Serie A (7): Chievo 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:55

A Quagiarella nie jest na trybunach? Bo wydaje mi sie ze widzialem go razem z Motta

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Wezcie na wstrzymanie, co takiego robi Pepe zeby go oceniac wyzej od Krasicia? Obaj graja w dokladnie ten sam asekuracyjny sposob.
Mnie najbardziej drazni nonszalancja Vucinicia(Alex!!!), bezproduktywnosc Vidala i Pirlo przed linia obrony, ktory ma przez to znacznie oraniczone mozliwosci kreowania sytuacji bramkowych.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pepe - słabo
Krasic - to samo.
Vucinic - bezproduktywny
Vidal - to już dopiero kpina, pierwszy do zmiany. Poza walecznością, która i tak niewiele daje, jest dzisiaj w fatalnej dyspozycji.
Pirlo - kiepścizna.
Marchisio - podobnie jak Pepe, mało widoczny.
Nawet Licht gra dzisiaj słabo. Tylko do stoperów nie mam zastrzeżeń i ewentualnie Kielona.

Szkoda, że można wykonać tylko 3 zmiany, bo wyrżnął bym połowę składu.
Vucinic, Krasic/Pepe lub Vidal na pewno do zmiany. Proponowałbym też zmianę taktyki, na 4-4-2, wtedy od biedy niech zostanie Vucinic, ale do kompletu DP, lub Matri. Niech wejdzie też Esti.

Ps. Chievo gra dzisiaj nawet dobrze. Ostry pressing, w obronie bdb, widać, że dobrze zaczynają ten sezon.
Ostatnio zmieniony 16 października 2011, 15:56 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przewiduje ze wejdzie Giacu za Krasica, serb bardzo slabo gra, to bardziej Liszi jest prawdoskrzydlowym niz Milos :/. Brakuje nam typowego strajkera bo Vucinic wraca sie za bardzo robi sie tlok i nie ma co z ta pilka zrobic.
Tez chcialbym zobaczyc Estiego w akcji ale tak jak pisalem wyzej wejdzie pewno Giaccherini.
Jedyne co mi sie dzis u naszych podoba to walka, ambicja,powroty i asekuracja. Natomiast ofensywy to my dzisiaj nie mamy.

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
erbe

Juventino
Juventino

Nie możemy grać 1 napastnikiem i to w dodatku Vuciniciem, który nigdy nie był i nie będzie ruchliwym zawodnikiem. Matri lub Alex muszą wejść bo sam Vucinić na chwile obecną nic nam nie daje w ataku.

tacchif

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:56

pablo1503 pisze:
tacchif pisze:Ja bym zrobił tak:
- krasic <-> esti albo giaccherini i pepe na prawą
- vidal <-> del piero
- vucinic <-> matri lub Q

i normalne 4-4-2 bez cudowania
Najlepiej to Matri i Vucinic na ataku, a Del Piero za nimi. Po bokach Pepe i Chelo/Elia/Giach(każdy będzie lepszy od Krasicia) A w środku Marchisio i Pirlo.
4-4-3? :D też bym tak chciał;p

Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:57

pablo1503 pisze:
tacchif pisze:Ja bym zrobił tak:
- krasic <-> esti albo giaccherini i pepe na prawą
- vidal <-> del piero
- vucinic <-> matri lub Q

i normalne 4-4-2 bez cudowania
Najlepiej to Matri i Vucinic na ataku, a Del Piero za nimi. Po bokach Pepe i Chelo/Elia/Giach(każdy będzie lepszy od Krasicia) A w środku Marchisio i Pirlo.
Mogło by być niezłe ustawienie. Tylko Alex atak jako podwieszony napastnik a Quag na Vucinica no i jakieś roszady na skrzydłach.
Czuje że raczej zmiany taktyki nie będzie ( ustawienia) najwyżej zmiana skrzydeł.;/ Obym się mylił i 2 napastników obejrzał w 2 połowie.

No Del Piero No Party Noo !..
baziowaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:57

Mirko do zejścia, ten koleś się kopie w czoło a nie gra...
Ostatnio zmieniony 16 października 2011, 15:58 przez baziowaty, łącznie zmieniany 1 raz.

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:58

Nedved4life pisze:
ketraB pisze:
Bonucci udowadnia, że w styczniu trzeba kupić obrońcę
A co konkretnie Bonucci zmaścił? Bo ja tam nic nie widziałem.
No wlasnie... zgadzam sie i rozniez pytam co Bonucci takiego zrobil? Raz zle podal, ale to nie byla jedyna strata Juve w tym meczu. Mam wrazenie, ze niektorzy forumowicze upatrzyli sobie 3-4 zawodnikow, ktorych na sile chce wyrzucic z Juve mimo, ze Ci graja przyzwoicie na poczatku tego sezonu. Jest to dla mnie bardzo dziwne, no ale co kto lubi:)

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:58

Fajnie, że przynajmniej tym razem wszyscy chyba są zgodni co do tego, że Krasic to niewyobrażalna siara.
Ogólnie jest tak jak pisałem jakiś tydzień temu. Gra na jednego napastnika ma sens, jeśli skrzydła potrafią mu wypracować klarowne sytuacje, lub jeśli sam napastnik jest najwyższych lotów. Niestety marne skrzydła i leniwy Miro to słaba mieszanka.
Liczę na natychmiastową zmianę Krasica ( :rotfl: ), inaczej uznam to za sabotaż

Obrazek
kogut

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:59

1. Fabio nie może wejść, bo jest na trybunach!

2. Krasic do zmiany ale to było wiadomo już przed meczem. To nie jest zawodnik na zespoły typu Chievo, Siena itp. Te zespoły grają upakowaną obroną, a Krasic bazuje na szybkości. Lepiej jakby wchodził z ławki na podmęczonego przeciwnika i bardziej otawrty mecz. Giach za niego.

3. Bonucci do zmiany. Facet jest na maxa elektryczny, tylko czekać aż popełni błąd. Po za tym nie umie wyprowadzać piłki. De Ceglie na lewo.

4. Z całym szacunkiem ale na zespoły takie jak Chievo to trzeba wychodzic dwoma napastnikami, a nie jednym i to w dodatku o charakterystyce "cofniętego". Alex z Vidala do przodu.

Tyle. Oby w drugiej połowie było lepiej.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 15:59

Ewidentnie brakuje nam jakości na skrzydłach.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 16:00

pumex pisze:Fajnie, że przynajmniej tym razem wszyscy chyba są zgodni co do tego, że Krasic to niewyobrażalna siara.
Ogólnie jest tak jak pisałem jakiś tydzień temu. Gra na jednego napastnika ma sens, jeśli skrzydła potrafią mu wypracować klarowne sytuacje, lub jeśli sam napastnik jest najwyższych lotów. Niestety marne skrzydła i leniwy Miro to słaba mieszanka.
Liczę na natychmiastową zmianę Krasica ( :rotfl: ), inaczej uznam to za sabotaż
Właśnie można jednym napastnikiem grać ale w tym przypadku musi drużyna posiadać mocne mocne skrzydła i napastnika który nie grzeszy szybkością i przebiegłością.

No Del Piero No Party Noo !..
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 16:02

Franek1897 pisze:
Nedved4life pisze:
ketraB pisze:
Bonucci udowadnia, że w styczniu trzeba kupić obrońcę
A co konkretnie Bonucci zmaścił? Bo ja tam nic nie widziałem.
No wlasnie... zgadzam sie i rozniez pytam co Bonucci takiego zrobil? Raz zle podal, ale to nie byla jedyna strata Juve w tym meczu. Mam wrazenie, ze niektorzy forumowicze upatrzyli sobie 3-4 zawodnikow, ktorych na sile chce wyrzucic z Juve mimo, ze Ci graja przyzwoicie na poczatku tego sezonu. Jest to dla mnie bardzo dziwne, no ale co kto lubi:)
Tez mnie to zastanawia dlaczego niektórzy narzekaj na Bonucciego w tym meczu ??

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 16:03

zippo01 pisze:
Franek1897 pisze:
Nedved4life pisze: A co konkretnie Bonucci zmaścił? Bo ja tam nic nie widziałem.
Tez mnie to zastanawia dlaczego niektórzy narzekaj na Bonucciego w tym meczu ??
Pepe i Bonucci są piłkarzami, na których uwizięła się spora cześć juvepoland

Obrazek
Zablokowany