Serie A (8): JUVENTUS 2-2 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:50

Co wy piszecie Liczycie i liczycie Conte i tak pewnie wróci do swojego genialnego ustawienia z jednym napastnikiem Vuciniciem
EDit : Fakt Storari stracił formę w ogóle fatalny mecz na plus tylko Matri reszta gra padakę

Idę spać mam nadzieje że jutro wszyscy przegrają ...
Ostatnio zmieniony 22 października 2011, 22:51 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Antichrist pisze:
Marian. pisze:Jedyny plus to gra Matriego. Ciekawe co pokażą z Genoą. Chyba stracimy lidera :(.
Już pokazali. :P Na Violę liczę na Quagliarellę w pierwszym składzie. Niech Conte pokaże, że jest profesjonalistą i osobiste sympatie schowa do kieszeni.
Racja, mój błąd. Chodzi oczywiście o Fiorentinę.

Tak jak mówiłem - jestem mega wkurzony.

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ten mecz można by było puścić w programie "Śmiechu warte". Catania, Bolonia, Chevo, Genoa. Cieszmy się, że zdobyliśmy z nimi punkty, bo to przecież europejskie potęgi futbolu. ŻAŁOSNE, ŻENUJĄCE. Wraca stary dobry Juventus. Jutro spadniemy na 4 miejsce. Potem Viola, Inter, Napoli = 0 punktów. Beznadzieje 3/4 składu, beznadziejne zmiany, beznadziejny mecz, beznadziejny Conte.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:51

Po pierwsze - piękna akcja na 2:1. Wtedy pomyślałem - kurde, może i dobrze, że Vucinić został na boisku. Ale tak naprawdę czapkę należało zdjąć przed Pirlo, a nie Vuciniciem. Niestety, temu gościowi po prostu nie chce się grać. Stawiam, że gdyby wypuścić od początku Matriego z Del Piero, obraz gdy byłby zupełnie inny.

Nie wiem, co się dzieje na treningach i czym takim Vucinić przekonuje Conte (a może jest jego szwagrem??) i nie rozumiem, dlaczego gość, któremu pewnie nie chciałoby się pójść po piłkę kiedy ta wyleci na aut, ma grać prawie do samego końca, nie pokazując niemalże nic.

Dziś punkty stracił przede wszystkim Conte - owszem, nie popisał się Chiellini i reszta również (w tym Lichtsteiner przy pierwszym dośrodkowaniu na 1:1) ale dajcie spokój... Takie zmiany??...

marcepan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:52

Po raz kolejnytym raz powtorze zeby nie bylo tak ze znowu zawalimy sezon tym ze wlasciciele nie chce porzadnie zainwestowac.
Nasi dali 75 mln euro ale liczyli na zysk ze sprzedazy.
Moze byc tak ze nie zagramy za rok w LM bo nasi oszczedzali a klub tracil 100 mln euro jak wtym roku

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:52

Bardzo słaby mecz graczy Juventusu, ale chyba jeszcze słabszy mecz trenera naszej ukochanej drużyny. Kolejny mecz w którym trzyma na siłę zawodnika na boisku, który zdecydowanie rozczarowuje i to w kolejnym spotkaniu. Za tak rozegrany mecz przez Conte, otrzymuje on "karnego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>". Na podobną nagrodę zasłużył Mirko Vucinc i Giorgo Chielini. Obaj rozegrali wyjątkowo nie udane zawody, obu nie zdarzyło się to po raz pierwszy w tym sezonie. Upomnienie, może mniej surowe, należy się pozostałym członkom drużyny. Dwa jasne punkciki stanowią: Matri i Pirlo. Pierwszy wiadomo, dwie bramki, odnalazł się chłopak. Drugi może dziś trochę mniej widoczny, ale to chyba jedyny aktualnie zawodnik Juventusu który nie przechodzi obok meczu, zawsze się stara, walczy i robi to zazwyczaj widowiskowo. Powoli się staczamy... :|

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:53

Najpierw podziękuję Matriemu. Za to, że zrobił co do niego należało. Potem Chielliniemu za to, że nie zrobił tego, co do niego należało. A potem Conte. Za to, że myślał, że robi co do niego należy wprowadzając Pacienzę i Klasicia i Del Piero w 89:38 minucie spotkania. Facet robi wszystkie zmiany defensywne, pada bramka dla nas a on zamiast się cieszyć już woła defensywnego pomocnika, o co chodzi? Jak bymy poszli za ciosem, skończyłoby się na 3:1. Conte musi uważać, bo stąpa po cienkim lodzie robiąc to, co robi z Del Piero. Mam nadzieję, że wie, że na 40 tys. ludzi na stadionie, zmuszeni do dokonania wyboru, 39.500 opowie się za Del Piero. Reszta za nim.

Biorąc pod uwagę terminarz zwycięstwo nad Genoa było naszym obowiązkiem. Dwóm Panom na 'C' podziękujmy za remis.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:53

No jasna cholera, co to mialo byc :angry:
Dzisiejszy mecz chyba pokazal wszystkim, ze nasze liderowanie (ktore jutro sie zapewne skonczy) wynikalo raczej z ulozenia sie kalendarza, niz z naszych umiejetnosci. Obysmy po trzech nastepnych kolejkach nie wrocili na nasze ulubione ostatnio siodme miejsce...
Dzisiaj wrocil Juventus z poprzednich sezonow - frajersko stracone prowadzenie i bezsensowne zmiany. Conte mial naszych chlopcow nauczyc walki do samego konca, coz, chyba jeszcze sporo roboty przed nim. Poza tym, dzisiaj w ogole nie czul meczu. Wprowadzenie Del Piero w 90. minucie po tym, co sie w ostatnim tygodniu dzialo to dla Alexa kolejny policzek, az bolalo ogladac :płaczę:

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:54

No ale ja pierdziele jeśli Conte wystawi Vucinica w następnym meczu ten sezon uważam za skreślony.

Mirko tylko stoi a jeśli dostanie już piłkę to stara się ja zagrać piętka
Szlak mnie trafia jak go widzę, Vucinic=Amauri

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Parę remisów i już wszyscy załamują ręce. Owszem też nie jestem zachwycony z powodu tej niemocy, ale żeby od razu popadać w taki pesymizm. Liga jest długa i wszystko może się jeszcze zdarzyć. Trzeba się jak najszybciej ogarnąć i powrócić do zwyciężania.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Co robił Vucinić tak długo na boisku? Dlaczego tak późno wszedł Del Piero?
Jak dla mnie Conte wyraźnie podlizał się prezydentowi i pokazał z kim trzyma sztame.W pewnym momencie myślałem że za padającego Vucinica wpuści Manningera,byle by pokazać.A zresztą wpuszczać Alexa w 90 min mówi samo za siebie.

Totalnie nie widziałem zaangazowania!Czyżby już atmosfera w drużynie rzeczywiście się psuła?
Chiellini..nie mam aż takich pretensji,bo facet gra od kilku lat bez przerwy,mimo wyraźnie słabej formy ,że też już nie wspomne o jego aktualnej pozycji, na której wg mnie totalnie się nie sprawdza.Ale no ile można go wystawiać?Grasz słabo to siedzisz i tyle..ale zaraz zaraz,przecież nie ma go kim zastąpić(piąteczka Marotta).Niech już Bonu pogra troche z Barzaglim,a Giorgio odpocznie.
Znowu głupio stracone pkt..

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

CONTE dostaje zolta kartke. pokazal ze nadal jest amatorem, do tego uparty, trzyma swojego pupilka. nie potrafi przeprowadzic zmian, ustala zla taktyke. nie uczy sie na bledach i nie wyciaga wnioskow. razem z nim Marotta! po co sciagali Vucinica?! zaczyna mnie wnerwiac bardziej niz Ent w zeszlym sezonie. wprowadzenie Alexa tak pozno to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
niestety Matri to za malo, ciekawe co by bylo gdyby gral czesciej.

po bramce na 2:2 kompletnie sie zalamalem, jeszcze troche i pojawily by sie lzy. wrocily wszystkie koszmary poprzedniego sezonu. tam tez mielismy serie remisow, tez bylismy o tej porze dosc wysoko w tabeli. wole nie wiedziec co bedzie w grudniu :angry:

bo porownujac nasza sytuacje z poprzednim sezonem:
1) znow nie mamy trenera ( w chwili obecnej), Conte to amator, do tego uparty i nie wyciagajacy wnioskow
2) defensywa: nadal slabo, jeden Lichy to malo, Kielon ma straszna znizke formy. w zasadzie bez zmian
3) pomoc: plus za pojawienie sie Pirlo ( ale rok temu Aquilani tez nie wypadal zle), Marchisio moze sie bardzo podobac. co do skrzydel to sezon temu Krasic byl w formie, mielismy 1 skrzydlo. a teraz? ZADNEGO
:angry:
4) atak: sezon temu byl Ent, a teraz Vucinic, nie wiem ktory gorszy... :angry: mielismy rok temu Quaglie, teraz nie gra. Matri dzis zaliczyl bardzo dobry wystep, ale gra malo, Alex tez gra malo. napastnicy zdobywaja malo bramek, ale co sie dziwic skoro gramy glownie Vuciniciem
5) zarzad: nadal nie potrafimy kupic zawodnikow na najwazniejsze pozycje: boki obrony i skrzydla. a za kupienie Vucinica powinno byc karne 29 okrazen wokol stadionu. a Andrea za to jak potraktowal Alexa powinien sie podac do dymisji
6) nowy stadion i kibice: jedyny pozytyw.

zapomnijmy o scudetto. i miejmy nadzieje ze najgorsze koszmary za nami :pray:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:55

Myślałem że mnie rozerwie jak na to patrzyłem.Pierwsza połowa 1-0, do tyłu i wyrównananie.Druga połowa i dokładnie to samo.Żadnych wniosków.Około pół godziny na spokojne strzelenie trzeciego gola ale nie! lepiej na afere w doliczinym czasie gry.

Brawo dla Matriego.Zostawił serce na boisku.Aktywny w polu karnym,dziś piłka go szukała.

Mirko musi usiąść na ławce i to natychmiast.Krasić na sprzedaż póki ktoś go jeszcze chce.

Remisy, początek kontuzji , fatalny tetminarz to mi się źle kojarzy. ( 7 )

Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:56

mnowo pisze:Po pierwsze - piękna akcja na 2:1. Wtedy pomyślałem - kurde, może i dobrze, że Vucinić został na boisku. Ale tak naprawdę czapkę należało zdjąć przed Pirlo, a nie Vuciniciem. Niestety, temu gościowi po prostu nie chce się grać. Stawiam, że gdyby wypuścić od początku Matriego z Del Piero, obraz gdy byłby zupełnie inny.

Nie wiem, co się dzieje na treningach i czym takim Vucinić przekonuje Conte (a może jest jego szwagrem??) i nie rozumiem, dlaczego gość, któremu pewnie nie chciałoby się pójść po piłkę kiedy ta wyleci na aut, ma grać prawie do samego końca, nie pokazując niemalże nic.

Dziś punkty stracił przede wszystkim Conte - owszem, nie popisał się Chiellini i reszta również (w tym Lichtsteiner przy pierwszym dośrodkowaniu na 1:1) ale dajcie spokój... Takie zmiany??...
Wiesz co ja tak samo pomyślałem Boże uchroń przez chwilę mówię sobie " jednak Vucinic coś gra niech zostanie" dobrze że to nie trwało dłużej niż 1 min. ( w umyśle) bo bym zwariował.

Szwagrem no wiesz kto wie...absurd absurd te zmiany i to że Vucinic gra. Może trema go łapie na meczach a na treningach światowy snajper :rotfl: :rotfl: :rotfl: Żyłka mi chyba strzeli ze śmiechu.

No Del Piero No Party Noo !..
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:57

A mnie zastanawia, jak to jest ze w Juve ławe grzeje podstawowy reprezentant Serbii (Krasic), reprezentant Holandii (Elia - praktycznie w kazdym meczu Holandii gra ) do tego Del Piero i Quaqliarella a za to stawiamy na Pepe, Estigaribie, Vucinicia..
Do tego zeszmacony Chiellinii.. ciekawe czy kupimy wiosna bocznego obronce czy nadal bedziemy sie Chiellinim bronic i dostawac 2 bramki na mecz przez niego..

Btw. gdzie zginal Vidal?? .. Przy takiej grze i wynikach zastanawiam sie czy Amauriego nie powolac.. gorzej byc nie moze.. bo 1 pkt na swoim stadionie to jak 0 pkt. na wyjezdzie

Zablokowany