Serie A (10): Inter 1-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 14:09

mateo369 pisze:
Jeśli nasi nie zlekceważą rywala, to wygramy i to wysoko.
Kurcze, nadal nie wiem, czemu wszyscy (albo prawie wszyscy) maja taki dobry humor przed tym meczem?

Inter moze i jest 16 w tabeli, ale to wciaz bardzo dobra druzyna, ktora po prostu moze Nas ograc, zwlaszcza na wlasnym terenie.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 14:13

Od rana mam ten specificzny bol brzucha. Na to się czeka. Obawiam się tego meczu, przyznaję. Szansa na pokonanie interu jest wielka. Nie można patrzeć na tabele i lekceważyć rywala. Musimy zagrać na 110%, duża rola w tym Conte. Takie mecze raczej nam wychodza, jednak kiedy sytuacja byla odwrotna, potrafiliśmy ogrywać inter. Fakt, że jak każdy mecz, ten ten jest za 3 pkt. aczkolwiek od 2006 r. żaden mecz z inter nie jest zwykły.
Dojdzie nam specyficzna magia ,,DPL'' 8) Jedziemy tam po 3 pkt. musimy pokazać swoją wartość. Co do ustawienia i składu się nie wypowiadam, bo Conte jest nieprzewidywalny.
NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA :!:

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 14:25

Wygramy, rozbijemy ich, na bank. Czuć to. Ich motywacja na inter jest zawsze największa z możliwych.

Nie mogę się doczekać wieczora.

Ma ktoś jakiś link do transmisji w necie, gdzie zawsze leci Canal +?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 14:43

jakku1 pisze:
mateo369 pisze:
Jeśli nasi nie zlekceważą rywala, to wygramy i to wysoko.
Kurcze, nadal nie wiem, czemu wszyscy (albo prawie wszyscy) maja taki dobry humor przed tym meczem?

Inter moze i jest 16 w tabeli, ale to wciaz bardzo dobra druzyna, ktora po prostu moze Nas ograc, zwlaszcza na wlasnym terenie.
Racja, ich drużyna jest całkiem imponujący, ale tylko na papierze.
Moim zdaniem w tym sezonie Inter jest średniakiem pokroju Sieny, czy Chievo.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 14:48

pablo1503 pisze:Moim zdaniem w tym sezonie Inter jest średniakiem pokroju Sieny, czy Chievo.
Ogólnie szanuję zdanie innych, tak jest też w tym przypadku, ale czy przypadkiem nie przesadzasz? :|

Czy tylko ja mam ostatnio problem z Veetle i VShare przy okazji spotkań Juve, czy Wam też się to zdarza? Cały czas jakiś problem z połączeniem.

Obrazek
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:00

mateelv pisze:Wygramy, rozbijemy ich, na bank.
Żebyś się nie przeliczył...

Obecnie jesteśmy w lepszej formie, gramy lepiej, ale ludzie... to nadal Inter. Oni też potrafią się zmobilizować na takie mecze. Ranieri i Conte mogą mówić, że to mecz jak każdy inny, ale tak na prawdę dla każdego z piłkarzy, którzy wyjdą dziś na murawę będzie to jeden z najważniejszych pojedynków w tym sezonie.

Nie obchodzi mnie gra, chce 3pkt 8)

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:04

szczypek pisze:
Corcky pisze:Wytłumaczcie mi jedno - z jakiej racji Quagliarella OD RAZU ma wskoczyć do pierwszego składu? Może najpierw by o to powalczył wchodząc z ławki?
Jest cholernie głodny gry, chce udowodnić swoją wartość. Poza tym Conte sam mówił, że Juventus jest nieprzewidywalny(?).
Quagliarella jest głodny gry? Pomyśl sobie o Amaurim. Ten to dopiero chce grać. W końcu został by pomóc drużynie. To byłby dopiero nieprzewidywalny ruch.
W tak ważnym meczu wpuszczenie Quagliarelli to ruch pokroju Motta na prawej, Iaquinta z Amaurim w ataku, a na deser Marrone w środku :whistle:
Uczepiliście się tego niegrającego od 1410 r. zawodnika (po ciężkiej kontuzji) jak rzep psiego ogona :angry: Podobno też nie przykłada się do treningów :bravo:

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:10

Kubba pisze:
Aha.

Stary... "to nadal inter". Co to za inter? Nie widzisz, że wiszą tuż nad spadkiem, są w kompletnym bałaganie, a Ranieri to nie jest spec od motywacji. Powinniśmy wykorzystać ich już ostatnio permanentne słabe chwile i wydoić 3 pkt. Jeśli nie, to chociaż widzieć walkę na 200%, jak to ma miejsce w sumie co każde derby d'italia. Na boisku muszą zostawić serce, a że nasz trener to pod tym względem wariat, o wynik jestem spokojny.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:20

pumex pisze:
pablo1503 pisze:Moim zdaniem w tym sezonie Inter jest średniakiem pokroju Sieny, czy Chievo.
Ogólnie szanuję zdanie innych, tak jest też w tym przypadku, ale czy przypadkiem nie przesadzasz? :|

Czy tylko ja mam ostatnio problem z Veetle i VShare przy okazji spotkań Juve, czy Wam też się to zdarza? Cały czas jakiś problem z połączeniem.
Może troszkę mnie poniosło, ale Inter w tym sezonie kompletnie nic nie pokazuje. Jest o kilka klas niżej od Juventusu, a przypominam, że my też nie jesteśmy jacyś wybitni. IMO Inter jest średniak. Przynajmniej jak na razie.

Obrazek
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:28

mateelv pisze: Stary... "to nadal inter". Co to za inter? Nie widzisz, że wiszą tuż nad spadkiem, są w kompletnym bałaganie, a Ranieri to nie jest spec od motywacji. Powinniśmy wykorzystać ich już ostatnio permanentne słabe chwile i wydoić 3 pkt. Jeśli nie, to chociaż widzieć walkę na 200%, jak to ma miejsce w sumie co każde derby d'italia. Na boisku muszą zostawić serce, a że nasz trener to pod tym względem wariat, o wynik jestem spokojny.
A my od dwóch sezonów to niby co graliśmy? Praktycznie taki sam piach jak obecnie czarno-niebiescy. A jakoś na Inter wychodziliśmy z podniesioną głową i graliśmy na maksa. Głównie o to mi chodzi. Inter też potrafi się zmotywować do gry, szczególnie w tak prestiżowym meczu.

Rozwalają mnie komentarze, w stylu "rozbijemy ich, wygramy 3-0, będzie 12312*3242 - 0 dla Juve".

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:30

mateelv pisze:
Kubba pisze:
Aha.

Stary... "to nadal inter". Co to za inter? Nie widzisz, że wiszą tuż nad spadkiem, są w kompletnym bałaganie, a Ranieri to nie jest spec od motywacji. Powinniśmy wykorzystać ich już ostatnio permanentne słabe chwile i wydoić 3 pkt. Jeśli nie, to chociaż widzieć walkę na 200%, jak to ma miejsce w sumie co każde derby d'italia. Na boisku muszą zostawić serce, a że nasz trener to pod tym względem wariat, o wynik jestem spokojny.
Na prawde.. nie napalaj się tak, bo w przypadku remisu tudzież porażki zaraz zaczniesz krzyczeć "Conte Out" - a jest to bardzo prawdopodobne.

Przypominam, że to są derby, które żądzą się własnymi prawami. rok temu, to my byliśmy ligowymi średniakami, a inter był o dwie klasy wyżej od nas i to my wygraliśmy. Easy, mateelv, easy.

Aczykolwiek, ja sam, uważam że jesteśmy faworytem tego spotkania. Chociaż nie zdziwiłaby mnie porażka lub remis w tym spotkaniu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:46

Zdaniem bukmacherów ta Twoja drużyna "pokroju Siena czy Chievo" jest nawet minimalnym faworytem meczu. Kpią se z nas?
nynek pisze:Quagliarella jest głodny gry? Pomyśl sobie o Amaurim. Ten to dopiero chce grać. W końcu został by pomóc drużynie. To byłby dopiero nieprzewidywalny ruch.
Z tą różnicą, że gdy "żegnaliśmy" Q to z płaczem, a Amauriego - z radością. Nie ma go też wśród powołanych, a słyszałem, że powołani zostali wszyscy zawodnicy Juventusu z wyjątkiem kontuzjowanego Giaccherniego.

Nie przyczepiłem się, po prostu uważam, że należy mu się szansa. Skoro nie dostaje jej z ogórkami to niech dostanie ją z Interem, tyle.

Sky-Yu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:58

pumex pisze:
Mam właśnie ten sam problem tnie się ostatnio cały czasy nie wiem dla czego zawsze bez problem miałem włączony meczyk i jeszcze coś z sieci pobierałem pełnym łączem, a teraz lipa nic nie pobiera, a transmisja słaba. Ostatnio też tak w meczu Napoli-Udinese miałem i przez Sopcast'a po rumuńsku musiałem oglądać.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 15:59

@nynek, porównywanie dania szansy Quagliarelli do wpuszczenia na boisko Motty, Amauriego bądź Iaquinty jest co najmniej niesmaczne. Piszesz że "podobno nie przykłada się do treningów" ? Skąd to wiesz ? Jakieś źródła ? Fabio zasługuję na swoją szansę, może nie od razu cały mecz, ale te kilkanaście minut mógłby dostać. Chociażby dziś. Mam nadzieję że Juve zagra dziś z Interem tak jak Arsenal z Chelsea i wywiezie w równie pięknym stylu 3 punkty z Mediolanu :pray: Chociaż z wyniku 0-1 też będę się cieszył jak dziecko.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 16:04

Aż do dzisiaj byłem spokojny (nie mylić z optymistycznie nastawiony) o wynik derbów. W tym momencie czuje już mrowienie w całym ciele i lekkie zdenerwowanie. Głównie za sprawą meczu Chelsea-Arsenal, gdzie zespołowi Wengera (cieniującemu na wszystkich frontach) udało się wygrać 5-3.

Kurczę, mam nerwy napięte jak struna. Co jeśli któryś z naszych zawali? Co, jeśli zabraknie koncentracji jak w dwóch poprzednich spotkaniach? Co jeśli Wes się obudzi? Czy Conte znów będzie tak długo zwlekał ze zmianami? Kogo wprowadzi (w moim mniemaniu jego rotacje składem podczas meczów są nietrafione)?

Takie i inne pytania kłębią się w głowie. Musimy pokazać na boisku, że jesteśmy Juventusem. Musimy wygrać.

FORZA JUVE !!!!!!

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany