Wszystko o Interze
- blackadder
- Juventino
Przynajmniej taką smycz będą mieć aktualną przez następne 20 lat.zahor pisze:Z drugiej strony jakby napisali na tej smyczy "18 scudetti" to też jest ryzyko, że po procesach mogłoby być nieaktualneristo pisze: Żeby tylko nie musieli wyrzucac tych smyczy jak sie skoncza te wszystkie procesy.Druga sprawa to taka, że to i tak o 9 mniej niż ma Juve, nawet jeżeli nie uwzględniać tych zabranych. Pucharów Europy też mają ponad dwa razy mniej, niż lokalny rywal, więc smycz z tymi trofeami też ciężko by im było nosić z dumą. A tak można się dowartościować

- annihilator1988
- Juventino
Poziom portalu fcinter jest poniżej krytyki. Mam nadzieje, że jakieś dziecko neo zawiesi na tej smyczy klucze, komórkę, portfel, a wtedy............Sami wiecie co go spotka 

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Moratti szykuje ofertę "nie do odrzucenia" dla Guardioli.
Już to widzę, Pep zdemotywowany ciągłym wygrywaniem opuszcza Katalonię, by ratować staczający się Inter, jasne.
Już to widzę, Pep zdemotywowany ciągłym wygrywaniem opuszcza Katalonię, by ratować staczający się Inter, jasne.
- zahor
- Juventino
Oo, to jest szansa że przyszedłby razem z Messim, którego Moratti też jakiś czas temu obiecywał. Doktorze, pacjent znowu majaczy.Juras_Senat pisze:Moratti szykuje ofertę "nie do odrzucenia" dla Guardioli.
- annihilator1988
- Juventino
Wydaje mi się, że stosowną odpowiedzią na "smycze" byłoby zamówienie papieru toaletowego z wygrawerowanym herbem interu oraz podobiznami działaczy i piłkarzy. Mam nadzieje, że Pep faktycznie dołączy do drużyny interu i pokaże jak bardzo jest przereklamowanym coachem. Chłop przyszedł na gotowca, w dodatku Barca wydaje na 1 zawodnika 40 mln. Trudno nic nie wygrać mając takie sztab
Ostatnio zmieniony 09 października 2011, 23:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- D-Rose
- Juventino
Jakos nie wierze w to ze taki fachman jak Del Neri czy Zaccheroni odnosili by takie "sukcesy" jak Pep. Owszem nie jest wybitnym trenerem(tzn byc moze jest, ale jeszcze tego nie udowodnil bo nic w swoim zyciu nie zbudowal), ale widac ze potrafi podtrzymywac taka barcelone przy zyciu i wyciskac z niej 100%. A jak wiemy nie kazdy to potrafi.Chłop przyszedł na gotowca, w dodatku Barca wydaje na 1 zawodnika 40 mln. Trudno nic nie wygrać mając takie sztab

- zahor
- Juventino
Gotowca? Facet przychodzi do trzeciej drużyny w lidze, w trzy lata dwa razy wygrywa Ligę Mistrzów, ludzie głośno zaczynają się zastanawiać czy to nie jest najlepszy zespół w historii, a dla Ciebie to jest gotowiec?? To co musiałby zrobić z Barceloną żeby zyskać Twoje uznanie? Dziesięć razy z rzędu zwyciężyć w LM? Wygrać wszystkie mecze w lidze w sezonie? Mieć bilans 300:0?annihilator1988 pisze: Chłop przyszedł na gotowca, w dodatku Barca wydaje na 1 zawodnika 40 mln. Trudno nic nie wygrać mając takie sztab
- Pan Mietek
- Juventino
Barcelona jest idealną drużyną dla Guardioli a Guardiola jest idealny dla Barcelony. Nie można powiedzieć, że dostał gotowca ale dla mnie on nie potwierdził jeszcze do końca swojej klasy. Jakby wygrał coś gdzie indziej to z pewnością nie będzie już takiego gadania o gotowcach.
- @D@$
- Juventino
Ja jestem ciekawy co na to Mourinho :] Znienawidzony Guardiola wjego ukochanym Interze?Juras_Senat pisze:Moratti szykuje ofertę "nie do odrzucenia" dla Guardioli.
Ale oby do tego nie doszło. Choć to wcale nie musiałoby się skończyć sukcesem, choć może mam jakąś fobię do mieszanek włosko-hiszpańskich.
- annihilator1988
- Juventino
Pep przyszedł do drużyny, w której miał do dyspozycji ME, a później MŚ. Poza tym Barca zwykła kupować zawodników z czołówki, często za nich przepłacając. Mówiąc o rozgrywkach ligowych, trzeba powiedzieć, że ich największy rywal w ciągu bodajże 3 lat 3 razy zmieniał trenera. Inna wizja zespołu, inni zawodnicy, natomiast ławki rezerwowych Valenci, Villarealu, Sevilli nie wyglądają szczególnie imponująco. Co do LM uważam, że piłkarze Barcy są w niej przepychani . Pamiętam ostatnią edycję LM i mecz z Arsenalem, w którym sędzia nie zastosował przywileju korzyści w sytuacji, gdy jeden z piłkarzy "Kanonierów" mógł po przeprowadzeniu kontry dogrywać do niepilnowanego kolegi. Pep zdobędzie moje uznanie tylko wtedy, gdy przejdzie do drużyny nie mającej takiej zdolności finansowej jak Barca i stworzy kolektyw na miarę zespołu gwiazdeczek z Hiszpanii.zahor pisze:Gotowca? Facet przychodzi do trzeciej drużyny w lidze, w trzy lata dwa razy wygrywa Ligę Mistrzów, ludzie głośno zaczynają się zastanawiać czy to nie jest najlepszy zespół w historii, a dla Ciebie to jest gotowiec?? To co musiałby zrobić z Barceloną żeby zyskać Twoje uznanie? Dziesięć razy z rzędu zwyciężyć w LM? Wygrać wszystkie mecze w lidze w sezonie? Mieć bilans 300:0?annihilator1988 pisze: Chłop przyszedł na gotowca, w dodatku Barca wydaje na 1 zawodnika 40 mln. Trudno nic nie wygrać mając takie sztab
- zahor
- Juventino
Pisząc że największy rywal zmieniał trenera co rok sugerujesz, że trenerowi potrzeba czasu żeby zacząć odnosić sukcesy, ale zwróć uwagę że Guardiola wygrał wszystko co dało się wygrać w pierwszym roku pracy.annihilator1988 pisze: Pep przyszedł do drużyny, w której miał do dyspozycji ME, a później MŚ. Poza tym Barca zwykła kupować zawodników z czołówki, często za nich przepłacając. Mówiąc o rozgrywkach ligowych, trzeba powiedzieć, że ich największy rywal w ciągu bodajże 3 lat 3 razy zmieniał trenera. Inna wizja zespołu, inni zawodnicy, natomiast ławki rezerwowych Valenci, Villarealu, Sevilli nie wyglądają szczególnie imponująco. Co do LM uważam, że piłkarze Barcy są w niej przepychani . Pamiętam ostatnią edycję LM i mecz z Arsenalem, w którym sędzia nie zastosował przywileju korzyści w sytuacji, gdy jeden z piłkarzy "Kanonierów" mógł po przeprowadzeniu kontry dogrywać do niepilnowanego kolegi. Pep zdobędzie moje uznanie tylko wtedy, gdy przejdzie do drużyny nie mającej takiej zdolności finansowej jak Barca i stworzy kolektyw na miarę zespołu gwiazdeczek z Hiszpanii.
Co do LM - gdyby sędziowie mieli zalecenie żeby przepychać Barcelonę, to zaliczyli by gola na 2:0 w rewanżu z Interem - zagranie ręką Abidala nie było rozmyślne, zamierzone, a więc w myśl przepisów nie było tam przekroczenia przepisów. Nie ma co doszukiwać się jakiejś tam sytuacji w dwumeczu, w którym Barcelona była zdecydowanie lepsza.
Żeby była jasność - nie jestem fanboyem Barcy, boskiego Messiego itp. Mnie też męczy to spuszczanie się nad tym zespołem, sto tysięcy sezonowych kibiców itp. Nie popieram tego aktorstwa i umierania po każdym faulu. Ale potrafię zachować obiektywizm i zauważyć, że za Rijkarda to był zespół z tej samej półki co Man Utd, Chelsea czy Real Madryt czy Milan. Obecnie to jest zespół jednak klasę wyżej - wyżej wymienione drużyny mogą Barcelonę pokonać tylko wówczas, kiedy zespół z Katalonii ma słabszy dzień. Bo jak gra swoje, to wówczas wygląda to tak jak w tych dwóch finałach LM, kiedy MU nawet nie podjął walki. I za to należy docenić Guardiolę - że z zespołu bardzo dobrego stworzył drużynę świetną. Bo domaganie się od każdego trenera, który odniósł sukces z czołową drużyną, by potwierdził klasę w słabszej drużynie to głupota. Równie dobrze trener jakiejś Zawiszy Bydgoszcz czy innych Szombierek Bytom może powiedzieć o szkoleniowcu dowolnego czołowego zespoły że "on to przyszedł na gotowe, miał zawodników wartych miliony, bazę treningową, scoutów, wszytko - niech przyjdzie tutaj i pokaże ile jest wart".
A transfery to inna sprawa - fakt, Guardiola nieszczególnie ma do nich nosa.
- Tharp
Ale jaja. Benitez i Gasp cisna - i slusznie - po morattim. Stary pierdziel sam nie wie czego chce.
A tutaj widze, ze paru kolegow pomylilo tematy. ;pPpppPpPp
A tutaj widze, ze paru kolegow pomylilo tematy. ;pPpppPpPp