Sezon 2011/2012 .
- Qrczak
- Juventino
No okej ,ale co nie zmienia faktu ,że nasza pozycja może być bardzo zmienna i mam nadzieje ,że zrobimy sobie taką przewagę jak BVB w tamtym sezonie i nie bd musieli sie martwicbuffon_90 pisze:W zeszłym sezonie po dwóch kolejkach mieliśmy raptem jeden punkt, o ile się nie mylę. Także start w naszym wykonaniu zgoła odmienny. Tylko, żeby teraz nie spocząć na laurach i kontynuować serie zwycięstw jak najdłużej.

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie znalazłem lepszego tematu aby umieścić moje pytanie.
Gdzie można znaleźć statystyki, w których kluby byłyby uszeregowane pod względem ilości zdobytych scudetti?
Gdzie można znaleźć statystyki, w których kluby byłyby uszeregowane pod względem ilości zdobytych scudetti?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jeśli czegoś nie wiesz, to podstawą jest zapytanie wujka gogle lub cioci wikipedii. Naprawdę nie ma się czego wstydzić.
TU, a także TU znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
Z tym, że Juventus posiada 29 scudetti, więc wredna starucha się w tym przypadku myli.
TU, a także TU znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
Z tym, że Juventus posiada 29 scudetti, więc wredna starucha się w tym przypadku myli.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Brutalo
- Juventino
W tym sezonie strasznie imponuje mi Udine. Mimo kolejnej wyprzedaży najlepszych zawodników razem z nami są na szczycie Serie A. Właśnie skończyłem oglądać ich mecz z Atletico (miałem ich na kuponie 8) ) i kolejny raz obrona zagrała bardzo fajnie, drużyna szukała zarówno kontrataków, jak i ładnej gry pozycyjnej. Trener i dyrektor generalny robią tam świetną robotę 

- Tata
- Juventino
Też mnie zaskakuje postawa Udine juz w mecach z Arsenalem pokazali się z dobrej strony mają młodą drużynę bardzo mocną fizycznie, a do tego dobrze poukładaną. Cieszę się że pierwsza kolejka się nie odbyła bo lepiej zacząć sezon od wysokiej wygranej z Parmą niż cięzkiego meczu z Udine na wyjeździe
- Vimes
- Juventino
Udinese nowym liderem, my spadamy na drugie miejsce, a może i niżej jak Lazio wygra swój wieczorny mecz z Bologną. Milan zrobił nam nadzieję na stratę punktów, ale chyba reszta drużyny zapomniała wtajemniczyć w swoje plany Boatenga. Ranieri zaczyna ciułać punkty w dobrze znanym nam stylu, czyli 1:0 i starczy. Jedyny plus tej kolejki to strata punktów przez Napoli. A jak Boruc będzie miał swój dzień we wtorek to będziemy kontynuować lot koszący w dół tabeli. Conte obudź się w mordę jeża, czas w końcu zacząć wygrywać!
- Wojtek
- Juventino
Hattrick Nocerino :shock:
Prawie wszystkie wyniki pod nas oprócz Milanu i Napoli, ale to nie zmienia faktu że zostajemy na pozycji lidera przynajmniej do soboty;) Bardzo udana dla nas kolejka.
Aaa i cieszy to że wkońcu mamy kolejke w której w każdym meczu padały bramki (no chyba że jutro Palermo z Lecce to zawali).
Prawie wszystkie wyniki pod nas oprócz Milanu i Napoli, ale to nie zmienia faktu że zostajemy na pozycji lidera przynajmniej do soboty;) Bardzo udana dla nas kolejka.
Aaa i cieszy to że wkońcu mamy kolejke w której w każdym meczu padały bramki (no chyba że jutro Palermo z Lecce to zawali).
- pumex
- Juventino
Czy aby na pewno? Nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że za Ferrary po kilku pierwszych kolejkach (dobre mecze z Lazio i Romą, mecz z Chievo) mieliśmy samodzielnego lideraZawszeWierny pisze:Mamy pierwszego samodzielnego lidera od calciopoli, czyli od 5 lat!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Kolejka dla nas w miarę udana, przegrana Romy i Udine, remis Interu (choć mogło być lepiej

A propos Udine: meczu nie oglądałem, ale czytam, patrzę na noty i chyba zbyt dobrze się nie zaprezentowali. Znając życie, po takiej porażce Udinese może wpaść w mały dołek, zobaczymy.

- koki90
- Juventino
Akurat Udine miało swoje okazje w meczu z Napoli i trzeba przyznać, że De Sanctis popisał się co najmniej dwoma znakomitymi interwencjami i to już w pierwszej połowie przy stanie 1-0 dla Napoli.
Cieszy mnie fakt, że mecz z Milanem mamy już za sobą. Mediolańczycy wracają do formy i teraz ugrać z nimi taki wynik byłoby piekielnie ciężko.
Jeśli chodzi o nasze przyszłe mecze to o ile Inter przy dobrej organizacji i nastawieniu można ograć to z Napoli będzie ciężko... nie dość, że na wyjeździe to jeszcze Napoli od kilku sezonów nam nie leży. Remis z neapolitańczykami biorę w ciemno.
Cieszy mnie fakt, że mecz z Milanem mamy już za sobą. Mediolańczycy wracają do formy i teraz ugrać z nimi taki wynik byłoby piekielnie ciężko.
Jeśli chodzi o nasze przyszłe mecze to o ile Inter przy dobrej organizacji i nastawieniu można ograć to z Napoli będzie ciężko... nie dość, że na wyjeździe to jeszcze Napoli od kilku sezonów nam nie leży. Remis z neapolitańczykami biorę w ciemno.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Hmmm...
Panie i panowie, tak patrzę na tabelę, terminarz jutrzejszych spotkań i co mi się rzuciło w oczy:
Bologna FC - Atalanta Bergamo
US Lecce - Novara Calcio
3majmy jutro kciuki za Bolognę i Novarę, aby cały nadchodzący tydzień móc podziwiać .nter na 18 miejscu
Oprócz satysfakcji można by było strzelić sobie jakąś 'słit focię' z rozwiniętą tabelą Serie A.

Bologna FC - Atalanta Bergamo
US Lecce - Novara Calcio
3majmy jutro kciuki za Bolognę i Novarę, aby cały nadchodzący tydzień móc podziwiać .nter na 18 miejscu

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Dybala 4ever
- Juventino
No to Giampaolo pożegnał się z Ceseną
Chyba Giampaolo jest kolejny miernym trenerem po Marino w Serie A. Wreszcie Cesena go zwolniła. Ciekaw jestem kto ich będzie trenował. Na giełdzie trenerskiej jest kilku kandydatów : Delio Rossi, Del Neri. Któryś z nich pasowałby do Ceseny i mógłby wydźwignąć Koniki Morskie z dna Serie A. Dość taka specyficzna ekipa. Mogliby zostać pamiętam jak graliśmy z nimi w Serie B, stamtąd przyszedł Giaccherini
.
Chyba Giampaolo jest kolejny miernym trenerem po Marino w Serie A. Wreszcie Cesena go zwolniła. Ciekaw jestem kto ich będzie trenował. Na giełdzie trenerskiej jest kilku kandydatów : Delio Rossi, Del Neri. Któryś z nich pasowałby do Ceseny i mógłby wydźwignąć Koniki Morskie z dna Serie A. Dość taka specyficzna ekipa. Mogliby zostać pamiętam jak graliśmy z nimi w Serie B, stamtąd przyszedł Giaccherini