Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2011, 20:42

17 lat widziałem jego 3 mecze. Ale od tej pory oglądam wszystkie mecze betisu :(
Ostatnio z Realem (niestety złapał kontuzje w 30 min ) Jest zwinny, szybki przechodził przez obrońców Realu błyskawicznie podać, odebrać też umie .

Na prawdę spodobał mi się w meczu z Realem nie spanikował myślał na tym boisku. Fiorentina już złożyła ofertę za niego 2mln ale nic z tego nie wyszło

Chłopak w moim wieku gra w Premiera Division :whistle:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2011, 22:30

mixery pisze:Francois, co do skrzydłowych zgadzam się w 100% !

Cahill to Australijczyk ;) .
Jest 2 zawodników o tym nazwisku - faktycznie jest Australijczykiem, ale zawodnik Evertonu, a ten drugi Cahil to Angol i obrońca Boltonu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 10:21

francois pisze:Ale skoro zamiast niego możemy zobaczyć Hummelsa, Cahila lub Godina to jestem trzy razy na TAK.
Hummels - nierealny. Marotta nie umiał ściągnąć Rossiego a ściągnie młodego Niemca, najlepszego obrońcę ligi, piłkarza, o którego będzie się biła europejska czołówka a Borussia zaproponuje mu kontrakt miły dla oka.. nie ma szans. Mydlenie oczu, nic więcej
Cahil? Angol w SerieA...? Sam nie wiem..
Godin? W Villarreal grał fajnie, ale w Atletico nie jest już tak malinowo. Ratuje go wiek (25 lat), ale nie wiem, czy to jest to..

Z resztą, z meczu na mecz mam coraz większe wrażenie, że priorytetem wcale nie musi być obrońca, lecz skrzydłowy, bo na tej pozycji jest niemiłosierna kaszana

Obrazek
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 11:39

Mam takie pytanko nie brakuje wam w Juve Francuzów bo chyba pierwszy raz od kilkunastu lat kiedy w kadrze nie ma żadnego, a przecież zawsze mieliśmy z nich pożytek co ja piszę w wielu przypadkach byli kluczowymi postaciami drużyny. Taki Nasri czy Benzema mogliby świetnie zastąpić swoich poprzedników, ale oni niestety są poza naszym zasiegięm czy w lidze francuskiej widzicie godnego kandydata?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 11:50

pumex pisze:Hummels - nierealny. Marotta nie umiał ściągnąć Rossiego a ściągnie młodego Niemca
Nie wiem co ma Rossi do Hummelsa. Chyba tylko to, że oboje biegają w żółtych koszulkach.
Tata pisze:czy w lidze francuskiej widzicie godnego kandydata?
Kandydatów jest masa, bo po francuskich boiskach obecnie biega mnóstwo bardzo utalentowanych zawodników. Tylko że Nasza dyrekcja w ogóle nie rozgląda się po Francji [nie wiedzieć czemu].
Rami w Valencii za grosze, Varane [Arbuzini mnie zastrzeli bo pewnie przekręciłem] w Realu a my patrzymy po jakichś emerytach typu Alex czy Carvalho.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 12:27

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Hummels - nierealny. Marotta nie umiał ściągnąć Rossiego a ściągnie młodego Niemca
Nie wiem co ma Rossi do Hummelsa. Chyba tylko to, że oboje biegają w żółtych koszulkach
Największe zainteresowanie Rossim wyrażaliśmy, gdy inne kluby z niego zrezygnowały a na placu boju pozostał tylko Tottenham, czyli konkurencja była do przebicia. Marotta sknocił ten transfer, więc nie za bardzo rozumiem, jak miałby teraz sprowadzić Hummelsa, o którego walczyć będą wszyscy wielcy z Barceloną na czele. Transfer stosunkowo dużo cięższy do zrealizowania niż transfer Rossiego zeszłego lata, w takim kontekście to pisałem.
Baaa pytanie... Wymienię tylko kilku, którzy od razu przyszli mi do głowy: Ayew, Sakho, Sow, Hazard, M'Vila, Cissokho :D

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 14:10

pumex pisze:
Baaa pytanie... Wymienię tylko kilku, którzy od razu przyszli mi do głowy: Ayew, Sakho, Sow, Hazard, M'Vila, Cissokho :D
Prawie same dorodne Murzyny. Dawno nie wałkowaliśmy tego tematu, swoją drogą :D

Cissokho, Sakho, Chiellini/Barzagli i Licht - to byłaby chyba najmocniejsza linia obrony we Włoszech <3

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 18:14

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że para Sakho - Cissokho będzie nas kosztować 40 mln &#8364;. Z drugiej strony, kiedyś daliśmy masę kasy na Thurama i mieliśmy spokój na kilka ładnych lat.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 18:59

O ile jeszcze rok temu rozważania na temat zakupu Sakho miały jakikolwiek sens, to po wejściu do PSG katarczyków można to sobie spokojnie darować.
Kontraktem go nie skusimy, nawet awansując do LM nic nie zyskamy bo i paryżanie pewnie do niej zmierzają. Jeśli bedą robili postępy w obecnym tempie i będą kontynuować obecną, rozsądna, politykę transferową, to mają większą szanse na triumf w Europie niż my.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 21:54

A może Błaszczykowski? Sam ostatnio mówił, że nie odrzuca możliwości transferu podczas zimowego okienka. Jest szybki i myśli. Wszyscy wiemy, że potrafi grać, co udowadnia w (zwłaszcza) polskiej reprezentacji. Potrzebujemy prawego skrzydłowego, bo z Krasicia żadnego pożytku nie będzie a jeden Pepe nam nie wystarczy. Błaszczykowski były do wzięcia za drobne pieniądze.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 22:09

pablo1503 pisze:A może Błaszczykowski? Sam ostatnio mówił, że nie odrzuca możliwości transferu podczas zimowego okienka. Jest szybki i myśli. Wszyscy wiemy, że potrafi grać, co udowadnia w (zwłaszcza) polskiej reprezentacji. Potrzebujemy prawego skrzydłowego, bo z Krasicia żadnego pożytku nie będzie a jeden Pepe nam nie wystarczy. Błaszczykowski były do wzięcia za drobne pieniądze.
Proszę Cię, bluźnisz :| Kuba podobnie jak Krasić uzależniony jest od szybkości/wolnej przestrzeni, w dodatku jest słabszy technicznie, nie mówiąc już, że nie uniósłby ciężaru gry w barwach "Starej Damy". Dzięx, ale na chwilę obecną nie ma żadnego Polaka, który nadawałby się nawet do uzupełnienia składu.
Ostatnio zmieniony 19 października 2011, 22:14 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 22:13

annihilator1988 pisze:
pablo1503 pisze:A może Błaszczykowski? Sam ostatnio mówił, że nie odrzuca możliwości transferu podczas zimowego okienka. Jest szybki i myśli. Wszyscy wiemy, że potrafi grać, co udowadnia w (zwłaszcza) polskiej reprezentacji. Potrzebujemy prawego skrzydłowego, bo z Krasicia żadnego pożytku nie będzie a jeden Pepe nam nie wystarczy. Błaszczykowski były do wzięcia za drobne pieniądze.
Proszę Cię, bluźnisz :| Kuba podobnie jak Krasić uzależniony jest od szybkości, w dodatku jest słabszy technicznie, nie mówiąc już, że nie uniósłby ciężaru gry w stroju "Starej Damy". Dzięx, ale na chwilę obecną nie ma żadnego Polaka, który nadawałby się nawet do uzupełnienia składu.
Mówisz to mniej więcej tak, jakby Juventus znaczył obecnie więcej niż Borussia :roll: Ale nie zmienia to faktu, że Kuba to nie ten którego szukamy.

Co do pogrubionej części:
Piszczek > Licht. True story.
Mógłbym jeszcze się sprzeczać czy np. taki Ludo Obraniak nie jest lepszy od Pepe :think: Aczkolwiek to zbyt różni zawodnicy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 22:15

annihilator1988 pisze:
Proszę Cię, bluźnisz :| Kuba podobnie jak Krasić uzależniony jest od szybkości, w dodatku jest słabszy technicznie, nie mówiąc już, że nie uniósłby ciężaru gry w barwach "Starej Damy". Dzięx, ale na chwilę obecną nie ma żadnego Polaka, który nadawałby się nawet do uzupełnienia składu.
Niestety, ale nie mogę się z Tobą zgodzić. :twisted: Kuba o wiele częściej używa mózgu, niż nasz Serb(on wgl. używa?). Hmm... Krasić lepszy technicznie od Polaka? wątpię. Na chwilę obecna, to nawet Chiellini ma lepszą technikę niż Krasić. Nie mówię tu, że Błaszczykowski pełniłby rolę kluczowego zawodnika, ale na pewno były w pewnym sensie wzmocnieniem na prawej flance.
EDIT: True, true. Piszczek > Licht. Obraniak jest lepszy od znacznej ilości zawodników naszej drużyny, ale nie ma co porównywać jego z innymi.
Ostatnio zmieniony 19 października 2011, 22:19 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 22:15

annihilator1988 pisze:
Proszę Cię, bluźnisz :| Kuba podobnie jak Krasić uzależniony jest od szybkości, w dodatku jest słabszy technicznie, nie mówiąc już, że nie uniósłby ciężaru gry w barwach "Starej Damy". Dzięx, ale na chwilę obecną nie ma żadnego Polaka, który nadawałby się nawet do uzupełnienia składu.
Bluźnisz. Kuba ma słabszą technikę od Krasicia?!

Nadawaliby się: trio z Borrussi, Szczęsny

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 22:29

alina pisze: Nadawaliby się: trio z Borrussi, Szczęsny
Trio ? A po kiego grzyba Juventusowi taki zawodnik jak Lewy ? Zarówno Ciro jak i Giovinco mają póki co b. dobry start i w przyszłym sezonie jeden z nich może być solidnym "wzmocnieniem". Osobiście odsprzedałbym połowę karty Immobile, bądź wypożyczył młodego Włocha , aby pokazał jak sobie radzi w najwyższej klasie rozgrywkowej. Szczęsny ? Eee...Steve Mandanda byłby w mojej opinii lepszym rozwiązaniem. Chciałbym, aby dołączył do "Starej Damy" w sezonie 2012/2013. Co do Ludo to się nie wypowiadam, trudno jest mi dostrzec walory, które pozwalałby powiedzieć, że jest lepszym piłkarzem od Pepe, bądź innego zawodnika zespołu ze stolicy Piemontu

Zablokowany