Serie A (9): JUVENTUS 2-1 Fiorentina
- karosznurek
- Juventino
Mam nadzieje, że ktoś z dwójki Del Piero Fabio zagra więcej minut najlepiej za Vucinica. Liczę na 3 punkty choć łatwo nie będzie. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- zippo01
- Juventino
Nie napisałem aby nie robić zamian w składzie tylko żeby nie robić jakiś chorych eksperymentów typu środkowy obrońca na lewej stronie obrony itp. i nie dawać szans zawodnikom którzy nie maja formy i myśleć że może mu się uda przełamaćKuben pisze:Jak najbardziej słuszna uwaga, oceniajmy gracza który zagrał w tym sezonie, do tej pory 45min.zippo01 pisze: To jak grac potrafi pokazał nam w tym sezonie w meczu z Catania i jego występ nie był rewelacyjny.![]()
W takim razie kogo wrzucisz na drugie skrzydło? Pepe to rzemieślnik, 0 kreatywności, ale obecnie gra nie najgorzej to jego jest prawa strona. Kto na lewą? W mercato kupiliśmy 3 skrzydłowych, z czego 1 (i to najsłabszy) dostał sporo szans na grę to Giac. Z powodu kontuzji tego drwala dopiero wczoraj Szansę dostał Esti, kiedy chcemy w końcu wypróbować Elie (który jakby nie patrzeć przychodził do nas jako mała gwiazda)? :roll:zippo01 pisze: To wolisz niewiadomą Elie niż np Pepe który jest obecnie najlepszym naszym skrzydłowym ??
:shock: My nie wygrywamy, oznacza to, że cały czas mamy grać tą samą 11-stką, która po prostu frajerzy? Chyba logiczne, że w wypadku braków na jakieś pozycji trzeba szukać jakiegoś innego rozwiązania...zippo01 pisze: Jak wygrywasz to możesz sobie sprawdzać zawodników dawać im szanse a nie wtedy kiedy nie idzie szukać nie wiadomo czego a nóż może się uda
To odbijam w drugą stronę. Zostawmy fatalnego Mirko, przecież jest ograny. Dalej stawiajmy na Kielona na lewej flance, który gra po prostu słabo, ale! jest ograny. Niech na lewej stronie pomocy po kontuzji gra Giac, przecież zagrał najwięcej meczów stąd powinien mieć formę. :doh:zippo01 pisze: To może dajmy Vidala na lewą obronę albo do ataku bo nie ma wyników a szkoda żeby siedział na ławce. W sumie straciliśmy ostatnio dwa gole to może Sorensena dajmy na lewą może będzie lepiej niż z Chielinim![]()
Trzeba kombinować z piłkarzami, bo inaczej gra wyglądać będzie dalej tak jak wygląda.
Ps. Czarno widzę, nadchodzący mecz.

Moim zdaniem do napadu zamiast Vucinica Del Piero ;Chieliniego przesunąć na środek i De Ceglie na lewą
A co do oceny Elii to zdania nie zmienię jest przereklamowany ,a zagrał tylko 45 minut bo był tak słaby że Conte nam oszczędził drugie 45 minut jego gry

- PrzemasJuve
- Juventino
nikt nie chce mira w skladzie, a ten tak i tak zagra... ja bym dal mu odpoczac i na inter zostawil, bo wtedy wlasnie moze byc przydatny
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Swider10
- Juventino
W tym meczu w ataku nikt inny jak Matri - DP poprostu nie ma innego wyjścia Vucinic gra b.słabo i nie wiem czy Conte tego naprawde nie widzi:| Dać szansę Eli może nie od początku ale chodziaz te 30min w obronie może faktycznie ponownie spróbować DC? a Chiellini najlepiej jak by odpoczął ten jeden mecz gra w Juve, reprezentacji może chłopak jest po prostu zmęczony, Pirlo też (mimo deobrej gry) zasługuje na odpoczynek facet nie ma 23 lat! a gra caly czas po 90min! A w sobote najważniejszy mecz w tej rundzie!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- deszczowy
- Juventino
Viola jest chyba na lekkiej fali wznoszącej. To będzie trudny mecz.
Boże, dlaczego Conte tak się uparł? Nie mozna by zestawić drużyny w klasyczne 4-4-2 z Estim i Pepe na skrzydłach, a Matrim i DP/Quagiem w ataku? Nie kumam tego
Boże, dlaczego Conte tak się uparł? Nie mozna by zestawić drużyny w klasyczne 4-4-2 z Estim i Pepe na skrzydłach, a Matrim i DP/Quagiem w ataku? Nie kumam tego

- M.R.
- Juventino
@deszczowy, gdzie Ty widzisz u Fiorentiny falę wznoszącą skoro od 4 kolejek nie wygrali meczu ? Wywiezienie remisu z Neapolu to sukces ale już porażka u siebie z Lazio i remis z Catanią ? Mam nadzieję na wygrane spotkanie , bo potem dwa ciężkie wyjazdy. Motywacja musi być.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- ewerthon
- Juventino
My zwykli, prości kibice możemy się tylko domyślać, czemu Conte podejmuję takie (z naszego pkt widzenia) nielogiczne decyzje. Na razie drużynie nie wychodzi to na dobre.
Co do meczu, to nie wiem na co liczyć. Juventus w poprzednich sezonach przyzwyczaił mnie do tragicznej gry i żałosnych wyników. Także nawet takie remisy na własnym boisku nie robią na mnie większego wrażenia.
Co do meczu, to nie wiem na co liczyć. Juventus w poprzednich sezonach przyzwyczaił mnie do tragicznej gry i żałosnych wyników. Także nawet takie remisy na własnym boisku nie robią na mnie większego wrażenia.
- annihilator1988
- Juventino
Jovetić, Cerci, Vargas trójka piłkarzy, która z pewnością uprzykrzy życie obrońcom "Starej Damy". No cóż, pozostaje jedynie mobilizacja i wiara w to, że Conte ogarnie się i przestanie wystawiać swojego pupilka do pierwszego składu.
- pablo1503
- Juventino
Heh. Przypomniałem sobie o naszym wychowanku, który został wypożyczony do Lecce, a mianowicie Pasquato. Pamiętam jak większość użytkowników juvepoland mówiło, żeby go wypożyczyć, bo u nas cały czas grzałby ławę, skoro ściągnęliśmy Elię, Estiego i Giacheriniego. Teraz wiem, że to był błąd wypożyczając go, bo by się bardzo przydał.deszczowy pisze:Viola jest chyba na lekkiej fali wznoszącej. To będzie trudny mecz.
PS. Giandonato też został wyporzyczony, czy sprzedany, bo już nie pamiętam.?

- pablo1503
- Juventino
Oni się sami ogarną. Prócz 'wpadki' z Napoli w tam sezonie, na trudne mecze potrafili się zmobilizować. Niestety, ale śmierdzi mi tu Vuciniciem w pierwszej 11.annihilator1988 pisze:Jovetić, Cerci, Vargas trójka piłkarzy, która z pewnością uprzykrzy życie obrońcom "Starej Damy". No cóż, pozostaje jedynie mobilizacja i wiara w to, że Conte ogarnie się i przestanie wystawiać swojego pupilka do pierwszego składu.

EDIT: Sorki, za dwa pod sobą.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Genialna asysta na 2:1 z Genoa należy do Pirlo.. a nie.. Marchisio.. Del Piero? AAA! Vucinic!pablo1503 pisze:Oni się sami ogarną. Prócz 'wpadki' z Napoli w tam sezonie, na trudne mecze potrafili się zmobilizować. Niestety, ale śmierdzi mi tu Vuciniciem w pierwszej 11.annihilator1988 pisze:Jovetić, Cerci, Vargas trójka piłkarzy, która z pewnością uprzykrzy życie obrońcom "Starej Damy". No cóż, pozostaje jedynie mobilizacja i wiara w to, że Conte ogarnie się i przestanie wystawiać swojego pupilka do pierwszego składu.
- pablo1503
- Juventino
Racja, Vucinic podawał, ale brawa przede wszystkim należą się Pirlo, który przepuścił piłkę między nogami, co mogło zmylić obrońców.iltalismano pisze:Genialna asysta na 2:1 z Genoa należy do Pirlo.. a nie.. Marchisio.. Del Piero? AAA! Vucinic!pablo1503 pisze:Oni się sami ogarną. Prócz 'wpadki' z Napoli w tam sezonie, na trudne mecze potrafili się zmobilizować. Niestety, ale śmierdzi mi tu Vuciniciem w pierwszej 11.annihilator1988 pisze:Jovetić, Cerci, Vargas trójka piłkarzy, która z pewnością uprzykrzy życie obrońcom "Starej Damy". No cóż, pozostaje jedynie mobilizacja i wiara w to, że Conte ogarnie się i przestanie wystawiać swojego pupilka do pierwszego składu.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Proszę Cię , brawa nalezą się Pirlo? PRZEDE WSZYSTKIM? To Mirko zagrał piłkę idealnie przez praktycznie całą linię obrony przeciwnika. Pirlo zrobił co powinien - Genialnie - lecz cała zasługa dla Vucinica.pablo1503 pisze:Racja, Vucinic podawał, ale brawa przede wszystkim należą się Pirlo, który przepuścił piłkę między nogami, co mogło zmylić obrońców.iltalismano pisze:Genialna asysta na 2:1 z Genoa należy do Pirlo.. a nie.. Marchisio.. Del Piero? AAA! Vucinic!pablo1503 pisze: Oni się sami ogarną. Prócz 'wpadki' z Napoli w tam sezonie, na trudne mecze potrafili się zmobilizować. Niestety, ale śmierdzi mi tu Vuciniciem w pierwszej 11.