Serie A (9): JUVENTUS 2-1 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 21:15

ewerthon pisze:alina, rozwaliłeś mnie tym ustawieniem z tą żółtą linią od De Ceglie :prochno:
Te strzałki trochę przypominają mi Pro Evolution Soccer 6, stare, dobre czasy...
E tam, te strzałki są godne samego Jacka Gmocha :prochno:.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 21:21

Mietson pisze:
alina pisze:Czas na Paolo De Ceglie!
Normalnie bym powiedział, że znakomity suchar milordzie ale Ty chyba nie żartujesz.
Fakt, faktem, Chiellini się na stałe nie nadaje na LO z tą techniką rodem z A-klasy.
pablo1503 pisze:Coś czuje, że to 4-3-3 to tylko mrzonki. Wyjdziemy 4-4-2(4-2-4)
No tak pewnie będzie. Tylko 4-3-3 każdy by chętnie zobaczył (i to nie takie z Estim i Pepe, bo to 4-1-4-1 de facto, tylko takie prawdziwe, z jajami, z 3 napastnikami).

I, jak pisałem, 4-3-3>4-4-2, więc Fiora może naprawdę sprawiać problemy.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 21:45

Ciężki będzie ten mecz. Mimo iż Fiora nie wygrała od 4 kolejek. Szczególnie groźny będzie Jovetic co chyba nikogo nie dziwi. Mecz dla Juve do wygrania, ale na pewne zwycięstwo bym nie postawił. Po raz kolejny trzeba będzie mieć nadzieję, że nikt niczego w obronie nie zawali.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 22:45

Mietson pisze:
Juvefanatp pisze:Otóż jest taki zawodnik o nazwisku Modrić. Ktokolwiek nie interesujący się piłką patrząc się na jago statystyki (w zeszłym miał bardzo podobne do Marchisio) pewnie pomyślałby "Ale z niego lama, co z niego za rozgrywający z ledwie kilkoma asystami i golami przez cały sezon". Nic bardziej mylnego ! Każdy fan kogutów powie, że jest on najlepszym graczem w całej drużynie i dadzą sobie radę bez Bale'a, Van der Vaarta czy Adebayora, ale bez Luki nie ma szans. Piłkarz niesamowicie wiele dający drużynie i każdy to docenia, mimo iż nie notuje on zbyt wiele ostatnich podań czy goli to bierze udział przy niemal każdej groźnej akcji, dyryguje zespołem a bez niego wszystko siada i "pupa"
Nie chcę schodzić z tematu bo jest to całkiem dobre porównanie, z tym, że Modrić to cholernie przereklamowany (chociaż wciąż bardzo dobry) gracz a 40 mln jakie podobno Chelsea za niego oferowała pokazuje całą głupotę angielskich działaczy i brak poszanowania dla pieniędzy. Nie tylko moje zdanie - cała masa fanów ligi angielskiej to potwierdza.

Natomiast Mirek? No cóż, to piłkarz z potencjałem, który jak chce to może czarować na boisku, tylko, że jakoś nie wierzę, że jemu zwyczajnie "się nie chce" :think:
Jeśli brać pod uwagę 40 mln to chyba każdy gracz z Premier League oprócz Silvy, Rooneya i Bale'a w tym kontekście wydawałby się przereklamowany. Natomiast jego wkład w grę zespołu jest nie do przecenienia.

Nie jestem fanem częstej zmiany taktyk, no ale co zrobić. Wszystko zależy od postawy zawodników, bo gdyby nasze skrzydła działały jak należy już dawno większość problemów byłaby rozwiązana.

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 10:19

Meczu niestety nie będę mógł oglądać bo praca, ale będę śledził wynik w necie. To czego oczekuję to oczywiście 3 oczek i brak Vucinicia w pierwszej 11. Jakoś dziwnie spokojny jestem o wynik. Ten mecz może nam podnieść morale przed starciem z Interem.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 10:48

Powrót Vidala cieszy, ale mimo wszystko mam nadzieje zobaczyć wariant z 4-4-2. Nie ma powodu, aby narażać Chilijczyka na odnowienie kontuzji, tak jak to miało miejsce w przypadku Emanuela. W linii ataku powinien zagrać duet A-A, gdzie jednego z napastników zmieni później Fabio. Niestety, śmierdzi mi tu Vuciniciem :doh:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 11:45

alina pisze:No tak pewnie będzie. Tylko 4-3-3 każdy by chętnie zobaczył (i to nie takie z Estim i Pepe, bo to 4-1-4-1 de facto, tylko takie prawdziwe, z jajami, z 3 napastnikami).

I, jak pisałem, 4-3-3>4-4-2, więc Fiora może naprawdę sprawiać problemy.
Nie wiem czy każdy. 4-4-2 zagrało w pierwszych 3 meczach (Bolognie bysmy pykneli gdyby nie czerwien Vucinica) i ja bym się tego trzymał. Poza tym obawiam się, że w takim 4-3-3 gra skrzydłami by zupełnie siadła (obym się mylił). Oczywiście pozostaje problem lewego pomocnika, nie wiem może nawet z Mirko zaryzykować? Nie jest taki wolny jak się niektórym wydaje.
Tak czy siak byleby to było 4-4-2 a nie nagle wprowadzanie Pazienzy za skrzydłowego :/

P.S. Nudni jesteście z tym Vucinicem

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 12:03

@D@$ pisze:Poza tym obawiam się, że w takim 4-3-3 gra skrzydłami by zupełnie siadła (obym się mylił).
Boisz się, że w 4-3-3 gra skrzydłami by siadła? A do tej pory skrzydła ciągnęły naszą grę do przodu? Z takimi skrzydłowymi jakich mamy w chwili obecnej rezygnacja z 4-4-2 to żadna strata.

Obrazek
Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 14:36

zoff pisze:Viola to drużyna, która ma cały czas dużego pecha. Aczkolwiek mają atuty. Podoba mi się pomysł budowania zespołu wg. Mihajlovicia. 4-3-3 ze świetnymi skrzydłami. Cerci i Jovetić (wraca po jeszcze cięższej kontuzji niż Fabio) robią świetną robotę. Odkąd Gila ma kontuzje brakuje im trochę typowej "9". Niezły środek pola z Kharją i Vargasem, no i mocny Boruc. Łatwo na pewno nie będzie. Liczę znowu na Matriego w podstawie. I posadzenie na ławce Vucnicia. Musimy zareagować, trzema punktami.
Dokładnie. Fiorentina posiada jakby nie patrzeć kilka atutów w sumie od dawna może mniemać iż posiada dość dobry skład: Vargas, Jovetic, Gilardino. Ciężko będzie mecz. Ale właśnie " Musimy zareagować, trzemam punktami" nie ważne czy to będzie 1:0 , 3 pkt !

pumex pisze: Jeszcze tradycyjnie coś o Vucinicu: pamiętacie, jak Conte zarzekał się, że nie będzie tolerował olewactwa? To co na piedestale robi boski Mirko?
Właśnie. Jeśli Pan C. Uważa się za niezłego przywódcę który konsekwentnie trzyma się tego co mówi oraz zasad. Mirko V NIE MA PRAWA zagrać w tym meczu. Nie wieżę w niego porostu. Odkąd przybył do Juve uważałem że to bardzo zły pomysł. Może wyjdzie mu parę dobrych meczów i ktoś napisze że głupoty mówię. Ale Vucinic nie zmieni się..ma swoje lata.
ewerthon pisze:
Co do meczu, to nie wiem na co liczyć. Juventus w poprzednich sezonach przyzwyczaił mnie do tragicznej gry i żałosnych wyników. Także nawet takie remisy na własnym boisku nie robią na mnie większego wrażenia.
Staram się zapomnieć poprzedni sezon. Bardzo ciężko. Jednakże na takim stadionie i przy takim dopingu muszą pokazywać dużo dużo więcej ze słabszymi drużynami jak i lepszymi. ( narazie z Milanem ładnie jakby nie patrzeć)

Także 3 pkt !! Forza.

No Del Piero No Party Noo !..
marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 15:37

Ictimai TV :shock: Toż to jest kanał FTA na HotBird :think: Ciekawe czy nie zakodują :doh:

Liczę dziś na korzystny wynik, nawet po nudnym meczu...

FORZA JUVE !!!
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 15:41

Może by tak czas wygrać? :whistle:
Cóż, może Boruc nie będzie miał dnia, choć ostatnio, kiedy z nami grał, też miał go nie mieć :roll:
Każdy inny wynik niż zwycięstwo uznam za porażkę. Niby jest trochę pewnej niż w zeszłych sezonach, ale nadal frajerzymy z ogórami.
Viola na pewno szczególnie się na nas zmobilizuje i nie warto patrzeć na mecz z perspektywy tabeli. Nie będzie to dla nas przyjemne widowisko i zwycięstwo, nawet najmniej okazałe zadowoli mnie w 100%.
Liczę na Estigarribię, bo jeden mecz nie pokaże nam jego walorów/braku walorów.
Forza Juve!!! :ok:
PS: Śniło mi się, że przegraliśmy 3 : 1. Chciałbym, by ten sen się spełnił. Na odwrót :D

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 16:06

Ciekawe jestem czy w dzisiejszym meczu zagra Fabio Quagliarella. Podobno nie zachwyca Conte na treningach...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html.
Trening, a mecz do wie różne sprawy.
Mam nadzieje, że w ataku zagra Matri - Del Piero lub Matri - Quagliarella. Jak znowu zagra Vucinic to :angry: :doh:.
Oby tym razem zagrali ładny mecz. Jak najmniej błędów w obronie i przed wszystkim 3 pkt :).

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2011, 16:07

Garść statystyk:

-licząc poprzedni sezon, nie przegraliśmy od 17 meczów
-Fiorentina nie strzeliła gola na wyjeździe od 22 maja

Napawają optymizmem.

johny55552

Juventino