Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 14:46

Obecnie Juve gra 433 a to system dla Giovinco.Mógłby wskoczyć do 11 za Pepe

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 15:19

Jovetic podpisując ten kontrakt niejako przekreślił swoje szanse na transfer do lepszego klubu w serie a. Wątpię też by jakiś zagraniczny zespół go chciał bo tam w większości wszystkie pozycje są obsadzone. Nie wiem ktoś wyda na niego kasę jaką Viola sobie za niego zażyczy. Przedział między 20-30 mln dla klubów serie a jest mało osiągalny, ale trzeba przyznać, że chłopak jest wart tej kasy. Juve może wyjść co najwyżej z propozycją 10-15 mln + Quagliarella.

Tharp

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 15:32

Castiel pisze:Jovetic podpisując ten kontrakt niejako przekreślił swoje szanse na transfer do lepszego klubu w serie a. Wątpię też by jakiś zagraniczny zespół go chciał bo tam w większości wszystkie pozycje są obsadzone.
Dla odmiany u nas jest duzo miejsca w napadzie, kiedy na lawce siedza Del Piero, Quagliarella i do nie dawna Matri.

przypominam ze tutaj mowimy o zimowym mercato, a nie potencjalnych zastepcach DP na lato.
Castiel pisze:Przedział między 20-30 mln dla klubów serie a jest mało osiągalny, ale trzeba przyznać, że chłopak jest wart tej kasy.
trololol, smiala teza. Jakis argument ku temu jakoby mial byc wart takiej kasy? Jak na moje, to mu sporo brakuje do chociazby poziomu Sancheza z zeszlego sezonu, a nawet Alexis byl mocno przeplacony przez barce.
Z reszta, nie bardzo rozumiem czemu tak desperacko niektorzy szukaja kogos na pozycje cofnietego napastnika, kiedy w skladzie dalej jest (siedzacy na lawie) Quagliarella, prezentujacy wysmienity jak na Serie A poziom.

I co sie, murwa kać, stalo z moim pierwszym postem w tym temacie?! -.-

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 16:10

Jakis argument ku temu jakoby mial byc wart takiej kasy? Jak na moje, to mu sporo brakuje do chociazby poziomu Sancheza
Ojj odważna teza. Wg mnie obaj są na równym poziomie. A patrząc na to, że Jovetić miał rok przerwy i od razu gra na takim poziomie jak teraz, odważyłbym sie stwierdzić, że talent od Chilijczyka ma na pewno nie mniejszy.
Z reszta, nie bardzo rozumiem czemu tak desperacko niektorzy szukaja kogos na pozycje cofnietego napastnika, kiedy w skladzie dalej jest (siedzacy na lawie) Quagliarella, prezentujacy wysmienity jak na Serie A poziom.

Chwila, Fabio to nie typowy SS. Jak dla mnie Fabio może być alternatywą dla Matriego, nie dla zawodnika typu Joveticia czy Del Piero. Najlepszym przykładem SS jest Alex, który potrafi zaasystować niegorzej od Pirlo. Fabio raczej takiej magii nie potrafi, ale za to jest dobry witalnie, w miare szybki, silny i potrafi sie znaleźć w polu karnym. Rossi/Jovetić mieliby spełniać inną role, mieliby potrafić wrócić po piłke, podać, rozegrać pomóc w rozgrywaniu. Od strzelania byłby Matri.
Ja nie wiem co Wy tu spekulujecie o Immobile. Fajnie, że jest wychowankiem, ale jak dla mnie nie ma miejsca dla takich zawodników w Juventusie. Czym my chcemy budować potęgę tego klubu, czy dawać się ogrywać naszym wychowankom ??

To co trzeba zrobić, żeby zasłużyć sobie na prawdziwą szanse w tej światowej potędze(lekka ironia) jaką jest obecnie Juventus? Już jeden wielki talent systematycznie był sadzany, ew wysyłany na wypożyczenia (mowa o Giovinco) i przez to śmiem twierdzić wyskoczył 2 lata pózniej niż mogł. Na czwartego napastnika spokojnie jest miejsce dla młodego wychowanka, który udowodnił, ze warto dać mu szanse. Wystarczy poobserwować jak to najlepsze kluby robią, a Barcelona jest tego wręcz idealnym przykładem. Nie wierze, że u Nich co roku w młodzieżówce pojawia sie mega talent który zasługuje na dostawanie szans w doroslej kadrze, a u nas ktoś wypłynie raz na lat 10. To kwestia polityki. I mam nadzieje, że Immobile wróci i przy grze na 3 fronty, dostanie swoje szanse, jak mu sie nie powiedzie- trudno jest młody kariery sobie tym nie zawali, a nóż może zaliczy parenaście występów strzeli pare goli i za 2-3 lata będzie bił do '11'. Do stracenia nic nie mamy a do zyskania wszystko.

No tak, jak już na wikipedii napiszą że to środkowy ofensywny pomocnik to nie ma absolutnie takiej możliwości aby wystawić go na innej pozycji. Podobno wszyscy trenerzy zanim kogoś wystawią na boisku to sprawdzają na necie gdzie on może grać.
No no już byli tacy co z Pepe robili obrońce, z Vucinicia skrzydłowego, z Martineza pomocnika a z Marchisio bocznego napastnika. Nie dzięki to ja wole Rossiego.
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2011, 16:25 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 16:10

Arbuzini pisze:
blackadder pisze:No i czy Fiorentina zechce go sprzedać za mniej niż 20 milionów?
:shock: a dlaczego by mieli? Rossiego za taką kwotę też nie kupimy. 30 mln E lekko, ale jak sprzedamy Melo, Zieglera i Quaga to będzie nas stać. Nie są to mrzonki tylko zawodnicy, za których faktycznie możemy dostać jakieś pieniądze, a nie coś w stylu Grygera za 1 mln E ;).
Skoro uważasz że Rossi i Jovetić to ta sama półka cenowa to ja nie wiem gdzie tu dylemat. Rossi jest piłkarzem o klasę lepszym. Swoją drogą uwielbiam te wyliczanki kogo za ile sprzedamy.
Arbuzini pisze:
blackadder pisze:Chętniej zobaczyłbym Ramireza czy Ilicicia. Byliby tańsi, a prezentowali już olbrzymi potencjał. Przy Conte mogliby się stać zawodnikami wielkiego formatu, a sadzanie ich na początku na ławce nie bolałoby tak jak w przypadku Joveticia.
Zaraz. Czegoś nie rozumiem. Po co nam środkowy ofensywny pomocnik? Jovetic siedziałby w Juventusie na ławce? Chyba zaraz wpadnie Łukasz i Cie zgromi za to zdanie ;).
Ramirez tani też nie będzie :/.
No tak, jak już na wikipedii napiszą że to środkowy ofensywny pomocnik to nie ma absolutnie takiej możliwości aby wystawić go na innej pozycji. Podobno wszyscy trenerzy zanim kogoś wystawią na boisku to sprawdzają na necie gdzie on może grać.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 16:31

blackadder pisze:Jovetić to zawodnik którego sprowadza się do pierwszego składu. Chłopak jest dobry, ale czy to wystarczająco dla drużyny która za rok ma walczyć o Scudetto i stawiać czoła europejskim potęgom w Lidze Mistrzów?
Tak.
blackadder pisze: No i czy Fiorentina zechce go sprzedać za mniej niż 20 milionów?
Nie.
Tharp pisze:
Castiel pisze:Przedział między 20-30 mln dla klubów serie a jest mało osiągalny, ale trzeba przyznać, że chłopak jest wart tej kasy.
trololol, smiala teza. Jakis argument ku temu jakoby mial byc wart takiej kasy? Jak na moje, to mu sporo brakuje do chociazby poziomu Sancheza z
zeszlego sezonu, a nawet Alexis byl mocno przeplacony przez barce.
Argumenty: technika, inteligencja boiskowa, przegląd pola, rozegranie, wykończenie, TALENT. Do tego to urodzony lider, radzi sobie z odpowiedzialnością (vide niegdysiejszy wygrany mecz z L'poolem czy zryw w meczu z nami po przesunięciu na nominalną pozycję). Sanchez to nie ta półka - on jest po prostu szybki.
blackadder pisze:Rossi jest piłkarzem o klasę lepszym.
Śmiała teza, mi przez usta by nie przeszła. Rossi to dobry piłkarz, być może wciąż nieco lepszy od Czarnogórca (doświadczenie + osiągnięcia), ale to tylko kwestia czasu. Po powrocie tego ostatniego po kontuzji - nie mam wątpliwości.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 21:14

Arbuzini pisze:
@Maras@ pisze:Ja nie wiem co Wy tu spekulujecie o Immobile. Fajnie, że jest wychowankiem, ale jak dla mnie nie ma miejsca dla takich zawodników w Juventusie. Czym my chcemy budować potęgę tego klubu, czy dawać się ogrywać naszym wychowankom ??
Była moda na wychowanków, a teraz nadeszła anty-moda, czy bawimy się w hipsterów? ;)
Immobile ma 21 lat, a jest najlepszym napastnikiem Serie B oraz gra w drużynie, która jest wiceliderem ligi. Jeśli utrzyma podobną dyspozycję to moim zdaniem zasługuje na szansę w drużynie. To, że jest wychowankiem nie ma wpływu na moje zdanie. Bardziej patrzę na to, że będzie za darmo, jest młody i na gazie. Chyba lepsze to niż ściąganie kolejnych Tonich itd.
Miał już swoje nieśmiałe próby wejścia do składu, a akurat do Toniego nic nie mam. Jeśli mamy budować silną drużynę to musimy kupować lepszych piłkarzy a nie bawić się w dawanie szans...

ObrazekObrazekObrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 21:22

@Maras@ pisze: Miał już swoje nieśmiałe próby wejścia do składu, a akurat do Toniego nic nie mam. Jeśli mamy budować silną drużynę to musimy kupować lepszych piłkarzy a nie bawić się w dawanie szans...
Istnieje szansa, że chłopak ją wykorzysta i będzie z niego pożytek. Też nie można się tak zamykać na naszych wychowanków. Gdyby tak wszyscy myśleli to nie byłoby dzisiaj Marchisio, a jest i to za darmo. Teraz nie wiem czy byłoby nas stać na jego kupno gdyby grał tak jak teraz i w innym klubie. Jeśli Immbole się utrzyma to czemu nie.
Farfan kończy swój kontrakt w czerwcu i nie wiadomo co na to Marotta. Coś tam było przebąkiwane o jego transferze, ale nic nie wyszło. Teraz gdy będzie za free to może być różnie.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 21:30

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=208714

Coś dla fanów Joveticia. Teraz to już pozamiatane. Biorąc pod uwagę status tego zawodnika w drużynie i stosunki między klubami dochodzę do wniosku iż sprowadzenie go do Juve to marzenie ściętej głowy.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 21:38

ewerthon pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=208714

Coś dla fanów Joveticia. Teraz to już pozamiatane. Biorąc pod uwagę status tego zawodnika w drużynie i stosunki między klubami dochodzę do wniosku iż sprowadzenie go do Juve to marzenie ściętej głowy.
O tym mniej więcej jest gadane przez ostatnie 2 strony.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 listopada 2011, 21:18

Dziennikarz: Inter czy Milan?
Hazard: A czemu nie Juventus?

:dance:

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=93963

P.S.
zahor, ciągle czekam na te teksty, w których jest o beznadziejnym sezonie Aquy.

Filip

Nieprzeczytany post 03 listopada 2011, 21:34

A w dzisiejszym treningowym meczu z drużyną Renate strzelali napastnicy, którzy do 11stki meczowej nie wchodzą...

http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=305210

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2011, 21:34

alina pisze:Dziennikarz: Inter czy Milan?

:dance:

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=93963

P.S.
zahor, ciągle czekam na te teksty, w których jest o beznadziejnym sezonie Aquy.
Coś jest nie tak u nas, a przynajmniej było. Przychodzili do nas dość mocni zawodnicy, po czym zaczyniali grać piach... Iaquinta, Martinez, Aquiliani, Krasic... i wiele, wiele więcej
EDIT. Szkoda, że to nie było żadne przesłanie ze strony Hazarda.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2011, 22:07

alina pisze:Dziennikarz: Inter czy Milan?
Czytalem o tym pare dni temu na Juventuz.com i tam przewaza opinia, ze to plotka. Nikt nie mogl znalezc wywiadu, w ktorym takie slowa wypowiedzial Hazard.

Moze tutaj komus sie uda?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2011, 22:46

pablo1503 pisze:Coś jest nie tak u nas, a przynajmniej było. Przychodzili do nas dość mocni zawodnicy, po czym zaczyniali grać piach... Iaquinta, Martinez, Aquiliani, Krasic...
No Aquilani to akurat u Nas się odbudował. Z kolei Iaquinta chyba się po prostu zestarzał.

W zimie będzie pewnie wyprzedaż garażowa [część eNta], czyli zwalnianie z kontraktów.

PS. Sympatyczny tekst Rafała Steca o nowym Juventusie, napisany tuż po zwycięstwie z Interem. [klik!]

Zablokowany