Serie A (10): Inter 1-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 17:33

Zobaczymy co pokaze dzis Inter ale jestem optymistycznie nastawiony co do koncowego wyniku.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
FlooZwT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 18:07

Cuś mi się wydaje że wygramy!!! chłopaki potrenują wykończenie i inter przegra w 1 połowie, w drugiej nooo........ wygramy!!!

ps.
fajnie że inter założyli w 1998r :C

FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 19:08

Jakie ustawienie na inter zaproponujecie?

To z Milanem czy wczorajsze przeciwko Fiorentinie?

Mecz z Interem to będzie wielki sprawdzian, osobiście mam nadzieję, że zagramy takim samym składem jak wczoraj... Vucinić jako lewy napastnik nieźle sobie radzi, schodzi do środka, stwarza jakieś zagrożenie choć musi złapać ciągłość... obstawiam 2-0 dla Juve (stać nas na to)

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 19:18

@D@$ pisze:Rok założenia 1998?
Też myślałem, że dopiero 8 lat później. Wcześniej o Interze nie słyszałem.
ketraB pisze:Jakie ustawienie na inter zaproponujecie?

Taż to jeden pies, kwestia wykonawców. Jeśli zagra dwóch typowych napastników to będzie bardziej przypominać to czym wyszliśmy na Fiorentinę, jeśli jeden - tak jak z Milanem. Matri grać musi, Vucinic według Conte jest nie do ruszenia, Pepe w miarę ogarnia, dlatego typuję, że wyjdziemy dokładnie tak samo jak wczoraj (we wtorek).

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 19:25

szczypek pisze:Matri grać musi
:ok:
szczypek pisze:Vucinic według Conte jest nie do ruszenia
Ja - zadeklarowany przeciwnik Vucinicia - mimo wszystko postawiłbym na niego w meczu z Interem. Wytłumaczenie jest proste: zazwyczaj chłop potrafi zmobilizować się na szlagierowe mecze

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 20:47

pumex pisze:
szczypek pisze:Matri grać musi
:ok:
szczypek pisze:Vucinic według Conte jest nie do ruszenia
Ja - zadeklarowany przeciwnik Vucinicia - mimo wszystko postawiłbym na niego w meczu z Interem. Wytłumaczenie jest proste: zazwyczaj chłop potrafi zmobilizować się na szlagierowe mecze
No a po 2 , nikt mi nie wmówi ,ze Vucinic zagrał zły mecz wczoraj ...
Jeżeli 4-3-3 to Mirko jak najbardziej na skrzydle ...

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 20:48

grusio pisze:Z wypowiedzi Marotty można wywnioskować, że Krasicia czeka odpoczynek od gry. Nie spodziewałbym się go zatem w meczu z Interem nawet na ławce. Ustawienie z meczu z Fiorentiną będzie akurat, z ewentualną roszadą w obronie. Nie ufam ostatnio Cheilliniemu.
Marotta raczej tłumaczył czemu Milos był na trybunach, nie on ustala skład na mecz, więc Krasic może zagra.
Za Chielliniego nie bardzo jest kogo wstawić, w sumie do tego 4-3-3 tym bardziej pasowałby Ziegler...
liqu!d pisze: Napoli ich pokonało, tym bardziej my musimy.
Tam czerwiń i przede wszystkim karny ustawiły mecz, więc ja bym studził emocje. A że Inter nic nie pokazał w drugiej połowie to inna rzecz.
zahor pisze:napastnicy z lepszej części Mediolanu mieli akurat kiepski dzień, na drugi taki fart z rzędu bym nie liczył, skoro nawet Genoa ładuje nam dwa gole. Obawiam się że jednak Sneijder czy Pazzini dadzą Chielliniemu czy Bonucciemu okazje do zbłaźnienia się
Bardziej to pomoc Milanu nie grała dobrze, przez co atak nie miał co robić, jak już Milan szedł z kontrą to kończyło się na niecelnym podaniu w prawą stronę boiska.
Napewno na Sneihdera szczególnie trzeba uważać.
Co do strat goli, ciekawa sprawa: Gigi 6 meczów i 3 gole w plecy, Marco 2 mecze i...tyle samo bramek. Ciekawa statystyka, choć trochę myląca, z resztą w tamtym sezonie raczej było odwrotnie.

Zasadniczo oba ustawienia są bardzo podobne, różnią się "tylko" wykonawcami. Raczej będzie tak jak wczoraj, bo ciężko sobie wyobrazić Krasica (choć nie jest to niemożliwe) w pierwszym składzie a Matri jest w dobrej formie, Z kolei Conte lubi stawiać na Vucinica, a ten na flance spisał się przyzwoicie i zapewne prędzej z niego boczny napastnik niż "9".
O, już szczypek mnie ubiegł, trudno.

Życzę Giovinco dzisiaj "dnia konia".

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 20:58

Jak tak mówicie o Vucinicu i interze to przed oczami mam cały czas w pamięci to. Natomiast co do ustawienia, Conte miesza jak baba w garze ... ale przy obecnej kiepskiej dyspozycji naszych skrzydłowych poza Pepe oczywiście , oraz przy powrocie Vidala do składu, 4- 3 -3 wydaje się najrozsądniejszym ustawieniem, no i Mirko trzeba powiedzieć lepiej się prezentuje na boku schodząc do środka ze swoją dynamiką niż grając tylko i wyłącznie w polu karnym truchtając jak chodziarz przed metą. Co do Matriego jest w tej chwili nie do ruszenia wg mnie tylko kontuzja może mu przeszkodzić w zagraniu i to od niego właśnie powinno się zaczynać skład, szkoda, że nie dostawał więcej szans wcześniej ...

jeśli w tych 2 nadchodzących meczach San Siro , San Paolo zgarniemy 4 pkt to będzie bardzo dobrze o 6 nie mówię bo to by była miazga szczególnie że inter jeszcze jeszcze ... ale Neapol to nam wyjątkowo nie leży ...[/url]

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 22:46

Mecz z Interem to będzie wielki sprawdzian, osobiście mam nadzieję, że zagramy takim samym składem jak wczoraj... Vucinić jako lewy napastnik nieźle sobie radzi, schodzi do środka, stwarza jakieś zagrożenie choć musi złapać ciągłość... obstawiam 2-0 dla Juve (stać nas na to)
4-3-3 jest ok. Pasuje na 4-3-1-2 Interu. 4-1-4-1 niby też, no ale nie jedziemy tam po remis 8)

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 22:58

Trzeba z Interem wygrać bo są bez formy jakiejkolwiek i trzeba ich w dalszy kryzys wpuścić. Nasi wyjdą na 100% zaangażowani co się dla Interu może źle skończyć, ciekawe czy równie zdeterminowani wyjdą interniści.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 22:58

Adi666666 pisze:Jak tak mówicie o Vucinicu i interze to przed oczami mam cały czas w pamięci to.
Nie mam nic przeciwko takiemu rozwiązaniu :] I mam nadzieję że będę tak darł ryja w końcówce jak ten komentator.
alina pisze:4-3-3 jest ok. Pasuje na 4-3-1-2 Interu. 4-1-4-1 niby też, no ale nie jedziemy tam po remis 8)
Te ustawienia jakoś nie różnią się diametralnie. Przynajmniej trójka w środku pomocy gra tak samo, czyli Pirlo głęboko a przed nim Vidal z Marchisio (szykuje się pojedynek Sneijder-Pirlo?). Podstawowa różnica to Vucinic, który nie trzyma się linii jak reszta naszych skrzydłowych a sporo schodzi do środka. Choć może i macie rację, bo Pepe nie grał tak ofensywnie we wcześniejszych meczach, czyli było to bardziej 4-3-3 niż 4-1-4-1...

Odzyskaliśmy lidera, przynajmniej do niedzieli :dance:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 23:04

Ustawienie to akurat najmniejszy problem... Ważne, żeby chłopaki czuli, że muszą ten mecz wygrać, pokazać pazur, wolę walki. A czy będą grać 4-4-2, 4-3-3, 4-1-4-1... To, że któreś ustawienie się sprawdziło w tym czy innym meczu nie znaczy, że i z Interem tak będzie. Osobiście jakoś się nie martwię o wynik - od farsopoli nasi wyjątkowo dobrze się spinali na mecz z najsilniejszymi rywalami i jakoś nie widzę powodu dlaczego teraz miałoby być inaczej. Kto wyjdzie, w jakim ustawieniu mnie nie interesuje. Nawet to, jak będą grać poszczególni zawodnicy jest bez znaczenia - liczą się tylko punkty.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 23:06

@D@$ pisze:
alina pisze:4-3-3 jest ok. Pasuje na 4-3-1-2 Interu. 4-1-4-1 niby też, no ale nie jedziemy tam po remis 8)
Te ustawienia jakoś nie różnią się diametralnie. Przynajmniej trójka w środku pomocy gra tak samo, czyli Pirlo głęboko a przed nim Vidal z Marchisio (szykuje się pojedynek Sneijder-Pirlo?). Podstawowa różnica to Vucinic, który nie trzyma się linii jak reszta naszych skrzydłowych a sporo schodzi do środka. Choć może i macie rację, bo Pepe nie grał tak ofensywnie we wcześniejszych meczach, czyli było to bardziej 4-3-3 niż 4-1-4-1...
Jak pisałem wczoraj, nie ma co sie trzymać cyferek. Każesz Marchisio wspierać defensywnie lewą stronę i już z ubóstwianego 4-3-3 mamy 4-4-2 a'la LDN.

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 23:14

dlugo na to czekalem. gramy z interem jako lider, do tego 8 pktow przewagi. musimy to wygrac, nie obchodza mnie ewentualne urazy. nasi maja gryzc trawe. pociesza ze na interek zawsze sie potrafilismy zmobilizowac, mam nadzieje ze zalosna postawa interu w lidze nie uspi naszych. teraz trzeba ich dobic osikowym kolkiem, wysokie zwyciestwo na ich terenie. chlopaki wygrajcie to a macie odpuszczone wszelkie grzechy!

najwazniejsze to opanowac srodek pola i pilnowac sie w defensywie.
w jakim wyjsc ustawieniu? asekuracyjnie 4-5-1? czy tez 4-3-3? bo 4-2-4 sie nie sprawdza kompletnie. zaryzykowal bym bardziej ofensywna wersje, jesli nie teraz ,kiedy inter jest prawie na dnie, to kiedy? Matri obowiazkowo w 1 skladzie, mysle ze trzeba tez dac pograc Alexowi, na ostatnie 20-30 min bedzie idealny.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 23:16

@D@$ pisze:Odzyskaliśmy lidera, przynajmniej do niedzieli :dance:
Milan i Napoli grają w sobotę przed nami o 18:00, więc żeby utrzymać lidera do niedzieli najprawdopodobniej musimy ograć Inter.

Obrazek
Zablokowany