Serie A (8): JUVENTUS 2-2 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 19:29

Antichrist pisze:Eee, no Mietek, jakie skupić? Ruszać tyłka jemu się nie chce. Sporo osób przed transferem pisało, że ma opinię lenia w Romie i chyba po prostu taki to typ zawodnika.
No właśnie o tym mówię. Całkiem fajnie zagrał z Milanem, biegał i w ogóle, a teraz taki rozkojarzony. Nie ustawia się, nie wysila ale jednak jak chciał to wyłożył świetną piłkę Matriemu.
Antichrist pisze:Która gdyby nie Pirlo nigdy by do niego nie doszła. :P Swoją drogą, myślałem, że jego transfer nie okaże się klapą, a na to się zanosi. Bo jedną bramkę to od czasu do czasu nawet Iaquinta, czy Amauri strzeli.
No ja od początku miałem złe przeczucia ale bez paniki bo to dopiero początek sezonu. Conte jakoś Mirusia ogarnie - powinien zacząć od posadzenia jego leniwego tyłka na ławce.
Ostatnio zmieniony 23 października 2011, 19:38 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 19:33

Która gdyby nie Pirlo nigdy by do niego nie doszła. :P Swoją drogą, myślałem, że jego transfer nie okaże się klapą, a na to się zanosi. Bo jedną bramkę to od czasu do czasu nawet Iaquinta, czy Amauri strzeli.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Sa1ntcik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 19:43

A miało być tak pięknie ( 5 min ) a skończyło się jak zwykle.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 19:47

Sa1ntcik pisze:A miało być tak pięknie ( 5 min ) a skończyło się jak zwykle.
Drużyna jest jeszcze nie dojrzała do Scudetto, to trza oddać. Nie oczekujmy, że przyjdzie taki Conte i od razu wygramy Lige Mistrzów

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 19:54

lenor pisze:
Drużyna jest jeszcze nie dojrzała do Scudetto, to trza oddać. Nie oczekujmy, że przyjdzie taki Conte i od razu wygramy Lige Mistrzów
Ale chyba z takimi zespołami jak CFC Genoa, Chievo, Catania powinniśmy wygrać, zobacz ile kasy poszło na transfery itp w Juve a w Genoii, Catani?

Niestety ale wygląda to jak poprzedni sezon, po lekkim hura optymizmie i paru meczach wracamy do remisów i gry bardzo przeciętnej

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 20:00

ballack13 pisze:
lenor pisze:
Ale chyba z takimi zespołami jak CFC Genoa, Chievo, Catania powinniśmy wygrać, zobacz ile kasy poszło na transfery itp w Juve a w Genoii, Catani?

Niestety ale wygląda to jak poprzedni sezon, po lekkim hura optymizmie i paru meczach wracamy do remisów i gry bardzo przeciętnej
Nie no, nie porównujmy się do poprzedniego sezonu, wtedy nie mieliśmy nawet własnego stylu gry. Kopaliśmy piłke do przodu, bez ładu, składu, o wyniku meczu decydowały indywidualne akcje któregoś z zawodników. Teraz narzucamy własny styl, tylko martwi mnie to, że po golu na 1:0 tym się zadawalamy i spoczywamy na laurach. Po golu na remis znowu gramy to, co narzuca trener, czyli szybką, fajną dla oka piłkę do momentu strzelenia 2 bramki. Potem znów marazm i błedy doboru taktyki przez Conte.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 20:56

@D@$ pisze:gdzie byli Bonucci i Barzagli przy golu na 1:1?
Ale się czepiasz. Gdzie mieli być? Barzagli ubezpieczał Lichta na prawej stronie i próbowal blokować wrzutkę. Miał biec szybko na lewa i to wybić za Chielliniego? Bonucci też jest tam gdzie ma być - popatrzył - 'aha, Giorgio go kryje'. A potem Chiellini zrobił nie wiedzieć czemu te 2-3 kroki do przodu i gol.

Gol Lichta i Chielliniego.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 21:33

Jestesmy troche jak inter z przed Calciopoli mianowicie mało meczy przegrywamy (wiem ze to poczatek rozgrywek) ale tez mase remisujemy i tak jak kiedys nazywano inter "mistrzem remisów" tak boje sie ze terz mzoe to nas spotkac :/ Takie ciągłe remisowanie może co najwyżej (przy dobrych "wiatrach") wystarczyc na 3 :roll: miejsce. Niby w każdym meczy mamy przewage i w posiadaniu piłki i sytuacjach bramkowych ale nic nadzwyczajnego z tego nie wynika :/ Chiellini ostatnio jak z nieba do pikła dobre mecze (Milan) przeplata z tymi złymi (Genoa) Tak się cieszyłem z początkowych potknięć Milanu a oni są już 2 ptk. za nami!! Do tego teraz gramy z Fiorentiną, interem, Napoli jeżeli po tych 3 meczach nadal będziemy przed nimi to będzie WILKI sukces, oczywiście wierze w druzyne ale patrząc na to jak ostatnio dajemy sobie wydrzeć zwycięstwa z rąk to krew mnie zalewa... .!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 21:37

alina pisze:'aha, Giorgio go kryje'
Aha, Giorgio go kryje to ja sobie stanę z boku i poczekam aż piłka wpadnie do siatki :D

Liczę na przyjście Rudolfa.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 21:55

Mietson pisze:
alina pisze:'aha, Giorgio go kryje'
Aha, Giorgio go kryje to ja sobie stanę z boku i poczekam aż piłka wpadnie do siatki :D

Liczę na przyjście Rudolfa.
Żartować można, ale Bonucci musiałby komuś przelecieć siostrę, żeby go winić za tego gola. Stał prawidłowo w środku. Jakby np Rossi to dogrywał z powrotem do środka, albo Storari wypluł przed siebie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 22:40

Vimes pisze:O zwycięstwo może być trudno jak się gra ustawieniem, w którym ważną rolę odgrywają skrzydłowi, a żaden z nich tak naprawdę nie potrafi się z tej roli w stopniu zadowalającym wywiązać. Kto z trójki Giaccherini, Elia, Estigarribia pociągnie grę na lewej stronie? Z kolei na prawej, Krasić jest kompletnie bez formy. Tylko Pepe stara się coś robić. W takiej sytuacji mamy posadzić na ławce będącego w formie Vidala i uporczywie trzymać się systemu 4-2-4 chociaż nie mamy do niego wykonawców?
O zwycięstwo jest trudno, gdy gra się jednym napastnikiem w naszym zespole. Nawet z Vidalem w formie strzelającym w niebo. Wydaliśmy na Elie tyle pieniędzy, że mam nadzieję, że to on pociągnie grę na lewej stronie. Póki co zagrał 45 minut, może trochę mało, aby wyciągać takie daleko idące wnioski?

Zambrotta śpi z rybkami. Mnie to nie dziwi, od jakiegoś czasu ewidentnie nie panuje nad swoim pindolkiem.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 23:23

W ogóle powinniśmy darować sobie grę skrzydłami i spróbować czegoś na wzór Milanu z czasów Pirlo--Gattuso--Seedorf--Kaka.
Mamy Vidala, Pirlo, Marchisio i Pepe - takie coś mogło by przejść. Dominacja środka pola, dużo walczaków w drużynie i wsparcie bocznych obrońców.

I najważniejsze - wywalić z tej drużyny to Czarnogórskie gówno, bo ryba psuje się od głowy, a że głowa już zepsuta to teraz cała reszta zaczyna śmierdzieć, zaczynając od Chielliniego.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 23:45

Współczuję zatem Twojej kobiecie :D joke!

No dobra, mleko się wylało, mnie przeszedł kac, a Zambrottę zbanowali i dzięki bogu bo wiało tu słomą i spoconą stopą wrocławską.
Frajerstwa nie udało się Conte wykorzenić w naszej drużynie. Trzeba coś zrobić z obrońcami, bo tylko patrzeć, jak na fejsiku zaczną wyrastać strony "Giogrio Asiezagapiueeeem Chiellini" i inne dziwactwa.

I mam nadzieję... naprawdę mam... że nasz trenejro pójdzie po rozum do łba i pozwoli grać DP i Quagowi. Najlepiej za plecami Matriego. Najlepiej już w meczu z Violą.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 00:09

deszczowy pisze: spoconą stopą wrocławską.
Generalizacja to najgłupsza forma uproszczenia. Deszczu, Wrocław to świetne miasto. Przykro mi jest kiedy Tobie kojarzy się tylko i wyłącznie z Zambrottą.

Wczoraj zabrakło nam piłkarskiego cwaniactwa. Na ten temat powiedziano już chyba wszystko. Martwi postawa Chielliniego. I jakby nie było - znowu odezwała się lewa strona obrony. Chiellini to zawodnik już skostniały na środku obrony. Na lewej wygląda sztywno. Szkoda mi Reto.

Obrazek
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 00:21

Cieszyli się od miesiąca, że nie stracili lidera mimo remisów, to teraz mają. Od razu spadek na 3 miejsce. Ale co tam! Scudetto jest nasze!!

Zablokowany