Serie A (6): JUVENTUS 2-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:47

Felek, tu jestem. I co, będzie jak po Derbach Italii, gdzie też błysnął, a potem leciał na tym jednym meczu przez jakiś czas?
No, ale na dzień dzisiejszy jaram się naszym fenomenalnym środkiem pola. Dzisiaj to wyglądało tak, że jak przeciwnik wyłączy Pirlo, to jest Marchisio i Vidal, jak wyłączy Vidala, to jest Pirlo i Marchisio itd. itp. Gdybyśmy mieli przy tym skrzydła pokroju City, United, czy Bayernu, to... ach. Zobaczymy co będzie dalej : )
FORZA JUVE : *

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:47

Już się bałem że będzie remis:) statystyki mówią same za siebie kto dziś grał w piłkę, a kto próbował:
60% posiadania piłki
17-5 w strzałach
9-2 w celnych

Bardzo dobry mecz Vucinicia, zabrakło tylko gola;]

Forza Juve!

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:48

zwyciestwo i lider utrzymany! co prawda gra skrzydel i dosrodkowania nadal mnie wnerwiaja... ale cieszy walka, wysilek, pot i czasem krew zostawione na boisku. takie Juve chce ogladac! szkoda ze Alex nie zagral.
tylko zeby nikt nie zaczal gadac o scudetto, w ostatnich sezonach to powodowalo spadek formy. nadal jestem ostroznym optymista, jak w lutym bedziemy w trojce to zaczne wierzyc.

wracam do picia, to piekny wieczor i zapowiada sie piekna noc :)

no i Giorgio pokazal niedowiarkom ze nadal jest wielki :)

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:48

co do Krasicia to chcialbym nadmienic ze gra czescie szla lewym skrzydlem. Dopoki Pepe tam biegal to on byl bardziej widoczny.

Jak Giacherini wszedl za Krasicia i Pepe poszedl na prawa strone to tez juz mniej go bylo widac bo tam czescie wchodzil Lichy a ten nasz slkrzydlowy schodzil do srodka.

Ogolnie to podobala mi sie gra i juz myslalem ze bedzie remis.

Musimy wykorzystywac nieporadnosc rywali a nie patrzec na to ze nie jest to przekonujace bo sa w slabej formie. Licza sie 3pkt niewazne z kim!!

Obrona nasza dzis nie musiala interweniowac zbytnio wiec tam nie ma co oceniac bo atak Milanu nie istnial.

Jak by byl remis to mialbym pretensje ze Matri nie wszedl za Vidala albo Marchisio, ale tu jednak Conte mial nosa zeby nie robic tej zmiany i bardzo sie oplacalo.

Buble czy nie buble, wazne ze gole. Rywale nawet bubli nie umieli strzelic a Interowi i Milanowi odskakujemy na dodatkowe 3pkt.

Mysle ze po meczu z Udinese, Roma i Napoli bedziemy wiedzieli gdzie jest nasze miejsce w tabeli i na co nas stac ;) Oby na samej gorze :) :)

FORZA JUVE!!

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:49

CUDNY WIECZÓR! Świetna gra, piękna oprawa i doping, trochę fartowne gole, ale jakże zasłużone, walka przez 90 minut i piękny obrazek jak Conte cieszył się i obściskiwał się z wszystkimi zawodnikami.

Jestem zachwycony tym co pokazał dziś Juventus! Mam tylko nadzieje, że w następnych meczach nie osiądziemy na laurach! FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dobra, to ja teraz czekam na możliwość pobrania retransmisji. Kiedy będzie dostępna możliwość pobrania meczu ?

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Z nieba do piekła siedziałem w naszym lokalnym barze ze smutkiem że stracimy dwa punkty jednak po cichu wierzyłem. Na otarcie moich łez, dwie brameczki ładuje mój ulubiony piłkarz, którego broniłem cały czas na tym forum a pytając czy może ktoś posiada jego koszulkę na sprzedaż zostałem wyśmiany :)

Nie wiem co myśleć o Mirko, straszne mieszane uczucia mam co do jego gry. Jednak wygraliśmy 2:0 w pełni kontrolując mecz , zastanawiałem się w trakcie meczu jak można było wypuścić Pirlo. Milan w ogóle bez środka natomiast u nas, póki miał siły to dzielił i rządził. Do tego dwóch wybieganych nygusów :)

Super ! FORZA !
Ostatnio zmieniony 02 października 2011, 22:53 przez bramek, łącznie zmieniany 1 raz.

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Najlepsze to jest w tym, iż jaakiś rok temu pisałem że Kielon na lewej by wymiatał. I za każdym razem kiedy grał na lewej, robił to. Jestem też ciekaw gdzie są Ci ludzie co brechali z tego? :>

Cieszmy się dziś, ale już od jutra czekamy na następnego rywala - czyli Chievo. Pamiętajcie, że oni robili kilka sensacji, więc miejmy nadzieje że nasi tak jak mieli zepnięty tyłek tutaj, to i będą go mieli w każdym następnym meczu.

Tatyka Conte - gratulacje, ładnie się prezentuje.

dejvid_00

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mieliśmy dużo szczęścia ale zasłużyliśmy na zwycięstwo,Juve było lepsze!!:-)))Kielon na boku obrony to może być stzrał w 10.FORZA Claudio FORZA JUVEEEEEEE!!!

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:50

Nie wiem jak można powiedzieć, że strzeliliśmy dwie fartowne bramki - pierwsza to był majstersztyk, gra z pierwszej piłki i rozmontowana obrona Milanu. To, że Bonera wybijał piłkę leżąc nie czyni tej bramki fartem. Druga natomiast była fartem i tu nie ma co się sprzeczać, ale zasłużyliśmy na te gole patrząc z perspektywy całego meczu.

Bardzo dobra gra naszych. W zasadzie ciężko kogoś ganić, bo nikt nie zagrał słabo. Takie Juve bardzo przyjemnie się ogląda i nie chodzi tu tylko o wynik: raczej o to jak prowadzimy grę. Spokój, opanowanie, gra piłką po ziemi. Brawa dla naszych, cieszmy się zwycięstwem. Nie akceptuję argumentacji typu "Milan jest bez formy" bo przed tym meczem mało kto tak uważał.
Na pochwałę zasługuje też Conte, który doprowadził nas do zwycięstwa. Wielu twierdziło, że albo jest geniuszem, albo idiotą grając 4-5-1. To teraz macie odpowiedź :D

PS. mam nadzieję, że ktoś to nagrywał w HD :D

Gzychu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:51

Grazie Claudio! Grazie Antonio!

Kieliszek na boku bardzo pozytywnie ale w defensywie schodzi do środka i zostawia czasami dużo miejsca przy linii bocznej.

Vidal niech poćwiczy strzelanie do celu o wymiarach mniej więcej 7 x 2,5 m.

Vucinic jako jedyny wysunięty napastnik - jestem na nie. Albo grać dwójką z Vuciniciem jako SS albo niech gra Matri samotnie na szpicy, ewentualnie Quaglia.

pozdrawiam zachwycony zwycięstwem - Forza Bianconeri!

Obrazek
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:51

a ja już chciałe klnąć na los ze tyle sytuacje mieliśmy i gola nie mogliśmy strzelić a tu dwa fuksiarskie gole i zwycięstwo !!!!!!!!!!!!!!! wniebwzięty i jeszcze na dodatek mój <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> brat to kibic milanu :))))))))))))) juve ale forza juve eee juve ee !!!!!!!!!!!!!!1 i jeszcze jedno dzis kibice bardzo dobry doping i piękna oprawa !!!! FORZA JUVE teraz 2 tygodnie spokojnego przygotowania do meczu z chievo !!! szkoda ze jutro poniedziałek ;/;/ ale jest zwycięstwo odrazu chce sie pracować!!!

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:52

Świetny mecz, za cholerę się nie spodziewałem aż tak dobrej gry Juve. Graliśmy trochę a angielskim stylu tzn. "na pełnej k....e*, i tak powinno być zawsze. Miałem napisać coś więcej, ale co tu dużo mówić --->

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek[/img]
Ostatnio zmieniony 02 października 2011, 22:52 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
borrowa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:52

Dziś słabsze wrzutki Lich i Pepe. Ale mecz super .A co najważniejsze duuużo walki do końca. Gryźli trawę.
PS Chiellini jak wystartował do piły jako środkowy napadzior. Piękny widok:D

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:53

FUKSIARSKI GOL?! PO ROZKLEPANIU OBRONY MILANU NA CZĘŚCI PIERWSZE, WY MÓWICIE, ŻE TO FUKSIARSKI GOL?! TO MUSIAŁO JAKKOLWIEK WPAŚĆ! LUDZIE :?

Zablokowany