Serie A (6): JUVENTUS 2-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 17:48

Według LGDS
Obrazek
Gdzie są te wielkie absencje w Milanie? Ja zasadniczo widzę tylko brak Abate, który się na dniach skontuzjował. Chociaż nie, Paolo3 pewnie jutro napisze że Cassano to rezerwowy i takie tam inne.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 17:58

Adi12345 pisze:4-4-2 . Koniecznie musi być 2 napastników. Jednym z nich na 60 +/- min. powinien zagrać Alex, czemu ? Bo jedno jego zagranie w ciągu 60 min. i możemy mieć gola. Charyzma, technika, duch walko z takim przeciwnikiem a ciężko nie wspomnieć że na własnym stadionie gramy.
I ci 2 napastnicy mieliby piłkę tylko przy rozpoczęciach z koła. 442 to byłby strzał w stopę patrząc na ustawienie Milanu.

Nocerino, Boateng, Seedorf, Van Bommel vs. Marchisio i Pirlo? Chyba nie muszę pisać, jaki byłby wynik walki w środku pola.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 18:09

annihilator1988 pisze:A ja nie chcę, żeby grali 4-1-4-1. Mając takich piłkarzy jak Alex, Matri, Fabio, Mirko, głupotą w mojej opinii jest wystawianie 1 napastnika, na którym skupi się cała uwaga linii defensywnej :snooty:
Dokładnie tak. Milan nie ma aż tak silnej ofensywy żebyśmy musieli się chować i grać 5 pomocników.
Poza tym mamy w większości napastników, którzy w tłoku potrafią sobie poradzić, mają ku temu technikę. Szybkiego Vidala wpuściłbym ewentualnie w drugiej połówce, kiedy byłoby więcej miejsca.
No ale koniec końców, miejmy nadzieję, że wynik i taktyka Conte będą właściwe.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 18:16

Corcky pisze: Dokładnie tak. Milan nie ma aż tak silnej ofensywy żebyśmy musieli się chować i grać 5 pomocników.
Uzupełniając zdanie: .... bo i Pato i Robinho nie zagrają dziś.
Corcky pisze:No ale koniec końców, miejmy nadzieję, że wynik i taktyka Conte będą właściwe.
Módlmy się o to....

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 18:24

zahor pisze:U mnie w robocie jest kilku kibicow Levante, obecnie trzeciej sily Primera Divison, ktorzy to, mimo ze sie ciesza z ostatnich wynikow, nie wierza ze zespol jest w stanie na dluzej zagoscic w czolowce i zalapac sie do europejskich pucharow. Rozumiem ze wedlug Twojej miary to tez sa zadni kibice, bo prawdziwy kibic powinien sie w tym momencie napinac ze jego zespol idzie na mistrza?
po pierwsze, to z tego co wiem, to ulotkarze nie mogą komunikować się ze sobą w czasie pracy, więc skąd wiesz o ich preferencjach kibicowskich. po drugie, to przypominam że Juventus to nie Levante.
Za dużo niewiadomych. Czy Lichy z Barzaglim upilnują Cassano, czy Chiellini się przełamie i upilnuje Ibrę, czy nowa formacja wreszcie wypali, czy Vucinić znowu sie nie rozleniwi... pierwszy ciężki mecz, ale zamiast pieprzyć głupoty o racjonalnym zachowaniu, trzeba po prostu ściskać kciuki ile wlezie. Ja mocno liczę na 3 punkty. Forza Conte, oby się nie okazał drugim Ferrarą.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 19:44

pan Zambrotta pisze: po pierwsze, to z tego co wiem, to ulotkarze nie mogą komunikować się ze sobą w czasie pracy, więc skąd wiesz o ich preferencjach kibicowskich. po drugie, to przypominam że Juventus to nie Levante.
Ty się odseparuj od ulotkarzy :!: , choć wiem, z Twojego biura na 35 piętrze możemy wyglądać na małomównych.
Dziś wygramy, a na bramce będzie Buffon :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:03

Jest sklad:

OFFICIAL: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Pirlo; Krasic, Marchisio, Vidal; Pepe; Vucinic.

Czyli Kielon na lewej i 4-1-4-1. Ryzykownie ; /

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:05

czyli Bonucci pilnuje Ibrę [']

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:07

Ouh_yeah pisze:Według LGDS
Gdzie są te wielkie absencje w Milanie? Ja zasadniczo widzę tylko brak Abate, który się na dniach skontuzjował. Chociaż nie, Paolo3 pewnie jutro napisze że Cassano to rezerwowy i takie tam inne.
I będzie mieć rację, bo gdyby Pato był zdrowy to Antek siadłby na ławce.
pan Zambrotta pisze: po pierwsze, to z tego co wiem, to ulotkarze nie mogą komunikować się ze sobą w czasie pracy, więc skąd wiesz o ich preferencjach kibicowskich.
Wszyscy się stęskniliśmy za tymi sucharami.
jakku1 pisze:Jest sklad:

OFFICIAL: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Pirlo; Krasic, Marchisio, Vidal; Pepe; Vucinic.

Przyznasz mi w końcu rację że Conte jednak w pewien sposób widzi w Vuciniciu wysuniętego napastnika, czy uznasz jednak że gdybym nie oglądał spotkań na livescorze to bym wiedział, że Conte lubuje się w wystawianiu SS na szpicy?
Castiel pisze:Bez sensu Vucinic ma sam stanąć przeciwko takim stoperom jak Silva i Nesta? Czarno to widzę.
Conte znowu podjął taką decyzję, jaką podjąć mógł albo genialny wizjoner, albo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Chyba żaden inny trener nie zdecydowałby się na takie ustawienie. Więcej takich pokerowych zagrywek to szybciej okaże się kim jest nasz szkoleniowiec. Mam nadzieję że bramka numer jeden.
Ostatnio zmieniony 02 października 2011, 20:14 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:07

Jezu najsłodszy, Leo pilnuje Ibrę :? Jak coś z tego będzie...
Trzymam kciuki i wierzę, nic innego nie pozostało

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:08

Bez sensu Vucinic ma sam stanąć przeciwko takim stoperom jak Silva i Nesta? Czarno to widzę.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:09

pumex pisze:Jezu najsłodszy, Leo pilnuje Ibrę :? Jak coś z tego będzie...
Trzymam kciuki i wierzę, nic innego nie pozostało
Mam coraz gorsze przeczucia przed tym meczem.

Oficjalny sklad Milanu jest identyczny, jak podala LGDS, czyli:

MILAN: Abbiati, Bonera, Nesta, T.Silva, Zambrotta, Nocerino, VanBommel, Seedorf, Boateng, Ibra, Cassano

@Zahor

Ja pisalem o tym, ze Vucinic jest napastnikiem tak wszechstronnym, ze moze grac i na szpiacy i jako SS. Btw, ciesze sie, ze w koncu obejrzysz mecz (chyba) :D
Ostatnio zmieniony 02 października 2011, 20:15 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:12

Mam nadzieję, że Conte wie co robi zmieniając ustawienie i robiąc takie roszady. Milan na papierze wygląda mocno, z pewnością będzie to ciężki mecz. Mimo wszystko liczę na 3 pkt.

Damiankarol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:15

jakku1 pisze:Jest sklad:

A gdzie Ci świetni lewi obrońcy według Conte? :naughty:
Na szpicy oczywiscie Vuinic. :angry:
Lepiej żeby były zmiany trochę bardziej taktowne niż w ostatnim meczu, bo nie dość, że defensywa niestabilna to i w ataku będzie mało do powiedzenia. :pray:

Forza Juve !! Forza Alex !!
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:35

Jezu, Chiellini na lewej, Vidal jako trequartista... Mam nadzieje ze Conte wie co robi.

Zablokowany