Mercato (zima 2011/12)
- Arbuzini
- Juventino
Do Kolarova też się ślinię. Dla dobra reprezentacji może chcieć odejść. Ale wiadomo - wcale tak nie musi być, bo będzie wolał kaskę.
Wątpiłem w to, czy da się zbudować silną ofensywę opartą na samych Włochach, ale ostatnio sytuacja się trochę zmieniła. Matri, G. Rossi, Giovinco oraz Cerci - nie jest to Barcelona, Real, czy inny Manchester, ale wygląda na kawał solidnego teamu. Serio byłbym zadowolony.
Jeśli będziemy grali w Lidze Mistrzów myślę, że możliwe jest pozyskanie do września 2012: porządnego obrońcy (przydałoby się dwóch plus zmiennicy bocznych), dwóch napastników (będzie czystka po sezonie, stawiam na Rossiego i Immobile, jeśli utrzyma formę) oraz dwóch skrzydłowych (Giovinco i Cerci?). Przynajmniej pięciu zawodników do szerokiej kadry, w tym aż czterech z poważnymi aspiracjami do pierwszego składu (w przypadku LO praktycznie pewnik). W dodatku warto myśleć o następcy Pirlo. Parafrazując miszcza: Juventus w budowie. Ogrom roboty, ale jeśli Marotta skupi się na piłkarzach z Włoch i tych z odzysku (Kolarov i Rossi, a wcześniej Barzagli) to jestem w stanie uwierzyć, że uda się ten plan wykonać w miarę sensownie.
Wątpiłem w to, czy da się zbudować silną ofensywę opartą na samych Włochach, ale ostatnio sytuacja się trochę zmieniła. Matri, G. Rossi, Giovinco oraz Cerci - nie jest to Barcelona, Real, czy inny Manchester, ale wygląda na kawał solidnego teamu. Serio byłbym zadowolony.
Jeśli będziemy grali w Lidze Mistrzów myślę, że możliwe jest pozyskanie do września 2012: porządnego obrońcy (przydałoby się dwóch plus zmiennicy bocznych), dwóch napastników (będzie czystka po sezonie, stawiam na Rossiego i Immobile, jeśli utrzyma formę) oraz dwóch skrzydłowych (Giovinco i Cerci?). Przynajmniej pięciu zawodników do szerokiej kadry, w tym aż czterech z poważnymi aspiracjami do pierwszego składu (w przypadku LO praktycznie pewnik). W dodatku warto myśleć o następcy Pirlo. Parafrazując miszcza: Juventus w budowie. Ogrom roboty, ale jeśli Marotta skupi się na piłkarzach z Włoch i tych z odzysku (Kolarov i Rossi, a wcześniej Barzagli) to jestem w stanie uwierzyć, że uda się ten plan wykonać w miarę sensownie.
- Castiel
- Juventino
Nie ma się co oszukiwać podium z tym składem to max co możemy osiągnąć. Potrzeba kilku dobrych transferów przede wszystkim na lewą obronę - Kolarov i Cissokho, jednego stopera Bruno Alves, Hummels cieniuje. W pomocy jeśli skrzydłowi będą nadal tacy bezpłciowi to trzeba skupić się na takich piłkarzach jak Isla czy Cerci. Kompletnie nie mam pomysłu na następce dla Alexa.
- Nedved4life
- Juventino
Isla czy Cerci wcale nie są gwarancją jakości. To jest tylko wymienianie jednego piłkarza tego samego pokroju na drugiego. Tu chodzi o to, żeby kupić tak, żeby ktoś był klasy światowej teraz albo w przyszłości.
- stahoo
- Juventino
Clichy gra w City piach, Kolarov juz go wygryzł. To potwierdzone infoalina pisze:Występy w PL:stahoo pisze:Kolarov który gra w pierwszym składzie City? Tak się upewniam...jarecki.k pisze:Kolarov + nowy środkowy obrońca... Inaczej tego nie widzę...
Clichy - 6
Kolarov - 2
Ale masz trochę rację, jak na taką pensję, gra za dużo żeby chcieć odejść.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Mogę się założyć, że nie powitamy w zimę żadnego "lewego", a to z prostej przyczyny, w lecie przyszło trzech piłkarzy mogących grać na tej stronie pomocy. Więcej transferów na tą pozycję nie będzie do lata. Dlatego obstawiam, że jeśli dojdzie do zmian, to na prawej stronie.@D@$ pisze:Ja bym się raczej rozglądał za skrzydłem lewym. Ale jak już to przyjrzałbym się Cerciemu. Ogólnie jestem ciekawy w jakiej formie jest on i Vargas, to tak w kontekście jutrzejszego meczu.Juras_Senat pisze:Biorąc to wszystko po uwagę, uważam że lista zawodników na prawe skrzydło powinna wyglądać tak:
1. Isla
2. Cerci
3. Schelotto
Kolejność nieprzypadkowa.
W zimie potrzebny też czwarty stoper, Astoriemu kończy się kontrakt w czerwcu, będzie jak znalazł.
Nazwiska..Nedved4life pisze:Isla czy Cerci wcale nie są gwarancją jakości. To jest tylko wymienianie jednego piłkarza tego samego pokroju na drugiego. Tu chodzi o to, żeby kupić tak, żeby ktoś był klasy światowej teraz albo w przyszłości.
Hummels cieniuje tylko w LM (frycowe?).Castiel pisze:Nie ma się co oszukiwać podium z tym składem to max co możemy osiągnąć. Potrzeba kilku dobrych transferów przede wszystkim na lewą obronę - Kolarov i Cissokho, jednego stopera Bruno Alves, Hummels cieniuje. W pomocy jeśli skrzydłowi będą nadal tacy bezpłciowi to trzeba skupić się na takich piłkarzach jak Isla czy Cerci. Kompletnie nie mam pomysłu na następce dla Alexa.
Srednia not z 5 ost. meczy Bundesligi: 7,3 (w tym 2x Man of the Match)
3 mecze LM: 5,8 (1 MotM)
Taaaa...Wczoraj w derbach wszedł w 89. min. A więc,stahoo pisze:Clichy gra w City piach, Kolarov juz go wygryzł. To potwierdzone infoalina pisze:Występy w PL:stahoo pisze: Kolarov który gra w pierwszym składzie City? Tak się upewniam...
Clichy - 6
Kolarov - 2
Ale masz trochę rację, jak na taką pensję, gra za dużo żeby chcieć odejść.
Clichy - 7
Kolarov - 2 + wczoraj wszedł w na 4 min.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Znaszy Lichsteinera chcesz opchnąć? Naszego obecnie najlepszego bocznego obrońcę?Sorek21 pisze:Amauri ,Toni i Vicek na sprzedaż
Krasic wymiana na Alexa
Powròt Zieglera
Grosso rozwiązanie kontraktu
plany na lato
Sprzedaż Motty De Ceglie
znalezienie zastępców dla Szwajcarów na bokach obrony
następca Del Piero - Rossi lub Giovinco
- ewerthon
- Juventino
Między słowem "zastępców", a "następców" jest zasadnicza różnica.iltalismano pisze:Znaszy Lichsteinera chcesz opchnąć? Naszego obecnie najlepszego bocznego obrońcę?Sorek21 pisze:Amauri ,Toni i Vicek na sprzedaż
Krasic wymiana na Alexa
Powròt Zieglera
Grosso rozwiązanie kontraktu
plany na lato
Sprzedaż Motty De Ceglie
znalezienie zastępców dla Szwajcarów na bokach obrony
następca Del Piero - Rossi lub Giovinco
Sprzedaż Amauriego do interu powinna być priorytetem w zimowym okienku transferowym.
- pumex
- Juventino
Ja pójdę trochę dalej. Letnie mercato było baaardzo średnie, bliżej mu do niewypału niż do sukcesu. Prawda jest taka, że przed obecnym sezonem do pilnego uzupełnienia było 5 pozycji (boki obrony, lewa i środkowa pomoc oraz atak). Uzupełniono tylko 2 (prawa obrona i środek pola), a w międzyczasie okazało się, że naprawy wymaga środek obrony i prawe skrzydło. Ani Vucinic, ani Elia, Estigarribia i Gaiccherini nie wydają się zawodnikami gwarantującymi spokój. Do tej pory nie cieszymy się następcami Trezegola, Camora czy Nedveda. Ciągle mamy tragedię na skrzydłach, brakuje nam klasowego cofniętego napastnika i lewego pomocnika. Każde kolejne mercato powinno powinno stać pod znakiem sprowadzenia klasowych piłkarzy a nie na zasadzie "może się uda". Zastanawiam się, czy z Marottą taki scenariusz jest w ogóle możliwy, obawiam się, że nie...@D@$ pisze:Myślałem że zimowe mercato będzie pod znakiem łatania obrony i kilku sprzedaży, ale zaczyna mnie niepokoić lewa pomoc. Niestety po odejściu Nedveda to nadal jest nasza bolączka.

IslaJuras_Senat pisze:Biorąc to wszystko po uwagę, uważam że lista zawodników na prawe skrzydło powinna wyglądać tak:
1. Isla
2. Cerci
3. Schelotto

Cerci :doh:
Schelotto

- @D@$
- Juventino
Gdyby Serbia awansowała na euro lub chociaż miała szanse tam pojechać to tak, ale w obecnej sytuacji może sobie ławkować z niezłą pensyjką.Arbuzini pisze:Do Kolarova też się ślinię. Dla dobra reprezentacji może chcieć odejść. Ale wiadomo - wcale tak nie musi być, bo będzie wolał kaskę.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Marotta sam się do tego przyznał..pumex pisze:Ja pójdę trochę dalej. Letnie mercato było baaardzo średnie, bliżej mu do niewypału niż do sukcesu.@D@$ pisze:Myślałem że zimowe mercato będzie pod znakiem łatania obrony i kilku sprzedaży, ale zaczyna mnie niepokoić lewa pomoc. Niestety po odejściu Nedveda to nadal jest nasza bolączka.
ZRÓDŁOBeppe pisze: Kiedy tu się znaleźliśmy, drużyna kończyła pewien cykl i była potrzeba zmian. Rok temu pozyskaliśmy 14-u graczy, w tym 9-u. Nadal nie mamy struktury, do której możemy dołożyć końcowe efekty.
On wie że nie da rady, my to wiemy, tylko Pan Prezes Wielkie Brwi tego jeszcze nie wie. :doh: Wydaje mi się, że Andrea szybko się do błędu nie przyzna. Choć w zasadzie ciężko znaleźć obecnie we Włoszech dyrektora sportowego który dostępny byłby od ręki i gwarantowałby solidne wzmocnienia. Corvino jest raczej nie do wyjęcia z Violi, Sabatini co prawda ma kontrakt krótkoterminowy, ale w Romie ma wolną rękę i sporo gotówki. W Udine i Napoli pracują odpowiednio: Fabrizio Larini i Riccardo Bigon, dla mnie absolutnie anonimowi ludzie, zresztą obaj są stosunkowo krótko na swoich stanowiskach.pumex pisze: Prawda jest taka, że przed obecnym sezonem do pilnego uzupełnienia było 5 pozycji (boki obrony, lewa i środkowa pomoc oraz atak). Uzupełniono tylko 2 (prawa obrona i środek pola), a w międzyczasie okazało się, że naprawy wymaga środek obrony i prawe skrzydło. Ani Vucinic, ani Elia, Estigarribia i Gaiccherini nie wydają się zawodnikami gwarantującymi spokój. Do tej pory nie cieszymy się następcami Trezegola, Camora czy Nedveda. Ciągle mamy tragedię na skrzydłach, brakuje nam klasowego cofniętego napastnika i lewego pomocnika. Każde kolejne mercato powinno powinno stać pod znakiem sprowadzenia klasowych piłkarzy a nie na zasadzie "może się uda". Zastanawiam się, czy z Marottą taki scenariusz jest w ogóle możliwy, obawiam się, że nie...
Może ten Pan?

A może tak.. Marotta na bruk, a z Conte robimy menadżera w angielskim stylu.

pumex pisze:IslaJuras_Senat pisze:Biorąc to wszystko po uwagę, uważam że lista zawodników na prawe skrzydło powinna wyglądać tak:
1. Isla
2. Cerci
3. Schelotto![]()
![]()
Cerci :doh:
Schelotto
Co Ci się we Włochu nie podoba?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wie ktoś po co wykupili Mottę, który balansuje na granicy powołań na mecze i Quagliarellę, który rywalizuje z Alexem o to, kto wejdzie na ostatnich 6 minut meczu?
Naprawdę... myślałem że skoro ich kupili to w jakimś celu.
PS. No ciekawy wywiad Marotty. Te słowa o piłkarzach niemożliwych do sprowadzenia to ewidentne nawiązanie do Aguero .
Naprawdę... myślałem że skoro ich kupili to w jakimś celu.
PS. No ciekawy wywiad Marotty. Te słowa o piłkarzach niemożliwych do sprowadzenia to ewidentne nawiązanie do Aguero .
- pumex
- Juventino
Czyli koleś - najprawdopodobniej nieświadomie - przyznał się, że jest słabym dyrektorem. Sprowadził 23 zawodników i dalej nie ma struktur, tylko pogratulować. Niech sprowadzi kolejnych 20, może wtedy struktury się znajdą. Ehh... masakraJuras_Senat pisze:ZRÓDŁOBeppe pisze:Kiedy tu się znaleźliśmy, drużyna kończyła pewien cykl i była potrzeba zmian. Rok temu pozyskaliśmy 14-u graczy, w tym 9-u. Nadal nie mamy struktury, do której możemy dołożyć końcowe efekty.
Też mi się tak wydajeJuras_Senat pisze:On wie że nie da rady, my to wiemy, tylko Pan Prezes Wielkie Brwi tego jeszcze nie wie. :doh: Wydaje mi się, że Andrea szybko się do błędu nie przyzna.

Ja mam swojego faworyta na miejsce Marotty i modlę się, żeby Beppe jak najszybciej pożegnał się z Turynem. Tą osobą jest Pierpaolo Marino. Zrobił świetną robotę w Udine, to on zbudował szkielet obecnego Napoli, teraz siedzi w Bergamo i tam już zdążył ściągnąć bardzo dobrego Maximiliano Moraleza, który ciągnie zespół w każdym meczu. Naprawdę jak na warunki włoskie to świetny dyrektor sportowy. A my siedzimy z Marottą :płaczę:Juras_Senat pisze:Choć w zasadzie ciężko znaleźć obecnie we Włoszech dyrektora sportowego który dostępny byłby od ręki i gwarantowałby solidne wzmocnienia.
Hola, hola, bez przesadyJuras_Senat pisze:A może tak.. Marotta na bruk, a z Conte robimy menadżera w angielskim stylu.
Oj, dużo. Dla mnie to takie nie wiadomo co. Ni to skrzydłowy, ni to boczny napastnik. Odrzut z Romy, gdzie grał tragicznie. Teraz pokazuje się nieźle we Florencji, ale moim zdaniem nie jest to w żadnym wypadku materiał na piłkarza, który po przyjściu do nas przeskoczyłby na jeszcze wyższy level i gwarantowałby stabilność i jakość przez kilka lat, dlatego go nie chcę w Juve.Juras_Senat pisze:Co Ci się we Włochu nie podoba?

- annihilator1988
- Juventino
Uchroń nas Boże od tego, aby Conte podejmował decyzje ws. wzmocnień. Trenerem może jest dobrym, ale póki co pokazał, że w dziedzinie "zakupów" zajmuje zaszczytne miano żółtodzioba. Reto out ---> <--- Gross, Cegła in.
Poza tym, musi przestać myśleć "sympatiami".

- kdzr
- Juventino
Haha, tak sobie oglądam newsy sprzed kilku lat... i proszę bardzo :
http://www.juvepoland.com/news.php?id=6690
Troszkę śmiech...
http://www.juvepoland.com/news.php?id=6690
Troszkę śmiech...

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.