Serie A (10): Inter 1-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Vimes
- Juventino
Sprawdziłem komu należy się wyróżnienie za te blokady:jakku1 pisze:Faktycznie, w kilku sytuacjach bylo bardzo groznie i dzieki Bogu komus z Naszych udalo sie to zblokowac.Vimes pisze:Co więcej, sprzyjało nam trochę szczęścia przy strzałach, które obrońcy wyłapali na ciało, bo gdyby te piłki przeszły to Buffon mógłby się tylko przyglądać jak lądują w siatce.
Bonucci - 4 zablokowane strzały,
Lichtsteiner - 2 zablokowane strzały,
Barzagli - 1 zablokowany strzał,
Chiellini - 1 zablokowany strzał.

- acolu
- Juventino
Wynikało to po prostu z takich, a nie innych decyzji Conte - Chiellini nie jest przecież geniuszem ofensywy, Vucinic rzadko kiedy biega naprawdę dużofrancois pisze:To co można zauważyć na minus to niestety fakt, że praktycznie wszystkie nasze akcje rozgrywamy prawą flanką lub środkiem. Wczoraj dopiero wejście Chelo rozruszała nieco tę stronę. Trzeba coś z tym zrobić.

To wszystko nie zmienia jednak faktu, że z lewą stroną jest kiepsko - brakuje nam LO z prawdziwego zdarzenia. Marzeniem byłoby ściągnięcie kogoś na front lub na skrzydło (w zależności od przyjętej taktyki), kogoś kto równie chętnie biega do tyłu, co do przodu. Nasuwa się nazwisko Bastosa - szkoda, że nasz trener nie był do niego do końca przekonany. Estigarribia zagrał w moim przekonaniu całkiem dobrze, szkoda tylko zmarnowanej okazji po której Rizzoli nie odgwizdał zasłużonego kornera.
Co do wczorajszego sędziowania - słabo, słabo. W pierwszej połowie niesłusznie odgwizdany spalony Matriego w sytuacji, gdzie można było wyjść na czystą pozycję. Nieodgwizdany faul na naszym defensorze, gdy któryś z atakujących Interu próbował przewrotki w polu karnym. Trudna decyzja z rzutem karnym - z jednej strony Castellazzi atakował nogi Claudio, z drugiej - ten oddał strzał przed interwencją bramkarza. Gdyby zagrał do Matriego, byłoby 1-3 i spokojnie schodzilibyśmy do szatni na przerwę. Sporo dziwnych decyzji arbitra, w większości niekoniecznie na naszą korzyść.
Były okresy, gdy oddaliśmy inicjatywę Interowi, co mogło się skończyć nieciekawie - raz uratowała nas poprzeczka, raz geniusz Del Piero, który pod koniec umiejętnie przeniósł grę na połowę Interu.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Feeps, przebijam Twój obrazek z dziewczynką w podpisie:

Aaawwww aż mi się jej szkod... a z resztą, niech płacze raszpla
Należał nam się rzut karny, po faulu na FantClaudio.

Aaawwww aż mi się jej szkod... a z resztą, niech płacze raszpla

Należał nam się rzut karny, po faulu na FantClaudio.
Ostatnio zmieniony 30 października 2011, 16:08 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Łukasz
- Juventino
Hejter.pablo1503 pisze: Co zrobił Matri, że Cię aż tak oczarował? Lichsteiner, Vidal, Marchisio, Pirlo? Jak najbardziej, ale Matri? Nic nie zrobił...
Wyjaśnij nam ten zwrot, a ja w międzyczasie wrzucę go do cytatów.Buczus_JuveFan pisze:Matri jest naszym najlepszym napastnikiem, stanowi istny monolit
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Na Goalu poswiecili Artykuł formie Matriego i jego znaczeniu dla Drużyny.zoff pisze:Pablo1503 znowu próbuje udowodnić, że Matri nie jest taki fajny. Dzisiaj ma łatwiej, bo wczoraj nie trafił do siatki. Pablo. Nie wiem co masz do Matriego. Facet wczoraj asystował i zrobił nam pierwszą bramkę. Jestem bardzo zadowolony z jego postawy.
Leję na Castelazziego, Rizzoliego itp. To Juventus wczoraj wygrał. Bez żadnej pomocy itd. Druga połowa bardzo podobno do drugiej połowy z meczu z Milanem. Nie daliśmy pograć Interowi - co właśnie Milko zarzucał Juve, że psuje widowisko. Ja się bardzo z tego cieszę. Im dalej od naszej bramki, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że stracimy gola. Może trochę pasywnie, ale za to skutecznie.
Z Interem wygrywaliśmy, z Milanem też. Ale mecz na San Paolo z Napoli to będzie prawdziwy test dla Juventusu. Będzie piekło.
Uwielbiam go i uwazam za kapitalnego napastnika.
- Pan Mietek
- Juventino
Padłem :rotfl:jackop pisze:Należał nam się rzut karny, po faulu na FantClaudio.
Ja wiem - to znaczy, że jest twardy jak skała. Łukasz, czepiasz sięŁukasz pisze:Wyjaśnij nam ten zwrot, a ja w międzyczasie wrzucę go do cytatów.Buczus_JuveFan pisze:Matri jest naszym najlepszym napastnikiem, stanowi istny monolit

pablo bredzi, nawet flying_birds przestał się czepiać MitraMatriego, chociaż na pewno tylko czyha na okazję, żeby go znowu zmieszać z błotem.
Ostatnio zmieniony 30 października 2011, 16:16 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- białas
- Juventino
i ja powinienem się do tego dołączyć, chociaż nadal twierdzę, że nie zagrał dobrego spotkania, po którym najeżdzałem na niego.deszczowy pisze:Cholera, Lypsky, dajmy mu jeszcze ze dwa mecze, bo i mnie zaczyna być głupioLypsky pisze:Przepraszam Claudio Marchisio za to co mówiłem na jego temat.
bardzo dobry mecz, chociaż oglądajać spotkanie nie można było powiedzieć, że Inter jest w ogoni tabeli. zawsze grało nam się z nimi trudno, nie były to łatwe pojedynki, ale wygrana na San Siro smakuje zawsze bardzo dobrze. aż chce się oglądać tak grający Juventus. najbardziej zaimponował mi Lichtsteiner. chłopa jest świetny i trzeba przyznać, że prawą obronę mamy ciekawą. niezbyt podoba mi się Chiellini na lewej, ale cóż poradzić?
mam wrażenie, że Conte nie do końca panuje nad tym co robią nasi piłkarze. zmiany takie sobie. mimo wszystko ważne, że jednak są 3 punkty i oby w meczu z Napoli nie wydarzyła się jakaś niespodzianka.
- Del
- Juventino
To co gra Marchisio za czasów Conte to niesamowite. Nie pamiętam drugiego takiego dobrego sezonu w jego wykonaniu. Chyba dał mu kilka cennych rad nasz treneiro, wszak sam był świetnym pomocnikiem. Teraz chce żeby C.Marchisio przejął po nim ten prym ;D Tak czy inaczej bardzo dobrze. Trochę mniej widocznie grał Vidal w moim odczuciu, ale jeden mecz nie zmieni o nim zdania. To świetny zawodnik. Bardzo dobra zamiana Alexa. Świetnie kręcił Internistami w przodzie i wywalczył chyba 3 niezłe rzuty wolne, a do tego miał jedną fajną akcję z nieczystym strzałem.
Co do sprawy z karnym, to dla mnie jest ewidentnie. Co za różnica czy bramkarz podcina nogami, rękami czy głową. Wpadł z całym impetem w Marchisio w polu karnym. Ten z kolei nie miał jak uciec bo stał tyłem i dostał kosę. Oglądałem mecz na C+ i komentatorzy byli bardzo zdziwieni decyzją sędziego... BARDZO.
Cóż, musimy się przyzwyczaić, że nam karnych nie będą chętnie gwizdać.
Szkoda, że mamy taką lichą skuteczność bo zdemolowanie Interu na ich boisku było by cudowne!
Co do sprawy z karnym, to dla mnie jest ewidentnie. Co za różnica czy bramkarz podcina nogami, rękami czy głową. Wpadł z całym impetem w Marchisio w polu karnym. Ten z kolei nie miał jak uciec bo stał tyłem i dostał kosę. Oglądałem mecz na C+ i komentatorzy byli bardzo zdziwieni decyzją sędziego... BARDZO.
Cóż, musimy się przyzwyczaić, że nam karnych nie będą chętnie gwizdać.
Szkoda, że mamy taką lichą skuteczność bo zdemolowanie Interu na ich boisku było by cudowne!

- Tharp
uprzedziles mnie, i to razy dwa! -.-Łukasz pisze:Hejter.pablo1503 pisze: Co zrobił Matri, że Cię aż tak oczarował? Lichsteiner, Vidal, Marchisio, Pirlo? Jak najbardziej, ale Matri? Nic nie zrobił...
Wyjaśnij nam ten zwrot, a ja w międzyczasie wrzucę go do cytatów.Buczus_JuveFan pisze:Matri jest naszym najlepszym napastnikiem, stanowi istny monolit
az wstyd, ze taka kiepska ekipa jak inter, jeszcze niedawno byla 'duma' wloch. Chociaz cieszy mnie bardzo ich obecna postawa, wracaja na swoje miejsce, pod nami i pod Milanem.
Fajnie patrzec na dobrze grajacego Marchisio, az chce chce wykrzyczec 'in your face' tym wszystkim deszczowym i innym pesymistycznym bucom.
Bonucci wbrew swojej opinii tez niezle zagral.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Malo kto zauwaza to co robi Vidal na boisku. Wiekszość fanów to ludzie którzy oceniają zawodników po scoresheet'cie.Vimes pisze:Vidal zaliczył wczoraj 11 odbiorów (6 po wślizgach i 5 przechwytów). Wykonał kawał dobrej roboty w defensywie.Del pisze:Trochę mniej widocznie grał Vidal w moim odczuciu, ale jeden mecz nie zmieni o nim zdania.
- KondzioJuveFans
- Juventino
Vidal to nasz taki Gattuso tylko , że ma lepszą technikę i ciąg na bramkę 

Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Vimes
- Juventino
iltalismano pisze:Malo kto zauwaza to co robi Vidal na boisku. Wiekszość fanów to ludzie którzy oceniają zawodników po scoresheet'cie.Vimes pisze:Vidal zaliczył wczoraj 11 odbiorów (6 po wślizgach i 5 przechwytów). Wykonał kawał dobrej roboty w defensywie.Del pisze:Trochę mniej widocznie grał Vidal w moim odczuciu, ale jeden mecz nie zmieni o nim zdania.

LGDS słusznie go wyróżniła.
- Del
- Juventino
Widziałem cały mecz i jakoś specjalnie Vidal często przy piłce nie bywał, dlatego piszę, że był mniej WIDOCZNY. Widoczny. Odebrał 11 piłek i fajnie, może od razu rozpoczynał akcje, może od razu podawał.. nie wiem, widoczny jak dla mnie był średnio.iltalismano pisze:Malo kto zauwaza to co robi Vidal na boisku. Wiekszość fanów to ludzie którzy oceniają zawodników po scoresheet'cie.Vimes pisze:Vidal zaliczył wczoraj 11 odbiorów (6 po wślizgach i 5 przechwytów). Wykonał kawał dobrej roboty w defensywie.Del pisze:Trochę mniej widocznie grał Vidal w moim odczuciu, ale jeden mecz nie zmieni o nim zdania.
- Pan Mietek
- Juventino
Na tym polega jego zadanie. Piłkarze Barcelony są fajni bo każdy z nich zalicza miliard podań na mecz i dlatego często są przy piłce, ergo są widoczni i wszyscy się nimi jarają. A Vidal odwala czarną robotę, kryje, przejmuje piłkę i najczęściej zagrywa ją do najbliższego zawodnika. Podobnie gra Marchisio i być może dlatego niektórzy go uważają za człowieka-widmo? A ja powiem krótko - dominujemy środek pola w niemal każdym meczu a więc wniosek jest prosty - obydwaj i Andrea znakomicie wywiązują się ze swoich zadań.Del pisze:Widziałem cały mecz i jakoś specjalnie Vidal często przy piłce nie bywał, dlatego piszę, że był mniej WIDOCZNY. Widoczny. Odebrał 11 piłek i fajnie, może od razu rozpoczynał akcje, może od razu podawał.. nie wiem, widoczny jak dla mnie był średnio.iltalismano pisze:Malo kto zauwaza to co robi Vidal na boisku. Wiekszość fanów to ludzie którzy oceniają zawodników po scoresheet'cie.Vimes pisze:
Vidal zaliczył wczoraj 11 odbiorów (6 po wślizgach i 5 przechwytów). Wykonał kawał dobrej roboty w defensywie.