Mercato (zima 2011/12)
- Don Mateo
- Juventino
Pisząc wyraz "kalka" miałem na myśli nie tylko umiejętności czysto piłkarskie, ale również podejście do wykonywanego zawodu. Pamiętamy jakie szopki odstawiał Robinho w Madrycie i City. Prawdopodobnie Neymar pod tym względem sporo od starszego kolegi nie odstaje. Poza tym za niego trzeba wyłożyć z lekka 40 milionów. Raz, ze taką gotówką nie dysponujemy, dwa - kto da gwarancję, że Serie A to jest właśnie liga dla niego?deszczowy pisze:Bo Robinho dobrym zawodnikiem jest?Don Mateo pisze:Odnośnie Neymara, po co nam kalka Robinho?
Forza Juve!
- pumex
- Juventino
Van der Vaart jest niezadowolony ze swojej roli w szeregach Tottenhamu i przejdzie do Juve, gdzie po pierwsze nie ma dla niego pozycji, po drugie ciężko byłoby mu przebić się do pierwszego składu?! Nie wydaje mnie się...annihilator1988 pisze:Natomiast Juve miałoby realną szansę na pozyskanie Van deer Vaarta. Gość jest niezadowolony z pełnionej przez siebie roli na boisku i nie jest wykluczone, że wkrótce może opuścić szeregi "Tottenhamu". Jako zmiennik Vidala, ewentualnie Pirlo w sam raz.
mateusz6 pisze:Hulk to zawodnik nie z tej ziemi. Za niego oddałbym Chielliniego, Marchisio i Buffona.

Priorytetem jest obrońca, porządny obrońca, lewy lub środkowy. Jak z tym się Marotta upora, to wtedy prawe skrzydło, bo jest z nim problem a na końcu atak (czyt. Rossi), ale to dopiero w lecie

- deszczowy
- Juventino
Fakt, koleś ma nie po kolei w głowie. I dodatkowo jest drogi, jak pół miliona szaf Ikea. Ale jest szybki, niekonwencjonalny i ma dobry drybling. Mógłby się przydać.Don Mateo pisze:Pisząc wyraz "kalka" miałem na myśli nie tylko umiejętności czysto piłkarskie, ale również podejście do wykonywanego zawodu. Pamiętamy jakie szopki odstawiał Robinho w Madrycie i City. Prawdopodobnie Neymar pod tym względem sporo od starszego kolegi nie odstaje. Poza tym za niego trzeba wyłożyć z lekka 40 milionów. Raz, ze taką gotówką nie dysponujemy, dwa - kto da gwarancję, że Serie A to jest właśnie liga dla niego?deszczowy pisze:Bo Robinho dobrym zawodnikiem jest?Don Mateo pisze:Odnośnie Neymara, po co nam kalka Robinho?
- Łukasz
- Juventino
Kłamiesz, nie jest w sam raz. W 4-4-2 bliżej mu do cofniętego napastnika niż środkowego pomocnika. Poza tym - Anihilator, nie masz w sobie za grosz empatii... Myślisz, że skoro strzela fochy w Londynie, interesowałaby go rola zmiennika we Włoszech?annihilator1988 pisze:Natomiast Juve miałoby realną szansę na pozyskanie Van deer Vaarta. Gość jest niezadowolony z pełnionej przez siebie roli na boisku i nie jest wykluczone, że wkrótce może opuścić szeregi "Tottenhamu". Jako zmiennik Vidala, ewentualnie Pirlo w sam raz.
- deszczowy
- Juventino
Co nie zmienia faktu, że fajnie byłoby mieć go w pace. To dobry grajek, z ustawieniem którego... zawsze jest kłopot. Ni to playmaker, ni to skrzydłowy, ni to półlewy pomocnik. Ale - grać w piłkę umie.Łukasz pisze:Kłamiesz, nie jest w sam raz. W 4-4-2 bliżej mu do cofniętego napastnika niż środkowego pomocnika. Poza tym - Anihilator, nie masz w sobie za grosz empatii... Myślisz, że skoro strzela fochy w Londynie, interesowałaby go rola zmiennika we Włoszech?annihilator1988 pisze:Natomiast Juve miałoby realną szansę na pozyskanie Van deer Vaarta. Gość jest niezadowolony z pełnionej przez siebie roli na boisku i nie jest wykluczone, że wkrótce może opuścić szeregi "Tottenhamu". Jako zmiennik Vidala, ewentualnie Pirlo w sam raz.
- Łukasz
- Juventino
To klasyczny ofensywny pomocnik - człowiek na środek do 4-5-1, pod warunkiem, że ma za sobą rozgrywającego. Na skrzydle czasami grywał, cofnietego napastnika też, półlewego pomocnika - chyba nigdy.deszczowy pisze: Co nie zmienia faktu, że fajnie byłoby mieć go w pace. To dobry grajek, z ustawieniem którego... zawsze jest kłopot. Ni to playmaker, ni to skrzydłowy, ni to półlewy pomocnik. Ale - grać w piłkę umie.
- blackadder
- Juventino
Van der Vaart w Realu grał na prawej stronie w 4-2-3-1 i u nas z powodzeniem mógłby grać właśnie na tej pozycji. W środku za Matrim widziałbym Giovinco, Vucinicia na lewej. Z tyłu Pirlo z Vidalem/Marchisio, Chiellini na lewej, na środku Barzagli z Rhodolfo, na prawej wiadomo Stephen. Nie jest to do zrealizowania w zimie, ale latem można próbować. To byłby team na który nie chciałby trafić niejeden zespół w LM.

- Bandiera_Rossa
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=207160
Całkiem fajne info, pomimo wieku lepsza opcja niż Rhodolfo
- mateusz6
- Juventino
Plota jak nic. Ile będzie wart w styczniu? 3 mln? Myślicie, że Mourinho zrezygnuje z Carvalho za te marne grosze? Bez niego o wiele trudniej będzie ograć Barce.Bandiera_Rossa pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=207160
- annihilator1988
- Juventino
@Łukasz- moja mormońska miłości, nie nazywaj mnie kłamcą, bo się obrażę.
Czy w ustawieni 4-2-3-1 Vidal nie gra jako najbardziej ofensywny ze środkowych pomocników ? W mojej ocenie Holender przydałby się "Starej Damie", szczególnie kiedy ta zapewni sobie prawo gry w LM. Co do mojej empatii to powiem Ci, że Donek emanuje nią aż za dużo, dlatego jestem bez serca. Ciekawi mnie kiedy gość się rozpłacze przed kamerami, aby nabić sobie poparcia ? "Bo to taki ludzki człowiek jest"

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://www.goal.com/en/news/2898/euro-2 ... a-head-the
Buffon znów zaczyna być Sobą!;p
Oby wrócił do Formy zeby nie bylo narzekań o sprzedaży ; )
Buffon znów zaczyna być Sobą!;p
Oby wrócił do Formy zeby nie bylo narzekań o sprzedaży ; )
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pijesz do meczu z Milanem. Ja po zobaczeniu meczu mam wątpliwości czy było to 4-2-3-1. To wyglądało inaczej. Trójosobowy środek pola. Wysoko umieszczone skrzydła plus jeden wysunięty napastnik. Conte ze swojego 4-4-2(vel. 4-2-4) zabrał jednego napastnika i wrzucił jeszcze jednego pomocnika.annihilator1988 pisze:@Łukasz- moja mormońska miłości, nie nazywaj mnie kłamcą, bo się obrażę.Czy w ustawieni 4-2-3-1 Vidal nie gra jako najbardziej ofensywny ze środkowych pomocników ?
- Castiel
- Juventino
Dajcie spokój. Nie ma miejsca w tym klubie dla Van der Vaarta, a co do Carvalho to wątpię by Mourinho dał mu odejść. Chciał go do Chelsea i do Realu i tak go przenosi. Nie zmienia to jednak faktu, że mimo upływu lat portugalczyk trzyma poziom, ale wydaje mi się, że Marotta będzie szukał kogoś młodszego. Jak już zdążyliśmy zauważyć to Beppe ściąga zawodników w wieku 24-28 lat dlatego bardziej stawiam an Rhodolfo.
Marotta o Tevezie: ""Kiedy mowa o Juventusie, to normalne, że mówi się o piłkarzach, lecz nie rozpoczęliśmy rozmów z Tevezem. Mamy skład, który spełnia nasze oczekiwania i po każdej niedzieli oceniamy opcje mające na celu uzupełnienie luk. Tevez nie jest żadnym odkryciem, to świetny zawodnik, my jesteśmy świetnym zespołem, więc się nas łączy, ale żeby od razu mówić o negocjacjach...?" Czy on właśnie go nie wykluczył?
Marotta o Tevezie: ""Kiedy mowa o Juventusie, to normalne, że mówi się o piłkarzach, lecz nie rozpoczęliśmy rozmów z Tevezem. Mamy skład, który spełnia nasze oczekiwania i po każdej niedzieli oceniamy opcje mające na celu uzupełnienie luk. Tevez nie jest żadnym odkryciem, to świetny zawodnik, my jesteśmy świetnym zespołem, więc się nas łączy, ale żeby od razu mówić o negocjacjach...?" Czy on właśnie go nie wykluczył?
- Nedved4life
- Juventino
Pewnie wykluczył i wcale bym się nie zdziwił. Pewnie chodzi o zarobki, może też o to, że Tevez podobny jest kontrolowany przez jakichś gangsterów i oni pobierają część kasy z jego pensji czy coś w tym stylu. Może to ploty, a może nie bo jak wiadomo świat futbolu, a świat gangsterki ma ze sobą wiele wspólnego od wielu lat. Moggi pewnie by zaryzykował Teveza tak czy siak, no ale Marotta to inny typ dyrektora sportowego, tak mi się wydaję.
- annihilator1988
- Juventino
Lepiej niech niczego nie obiecuje, bo będzie lipa jak z Kunem. 4-2-3-1 z Vidalem wygląda tak, a nie inaczej, gdyż w mojej ocenie Chilijczyk nastawiony jest na walkę w środku pola i ewentualnie atakowanie z pozycji typowej dla ofensywnego pomocnika. Co do Holendra , to pełniłby zadania, w których najlepiej się czuje, czyli odgrywałby rolę ofensywnego pomocnika. Przy przyszłorocznym obłożeniu spotkań (Lm, liga, puchar), miejsce dla Holendra na pewno by się znalazło. Zaproponuj innego środkowego pomocnika, który mógłby zagwarantować stabilizacje w tej formacji w razie kontuzji kogoś z trójki Pirlo, Claudio, VidalCastiel pisze:Dajcie spokój. Nie ma miejsca w tym klubie dla Van der Vaarta, a co do Carvalho to wątpię by Mourinho dał mu odejść. Chciał go do Chelsea i do Realu i tak go przenosi. Nie zmienia to jednak faktu, że mimo upływu lat portugalczyk trzyma poziom, ale wydaje mi się, że Marotta będzie szukał kogoś młodszego. Jak już zdążyliśmy zauważyć to Beppe ściąga zawodników w wieku 24-28 lat dlatego bardziej stawiam an Rhodolfo.