś katastrofy naturalnej. Dla nieuświadomionych, celem tzw. pielgrzymek jest wysyłanie ludzi w przeszłość, by ci mogli rozpocząć życie, na niezniszczonej działalnością człowieka Ziemi
a) Jest to chyba inna linia czasowa (z tego co zrozumiałem)
b) Nawet jeśli linia czasowa była by ta sama, to dinozaury panowały na ziemi przez ponad 100mln lat, a to dość dużo czasu by znaleźć sposób na uniknięcie komety lub wyniesienie się gdzieś dalej

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Więc uprzedzam, iż oglądałem tylko pilot, ale:annihilator1988 pisze: Sam nie wiemświat z 2149 roku umierał, natomiast nie wiadomo ile sami mieszkańcy Terra Novy mieliby czasu na rozpoznanie i zminimalizowanie zagrożenia. Pokręcone to wszystko jak projekt ustawy. Mógłbyś mi przybliżyć o co chodzi z tą inną linią czasową ? To jest coś takiego jak drugi odbicie świata realnego z tym, że mają tam miejsce inne wydarzenia ? Dawno nie oglądałem Fringa
W serialu tłumaczyli pokrętnie, iż przez tunel wysłali jakąś sondę, i nie udało im się jej znaleźć w teraźniejszości, stąd wnioskowali, że to inna linia czasowa. Taki świat alternatywny, gdzie wszystko działo się podobnie / tak samo jak na ziemi. Ciężko mi to opisać
Co do szans mieszkańców terra nowy, możesz sobie policzyć prawdopodobieństwo tego, że nie zostało im więcej niż np. 100 lat na dostosowanie się, przy założeniu, że dinozaury żyły 100mln lat, a oni trafili w te 100 mln z rozkładem jednostajnym. Oczywiście można dysputować, że może nie być żadnego kataklizmu w terra novie, ponieważ to inna linia czasowa... Ale tak naprawdę ostateczna interpretacja zależy od dalszych odcinków.
- francois
- Juventino
Jeszcze myślę o najnowszej produkcji Homeland? Podzieli się ktoś
wrażeniami?
A tak przy okazji - kto na bieżąco ogląda Dextera?
6. odcinek ma genialne zakończenie - kto by się spodziewał powrotu Rudy'ego. Ale jeszcze lepsza jest zapowiedź kolejnego odcinka - powrót motywu Trójkowego, Jonah zabójcą (?) i coraz więcej Ice Truck Killera. A przy tym cały czas rozwija się wątek Gellara i Travisa. Będzie się działo!
wrażeniami?
A tak przy okazji - kto na bieżąco ogląda Dextera?
6. odcinek ma genialne zakończenie - kto by się spodziewał powrotu Rudy'ego. Ale jeszcze lepsza jest zapowiedź kolejnego odcinka - powrót motywu Trójkowego, Jonah zabójcą (?) i coraz więcej Ice Truck Killera. A przy tym cały czas rozwija się wątek Gellara i Travisa. Będzie się działo!
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”