Serie A (8): JUVENTUS 2-2 Genoa
- risto
- Juventino
pablo1503 pisze:Ile bym dał, żeby wyszli w takim składzie:
Buffon
Lichtsteiner - Barzagli - Bonucci - Chiellini
Vidal - Pirlo - Marchisio
Del Piero
Vucinić/Matri - Quagliarella
to typowe 4-1-2-1-2 albo bardziej defensywne 4-3-3.
Tak napewno nie zagramy i mam chociaz nadzieje na 4-4-2 a nie 4-1-4-1
- Adi666666
- Juventino
3 pkt to obowiązek w tym spotkaniu.
:puck: na + na pewno obrona ... ostatnie mecze to w miarę pewna gra z tył , do czego przyczyniło się przesunięcie Chielliniego na lewą a i Bonucci ostatnio jakby lepiej zaczął grać pod okiem Barzagliego .. na prawej Lichy rządzi.
:puck: na - słaba siła ognia gramy 1 napastnikiem i do tego jest nim bezproduktywny chyba najmniej biegający na boisku zawodnik Mirko Vucinic. Nie wiem co w nim widzi Conte ... przypomina mi leniwego cygana który myśli, że jest pępkiem świata i nie chce mu się ruszyć 4 liter do piłki. Moim skromnym zdaniem Matri to w tej chwili nasz najlepszy napastnik, szkoda, że nie zagrał z Chievo ... btw przerwana passa rozegranych spotkań (ponad 2 lata z rzędu w każdym meczu grał , w tej chwili tylko bramkarz Napoli Morgan De Sanctis może pochwalić się podobnym rekordem). Przed oczami mam też sytuacje Alexa , myślę, że Matri by to wykorzystał bez problemowo.
Teraz gramy u siebie optymalny atak to Matri Alex, pierwszy musi grać 2 musi strzelić 1 bramkę na nowym stadionie
inaczej tego nie widzę ... odnoszeni wrażenie, że na siłę wystawiany jest Krasic , Vidal , Vucinic z czego tylko Chilijczyk zasługuje na 1 skład ... dałbym pograć Chello.
FORZA
p.s 3 najbliższe mecze na canal plusie
:puck: na + na pewno obrona ... ostatnie mecze to w miarę pewna gra z tył , do czego przyczyniło się przesunięcie Chielliniego na lewą a i Bonucci ostatnio jakby lepiej zaczął grać pod okiem Barzagliego .. na prawej Lichy rządzi.
:puck: na - słaba siła ognia gramy 1 napastnikiem i do tego jest nim bezproduktywny chyba najmniej biegający na boisku zawodnik Mirko Vucinic. Nie wiem co w nim widzi Conte ... przypomina mi leniwego cygana który myśli, że jest pępkiem świata i nie chce mu się ruszyć 4 liter do piłki. Moim skromnym zdaniem Matri to w tej chwili nasz najlepszy napastnik, szkoda, że nie zagrał z Chievo ... btw przerwana passa rozegranych spotkań (ponad 2 lata z rzędu w każdym meczu grał , w tej chwili tylko bramkarz Napoli Morgan De Sanctis może pochwalić się podobnym rekordem). Przed oczami mam też sytuacje Alexa , myślę, że Matri by to wykorzystał bez problemowo.
Teraz gramy u siebie optymalny atak to Matri Alex, pierwszy musi grać 2 musi strzelić 1 bramkę na nowym stadionie

FORZA
p.s 3 najbliższe mecze na canal plusie

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Prusor
- Juventino
Dokładnie ! 2 napastników. Z kontry od razu kojarzą mi się zespoły z niższej pułki. Co boją się stracić gola bo jak stracą to już kaput. A Juve to nie byle jaki klub ba mistrzowski. W tym sezonie możemy być zadowoleni ( kontuzje omijają, cały skład dostępny do gry), motywacja myślę że jest jak najbardziej. Tylko czasem to ustawienie szlag bierze ;/ hehehWiking pisze: Gramy u siebie ten mecz? Z gorzej lokowanym zespołem? To poproszę 4-4-2, a nie jakieś wynalazki z jednym napastnikiem... Co my chcemy z kontry grać?
3 pkt !
No Del Piero No Party Noo !..
- Włos
- Juventino
Del Piero i Matri z przodu i damy radę :-D
Mirko powinien odpocząć, jakąś szanse powinien też dostać FQ, za Alexa lub Matriego w drugiej połowie.
Tym razem nie możemy sobie pozwolić na stratę punktów bo Udine gra u siebie z Novarą więc na pewno 3 pkt. zostanie u nich w domu.
Mirko powinien odpocząć, jakąś szanse powinien też dostać FQ, za Alexa lub Matriego w drugiej połowie.
Tym razem nie możemy sobie pozwolić na stratę punktów bo Udine gra u siebie z Novarą więc na pewno 3 pkt. zostanie u nich w domu.
- @D@$
- Juventino
Nie kombinujcie ustawień bez skrzydłowych bo to może gorzej wyjść niż dotychczas. Mam też nadzieję, że Conte nie pomyślał sobie, że skoro ograliśmy Milan przy 4-1-4-1 to należy forsować to ustawienie. Coś będizemy wiedzieć w sobotę, bo jak nie na Genoe u siebie 4-4-2, to kiedy? Tak czy siak wyniki u siebie mamy póki co niezłe, jedyny remis z Bologna, ale wtedy pół meczu w "10" więc mogę to wybaczyć. Inna sprawa, że ostatnie 3 mecze które "mieliśmy wygrać" zremisowaliśmy, czas na 3 pkt.
Szczerze powiedziawszy ciekawy byłbym ataku Vucinic-Quagliarella, mogliby się wymieniać pozycjami, raz jeden, raz drugi by się trochę cofał. No ale wątpie w taki układ, przynajmniej od początku, jak nie to niech Matri zagra (nie wiem czemu drugi mecz ławkował, bo nawet jakby nie kontuzja Giaccheriniego to jego wejście na 10 minut to i tak niewiele by było)) albo Alex, byle na dwóch napasników. Tak to trochę wygląda jakby Antonio chciał Vidala na siłę upchać.
Aha jeszcze jedno, może Mirko jakiś cudów ostatnio nie robi, ale też bym go nie skreślał a raczej sprawdził go w wariancie z dwoma napastnikami, co też nie znaczy że musi w każdym meczu być w wyjściowym składzie.
Co do skrzydeł, nie wiem czym was ten Esti zachwycił, ale w sumie można by spróbować z Pepe na prawej od początku, na lewej Esti/Elia, potem w drugiej połowie za jednego z nich wchodzi Krasic (no chyba że faktycznie któryś błyśnie) i Pepe wraca na lewą.
Szczerze powiedziawszy ciekawy byłbym ataku Vucinic-Quagliarella, mogliby się wymieniać pozycjami, raz jeden, raz drugi by się trochę cofał. No ale wątpie w taki układ, przynajmniej od początku, jak nie to niech Matri zagra (nie wiem czemu drugi mecz ławkował, bo nawet jakby nie kontuzja Giaccheriniego to jego wejście na 10 minut to i tak niewiele by było)) albo Alex, byle na dwóch napasników. Tak to trochę wygląda jakby Antonio chciał Vidala na siłę upchać.
Aha jeszcze jedno, może Mirko jakiś cudów ostatnio nie robi, ale też bym go nie skreślał a raczej sprawdził go w wariancie z dwoma napastnikami, co też nie znaczy że musi w każdym meczu być w wyjściowym składzie.
Swoją drogą to mało ostatnio mamy akcji z kontry, niby prowadzimy grę, ale wygląda to trochę jak Roma w meczu z Interem, atak pozycyjny, ale niewiele z tego wynika.Wiking pisze:Gramy u siebie ten mecz? Z gorzej lokowanym zespołem? To poproszę 4-4-2, a nie jakieś wynalazki z jednym napastnikiem... Co my chcemy z kontry grać?
Co do skrzydeł, nie wiem czym was ten Esti zachwycił, ale w sumie można by spróbować z Pepe na prawej od początku, na lewej Esti/Elia, potem w drugiej połowie za jednego z nich wchodzi Krasic (no chyba że faktycznie któryś błyśnie) i Pepe wraca na lewą.
- pumex
- Juventino
@D@$ pisze:Nie kombinujcie ustawień bez skrzydłowych bo to może gorzej wyjść niż dotychczas.

Panu Mirko "wygram mecz na stojąco" Vucinicowi proponuję chociaż na ten mecz podziękować. Dajmy szansę piłkarzom, którzy mają coś do udowodnienia i co najważniejsze chcą coś udowodnić. Vucinic z meczu na mecz jest coraz bardziej bezczelny w swoim olewaniu wszystkiego dookoła, może zmądrzeje, jak zobaczy, że jego rywale dają z siebie wszystko. Z resztą, w którym meczu Vucinic jakoś wyraźnie wyróżniał się spośród swoich kolegów? W meczu z Parmą wszedł w drugiej połowie i nic nie pokazał. W meczu ze Sieną przestał cały mecz, całe szczęście zaliczył asystę. Spotkanie z Bologną to istny "popis" Mira. Z Catanią nie zagrał. W meczu z Mialnem, przyznaję, zagrał nieźle, zaś ostatni mecz w jego wykonaniu był frustrujący.@D@$ pisze:Szczerze powiedziawszy ciekawy byłbym ataku Vucinic-Quagliarella

- jakku1
- Juventino
Popieram ; ) Vuciniciowi przyda sie lawa na chociaz 1 mecz. Niech zagra Matri w parze z Alexem albo Quagliarella.pumex pisze:Panu Mirko "wygram mecz na stojąco" Vucinicowi proponuję chociaż na ten mecz podziękować. Dajmy szansę piłkarzom, którzy mają coś do udowodnienia i co najważniejsze chcą coś udowodnić. Vucinic z meczu na mecz jest coraz bardziej bezczelny w swoim olewaniu wszystkiego dookoła, może zmądrzeje, jak zobaczy, że jego rywale dają z siebie wszystko. Z resztą, w którym meczu Vucinic jakoś wyraźnie wyróżniał się spośród swoich kolegów? W meczu z Parmą wszedł w drugiej połowie i nic nie pokazał. W meczu ze Sieną przestał cały mecz, całe szczęście zaliczył asystę. Spotkanie z Bologną to istny "popis" Mira. Z Catanią nie zagrał. W meczu z Mialnem, przyznaję, zagrał nieźle, zaś ostatni mecz w jego wykonaniu był frustrujący.
Bardzo licze na 3 punkty w tym meczu! Moze w koncu atak sie odblokuje, bo jak przesledzic Nasze zdobycze bramkowe w tym sezonie to nie liczac spotkania z Parma, bylo slabiutko. Ze Siena 1 bramka, Matriego. Z Bologna gol po tym szybko wykonanym wolnym, z Milanem Marchisio dwa razy w koncowce, ostatnio 0:0. W tym kontekscie, pytanie brzmi, dlaczego nie postawic na Matriego, ktory zdobyl 20 bramek w zeszlym sezonie i Quaga (9 goli w 18 meczach) - czyli Nasz najskuteczniejszy duet?
- Marian.
- Juventino
Zaczynają się na prawdę ciężkie mecze, a ten z Genoą wydaje się być najłatwiejszy, dlatego tym bardziej trzeba go wygrać, bo gramy u siebie i później możemy pogubić punkty z mocniejszymi rywalami.
W tym meczu chce 4-4-2 (4-2-4) bez Krasicia w składzie. Mirko jestem w stanie zaakceptować, ale ten musi mieć partnera w ataku, Matriego czy Alexa. Chciałbym ujrzeć też na boisku Esitgarribię i Elię, w większym wymiarze czasowym niż zwykle, bo oboje mają spory potencjał.
3 punkty i nic innego się nie liczy! FORZA JUVE!

W tym meczu chce 4-4-2 (4-2-4) bez Krasicia w składzie. Mirko jestem w stanie zaakceptować, ale ten musi mieć partnera w ataku, Matriego czy Alexa. Chciałbym ujrzeć też na boisku Esitgarribię i Elię, w większym wymiarze czasowym niż zwykle, bo oboje mają spory potencjał.
3 punkty i nic innego się nie liczy! FORZA JUVE!
3 mecze to minimum. Po meczu z Interem jest mecz z Napoli na wyjezdzie, Palermo u siebie i wyjazd do Rzymu na mecz z Lazio. Jak dobrze pójdzie to może nawet 6 meczy pod rządAdi666666 pisze:p.s 3 najbliższe mecze na canal plusie Smile

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie ma innej opcji, jak 3 punkty. Kolejny raz frajersko oddać kompletu nie możemy. Chciałbym zobaczyć Vucinicia na ławce, a w ataku Matriego z Quagliarellą.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- kdzr
- Juventino
*Chelo od początku, przy dobrym wyniku, bądź słabej grze Paragwajczyka zostałby zmieniony przez Elie około 60 minuty.
*W ataku Del Piero - Quaq/ Matri-Quaq/ Del Piero-Matri
Niech sobie Miras usiądzie chwilkę, jeżeli Fabio Q nie dostanie szansy w najbliższych meczach...
nie chciałbym go żegnać.
*W ataku Del Piero - Quaq/ Matri-Quaq/ Del Piero-Matri
Niech sobie Miras usiądzie chwilkę, jeżeli Fabio Q nie dostanie szansy w najbliższych meczach...

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Gotti
- Juventino
Nie sprawdzałem jakoś nigdy naszego terminarza i jak teraz zobaczyłem to się przestraszyłem aż :? .
Po tych wszystkich meczach będziemy znać wartość drużyny.
Co do Genoi to tu nie ma innej możliwości jak gładkie zwycięstwo.
Krasica i Vucinica na ławie bym posadził.
Po tych wszystkich meczach będziemy znać wartość drużyny.
Co do Genoi to tu nie ma innej możliwości jak gładkie zwycięstwo.
Krasica i Vucinica na ławie bym posadził.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Antichrist pisze:. Chciałbym zobaczyć Vucinicia na ławce, a w ataku Matriego z Quagliarellą.

Niektórzy proponują Del Piero do wyjściowego składu. Moim zdaniem to zły pomysł - całego meczu nie rozegra raczej - w tym sezonie rekord to 67 minut z Parmą. A to determinuje nam jedną zmianę w drugiej połowie praktycznie. Lepiej wpuścić Del Piero w drugiej połowie na podmęczonego przeciwnika.
Wielce uradowałbym się gdyby to Qagliarella wystąpił w tym meczu, i pokazał Conte że warto na niego stawiać...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Orarnij, plox.macius1 pisze:Czy ten mecz będzie pokazywany w polskiej telewizji? A jeśli tak to jakiej?
Mam nadzieję, że zagramy dwoma napastnikami, inaczej znowu będziemy mieli problemy ze strzeleniem bramki.
- liqu!d
- Juventino
Istnieje też opcja, że zagramy aż trzema napastnikami! Według goal.com Antoś testował ustawienie 4-3-3 z Vuciniciem, Matrim i Quagliarellą w ataku. Czyżby posłuchał naszych próśb?
To dobrze, że wprowadza nowe warianty do zespołu, tym bardziej, że skrzydłowi ostatnio formą nie powalają. 4-3-3 wydaje się być najbardziej dostosowaną taktyką pod nasz skład, pytanie tylko czy będziemy w stanie grać tym systemem skutecznie. Czas pokaże.
To dobrze, że wprowadza nowe warianty do zespołu, tym bardziej, że skrzydłowi ostatnio formą nie powalają. 4-3-3 wydaje się być najbardziej dostosowaną taktyką pod nasz skład, pytanie tylko czy będziemy w stanie grać tym systemem skutecznie. Czas pokaże.