Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 12:51

Zgadzam się, że sędzia się nie popisał, baa... sędziował fatalnie. Ale Inter nawet nie walczył, nie podjął rękawicy. Druga bramka dla Napoli na pewno nie była wypadkową decyzji sędziego, tylko winą tragicznego zachowania obrońcy :lol: Przy trzeciej bramce 4 obrońców Interu stało jak słupy soli. Spuścili głowy i chodzili jak obrażone panienki, zero walki.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 13:45

SKAr7 pisze: Jego drużyny zawsze grały fatalnie, nieskładnie, bez pomysłu i jeśli wygrywały to z dużym szczęściem.
No nie mogę się zgodzić, Ranieri to trener który umie poukładać zespół, jego drużyny nie schodzą poniżej pewnego poziomu, a że potem zostaje z tego jeszcze większy burdel to inna rzecz. Tylko że nie wiem z czego to wynika, że te drużyny mają jakiś problem z koncentracją. Nie tyle wygrywa ze szczęściem, co przeciwnie, jak już idzie dobrze, to traci bramki i punkty w końcówce, nie wiem jak to się dzieje.
it doesn't matter pisze:A dzis licze ze sedzia przekreci Milan, o! :prochno:

Szkoda ze Moggiego nie ma, aczkolwiek licze ze Marotta tez nam załatwi odpowiednich sedziów :smile:
Nie przesadzaj w ironizowaniu bo zaraz z tego jakiś bełkot wychodzi. Ja tam liczę dzisiaj na dobry (lub gorszy) ale wygrany uczciwie, nawet jeśli fartownie.
Izi pisze:Jak mówił Platini zaraz po meczu Anglia Niemcy chyba gdzie nie uznano wyspiarzom bramki strzelonej przez Lamparda: "błędy sędziowskie są częścią tej gry", ale wszędzie musi być gdzieś granica.
Wielu rzuca takimi tekstami, "z naszego pdwórka" np. Stefan Majewski, ale tego typu hasła są bardzo szkodliwe moim zdaniem. Równie dobrze ktoś powie że sprzedawanie eców czy doping to też element futbolu, no jest to lekka paranoja.
Ostatnio nawet siatkówce można brać chalenge, w tenisie też długo były dyskusje i wprowadzono, tylko w piłce nożnej ciągle temat jest blokowany, jakieś grupy mają chyba w tym wyraźny interes.
Co ciekawe akurat w meczu o którym mówiłeś sytuacja była dopiero kuriozalna, sędzia widział na telebimie że się pomylił, ale nie mógł zmienić decyzji :doh:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 16:23

@D@$ pisze:
SKAr7 pisze: Jego drużyny zawsze grały fatalnie, nieskładnie, bez pomysłu i jeśli wygrywały to z dużym szczęściem.
No nie mogę się zgodzić, Ranieri to trener który umie poukładać zespół, jego drużyny nie schodzą poniżej pewnego poziomu, a że potem zostaje z tego jeszcze większy burdel to inna rzecz. Tylko że nie wiem z czego to wynika, że te drużyny mają jakiś problem z koncentracją. Nie tyle wygrywa ze szczęściem, co przeciwnie, jak już idzie dobrze, to traci bramki i punkty w końcówce, nie wiem jak to się dzieje.
Vide wspaniała Valencia Beniteza, którego zastąpił i dokonał automatycznej destrukcji :wink: Owszem, jest przykład Parmy, którą utrzymał, mimo, że na to nie zasługiwała, ale na Boga: Chelsea, Valencia, Juventus Roma i Inter w CV gościa, którego styl trenerki(ociężałość, styl gry jego drużyn) przypomina mi jako żywo Pana Wójcika- tu świat się pomylił.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 16:32

Z Valencią to prawda i mam Ranieriemu za złe, że tak rozwalił tą drużynę, bo Valencia po Juve jest moim ulubionym klubem. Siwy wręcz zdeptał karierę jednego z najlepiej zapowiadających się wtedy rozgrywających - Pablo Aimara. Do tego naściągał Fiorów i podobnych piłkarzyków. Z potężnej Valencii został średniawy klubik, który na szczęście powoli się odbudowuje.
Chelsea to też kawał kupy Siwego. Nie lubię tego trenera, nie raz już pisałem dlaczego

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 17:08

pan Zambrotta pisze:
szczypek pisze:
pan Zambrotta pisze:dobrze tak dziadowi.
Nie rozumiem Twojego podniecenia. Już zapomniałeś jak płakałeś mi na gg, że chcesz być zabawny, ale Ci nie wychodzi?
Przypomnij mi, to było przed, czy po tym, jak płakałes ze nikt nie dał Ci qualitki :think: ?
Gdy się rejestrowałem ich już nie było. Coś Ci Misiu nie wyszło.
Lord of San Siro pisze:Moja nieobecność nie ma żadnego związku z wynikami takimi lub innymi Interu.
Obrazek

Co do meczu Interu. Błędy sędziowskie były i będą nieodłączną częścią tego sportu, powiem tylko to, co zawsze mówię, gdy najmniejsze psy szczekają najgłośniej - ręka Adriano. Błędy na korzyść Interu bywały w tamtym okresie PORAŻAJĄCE. Czy wtedy ktoś z owego środowiska odważył się powiedzieć o wielkiej niesprawiedliwości, która panowała? No nie, bo wtedy sędzia był tylko człowiekiem.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 17:17

Claudio Ranieri udzielił wywiadu, w którym prosi kibiców "Starej Damy" by z jego dupy zrobili Pearl Harbor. Dla zainteresowanych manifest boskiego Claudio, który ukochał inter i nie da go skrzywdzić. "Mam nadzieję, że nie powtarza sie sytuacja z 2006r. W ciągu mojej 30-letniej kariery zdarzyło mi się to kilka razy, nie mam zamiaru uzasadniać decyzji sędziego. Oba zespoły grały bardzo dobrze, to mógł być bardzo dobry mecz, a pierwsze 40 minut przebiegało w bardzo szybkim tempie od bramki do bramki. Jednak w dalszej części meczu, sędzia odgrywał główną rolę, nie mam zamiaru zamiaru obwiniać moich zawodników za tą porażkę."

Puma1908

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 18:15

Szkoda trzech punktów które wczoraj jak najbardziej były do zgarnięcia. Do momentu w którym arbiter zaczął swoje show i graliśmy 11vs11 Napoli nie pokazało nic. Czerwona kartka dla Obiego i karniak ustawił całe spotkanie i wiadomo było że po przerwie ugranie remisu będzie sporym sukcesem. Dawno nie widziałem tak słabo prowadzonego meczu i mam nadzieje że arbiter tego spotkania wyleci do Serie B jak nie dalej bo trudno było wczoraj zachować nerwy nawet tym co mają je ze stali widząc co ten pajac wyprawia.

Mimo wszystko zadwolony jestem z tego co pokazaliśmy w pierwszej połowie zanim sędzie ustawił mecz. Warto dodać też że grając 11 na 11 strzeliliśmy bramke tyle że ze spalonego dlatego niesmak po tym meczu jest jeszcze większy.

Tak jak nie byłem przkekonany do Ranieriego to musze przyznać że zaczynam go doceniać a za wypowiedz po meczu odnośnie arbitra :bravo:

Edit: Chodzi mi o to że zaczynam go doceniać za to jak zaczynamy grać bo kiedy do nas przechodzi byłem 100% anty Ranieri i pisałem o tym kilka stron temu(Dokładnie na stronie 486). A wypowiedz po meczu to tylko taki dodatkowy plus w jego strone z mojej strony.
Ostatnio zmieniony 02 października 2011, 19:15 przez Puma1908, łącznie zmieniany 2 razy.

Respect +
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 18:24

Puma1908 pisze:Tak jak nie byłem przkekonany do Ranieriego to musze przyznać że zaczynam go doceniać a za wypowiedz po meczu odnośnie arbitra :bravo:
DOCENIANIE RANIERIEGO ZA WYPOWIEDZ PO MECZU? WTF?!

Jeśli doceniacie Ranieriego za to co mówi, to albo z Wami coś jest nie tak, albo to nie jest Ranieri. Poza tym, on jak mnóstwo innych trenerów zawsze jest zadowolony z tego, co pokazują zespoły przez niego prowadzone. Była naszym trenerem przez dwa lata i naprawdę jestem pełen podziwu dla Interistów, że tak bezgranicznie mu ufają. Przecież to przeciętny trener, który nie gwarantuje sukcesów.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 19:17

SKAr7 pisze: Milan na papierze wygląda dobrze- Ibra i Cassano są w formie, która daje Mediolańczykom najlepszy atak na świecie w danej chwili
Co proszę ? :shock:
We Włoszech,tak. Na świecie,nie !!
Ibra który w LM albo sra w majty albo co innego,w każdy bądź razie na pewno nie gra na miarę tego co we Włoszech,do tego swój charakter,to samo Cassano,trociny zamiast mózgu a w LM jeszcze niczego nie pokazał,to że obojga są najlepsi w lidze to żaden wyczyn dla mnie,Serie A obecnie nie jest żadnych wyznacznikiem,niczego ! To że Milan jest mistrzem Włoch to też jest dla mnie bez znaczenia,przecież żadnych fajerwerków w składzie nie mają,tylko dosłownie kilku piłkarzy mogłoby się bić o pierwszy skład w najlepszych ekipach na świecie,a przecież to..."mistrz Włoch",żeby było śmieszniej Milan z tego co wiem to najbardziej utytułowany klub na świecie,swoją renomą powinien przyciągać najlepszych piłkarzy a co mają ? Wystarczy popatrzeć na ich pomoc i wszystko jasne !

pumex pisze: Siwy wręcz zdeptał karierę jednego z najlepiej zapowiadających się wtedy rozgrywających - Pablo Aimara. Do tego naściągał Fiorów i podobnych piłkarzyków. Z potężnej Valencii został średniawy klubik, który na szczęście powoli się odbudowuje.
Chelsea to też kawał kupy Siwego. Nie lubię tego trenera, nie raz już pisałem dlaczego
Aimar,kocham tego gościa,mam parę starych meczów Valencii na kompie i jak patrzę na to co on grał to aż mi ciarki przechodzą po plecach,z resztą Valencia to wtedy był klub z absolutnej czołówki ! No ale racja,Ranieri ich spuścił na dno,Corradi,Fiore ? co to miało być,co on chciał nimi zwojować,jedynie Di Vaio wywiązywał się ze swoich obowiązków,ładnie tam strzelał. Wracając do Valencii to czy się odbudowują ? Hmmm...pod względem finansowym jest o niebo lepiej i wszystko idzie ku dobremu (słyszałem nawet że prace nad nowym Mestalla zostaną niedługo wznowione a jeśli ten stadion ma tak wyglądać jak na zdjęciach to będzie to jeden z najpiękniejszych obiektów na świecie ! ). A co do tej Chelsea Ranieriego,to akurat nie szkoda mi Londyńczyków,niech te cholerstwo razem z City trzymają się z dala od prawdziwej piłki !

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 19:33

risto pisze:Inter wraca tam gdzie bylo jego miejsce przed Calciopoli czy jak to tam sobie nazywacie.
Najpierw coś mówisz o Lucku że dalej ustawia sędziów a później że wracamy na miejsce przed Calciopoli ? nie rozumiem,przejawia przez was taka frustracja że aż nie wiecie co piszecie,dlatego raczej nie pobędę tu długo bo mam dość takiego biadolenia,miałem nadzieję na normalną konwersację na poziomie,wymiany poglądów,ale w co drugim poście mieszacie Inter z błotem i przypominacie i Calciopoli :angry: Nie lubię tego tematu bo zaraz wybucha tutaj bitwa,dlatego temat Calciopoli mam osobiście głęboko między pośladkami,a odebrane scudetto z kuli mnie może do was wrócić,byle temat afery umarł i nikt o tym już nie wspominał,ta liga nigdy nie stanie na nogi dopóki tutaj będą jakieś szwindle i krętactwa,ciągle się słyszy Calciopoli,Calciopoli tu,Calciopoli tam,jezu...
Niech w te Włochy pierdyknie jakiś atom bo rzygać mi się chce patrząc na wszystko co z tą ligą związane,poziom,organizacja,infrastruktura,lata świetlne za czołówką Europejską,nawet kibice Włoskich klubów są....hhmmm...nie wiem jak to powiedzieć..eee...jakby....zacofani ? Przecież Juve to klub z absolutnego topu,klub który generuje ogromne zyski,jest w dobrej kondycji finansowej (bo tak jest prawda ? ),stać was na wielkie transfery a jaracie się Lichtenstainerami i Zieglerami,kibice Interu jarają się że przyszedł Forlan,ołłłłl jeeeaaa,mamy super napadziora który za niedługo będzie biegał pod laską chyba :dance: Milan się cieszy bo ma jeszcze starego 35 letniego Nestę na obronie,weterana Seedorfa,starego Van Bommela i w ataku gwiazdorzyny w stylu Robinho,jeeeaa co za potężna liga :bravo:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 19:48

Serpente pisze:Najpierw coś mówisz o Lucku że dalej ustawia sędziów a później że wracamy na miejsce przed Calciopoli ? nie rozumiem,przejawia przez was taka frustracja że aż nie wiecie co piszecie,dlatego raczej nie pobędę tu długo bo mam dość takiego biadolenia
Ej, spoko, to nie kieruj się wypowiedziami jednostek. Wielu z nas stara się zachować jakikolwiek szacunek do Was.
Ale słuchaj, prawda jest taka, że Moratti to jeden wielki hipokryta. Wiesz dobrze, i on też wie dobrze, że w wielu meczach sędziowie w bulwersujący sposób szli na rękę Interowi. Wtedy Massimo rozradowany mówił, że sędziowie są tylko ludźmi. Teraz nagle jest najbardziej pokrzywdzonym człowiekiem na świecie. Jego drużyna zagrała wczoraj bez charakteru, bez woli walki. Druga i trzecia bramka nie są zasługą decyzji sędziego tylko skutkiem fatalnej postawy obrony. Drugą połowę piłkarze Interu przechodzili ze spuszczonymi głowami. Bije hipokryzją od Morattiego na kilometr, z resztą nie pierwszy raz.
Nie dziw się, że sprawa Calciopoli nas drażni. Jeśli zagłębisz się w sprawę i zechcesz zachować resztki obiektywizmu, to sam grzecznie stwierdzisz, że Calciopoli to farsa. Tyle tylko, że Twój klub spił z tej afery śmietankę, a nasz klub do tej pory mieszany jest z błotem.
Serpente pisze:Przecież Juve to klub z absolutnego topu,klub który generuje ogromne zyski,jest w dobrej kondycji finansowej (bo tak jest prawda ? ),stać was na wielkie transfery a jaracie się Lichtenstainerami i Zieglerami,kibice Interu jarają się że przyszedł Forlan,ołłłłl jeeeaaa,mamy super napadziora który za niedługo będzie biegał pod laską chyba :dance: Milan się cieszy bo ma jeszcze starego 35 letniego Nestę na obronie,weterana Seedorfa,starego Van Bommela i w ataku gwiazdorzyny w stylu Robinho,jeeeaa co za potężna liga :bravo:
I kto tu jest sfrustrowany? :lol:

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:03

Szacunek do interu, hahahahaha. Po tym co się stało nie będzie szacunku, jeżeli ci się nie podoba, że kibice Juve tak piszą, to nie musisz tu wchodzić.

inter przegrał z Napoli, ale sędzia ostawił mecz.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:05

oj jak byłoby pięknie widzieć merdaczy na 17 miejscu w czerwcu 2012 :D piękny byłby to widok :rotfl:

fakt faktem karny bardzo z kalpelusza, czerwona kartka też raczej zbyt pochopnie, ale to co wyczyniali interowcy z Maiconem i psychicznie chorym Lucio w drugiej połowie jest tak samo skandaliczne!
Lucio vel Psychol nie potrafił odebrać piłki inaczej niż agresywnym faulem i nie wiem jakim cudem ten wariat nie wyleciał z boiska?
natomiast Maicon spędził chyba dużo czasu ostatnio na ćwiczeniu nurkowania i robieniu sędziego w balona, żenua! brakowało do kompletu tylko frustrata Motty i byłaby jesień średniowiecza!

merdacze są w rozsypce i oby faktycznie wróciły czasy sprzed 2006 roku, ja na tą chwilę nie widzę ich nawet w pierwszej 5, mają słaby skład pełen wariatów i zwykłych chamów (Motta, Lucio, Stankowić). w styczniu szejkowie wykupią Sneijdera i interek skończy się na amen :D

czytanie żalów kibiców interku - bezcenne :D

:allegri: na śmietnik
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:06

Moratti zawsze był dla mnie durniem i żadnych jego słów nie biorę do serca,to raz. Dwa to to że sędziowie przeważnie,nie tylko we Włoszech gwiżdżą stronniczo (w Hiszpanii to może jest jeden porządny sędzia,reszta to wszystko na korzyść Realu i Barcy ze wskazaniem na zraszacze oczywiście),raz gwiżdżą na korzyść Juve,raz na korzyść Interu,raz na Milanu itd. tylko że jak sędzia zagwiżdże parę razy na naszą korzyść to kibice Juve już mają pianę w ustach i "oszuści,złodzieje,bandyci,jak to tak może być..."
Prawda jest taka że wy jako kibice Juve powinniście się na ten temat nie odzywać bo każdy kibic teraz Juventus kojarzy z Calciopoli,oczywiście,Inter też mógł brać w tym udział,ale minęło już parę dobrych lat a Interowi wciąż nic nie udowodniono,już nie wiem o czym mam pisać bo się...sfrustrowałem,tak jak wspomniałem wcześniej nie lubię o tym gadać bo zaraz z tego wybucha jakaś kłótnia,wiem że teraz też pewnie paru się przyczepi do tego posta,mam to gdzieś,możecie mnie obrażać,pluć,mieszać z błotem ale więcej na tematykę Calciopoli nie odpowiem ! na koniec jeszcze dodam że pozdrawiam środkowym palcem tych którzy na Inter mówią "złodzieje",jest mi was żal bo wydaj wam się że wszystko wiecie,co i jak było,kto z kim kręcił,kto powinien być winny itd. !

Edit:
Następny kwiatek u góry,kolego Garraty jaka szkoda że nie macie już możliwości oglądać swojego pupila Felipe Melo w akcji,już nie pamiętasz brutalnych akcji Tudora czy Montero ? po których pewnie się spuszczałeś mówiąc "cóż za waleczność,ależ poświęcenie,Montero to jest gość"

Garraty pisze:merdacze są w rozsypce i oby faktycznie wróciły czasy sprzed 2006 roku, ja na tą chwilę nie widzę ich nawet w pierwszej 5, mają słaby skład pełen wariatów i zwykłych chamów (Motta, Lucio, Stankowić). w styczniu szejkowie wykupią Sneijdera i interek skończy się na amen
No żeby wrócił Moggi i cała jego szajka,żeby Serie A dalej była skorumpowana,skoro Interu nie widzisz w pierwszej piątce to gdzie powinien być obecny Juventus ? Fakt jest faktem że po otwarciu nowego stadionu,zakupieniu paru piłkarzy trochę się wam "odjechało",zobaczymy jak się to dalej potoczy !

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:16

Powiem tak:
Nie mam pojęcia czy inter ustawiał sędziów, jak zamieszany w ten proceder był Lucek itp. ale mi osobiście się wydaje, że umoczeni byli wszyscy (znaczy większość, bo dosłownie wszyscy raczej nie :) ) albo nikt. Tak sprawę uzasadnia Luciano i do tego stopnia się z nim zgadzam. Nie mam pojęcia czy Moggi albo ktokolwiek inny przekroczyli pewną barierę w kontaktach z Bergamo i innymi, jest to trudne do ustalenia aczkolwiek, jak pisałem wcześniej, nie wydaje mi się, żeby Lucek był w większym stopniu winny od reszty. Był na youtube taki film, którego obecnie nie mogę znaleźć, na którym było pokazane 31 błędów sędziów w sezonie 2009/10, jedne mniej ewidentne, inne wręcz skandaliczne. To jakoś przeszło bez echa bo wydaje mi się, że po prostu sędziowie we Włoszech są nieprofesjonalni, a ponieważ nikomu nie chce się ich rozliczać to gwiżdżą jak im się podoba :lol: I niekoniecznie do tego potrzebują, żeby ktoś posmarował :prochno:
Serpente pisze:Edit:
Następny kwiatek u góry,kolego Garraty jaka szkoda że nie macie już możliwości oglądać swojego pupila Felipe Melo w akcji,już nie pamiętasz brutalnych akcji Tudora czy Montero ? po których pewnie się spuszczałeś mówiąc "cóż za waleczność,ależ poświęcenie,Montero to jest gość"
Jest tutaj trochę myślenia typu "mój brutal to dobry brutal" ale tak się składa, że Melo beknął za wszystkie swoje odpały, mało tego - za niezbyt silne uderzenie Mariuszka w klatę (po którym mudżyn złapał się za japę :D) nie należała mu się czerwona kartka. Natomiast Montero i Tudor to właśnie byli prawdziwi wojownicy, no było sporo chamskich zachowań z ich strony ale tak to już jest, że My do nich żalu o to mieć nie będziemy. Natomiast Lucio jest trochę śmieszny bo z jednej strony to jeden z tych co niby tacy religijni a z drugiej zachowuje się jak oszust i hipokryta.
Ostatnio zmieniony 02 października 2011, 20:21 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ