Serie A (9): JUVENTUS 2-1 Fiorentina
- JuveForeverPoznan
- Juventino
musimy to wygrac. licze na krew, pot i łzy( szczescia, po meczu). wkrotce bedzie trzeba zaczac sie znieczulac( po ostatnich 2 sezonach ilosc alko potrzebna do znieczulenia znacznie wzrosla). licze ze zagramy 2 napastnikami. jesli 1 z nich bedzie Vucinic to kaze sie wspollokatorowi przywiazac do fotela i zabrac spad reki przedmioty ktorymi latwo rzucac. w ostatnim meczu ,gdy stracilismy 2 brame, widzialem przerazenie w jego oczach gdy rzucalem miesem w Antonio, niebezpiecznie machajac przy tym butelka piwa w reku.
jesli wyjdziemy 1 napastnikiem, co gorsza Vuciniciem, to zamiast ogladac mecz pojde do kosciola, poloze sie krzyzem i zaczne modlic o powrot rozumu Conte.
jesli wyjdziemy 1 napastnikiem, co gorsza Vuciniciem, to zamiast ogladac mecz pojde do kosciola, poloze sie krzyzem i zaczne modlic o powrot rozumu Conte.
- Castiel
- Juventino
Chyba zapomniałeś o porażce z Parmą w przedostatniej kolejce.alina pisze:Garść statystyk:
-licząc poprzedni sezon, nie przegraliśmy od 17 meczów
-Fiorentina nie strzeliła gola na wyjeździe od 22 maja
Napawają optymizmem.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Obyś miał rację. Będę się upierał przy swoim, że naszym przeznaczeniem jest 4-4-2, zwłaszcza na mecze z przeciętnymi zespołami pokroju Chievo czy Parmy. Z drużynami z wyższej półki, gdzie ten środek pola jest istotną sprawą, można grać trójką środkowych pomocników.Vimes pisze:Boisz się, że w 4-3-3 gra skrzydłami by siadła? A do tej pory skrzydła ciągnęły naszą grę do przodu? Z takimi skrzydłowymi jakich mamy w chwili obecnej rezygnacja z 4-4-2 to żadna strata.
Dobra dobra, w takie cuda jak "śniłem o Juventusie" czy "spałem z Vidalem" to nikt nie uwierzy.jsduga pisze:PS: Śniło mi się, że przegraliśmy 3 : 1. Chciałbym, by ten sen się spełnił. Na odwrót
- Dante93
- Juventino
Niby ważny jest środek pola, ale czy napewno Fiorentina to zespół z tej 'najwyższej półki'? My tutaj musimy atakować i strzelać gole, a nie przede wszystkim nie stracić bramki i szukać szansy na własną. Tutaj trzeba grać w piłke do przodu bo to my jesteśmy faworytem i potrzebujemy tego zwycięstwa.
- Gotti
- Juventino
Podoba mi się nasze dzisiejsze ustawienie, ale jakby zamiast Czarnogórskiego drewna był Quag albo Del Piero to już w ogóle luks malina by była.
Mecz przeczuwam tragicznie nudny, kiepski z obu stron i zakończy się wynikiem 1:0 dla Juve tudzież remisem...
Mecz przeczuwam tragicznie nudny, kiepski z obu stron i zakończy się wynikiem 1:0 dla Juve tudzież remisem...
Castiel pisze:Chyba zapomniałeś o porażce z Parmą w przedostatniej kolejce.alina pisze:Garść statystyk:
-licząc poprzedni sezon, nie przegraliśmy od 17 meczów
-Fiorentina nie strzeliła gola na wyjeździe od 22 maja
Napawają optymizmem.
"La Juventus ha perduto solo una delle ultime 17 gare ufficiali disputate in assoluto, tra vecchia e nuova stagione: è accaduto lo scorso 15 maggio quando, in serie A, venne sconfitta per 0-1 a Parma."
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... sempre+gol
"Between this and last season, Juventus have not lost an official match for 17 games (May 15th, 2011, 0-1 vs. Parma). In the 16 games since then, they have won 7 times and drew 9."
http://juventiknows.com/juventus-vs-fio ... mmunity%29
Sam się nad tym zastanawiałem. Ok, mam. 17 bez porażki, poza meczem z Parmą. Angielski tłumacz się trochę machnął.
Póki co nieźle mi idzie typowanie taktyki na następny mecz - ustawienia z Milanem i Chievo też się zgadzały. Pisałem, ze mądrze by było dziś zagrać 4-3-3 i proszę.

Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 20:04 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- @D@$
- Juventino
Czyli jakie? 4-3-3? 4-4-2?Gotti pisze:Podoba mi się nasze dzisiejsze ustawienie, ale jakby zamiast Czarnogórskiego drewna był Quag albo Del Piero to już w ogóle luks malina by była.
Też bym chciał zobaczyć Quagliarelle choc z połowę...
Dziwny jest ten wywiad z Conte, wychodzi na to jakby Conte chciał go wystawic, ale ten nie byl w formie.
@alina - może chodzi o mecze u siebie? Chociaż i to nie pasuje chyba bo byl tez mecz z Milanem.
- Piotrekmmz
- Juventino
Panowie... Ciężko zajrzeć na tuttojuve?
Juventus (4-3-3): Storari; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Vidal, Pirlo, Marchisio; Pepe, Matri, Vucinic.
A disp.: Manninger, De Ceglie, Elia, Krasic, Estigarribia, Del Piero, Quagliarella. All.: Conte
W sumie przydałby się za Pepe FaQu, mimo wszystko dałbym jeszcze jedną szansę Vucinicowi, ale już ostatnią
Juventus (4-3-3): Storari; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Vidal, Pirlo, Marchisio; Pepe, Matri, Vucinic.
A disp.: Manninger, De Ceglie, Elia, Krasic, Estigarribia, Del Piero, Quagliarella. All.: Conte
W sumie przydałby się za Pepe FaQu, mimo wszystko dałbym jeszcze jedną szansę Vucinicowi, ale już ostatnią

- kun10
- Juventino
Oficjalne
A disp.: Manninger, De Ceglie, Pazienza, Elia, Estigarribia, Del Piero, Quagliarella. All.: Conte
Fiorentina (4-3-3): Boruc; De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual; Munari, Behrami, Kharja; Cerci, Jovetic, Vargas.
A disp.: Neto, Nastasic, Lazzari, Romulo, Ljajic, Gilardino, Santiago Silva. All.: Mihajlovic
A disp.: Manninger, De Ceglie, Pazienza, Elia, Estigarribia, Del Piero, Quagliarella. All.: Conte
Fiorentina (4-3-3): Boruc; De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual; Munari, Behrami, Kharja; Cerci, Jovetic, Vargas.
A disp.: Neto, Nastasic, Lazzari, Romulo, Ljajic, Gilardino, Santiago Silva. All.: Mihajlovic
Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 20:13 przez kun10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gotti
- Juventino
Po co? Elia jest słaby co już udowodnił i wierzcie, że Conte nie jest na tyle głupi żeby marnować dobrych piłkarzy sprowadzonych do klubu na ławie. Elia najwyraźniej się niezaaklimatyzował, albo po prostu jest przepłaconym drewnem jak Martinez.Troche to dziwne. Jak dla mnie Elia powinien zagrac.
- Wojtek
- Juventino
Tak nic oficjalnego, ale raczej się nic nie będzie różnił od tego który jest podany na tuttojuve
Znowu Mirko od 1 min
Znowu cały mecz będzie przechodził obok meczu ehh...Alex byłby dużo bardziej przydatny.
Jedyne co w tym ustawieniu najbardziej mi się podoba to nasz środek pomocy

Znowu Mirko od 1 min

Jedyne co w tym ustawieniu najbardziej mi się podoba to nasz środek pomocy

- Piotrekmmz
- Juventino
@Gotti :lol: Tak wiemy, a Fabio przeżył okropną kontuzję i nie ma co ryzykować jego zdrowiem, bo przecież jest taki ważny. Elia zagrał zaledwie 45 min, co prawda tragiczne, ale trzeba mu dać jeszcze szansę. Aha, tak wiem, Conte widzi go na treningach, bla bla bla bla.
- mati888
- Juventino
Vucinic zagra takiego przyczajonego tygrysa na lewej - on ma być tym drugim skrzydłowym - i ponoć w Romie w tej roli spisywał się najlepiej (nie wiem, nie znam się, bazuję tylko na opinii tych, którzy go tam w Romie oglądali). Na tą pozycję Del Piero ni w ząb nie pasuje. Quagliarella też nie za bardzo-bodajże sam mówił jakiś czas temu, ze na skrzydle może zagrać w ostateczności - stąd gra Vucinica nie dziwi. W razie czego, z tego 4-3-3 można dość płynnie przejść do 4-4-2, dzięki przesunięciu Pepe z napadu do pomocy i Marchisio ze środka na lewo (vide Clouseau Del Neri). Liczę na 3 punkty, ale przy naszej - dość kapryśnej - grze, to bardzo różnie może być, niestetyZawszeWierny pisze:Tylko jeden skrzydlowy? :shock:
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Nie ma co wierzyć cyferkom, bo pewnie Vucinic pewnie będzie grał wyżej niż Pepe i ktoś (Marchisio...) bedzie ubezpieczał lewą flankę, czyli mamy ...znienawidzone przez wszystkich 4-4-2 a'la LDN z Marchisio na skrzydlemati888 pisze:W razie czego, z tego 4-3-3 można dość płynnie przejść do 4-4-2, dzięki przesunięciu Pepe z napadu do pomocy i Marchisio ze środka na lewo (vide Clouseau Del Neri). Liczę na 3 punkty, ale przy naszej - dość kapryśnej - grze, to bardzo różnie może być, niestety