Telefony komórkowe
- Jvri
- Juventino
Będzie Pan zadowolony, zdecydowanie jeden z najlepszych w klasie średniej smartfonów. Pomijając parametry techniczne, w praktyce po miesiącu użytkowania nie odnotowano żadnych problemów.pan Zambrotta pisze: co prawda poszedłem w polaczkowość, bo kupiłem za złotówkę w Playu Galaxy Ace. Chyba bez różnicy ? Jak narazie jestem zadowolony.
- pan Zambrotta
- Juventino
Majstrowałeś coś przy wydajności Ace'a? zainstalowałem dosłownie kilka "niezbędnych" aplikacji z android market i mam zużycie pamięci RAM 115MB/230MB możliwych. Mam się przejmować?Jvri pisze:Będzie Pan zadowolony, zdecydowanie jeden z najlepszych w klasie średniej smartfonów. Pomijając parametry techniczne, w praktyce po miesiącu użytkowania nie odnotowano żadnych problemów.pan Zambrotta pisze: co prawda poszedłem w polaczkowość, bo kupiłem za złotówkę w Playu Galaxy Ace. Chyba bez różnicy ? Jak narazie jestem zadowolony.
Co można wyłączyć?
- Skibil
- Redaktor
RAM jest po to, żeby z niego korzystać...pan Zambrotta pisze:Majstrowałeś coś przy wydajności Ace'a? zainstalowałem dosłownie kilka "niezbędnych" aplikacji z android market i mam zużycie pamięci RAM 115MB/230MB możliwych. Mam się przejmować?Jvri pisze:Będzie Pan zadowolony, zdecydowanie jeden z najlepszych w klasie średniej smartfonów. Pomijając parametry techniczne, w praktyce po miesiącu użytkowania nie odnotowano żadnych problemów.pan Zambrotta pisze: co prawda poszedłem w polaczkowość, bo kupiłem za złotówkę w Playu Galaxy Ace. Chyba bez różnicy ? Jak narazie jestem zadowolony.
Co można wyłączyć?

- pan Zambrotta
- Juventino
Polecacie jakieś przydatne aplikacje z android market? Ale takie przydatne, np. WatchDog, ktory pilnuje limitu ściągniętych MB, a nie czytnik Pudelka.
- Jvri
- Juventino
nie majstrowałem, sam mam zajęte średnio ok 120mb, większość programów lubi działać "w tle", po prostu co jakiś czas wyłącz wszystko w menadżerze i ewentualnie podpatrz jakie usługi są uruchomione w ustawieniach aplikacji, a martwić się zacznij jak będziesz miał 100% zajętepan Zambrotta pisze: Majstrowałeś coś przy wydajności Ace'a? zainstalowałem dosłownie kilka "niezbędnych" aplikacji z android market i mam zużycie pamięci RAM 115MB/230MB możliwych. Mam się przejmować?
Co można wyłączyć?

z przydatnych aplikacji - docs to go, mobile maps, ShakeCall (nie lubię jeździć paluchem by odebrać a dzięki temu można potrząsnąc fonem by odebrać), No Lock (antyblokada wygaszania), a reszta według uznania - jakiś antyvirek (niby ataki na komórki są teraz modne - nie wiem, nie zauważyłem

- pan Zambrotta
- Juventino
no i mam pierwszy zgrzyt z Ace'm. Bateria słąbo trzyma. Ja rozumiem, że to smartfon, ale żeby na czuwaniu od 6:00 do 10:00 poziom baterii spadł do 72%?
- pan Zambrotta
- Juventino
przepraszam za dabl-posta. Ale tak dla informacji dla innych - problem zniknął. Baterie w smartfonach trza ponoć "docierać". Po 3-4 ładowaniach bateria już trzyma przyzwoicie.pan Zambrotta pisze:no i mam pierwszy zgrzyt z Ace'm. Bateria słąbo trzyma. Ja rozumiem, że to smartfon, ale żeby na czuwaniu od 6:00 do 10:00 poziom baterii spadł do 72%?
Galaxy Ace jest najlepszym telefonem. iWhat?

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Moja wysłużona Nokia zaczyna odczuwać upływ lat, więc trzeba się rozglądać za czymś nowym. Budżet wyniesie nie więcej niż 1k zł.
Bajery typu aparat czy możliwość oglądania filmów w HD to dla mnie kwestie co najwyżej trzeciorzędne...
Co by się przydało?
- wygodny interfejs pisania, czy to zewnętrzna klawiatura qwerty czy jakaś sensowna ekranowa (co polecanie?)
- dobra integracja ze wszelkimi bajerami od google
- duży potencjał w kwestii organizerów terminarzy etc.
(z tymi dwoma punktami chyba nie powinno być problemów)
Z rzeczy bardziej zabawowych
- sensowna jakość dźwięku
- filmów oglądać nie planuję, ale miło by było jakby youtube chodził...
Jak myślicie, wystarczy do tych zastosowań Galaxy Ace, czy trzeba poszukać HTC Desire Z w dobrej cenie?
Bajery typu aparat czy możliwość oglądania filmów w HD to dla mnie kwestie co najwyżej trzeciorzędne...
Co by się przydało?
- wygodny interfejs pisania, czy to zewnętrzna klawiatura qwerty czy jakaś sensowna ekranowa (co polecanie?)
- dobra integracja ze wszelkimi bajerami od google
- duży potencjał w kwestii organizerów terminarzy etc.
(z tymi dwoma punktami chyba nie powinno być problemów)
Z rzeczy bardziej zabawowych
- sensowna jakość dźwięku
- filmów oglądać nie planuję, ale miło by było jakby youtube chodził...
Jak myślicie, wystarczy do tych zastosowań Galaxy Ace, czy trzeba poszukać HTC Desire Z w dobrej cenie?
- pan Zambrotta
- Juventino
bierz jakiekolwiek Galaxy ze stajni Samsunga. ma sensowną klawiaturę dotykową, która ma olbrzymią zaletę w postaci SWYPE. Nauczyłem się jej w 3 minuty i nie wyobrażam sobie pisania smsów bez niej.
Myślę, że każdy podpunkt spełnia smartfon samsunga. wybierz ze względu na budżet.
Myślę, że każdy podpunkt spełnia smartfon samsunga. wybierz ze względu na budżet.
- Jvri
- Juventino
Odnośnie baterii, przy ładowaniu 2-3h, nie sugerować się komunikatem smartfona że bateria została naładowana - to nie prawdapan Zambrotta pisze: przepraszam za dabl-posta. Ale tak dla informacji dla innych - problem zniknął. Baterie w smartfonach trza ponoć "docierać". Po 3-4 ładowaniach bateria już trzyma przyzwoicie.
Galaxy Ace jest najlepszym telefonem. iWhat?

W tej chwili system Swype`a samsunga niweluje konieczność posiadania klawy qwerty, sam byłem sceptyczny ale po wypróbowaniu w praktyce, na prawdę się sprawdza co zresztą potwierdza panZambrotta i da się przeżyć bez qwerty.- wygodny interfejs pisania, czy to zewnętrzna klawiatura qwerty czy jakaś sensowna ekranowa (co polecanie?)
Samsungi w standardzie współpracują z google (mapy, youtube, gmail)dobra integracja ze wszelkimi bajerami od google
Pomijając standardowe kalendarze w telefonie i możliwość synchronizacji z kalendarzem Gmail, android daje spore możliwość personalizacji, więc na pewno coś odnajdziesz co podpasuje.duży potencjał w kwestii organizerów terminarzy etc.
zdecydowanie wystarczy, film też da się obejrzeć, muzyka to powerAMP + dobre słuchawy i można przeżyćwystarczy do tych zastosowań Galaxy Ace

Jeśli planujesz operować taką kwotą i telefon kupować bez umowy u żadnego operatora to poleciłbym już dorzucić te 150 zico i wyłapać coś takiego -> http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-plus ... 48731.htmlnie więcej niż 1k zł
Bawiłem się nim ostatnio i przyznam szczerze to niezła bajerka, jest dużo lepszy od pierwszego galaxy S a i tańszy od galaxy SII.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Tylko czy podwyższenie budżetu o 150zł, nie spowoduje, że na horyzoncie pojawi się kolejny ciekawy niedużo droższy model?Jeśli planujesz operować taką kwotą i telefon kupować bez umowy u żadnego operatora to poleciłbym już dorzucić te 150 zico i wyłapać coś takiego -> http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-plus ... 48731.html
Bawiłem się nim ostatnio i przyznam szczerze to niezła bajerka, jest dużo lepszy od pierwszego galaxy S a i tańszy od galaxy SII.
Poza tym mi na "bajerce" nie zależy, tylko raczej na funkcjonalności "około-biznesowej" tzn. telefon ma być narzędziem pracy, a nie służyć do grania czy podrywu. Dlatego jednak skłaniam się do Ace'a. Chyba jedyna rzecz, która mi w nim przeszkadza to brak Flash'a. Galaxy Gio też niby nie dysponuje pełnym Flash'em ale ma chociaż wersję lite...
- pan Zambrotta
- Juventino
to nie jest problem. ściągasz odpowiednią przeglądarkę internetową obsługującą flash i gotowe. Jedyny warunek to dość mocny procesor na flasha.Wiking pisze:Dlatego jednak skłaniam się do Ace'a. Chyba jedyna rzecz, która mi w nim przeszkadza to brak Flash'a.
z ciekawości, w jakiej sieci jesteś?