Serie A (7): Chievo 0-0 JUVENTUS
- zahor
- Juventino
Ja chętniej zobaczyłbym Del Piero, a osobiście w trzech napastników nie wierzę. Conte nie zrezygnuje z żadnego skrzydłowego - ani bocznego obrońcy, ani pomocnika. A gra jednym pomocnikiem w środku może się skończyć bardzo źle.yanquez pisze:A ja trzechzahor pisze: Stąd wolałbym zobaczyć dwóch napastników.... Vucinić-Matri-Quaq... Mamy cholernie dużo możliwości w ataku. Ja tam wolę nie prognozować, bo jeszcze chyba ani razu nie trafiłem z ustawieniem w tym sezonie...
Trochę może lepiej że była ta przerwa na mecze reprezentacyjne - z jednej strony trochę minęło już od meczu z Milanem, z drugiej strony kilku naszym graczom nie udało się pokonać Serbii, w związku z czym mogą być rozdrażnieni i żądni zwycięstwa.yanquez pisze: Ten mecz pokaże, czy Conte jest dobrym motywatorem. Po zwycięstwie nad Milanem ciężko będzie kazać naszym plejerom grać agresywnie i w pełnym skupieniu.
- Shobi
- Juventino
Z faktu, że jestem nowy witam wszystkich serdecznie. Podobnie jak większość uważam, że meczy będzie dość ciężki liczę jednak na 3pkt : )
Chętnie zobaczyłbym w napadzie Del Piero oraz Matriego, i mam pytanie troszkę z innej beczki co dzieje się z Iaquintą ?
Chętnie zobaczyłbym w napadzie Del Piero oraz Matriego, i mam pytanie troszkę z innej beczki co dzieje się z Iaquintą ?
- Giovani
- Juventino
Najprawdopodobniej ma kontuzjeShobi pisze:Z faktu, że jestem nowy witam wszystkich serdecznie. Podobnie jak większość uważam, że meczy będzie dość ciężki liczę jednak na 3pkt : )

- Prusor
- Juventino
No właśnie Alex - popieram. Jednym z wielu argumentów jest to iż Del Piero nie zagrał z Milanem co osobiście uważam za trochę nie dobre posunięcie Conte.( nie ujmując wynikowi spotkania 2:0 bo był świetny! gra też się podobała) Dlaczego ? A nuż dlatego że ADP nawet grając kilka min. mógłby coś wnieść do stylu gry, był to mecz z odwiecznym rywalem Milanem a po trzecie gra na własnym stadionie przy wypełnionych po brzegach trybunach na pewno by tknęła Alexa na wyżyny możliwości. I właśnie dla tego powinien zagrać ( choćby 15 min.) bo z tego co widzę Conte nie będzie za często sięgał po tego zawodnika, schyłek kariery piłkarskiej, łudzę się jeszcze że II Capitano podpisze kontrakt na kolejny rok by móc poczuć smak rozgrywek LM na nowych pięknym stadionie. Zasmakować wielkich emocji. ( i choćby nie grał za często - bo taka kolej rzeczy ) ale zawsze coś. Taki hołd na koniec kariery.zahor pisze: Ja chętniej zobaczyłbym Del Piero, a osobiście w trzech napastników nie wierzę.....
No może wybiegłem za daleko myślami w związku z LM ( wieżę że w tym sezonie zdołamy się podnieść i walczyć o czołowe lokaty seri A) i tym samym rozpisałem się trochę za dużo na inny temat niż jest tu wskazany.
Jednakże reasumując liczę na duet 2 napastników : Alex + Vucinic/Matri/ Quag

No Del Piero No Party Noo !..
- Brutalo
- Juventino
Trzeba zagrać jak z milanem. Mocno zastawić środek, postawić na szpicy na jednego napastnika (Matri) i walczyć o trzy punkty. Jakby po pierwszej połowie to było za mało -> ADP. Podobnie jak wszyscy strasznie liczę na trzy punkty. Zwycięstwo w tym meczu było by czymś wyjątkowym ( w skali ostatnich lat). Po farsopoli byliśmy w stanie spiąć się na elitę by potem głupio przegrywać z gorzej rozstawionymi przeciwnikami. Od Conte oczekuję właśnie odstępstwa od tej zjechanej reguły.
- patmat001
- Juventino
Boję się tylko, że Chievo może grać i zawodnicy mogą biegać. A wtedy taka gra jak z Milanem nie wystarczy. Trzeba pamiętać, że to Milan bardziej zawalił mecz 

Porady prawne online - najlepsze!
- stahoo
- Juventino
Nie przesadzaj. Były momenty, ze klepaliśmy ich, aż miło. Jak Barcelona ma 75% posiadania piłki, to jest to wina rywala?
Jestem daleki od hurraoptymizmu, wręcz uważam, że będzie ciężko ugrać TOP3 (choć jest to realne). Ale nie ujmujmy naszym grajkom. Z Milanem zagrali świetnie.
Jestem daleki od hurraoptymizmu, wręcz uważam, że będzie ciężko ugrać TOP3 (choć jest to realne). Ale nie ujmujmy naszym grajkom. Z Milanem zagrali świetnie.
- kdzr
- Juventino
Mam nadzieję na wygraną, pasowałoby zakończyć erę tracenia punktów z ogórami.
Swoją drogą....
http://www.kwejk.pl/obrazek/547501/dave ... 99%A5.html
Martinez ?
Swoją drogą....
http://www.kwejk.pl/obrazek/547501/dave ... 99%A5.html
Martinez ?
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- zahor
- Juventino
Możesz jakoś to uzasadnić dlaczego akurat w tym meczu potrzebny jest wysoki i silny napastnik, zamiast np. bardziej kreatywnego?mat01 pisze:Od poczatku nie ma co wystawiac Alexa bo potrzebny bedzie silny i rosly napastnik czyli Matri. No i gesto srodek zeby zdominowac przeciwnika i jakos to bedzie
Druga sprawa to taka, że akurat Matriego za takowego ciężko uznać. Prędzej już do tego miana może kandydować ten pan:

A jedynym takim prawdziwym wieżowcem jest oczywiście Toni.
To żeś mnie chłopie uspokoił, bo zawsze myślałem że są jednak dwie półki wyżej.Arty83 pisze:Chievo jest jak najbardziej w naszym zasięgu.
Żeby tego czasu też czasem nie zabrakło, Milan dzieliło dziesięć minut od tego żeby nasza przewaga na nic się nie zdała, Chievo może mieć więcej farta. Wychodzenie z założenia że "prędzej czy później coś musi wpaść" jakoś mnie nie przekonuje, bo historia wielokrotnie pokazywała, że nic nie musi.Wiking pisze: Gra jednym napastnikiem z Chievo niby wydaje się słabym pomysłem, ale z drugiej strony jak opanujemy środek pola, to zdobycie bramki może być kwestią czasu po prostu...
Ostatnio zmieniony 13 października 2011, 16:32 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
1,83m to rosły zawodnik? Bez żartów :-Dmat01 pisze:Od poczatku nie ma co wystawiac Alexa bo potrzebny bedzie silny i rosly napastnik czyli Matri. No i gesto srodek zeby zdominowac przeciwnika i jakos to bedzie
Rosły to jest u nas Toni z 1,94m, Amauri żadnym gigantem nie jest...
Gra jednym napastnikiem z Chievo niby wydaje się słabym pomysłem, ale z drugiej strony jak opanujemy środek pola, to zdobycie bramki może być kwestią czasu po prostu...
- dav3d
- Juventino
Brutalo pisze:Trzeba zagrać jak z milanem. Mocno zastawić środek, postawić na szpicy na jednego napastnika (Matri) i walczyć o trzy punkty. Jakby po pierwszej połowie to było za mało -> ADP. Podobnie jak wszyscy strasznie liczę na trzy punkty. Zwycięstwo w tym meczu było by czymś wyjątkowym ( w skali ostatnich lat). Po farsopoli byliśmy w stanie spiąć się na elitę by potem głupio przegrywać z gorzej rozstawionymi przeciwnikami. Od Conte oczekuję właśnie odstępstwa od tej zjechanej reguły.
włoscy dziennikarze są zupełnie innego zdania odnośnie taktyki :
Kod: Zaznacz cały
http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/gazzetta_przeciwko_chievo_4-2-4.php
topboxing.pl zapraszam