Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 20:03

Vimes ma rację. Nie trzeba być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Gandalfem żeby dostrzec, że w mediach panuje nagonka na PIS z wyjątkowym uwzględnieniem Kaczyńskiego.
O ile można było to uznać za śmieszne jakiś czas temu, teraz już jakoś przestaje być zabawne. Platformersi są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze swoimi podatkami i wchodzeniem w dupę Unii, a Jarek to ciągle radio maryja, zaściankowość i inne takie, które można wykorzystać.
Świetnym przykładem na ciągłe próby ośmieszania PISu jest taki sobie wywiad Kurskiego w Radiu Zet, będącym członkiem grupy TVN-ZET-Wyborcza.

A że kampanie wyborcze są żenujące, to chyba wiemy nie od dziś. Ja mam na to taki sposób, że nie oglądam telewizji od dobrych dwóch tak więc szczerze mówiąc mam w dupie te ich spoty.
Ostatnio zmieniony 03 października 2011, 20:05 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 20:05

Vimes pisze:Przecież dla niektórych redaktorów to "oczywista oczywistość", że wszystko co robi Kaczor jest z gruntu złe. To on odpowiada za huragan w USA, trzesięnie ziemi w Japonii i powodzie w Polsce, a kota ma pewnie tylko po to, żeby go dręczyć. Normalnie kolejne wcielenie Saurona.
Vimesie, naprawdę jako forumowicza i kibica Juve Cię lubię, ale w tym momencie zapachniało od Ciebie Jarkiem. Czy to przypadkiem nie Kaczyński sugerował, że rosnące ceny żywności i drożejący frank to wina Tuska? :lol:

Kaczyński to jest chory człowiek. Naprawdę tak myślę i uważam, że oddanie kraju w ręce chorego człowieka to nie jest najlepszy pomysł.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 20:14

Czemu każdy atak na Tuska jest traktowany jako pochwała dla Kaczyńskiego i odwrotnie - każdy atak na Kaczyńskiego jako agitacja dla Tuska? Nie sprowadzajcie debaty tylko i wyłącznie do dwóch partii - naprawdę są inne opcje.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 20:37

pumex pisze:Kaczyński to jest chory człowiek. Naprawdę tak myślę i uważam, że oddanie kraju w ręce chorego człowieka to nie jest najlepszy pomysł.
Donek "Haratnijmy w gałę" Tusk też normalny nie jest. Zresztą, który z polityków realnie będących na scenie jest... Same poryte berety.

Donald zrobił sprytną rzecz. Ubrał się w szatki liberała, a gra jak socjalista. Wszyscy go pokochali. W kraju jest gorzej niż za jakiegokolwiek rządu. Oczywiście to wina PiS albo innych sił nieczystych i PO nie ma z tym nic wspólnego...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 20:49

pumex pisze:
Vimes pisze:Przecież dla niektórych redaktorów to "oczywista oczywistość", że wszystko co robi Kaczor jest z gruntu złe. To on odpowiada za huragan w USA, trzesięnie ziemi w Japonii i powodzie w Polsce, a kota ma pewnie tylko po to, żeby go dręczyć. Normalnie kolejne wcielenie Saurona.
Vimesie, naprawdę jako forumowicza i kibica Juve Cię lubię, ale w tym momencie zapachniało od Ciebie Jarkiem. Czy to przypadkiem nie Kaczyński sugerował, że rosnące ceny żywności i drożejący frank to wina Tuska? :lol:

Kaczyński to jest chory człowiek. Naprawdę tak myślę i uważam, że oddanie kraju w ręce chorego człowieka to nie jest najlepszy pomysł.
Po pierwsze, nie mam zamiaru głosować na PiS, co już wyjaśniłem na jednej z poprzednich stron tego tematu, jednak z innych powodów niż Ty.

Po drugie, to fakt, że Kaczyński jest ekonomicznym analfabetą. Jednak nie oznacza to, że zawsze się myli. Z cenami żywności częściowo miał rację, ponieważ podwyżka VAT-u spowodowała dodatkowy przyrost cen żywności. Zresztą jak wyliczył prof. Rybiński podwyżka VAT-u i tak pójdzie na kilkadziesiąt tysięcy nowych urzędników zatrudnionych za rządów Platformy: "Rządy PO? Wyższy VAT na nowych urzędników". Jeżeli chodzi o franka to teoretycznie możnaby przeprowadzić interwencję walutową w celu obniżenia kursu, czego jak rozumiem domagał się Kaczyński. Jednak skuteczność takich interwencji, nawet w przypadku tak dużych podmiotów jak państwa jest bardzo mała, jeżeli w ogóle jakaś. Moim zdaniem, w tej sprawie Kaczyński palnął bzudrę.

Po trzecie, nie boję się rządów Kaczyńskiego. W każdym bądź razie nie bardziej niż rządów Platformy, ale nie mam zamiaru oddać swojego głosu na żadną z tych partii.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 20:58

Arbuzini pisze:Donek "Haratnijmy w gałę" Tusk też normalny nie jest.
Gwarantuję Ci, że jest bardziej normalny niż Jaruś.
Arbuzini pisze:Zresztą, który z polityków realnie będących na scenie jest... Same poryte berety.
Eee, bez przesady. Na przykład Pawlak wydaje się normalny, chociaż to nie moja opcja.
Arbuzini pisze:W kraju jest gorzej niż za jakiegokolwiek rządu.
:stop: Błagam Cię, Arbuzini. Przeanalizuj jeszcze raz :wink: Przykład pierwszy lepszy z brzegu i niejedyny: dziura Bauca.
Arbuzini pisze:Oczywiście to wina PiS albo innych sił nieczystych i PO nie ma z tym nic wspólnego...
Ma na pewno, w końcu to ekipa rządząca. Ale nie zapominajmy, że jest światowy kryzys. To właśnie PiS wciska prostym ludziom, że drożejący frank, wzrost cen żywności i duża cena ropy to wina Rostowskiego i Tuska.
Vimes pisze:Po drugie, to fakt, że Kaczyński jest ekonomicznym analfabetą. Jednak nie oznacza to, że zawsze się myli. Z cenami żywności częściowo miał rację, ponieważ podwyżka VAT-u spowodowała dodatkowy przyrost cen żywności.
Podwyżka VAT-u ogólnie faktycznie pośrednio wpłynęła na wzrost cen żywności ale z tego co się orientuję sam VAT na artykuły spożywcze został obniżony właśnie w celu wyhamowania wzrostu cen.
Vimes pisze:Zresztą jak wyliczył prof. Rybiński
Byłem kiedyś na wykładzie Rybińskiego, fajny gość, a do tego nadspodziewanie trafnie przewiduje przyszłość :)

Dobra, kończę na temat polityki bo czuję, że powoli wychodzę na fanatyka Platformy, a tak nie jest, uwierzcie mi :)

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 21:11

pumex pisze:. Czy to przypadkiem nie Kaczyński sugerował, że rosnące ceny żywności i drożejący frank to wina Tuska? :lol:
LOL? Czy to nie Tusk po srogiej zimie wyliczał Kaczyńskiemu w debacie, co o ile podrożało? Tak jakby miał on na to wpływ? To jest dokładnie to samo zagranie. Ale jakoś nie widzę być rudego tu potępiał, a to on zaczął?

A co do kryzysu to jest on, czy go nie ma? Tusk mówił ,że jest wszystko good majonez, zielona wyspa itp, a potem nam podatki podwyższył.

Śmieszny człowiek :D

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 22:00

Vimes pisze: Szanowny Zoffie, boisz się państwa represyjno-opresyjnego i chcesz głosować na Platformę?
Na początku, nigdy na tym forum nie napisałem, że w zbliżających się wyborach będę głosował na PO.
Vimes pisze: A pamiętasz mój drogi studencie, za co do drzwi pewnego żaka zapukała ABW, czyli agencja powołana do zwalczania najcięższych przestępstw? Czyżby przypadkiem nie za to, że pozwolił on sobie zażartować z prezydenta? Przypomnę jeszcze historię pewnego 19-latka, który za drobny wybryk zamiast mandatu dostał wyrok w zawiasach. A dlaczego? Bo bezczelny niedorostek ośmielił się obrazić rząd: "Sędzia skazała 19-latka Jacka Balcerowskiego na więzienie za napis na murze: "Je... rząd"". Gdzie się podziało poczucie humoru Platformy? Czyżby można było kpić ze wszystkich, tylko nie z nich? Platforma uprawia jeszcze większy zamordyzm niż PiS.
Uważam, że przytaczanie takich przykładów nie jest dobrym kontrargumentem na to, że w dobie Kaczyzmu mieliśmy do czynienia z państwem represyjno - opresyjnym. Nie chcę tutaj pisać o przypadkach Ziobry, zresztą za każdego rządu podobne akcje będą wychodzić. Czwarta władza musi nas czymś karmić. Poza tym, Vimesie, widzę stosunek Kempy do jednego grama suszu marihuany. Boję się o moich przyjaciół.
Vimes pisze: W każdym bądź razie nie bardziej niż rządów Platformy, ale nie mam zamiaru oddać swojego głosu na żadną z tych partii.
Props!

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 23:11

zoff pisze:Ja także boję się PIS. Naprawdę. Boję się państwa represyjno - opersyjnego. W czasach kiedy jestem studentem jest to dla mnie mega istotne.
Nie jesteś sam, dołączasz do elit :lol:
zoff pisze: Ta cała szopka, którą Jarek tworzy dla kibiców w Polsce jest absolutnie jednocelowa. %. Jeżeli PIS wygra wybory, a kibice znowu będą brykać to pierwszą osobą, która wypowie Wam wojnę będzie Kaczyński. Nie mam wątpliwości.

Podobno Jarek odwiedził waszego frontmena w pierdlu czy coś. Śmiech.
Kto powiedział, że zamierzam głosować na pis z powodów kibicowskich? Ich wizja jest mi najbliższa, a sprawa kibiców (jako jedyni stanęli w ich obronie) jest dla mnie tylko jednym z kilku plusów.
Jeśli chodzi o sytuację kibiców, to jest ona najgorsza od kiedy pamiętam. Wątpię by JK przeszkadzały przyśpiewki czy transparenty na jego bądź jego partii temat (czego przykłady widzieliśmy za rządów pis).
pumex pisze:Hardy jesteś, że nie boisz się wizji, gdzie Macierewicz jest ministrem spraw wewnętrznych, Ziobro ministrem sprawiedliwości, Fotyga ministrem spraw zagranicznych a inne ważne urzędy piastują Kempa, Brudziński i Błaszczak.
Trzęsę się ze strachu. Nie chciałbym by Fotyga była ministrem spraw zagranicznych, a Kempa, Brudziński i Błaszczak nie dostaną tek ministerialnych.
pumex pisze: Nie chcę oglądać codziennie mordy Kaczora a w tle Hofmana i Szczypińskiej. Nie wyobrażam sobie, żeby Fotyga reprezentowała Polskę na arenie międzynarodowej, nie wyobrażam sobie wielce prawdopodobniej walki na linii Kaczor - Komorowski. Nie chcę czasów "nie, bo nie" i konferencji tylko dla telewizji trwam
Miro i Zbycho nie przeszkadzali Ci? Odpowiadała Ci kultura osobista Niesiołowskiego, Kutza czy Palikota? Byłeś dumny, gdy marszałek Komorowski żartował sobie z Prezydenta? "Obiektywizm" tvp, tvn i polsatu nie przeszkadza Ci?
deszczowy pisze: Nie, ja się nie łapię na kokietowanie np. stadionowego bydła przez PiS. Ostatnio to ponoć "patrioci", ale gdyby (tfu, tfu) kaczystan powrócił, to Jarek i Zbyszek przykręciliby tym bezmózgom, którzy teraz się do nich łaszą śrubę tak, że nie "przyjaciele-kibice" wiedzieliby gdzie spojrzeć. Trzeba być naprawdę imbecylem, żeby się na to nabierać. Ale widać trafił Jarek na podatny grunt.
Z tego co widziałem pojawiłeś się wczoraj na warszawskim spotkaniu kibiców Juve, panie internetowy kolego. Następnym razem, kiedy przybędziesz, powiedz prosto w twarz kilku chłopakom, którzy regularnie na Ł3 uczęszczają i z tymi "bezmózgimi imbecylami" w dużym stopniu identyfikują się, to co napisałeś.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 23:12

Jeden z przedmówców napisał, że Kaczyński ma problemy z głową. Przed chwilą był u Lisa - gdyby z jego głową było cokolwiek nie tak, nie wybrnąłby z tak ciężkiego, agresywnego wywiadu. Pięknie było oglądać jak czerwony z nerwów pseudoredaktorzyna gubił się i motał. Tak stronniczego wywiadu już dawno nie oglądałem, a mimo wszystko JK wypadł nad podziw dobrze.

Fanem Kaczyńskiego nie jestem, na PiS głosować nie zamierzam, ale Premier po dzisiejszym programie zyskał w moich oczach bardzo dużo.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2011, 23:34

Polecam wszystkim zobaczenie wywiadu i ocenę, w szczególności pana Lisa.
Do jego braku obiektywizmu byłem przyzwyczajony, ale to pobiło wszelkie granice.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 00:06

to pierwszy taki przypadek, żeby kaczka zjadła lisa :prochno:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 11:17

Głosuję na PiS. Kto nie głosuje na PiS, ten deszczowy.
Nie wiem, jak można głosować na osoby pokroju Mikkego czy Palikota. Wyjątkiem jest chyba tylko ich rodzina. Oszołomy jakich mało, zazwyczaj mają duże poparcie w internetowych stronach internetowych a'la demoty, czy fejsbuk, gdzie królują gimnazjaliści. Na szczęście w prawdziwych wyborach dostają poparcie pięciokrotnie niższe :lol: .

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 12:48

Na nieszczęście większość ludzi daje sobie wmówić, że tacy politycy to oszołomy i głosują na tych "normalnych" czyli w kółko to samo od 20 lat.

Każdy chce zmian, każdy twierdzi że jest bagno, ale jak jakiś polityk ma radykalne poglądy to jest oszołomem. Normalni są Ci, którzy każdej grupie społecznej chcieliby dać więcej niż dostaje i jeszcze obniżyć wszystkim podatki.

PS. Tylko czekam aż SLD wygra wybory a to pewnie niedługo nastąpi bo im znowu rośnie.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 12:59

Ouh_yeah pisze:Każdy chce zmian, każdy twierdzi że jest bagno, ale jak jakiś polityk ma radykalne poglądy to jest oszołomem. Normalni są Ci, którzy każdej grupie społecznej chcieliby dać więcej niż dostaje i jeszcze obniżyć wszystkim podatki.
Wrzuć sobie na YT filmik: "JKM masakruje lewaka", czy jakoś tak. Pięknie odsłania się ten oszołom, który gotów jest rozwalić państwo od środka , byle jego utopie mogły zostać wprowadzone. Wyszło szydło z wora.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ