Serie A (10): Inter 1-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- krystiank
- Juventino
w poprzednim sezonie MAtri strzeliłstahoo pisze:Derby d'Italia na Canal+ Weekend [*] Niech zgadnę, na zwykłym, w HD, gra Barca z jakąś Osasuną czy inną Huelvą...?
Na San Siro kiedy ostatni raz wygraliśmy? Chyba za Ranieriego jak strzelali Camor i Treze?
EDIT. Taaaak, na C+ HD jest szlagier Barcy z Majorką...
- Castiel
- Juventino
Ja mam nadzieję żeby tylko Juve nie przegrało. Mecze z Interem jak i te z Milanem to całkiem inne prawa niż z pozostałymi przeciwnikami. Tutaj nawet cieniujący Inter może nam dokopać. Nie wiedzie im się w tym sezonie, ale to dopiero początek i taka sytuacja cały sezon trwać nie będzie. Gdyby Inter wygrał z Atalanta będzie miał 6 pkt straty do Juve, a i jak z nami wygra to tylko 3 pkt. Przewaga to żadna. Jednakże dyspozycja naszych zawodników, a tych Interu to całkiem co innego i na pewno Juve będzie faworytem, ale zachowałbym ostrożność. Inter jest do ogrania, ale to nie znaczy, że nie może sprawić niespodzianki.
- @D@$
- Juventino
Rok założenia 1998? Oj złośliwcy.
Wszystkie znaki na niebie wskazują że tak właśnie będzie: na takie trudne w założeniu mecze trzeba środek zagnieździć, na lewej Esti też jeszcze nie prezentuje poziomu na pierwszy skład, czyli Vucinic będzie, chyba że Pepe na lewej, ale Krasic chyba jest bez formy.Mietson pisze:Co do ustawienia to liczę na dokładnie to samo co przeciw Violi.
Ale to było w Turynie. Swoją drogą rok temu Inter jao jedyny w dwumeczu nie strzelił nam gola, niech tą passę podtrzymają :]krystiank pisze: w poprzednim sezonie MAtri strzelił
- grusio
- Juventino
Z wypowiedzi Marotty można wywnioskować, że Krasicia czeka odpoczynek od gry. Nie spodziewałbym się go zatem w meczu z Interem nawet na ławce. Ustawienie z meczu z Fiorentiną będzie akurat, z ewentualną roszadą w obronie. Nie ufam ostatnio Cheilliniemu.
- Giovani
- Juventino
No co tu dużo mówić... liczę na wygraną. Myślę, że jesteśmy faworytem tego spotkania, pomimo, że gramy na wyjeździe. Fajnie, gdybyśmy ponownie zagrali formacją 4-3-3 - wczoraj ładnie graliśmy piłką (przynajmniej w pierwszej połowie, bo tylko ją oglądałem).
Mimo wszystko stawiam na remis 1 : 1, mam nadzieję, że bramkę zdobędzie Vucinić.
Mimo wszystko stawiam na remis 1 : 1, mam nadzieję, że bramkę zdobędzie Vucinić.
- michal1897
- Juventino
O tak, długo oczekiwany mecz. Sam nie mogę się doczekac. Czy JUVE wygra z wicemistrzem Włoch ??
Jest wiele rzeczy, które przemawiają za tym. Jednym z tych argumentów jest to, że w tym sezonie Serie A widac całkiem inne oblicze Starej Damy niż w tamtym, Antonio Conte podniósł jakośc zespołu. Wprowadził inny sposób gry, szybkie podania po ziemi, wychodzenie na pozycje. W środku pola genialnie z tych założeni wywiązuje się Pirlo. A trójka Marchisio, Pirlo, Vidal sprawiła że z taka gra w środku można spokojnie myślec o mistrzostwie. Niestety skutecznośc pozostawia dużo do życzenia, ale myślę że z czasem i "ona" przyjdzie.
Kolejną rzeczą przemawiającą za ekipa z Turynu jest słabo dysponowany w tym sezonie Inter, tylko 7 punktów w 7 meczach i zaledwie 1 punkt z drużynami, które walczą o coś więcej niż srodek tabeli lub utrzymanie się (Inter-Rona 0-0).
Dużo mam powie jeszcze dzisiejszy mecz z Atalantą Bergamo.
Jaki bedzie rezultat przekonamy sie w sobotni wieczór, bo warto przypomnic ze Inter to czołowy klub Europy i w każdym meczu może się przebudzic o pokazac swoja klasę. Miejmy nadzieje że tak nie będzie i Forza Juve wygra. Ostanie mecze tych drużyn w Serie A to remis 0-0 i wygrana 1-0 Juventusu.
mój typ: 2:1, po ciężkim meczu, zwycięski wyjdzie Juventus!
A waszym zdaniem jakie szanse są dla obu klubów ? ile będzie ?
Jest wiele rzeczy, które przemawiają za tym. Jednym z tych argumentów jest to, że w tym sezonie Serie A widac całkiem inne oblicze Starej Damy niż w tamtym, Antonio Conte podniósł jakośc zespołu. Wprowadził inny sposób gry, szybkie podania po ziemi, wychodzenie na pozycje. W środku pola genialnie z tych założeni wywiązuje się Pirlo. A trójka Marchisio, Pirlo, Vidal sprawiła że z taka gra w środku można spokojnie myślec o mistrzostwie. Niestety skutecznośc pozostawia dużo do życzenia, ale myślę że z czasem i "ona" przyjdzie.
Kolejną rzeczą przemawiającą za ekipa z Turynu jest słabo dysponowany w tym sezonie Inter, tylko 7 punktów w 7 meczach i zaledwie 1 punkt z drużynami, które walczą o coś więcej niż srodek tabeli lub utrzymanie się (Inter-Rona 0-0).
Dużo mam powie jeszcze dzisiejszy mecz z Atalantą Bergamo.
Jaki bedzie rezultat przekonamy sie w sobotni wieczór, bo warto przypomnic ze Inter to czołowy klub Europy i w każdym meczu może się przebudzic o pokazac swoja klasę. Miejmy nadzieje że tak nie będzie i Forza Juve wygra. Ostanie mecze tych drużyn w Serie A to remis 0-0 i wygrana 1-0 Juventusu.
mój typ: 2:1, po ciężkim meczu, zwycięski wyjdzie Juventus!
A waszym zdaniem jakie szanse są dla obu klubów ? ile będzie ?
- Sorek21
- Juventino
Co do wyniku to 0-1 dla Nas biorę w ciemno.Jak się patrzy na skład to właśnie teraz przydałby się Diego. Wtedy nie było Pirlo i nie miał kto rozgrywać od tyłu.Teraz romb Pirlo Vidal Marchisio Diego wyglądałby bardzo dobrze.
28 października startuje C+GOL HD i C+ WEEKEND HD
11 listopada wszystkie kanały produkcji C+ np Ale kino czy Planete będą w hd a przy logu pojawi się ,, + " dla lepszego kojarzenia z nadawcą
28 października startuje C+GOL HD i C+ WEEKEND HD
11 listopada wszystkie kanały produkcji C+ np Ale kino czy Planete będą w hd a przy logu pojawi się ,, + " dla lepszego kojarzenia z nadawcą
- liqu!d
- Juventino
Optymistycznie stawiam na zwycięstwo. Inter jest w rozsypce i trzeba wygrać jeżeli chcemy liczyć na top 3. Napoli ich pokonało, tym bardziej my musimy. Juve jest w dobrej dyspozycji, ale na pewno mamy problemy ze skupieniem i skutecznością. Motywacja przychodzi na takie mecze sama więc o to się nie martwię. Spodziewam się, że znów zagramy trzema pomocnikami w środku, ze względu na to, że Inter gra 4-3-1-2.
Stawiam na zwycięstwo biorąc pod uwagę sytuację w jakiej jest Inter. W przypadku meczu z Napoli remis brałbym w ciemno, natomiast tu trzeba wygrać.
Stawiam na zwycięstwo biorąc pod uwagę sytuację w jakiej jest Inter. W przypadku meczu z Napoli remis brałbym w ciemno, natomiast tu trzeba wygrać.
- zahor
- Juventino
Bo w tym akurat przypadku sugerowanie, że Juventus jest faworytem nie kłóci się ze zdrowym rozsądkiem. Inter od dłuższego czasu ma problemy z defensywą, szpital, występ Czołogisty bardziej niż prawdopodobny, a to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Jak zobaczyłem jego grę w Superpucharze Włoch to chciałem sobie jego plakat powiesić na ścianie. Zresztą już w zeszłym sezonie takie przypadki jak pięć goli od Schalke to również w dużej mierze jego zasługa. Do tego mam nadzieję że Julio Cesar również trafi słabszy dzień i coś tam wkopiemy.Mietson pisze:Wow zahor, spodziewałem się po Tobie w tym temacie jakiejś lekko pouczającej gadki o tym, że możemy przegrać ten mecz a tymczasem brzmisz całkiem optymistycznie![]()
Co zaś się tyczy naszego zero z tyłu - może nie straciliśmy zbyt dużo goli, ale jeszcze w tym sezonie przeciwko tak mocnemu atakowi nie graliśmy - napastnicy z lepszej części Mediolanu mieli akurat kiepski dzień, na drugi taki fart z rzędu bym nie liczył, skoro nawet Genoa ładuje nam dwa gole. Obawiam się że jednak Sneijder czy Pazzini dadzą Chielliniemu czy Bonucciemu okazje do zbłaźnienia się - sęk w tym, żebyśmy my Gustlikowi dali ich więcej. A jakby tak jeszcze zagrał Córdoba ...
To może Ziegler za niego? Nie, czekaj, nie ma Zieglera, jest De Ceglie i Grossogrusio pisze:Z wypowiedzi Marotty można wywnioskować, że Krasicia czeka odpoczynek od gry. Nie spodziewałbym się go zatem w meczu z Interem nawet na ławce. Ustawienie z meczu z Fiorentiną będzie akurat, z ewentualną roszadą w obronie. Nie ufam ostatnio Cheilliniemu.

- jakku1
- Juventino
Ano, szkoda Zieglera ; / W zasadzie teraz jest spory dylemat. Kogo kupowac w zimowym okienku. Stopera, ktory gralby na srodku za Bonucciego (szczerze powiem, ze o ile go czesto bronilem, to ostatnio wkurza mnie tymi panicznymi wykopami w kosmos, gdy sie cos dzieje pod Naszym polem karnym), czy lewego obronce. Niby byly plotki o Kolarovie, ale nawet gdyby sie go udalo sciagnac (co jest i tak bardzo malo prawdopodobne) to nie jestem pewien czy wlasnie kogos takiego szukamy (lepszego w ofensywie, niz w defensywie). Przydalby sie ktos kto laczylby dobra gre z tylu z jakims pojeciem co do gry z przodu. Z tym, ze wlasnie - kandydatow brak. Przez jakis 30 minut meczu podobal mi sie Antonelli z Genui. Zwlaszcza, ze pamietam go jeszcze z Parmy, gdzie gral tez dobrze (a i nie jestem pewien, czy powolania do kadry nawet nie dostal). Jednak mimo sporego potencjalu, chlopak jeszcze nie prezentuje poziomu na Juve. Na razie to moglby byc fajnym rezerwowym, no ale tutaj pytanie brzmi, na co Nam kolejny pilkarz, ktory "moze" bedzie dobry za pare lat?zahor pisze:Żeby nawet Conte wygrał scudetto, to nie zmieni to faktu że oddanie Szwajcara było <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> decyzją. Bo w tej chwili nie ma właściwie jak tam zakombinować. Mamy zagrać trójką w obronie? Ustawić tam Pepe? To wszystko brzmi jeszcze głupiej niż pomysł, żeby od pierwszej minuty grał Grosso.
Sadze, ze najlepszym rozwiazaniem byloby kupno i lewego obroncy i srodkowego obroncy, ale to chyba malo prawdopodobny scenariusz. W ostatecznosci zadowole sie jak przyjdzie ktos naprawde ogarniety na srodek, a na flanke Marotta sprowadzi kogos rokujacego spore nadzieje i ambitnego (Santon to tez fajna opcja, zwlaszcza, ze on moze grac po lewej i po prawej stronie obrony - jednak dopiero co zostal sprzedany i nie sadze, zeby chcial szybko zmienic klub).
- Wojtek
- Juventino
Przed tym meczem jestem spokojny o wynik. Inter nie gra najlepiej jak narazie a w dodatku przed nimi mecz w CL we wtorek.
Bardzo licze na Matriego w tym spotakniu, bo nam się chłopak ostatnio rozstrzelał i oby tak dalej!
Stawiam 1-2 dla nas.
FORZA JUVE!
Bardzo licze na Matriego w tym spotakniu, bo nam się chłopak ostatnio rozstrzelał i oby tak dalej!
Stawiam 1-2 dla nas.
FORZA JUVE!
- ewerthon
- Juventino
Nie ma znaczenia miejsce w tabeli, nie ma również to, że inter jest bez formy. W takim meczu walczy się ze wszystkich sił o korzystny rezultat. Dwa ostatnie wyjazdy na San Siro zakończyły się wywiezieniem 4 pkt (mam na myśli mecze z obiema drużynami z Mediolanu), mam nadzieję, że passa bez porażki będzie podtrzymana, a remis byłby tutaj dobrym rezultatem. Na taki wynik właśnie liczę.