Serie A (7): Chievo 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 14:42

Od kilku lat po takich meczach jak ten z Milanem dostawaliśmy zimny prysznic. Zwycięstwo w poprzednim meczu nabierze prawdziwej mocy dopiero po pokonaniu Chievo. Ale mecz prosty nie będzie. Po pierwsze, wielu naszych gra w reprezentacjach. Po drugie, Werona to trudny teren. Po trzecie Chievo to nie jakiś outsider. Mają Pellissier'a, Paloschi'ego i Moscardelli'ego. Bardzo chciałbym, żebyśmy ten mecz wygrali, ale naprawdę będzie ciężko i o wyniku 0:3 raczej nie ma mowy. Jeśli chłopaki przywiozą do Turynu 3 pkt, to może nadejdą lepsze czasy

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 14:43

Po takim kapitalnym meczu z Milanem każdy oczekuje łatwej wygranej, ja tylko chce żeby nie skończyło się jak z Catanią. Wygrana 2-0 i utrzymanie pozycji lidera mnie satysfakcjonuje :wink:

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 14:57

liczę na zwycięstwo

wie ktoś może czemu na stronach z transmisjami nigdzie nie ma Juventusu?

ale się zajechałem, mecz jest za tydzień....

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 15:12

Pamiętam jak zaraz po powrocie do najwyższej klasy rozgrywkowej Juventus grał mecz z Atalantą. Do przerwy "Stara Dama" pewnie prowadziła 2-0, bądź 3-0, nie pamiętam. Spokojny o wynik meczu poszedłem zagrać z kolegami w nogę, kiedy jeden z nich zapytał się "jak tam Juve?" Powiedziałem, że do przerwy było 2-0 dla Juventusu, na co ten sam kolega skwitował: "Przecież nie dla Atalanty". Mam nadzieje, że po obecnym sezonie, znów będzie można w ślepo stawiać na 3 pkt dla "Starej Damy" w meczach ze słabszymi rywalami

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 15:19

Ja mam podwójną traumę związaną z tym meczem. Sen z powiek spędza mi osoba Pellissiera, który wie jak nam strzelać bramki a zeszłoroczny mecz i jego bramka w 93 minucie, poprzedzona rajdem Krasicia przez całe boisko nie pozwala mi spać do dzisiaj.

Druga trauma to fakt, że w ostatnim czasie po wielkich meczach zawsze byliśmy sprowadzani do parteru. Żeby daleko nie szukać po zeszłosezonowej wiktorii nad Interem przegraliśmy w tragicznym stylu z Lecce 2:0.

Mam nadzieję, że Conte złapie wszystkich za jaja i jednak uda się wygrać, będzie to ciężki mecz bo Chievo to zespół niewątpliwie bardzo groźny u siebie.

1:2 (Vucinic, Matri)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 15:23

Uważam, że Conte powinien zagrać 2 napastnikami i dać w końcu szansę Quagliarelli. Chievo nie jest drużyną do bicia, ale mam nadzieje, że Juve wywiezie z Verony 3 pkt. Może w końcu zadebiutuje też Chelo.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 17:48

Co by nie mówić, ostatnie mecze z Chievo były pechowe, choć oba powinniśmy wtedy wygrać.

Liczę na powrót do 4-4-2, bo 4-1-4-1 jest dobre, ale na Milan, Napoli czy Inter. Pewnie jak każdy chciałbym zobaczyć choć z połowę meczu z Quagliarellą czy Estim, ale też wynik jest najważniejszy, a nie to by kazdy sobie równo pograł. Conte da odpocząć Marchisio? Nie sądzę.
Powoływanie się na składy z La Gazetty to chyba za wcześnie, jeszcze tydzień do meczu, chyba się pospieszyli :]

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 20:34

@D@$ pisze:Liczę na powrót do 4-4-2, bo 4-1-4-1 jest dobre, ale na Milan, Napoli czy Inter.
Z Milanem było 4141 nie ze względu na klasę rywala, ale na taktykę. 4 śr pom Milanu nie dałoby pograć dwójce Pirlo-Marchisio. Z Chievo można się spodziewać tego samego, bo u nich też gęsto w środku (4312). Inter gra teraz 442, więc spokojnie można odpowiedzieć tym samym (2 vs. 2 w środku). Nie wiem jaka taktyka jest dobra na 343 Napoli, więc się nie wypowiadam.

klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 23:52

Zwycięstwo niczego więcej nie oczekuję. Może być 1-0, ale 8-7 też nie pogardzę...

Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 10:39

klama 10 pisze:Zwycięstwo niczego więcej nie oczekuję. Może być 1-0, ale 8-7 też nie pogardzę...
hehehe :C 0:8/7 hehehe

Tak w zwycięstwo wierzę ^_^ jak najbardziej. Będzie ciężko?, myślę że tak, chciałbym by można było powiedzieć bez obaw "jest to prosty mecz, wygramy spokojnie 0:2" tak nie jest aczkolwiek mam skrytą nadzieję że niedługo będziemy tak mówić ( forma Juve, zawodnicy-wszystko zaczyna się powoli układać)
Ostatnio zmieniony 10 października 2011, 12:18 przez Prusor, łącznie zmieniany 1 raz.

No Del Piero No Party Noo !..
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 10:48

alina pisze:Z Milanem było 4141 nie ze względu na klasę rywala, ale na taktykę. 4 śr pom Milanu nie dałoby pograć dwójce Pirlo-Marchisio. Z Chievo można się spodziewać tego samego, bo u nich też gęsto w środku (4312). Inter gra teraz 442, więc spokojnie można odpowiedzieć tym samym (2 vs. 2 w środku). Nie wiem jaka taktyka jest dobra na 343 Napoli, więc się nie wypowiadam.
Cholera wie z tym Conte, ja go do końca jeszcze nie rozgryzłem. Niemniej taktyka z 1 napastnikiem się na Catanie nie sprawdziła a Chievo to podobnej klasy rywal, po prostu brakuje wtedy sytuacji bramkowych, gdy jest dwóch to zwiększa mozliwości napastników, obaj mają wtedy więcej miejsca.
W sumie w meczu z Milanem, choć dobrym, to też niewiele brakowało by się skończyło remisem. Dlatego dalej uważam, że jest to dobre, ale na takie mecze walki z Milanem, Interem, Napoli. Chievo można łatwiej zdominować, nawet jeśli mają trójkę w środku, tyle że ważna jest wtedy gra skrzydeł.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 11:25

Adi12345 pisze:Tak w zwycięstwo wieżę jak najbardziej.
W przyszłości proponuję używać RZ :)

Pewnie będą problemy, ale liczę na skromne 1:0 lub 2:1.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 11:44

@D@$ pisze:Cholera wie z tym Conte, ja go do końca jeszcze nie rozgryzłem. Niemniej taktyka z 1 napastnikiem się na Catanie nie sprawdziła a Chievo to podobnej klasy rywal, po prostu brakuje wtedy sytuacji bramkowych, gdy jest dwóch to zwiększa mozliwości napastników, obaj mają wtedy więcej miejsca.
W sumie w meczu z Milanem, choć dobrym, to też niewiele brakowało by się skończyło remisem.
Czyli jednym słowem - taktyka gwarantująca że nie stracimy za dużo goli, ale trzeba się liczyć z tym, że nie strzelimy za dużo (w skrajnym przypadku - nic). O ile z Milanem z ewentualnego remisu 0:0 bylibyśmy zadowoleni (chociaż pozostawałaby niedosyt, bo mieliśmy sporą przewagę), to z Chievo trzeba jednak wygrać. Stąd wolałbym zobaczyć dwóch napastników.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 12:24

1:0 wystarczy. Chce 3 pkt z tego meczu. Jak juz zostało powiedziane - to właśnie takie pkt zapewniają Scudetto.

Forza Juventus!

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 13:51

zahor pisze: Stąd wolałbym zobaczyć dwóch napastników.
A ja trzech ;)... Vucinić-Matri-Quaq... Mamy cholernie dużo możliwości w ataku. Ja tam wolę nie prognozować, bo jeszcze chyba ani razu nie trafiłem z ustawieniem w tym sezonie...

Ten mecz pokaże, czy Conte jest dobrym motywatorem. Po zwycięstwie nad Milanem ciężko będzie kazać naszym plejerom grać agresywnie i w pełnym skupieniu.

Zablokowany