Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 13:57

Ouh_yeah pisze:Tylko czekam aż SLD wygra wybory a to pewnie niedługo nastąpi bo im znowu rośnie.
SLD z Napieralskim na czele nie wygra wyborów, ani tych, ani następnych ani jeszcze kolejnych. SLD to jest partia niepoważna, wystarczy przeczytać ich program, żeby zauważyć, że mamią ludzi. Każda partia mami, ale SLD przekracza pewną granicę. A dołożenie kolejnej stawki podatkowej to w ogóle będzie ułatwienie na każdym kroku :lol:

Jeszcze odnośnie PiS-u: ich rządy to najgorsze, co może spotkać Polskę. Naprawdę tak myślę. Chore ambicje Prezesa i jego kompanów spowodują, że zamiast zajmować się sprawami ważnymi, na piedestał zostanie wyniesiona katastrofa smoleńska i chęć pokazania innym, kto tu rządzi. Znowu wróci szukanie na każdym kroku spisku i chęć niszczenia oponentów. Kaczyński przyparty do muru od razu zdradza swoje oblicze. Wczoraj w wywiadzie z Lisem pięknie zaprezentował swoją filozofię "nie, bo nie" (sam wywiad to było przegięcie ze strony Lisa, zgadzam się). Nadchodzi czas negocjacji nowego unijnego budżetu, a Jarek pozwala sobie na insynuacje względem kanclerz Merkel wiedząc, że może nam bardzo pomóc w konstruowaniu tego budżetu. Pytany, co miał na myśli, tradycyjnie odpowiada już: "wiem, ale nie powiem". Tak nie zachowuje się poważny polityk - kandydat do objęcia władzy. Powtarzam jeszcze raz, boję się ich rządów jak cholera.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 14:20

pan Zambrotta pisze:
Ouh_yeah pisze:Każdy chce zmian, każdy twierdzi że jest bagno, ale jak jakiś polityk ma radykalne poglądy to jest oszołomem. Normalni są Ci, którzy każdej grupie społecznej chcieliby dać więcej niż dostaje i jeszcze obniżyć wszystkim podatki.
Wrzuć sobie na YT filmik: "JKM masakruje lewaka", czy jakoś tak. Pięknie odsłania się ten oszołom, który gotów jest rozwalić państwo od środka , byle jego utopie mogły zostać wprowadzone. Wyszło szydło z wora.
Chodzi o ten w którym on do niego mówi coś takiego, że "w życiu nie chodzi o to, żeby się nażreć"? Korwin mówi różne rzeczy i to są utopijne sprawy - to wiadomo. Ale też wiadomo, że nie uda mu się wprowadzić tego w życie. Tak samo zresztą jak całej reszcie polityków obiecujących złote góry :lol:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 15:10

pumex pisze:SLD z Napieralskim na czele nie wygra wyborów, ani tych, ani następnych ani jeszcze kolejnych. SLD to jest partia niepoważna, wystarczy przeczytać ich program, żeby zauważyć, że mamią ludzi. Każda partia mami, ale SLD przekracza pewną granicę. A dołożenie kolejnej stawki podatkowej to w ogóle będzie ułatwienie na każdym kroku :lol:
Dlatego jestem pewien, że po najbliższych wyborach Napieralski spada ze stołka.
pumex pisze: bla bla bla (...) Powtarzam jeszcze raz, boję się ich rządów jak cholera.
Mam dobrą radę - zajmij się promowaniem swoich ulubieńców, bo straszenie PISem jest słabe. To już nie działa.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 16:10

pumex pisze:
Jeszcze odnośnie PiS-u: ich rządy to najgorsze, co może spotkać Polskę. Naprawdę tak myślę. Chore ambicje Prezesa i jego kompanów spowodują, że zamiast zajmować się sprawami ważnymi, na piedestał zostanie wyniesiona katastrofa smoleńska i chęć pokazania innym, kto tu rządzi. Znowu wróci szukanie na każdym kroku spisku i chęć niszczenia oponentów. Kaczyński przyparty do muru od razu zdradza swoje oblicze. Wczoraj w wywiadzie z Lisem pięknie zaprezentował swoją filozofię "nie, bo nie" (sam wywiad to było przegięcie ze strony Lisa, zgadzam się). Nadchodzi czas negocjacji nowego unijnego budżetu, a Jarek pozwala sobie na insynuacje względem kanclerz Merkel wiedząc, że może nam bardzo pomóc w konstruowaniu tego budżetu. Pytany, co miał na myśli, tradycyjnie odpowiada już: "wiem, ale nie powiem". Tak nie zachowuje się poważny polityk - kandydat do objęcia władzy. Powtarzam jeszcze raz, boję się ich rządów jak cholera.
PiS naprawdę chce się zająć sprawami najważniejszymi,ale nie dziwie się, że myślisz inaczej skoro media na czele z największym dziennikarzem w Polsce(podobno), zamiast pytać Kaczyńskiego o sprawy konkretne,które w programie PiS-u stanowią priorytet ten łapie go za słówka sprzed kilku,kilkunastu lat,każę się tłumaczyć z tego,że 20 lat temu posiadał broń i sugerować osobie niepoczytalność czy tłumaczenie ze słów Ojca Rydzyka pod adresem tragicznie zmarłej pary prezydenckiej....

Poglądy i zachowanie Lisa są mi znane,ale takiego pseudo wywiadu jak wczoraj to nigdy nie widziałem.Wpływowi celebryci próbują na wszystkie możliwe sposoby gnoić PiS i pomagać PO, ale My młodzi nie lubimy obłudy no a media jak w pewnej hip-hopowej piosence kłamią jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>*** komuna,takie czasy....

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 17:16

pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Tylko czekam aż SLD wygra wybory a to pewnie niedługo nastąpi bo im znowu rośnie.
SLD z Napieralskim na czele nie wygra wyborów, ani tych, ani następnych ani jeszcze kolejnych. SLD to jest partia niepoważna, wystarczy przeczytać ich program, żeby zauważyć, że mamią ludzi. Każda partia mami, ale SLD przekracza pewną granicę. A dołożenie kolejnej stawki podatkowej to w ogóle będzie ułatwienie na każdym kroku :lol:
Wiem, że są niepoważni. Ale kiedy wygrają wybory to będzie oznaczało, że ludzie już zapomnieli jak się lewica skompromitowała ostatnim razem kiedy rządziła i ile afer wtedy wybuchło. Koło się zamknie, rozpocznie się kolejny cykl. I tak do końca świata.

Co do filmiku "Korwin Mikke masakruje młodego lewaka" - nic odkrywczego tam nie padło. Podręcznikowa sprzeczka lewaka ze skrajnym prawicowcem. Nie wiem co tam szalonego zobaczyłeś Zambro, Korwin w każdym wywiadzie używa przekolorowań i dosadnych metafor ale zawsze mówi o tym samym.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 17:58

Tomasz Lis strzelił swojaka dla swojej partii, kto nie widział, polecam obejrzeć :wink: Kaczyński podjął 2 dobre decyzje - nie chciał debatować z Tuskiem (oczywiście dlatego, że to jedynie mogłoby mu zaszkodzić, choć oficjalnie się do tego rzecz jasna nie przyzna) a przyszedł do programu "redaktora" Lisa, jak to się skończyło widać na załączonym obrazku. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby to jednak PiS minimalnie wygrało wybory.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 18:09

Piotr Juvefan pisze:PiS naprawdę chce się zająć sprawami najważniejszymi,ale nie dziwie się, że myślisz inaczej skoro media
:stop: Potrafię oddzielić nagonkę mediów od kompromitacji i kłamstw PiSu z ich kadencji i wyrobić sobie o nich własne zdanie. Media nie muszą mi w tym pomagać.
Ouh_yeah pisze:Wiem, że są niepoważni. Ale kiedy wygrają wybory to będzie oznaczało, że ludzie już zapomnieli jak się lewica skompromitowała
Skoro masa ludzi zapomniała już, czym jest rządzący PIS, to tym bardziej zapomniała, czym jest Lewica u władzy.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 18:38

pumex, cały czas mówisz o tym ,że się boisz rządów PiS. Przez 2 lata ich rządów, żyło się mi i mojej rodzinie bardzo dobrze, o wiele lepiej finansowo sobie radziliśmy ale nie tylko. Natomiast rządy PO to jedna wielka czarna śmierdząca kupa.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 18:41

Mnie z kolei najbardziej śmieszy fakt że pumex ciągle powtarza że boi się Prawa i Sprawiedliwości, a nie przekonuje do głosowanie na Platformę czy jakiejkolwiek inne opcji politycznej. Ucieka się jednak do tanich haseł, które działały 4 lata temu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 18:57

To dowodzi tego, że nie jestem platformersem. Zagłosuje na PO, nie dlatego, że jestem ich fanem, lecz głos na inną partię moim zdaniem będzie stracony, bo w obecnej sytuacji są 2 realne opcje - PO i PiS. Wolę mniejsze zło w postaci PO.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:00

pumex pisze:To dowodzi tego, że nie jestem platformersem. Zagłosuje na PO, nie dlatego, że jestem ich fanem, lecz głos na inną partię moim zdaniem będzie stracony, bo w obecnej sytuacji są 2 realne opcje - PO i PiS. Wolę mniejsze zło w postaci PO.
Tak z zwykłej ciekawości, co zrobiło PO po 4 latach ,że jest mniejszym złem? Nie pytam się o PiS tylko o to co zrobiło PO.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:00

pumex pisze:
Piotr Juvefan pisze:PiS naprawdę chce się zająć sprawami najważniejszymi,ale nie dziwie się, że myślisz inaczej skoro media
:stop: Potrafię oddzielić nagonkę mediów od kompromitacji i kłamstw PiSu z ich kadencji i wyrobić sobie o nich własne zdanie. Media nie muszą mi w tym pomagać.
Ouh_yeah pisze:Wiem, że są niepoważni. Ale kiedy wygrają wybory to będzie oznaczało, że ludzie już zapomnieli jak się lewica skompromitowała
Skoro masa ludzi zapomniała już, czym jest rządzący PIS, to tym bardziej zapomniała, czym jest Lewica u władzy.
A powiedz Ty mi, kto sie nie skompromitował, i kto nie doprowadził Polski do szamba jakie jest? AWS w poczatkowym stadium może. AWS z UW, SLD, SDPL, PSL, PiS, PO... to wszystko było jednakie gówno.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:12

Lypsky pisze:
pumex pisze:SLD z Napieralskim na czele nie wygra wyborów, ani tych, ani następnych ani jeszcze kolejnych. SLD to jest partia niepoważna, wystarczy przeczytać ich program, żeby zauważyć, że mamią ludzi. Każda partia mami, ale SLD przekracza pewną granicę. A dołożenie kolejnej stawki podatkowej to w ogóle będzie ułatwienie na każdym kroku :lol:
Dlatego jestem pewien, że po najbliższych wyborach Napieralski spada ze stołka.
I bardzo dobrze, bo on zrobił więcej złego dla polskiej lewicy, niż Millery, Janiki, Siwce i cała ta betonowa reszta.

A tak swoją drogą: zobaczcie, jak SLD przekonuje do głosowania.

Naprawdę nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. Lewicowe serce trochę boli, inne organy... hmmm....

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:23

Smok-u pisze:pumex, cały czas mówisz o tym ,że się boisz rządów PiS. Przez 2 lata ich rządów, żyło się mi i mojej rodzinie bardzo dobrze, o wiele lepiej finansowo sobie radziliśmy ale nie tylko. Natomiast rządy PO to jedna wielka czarna śmierdząca kupa.
Świetne stwierdzenie. Mega uproszczenie, gotowa formułka do spotu PISu, którą łyka mało ogarnięty Polak słowami: kurczę, przecież tak faktycznie było!

Smok-u pisze: Tak z zwykłej ciekawości, co zrobiło PO po 4 latach ,że jest mniejszym złem? Nie pytam się o PiS tylko o to co zrobiło PO.
Wybudowali Jezusa Świebodzińskiego.

Wychodzę na PeOwca. Trudno. Nie mam z tym problemu jak niektórzy tutaj. Po prostu uważam, że politycy Pisu są mentalnie w poprzedniej epoce. Polska moim w tej chwili potrzebuje innych ludzi. Otwartych. Szukających dialogu.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:31

zoff pisze:Wychodzę na PeOwca. Trudno. Nie mam z tym problemu jak niektórzy tutaj. Po prostu uważam, że politycy Pisu są mentalnie w poprzedniej epoce. Polska moim w tej chwili potrzebuje innych ludzi. Otwartych. Szukających dialogu.
Otóż to. A nie ciągle tłukących się drabiniastą furmanką zaściankowej mentalności do nowoczesnego, mulitiwymiarowego świata.

Ja rozumiem, że nie wolno odwrócić się od pewnych wartości tradycyjnych. Ale jak słyszę po raz kolejny od Jarka "rozliczymy, przypomnimy, będziemy walczyć o pamięć", to zaczynam mieć torsje na dźwięk tych słów. Zawłaszczenie przez PiS monopolu na widzenie świata, obrzydliwie prostacka retoryka "czarne-białe", ta ciągła chęć walki przeciwko całemu światu, poczucie misyjności... nie nie nie, żadnego PiS.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ODPOWIEDZ