Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2011, 19:58

Niech Inter nie wygra 2-3 meczów z rzędu. Zazwyczaj w takich sytuacjach Ranieri kompletnie się gubił, nie potrafił na dobre pokonać kryzysu. Podejrzewam, że podczas przygody z Interem będzie podobnie.

Obrazek
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 21:40

Bardzo ciekawy pojedynek na Meazza. Napoli gra niezwykle swobodnie, Inter ma problem z tworzeniem sytuacji strzeleckich, w dodatku karny (moim zdaniem niesłusznie), czerwień dla Obi i bardzo gorąca końcówka z kartkami dla Zannetiego i Cesara, który równie dobrze za dyskusje mógł dostać też czerwień. Narazie wielkie emocje, widać że w Mediolanie bardzo dużo obiecują sobie po tym spotkaniu. Inter jednak jest zupełnie bez wyrazu, a Napoli powoli dla mnie staje się najefektowniejszym zespołem ligi i realnym kandydatem na scudetto.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 21:42

Oglądam mecz inter-Napoli i nie mogę się nadziwić :shock: postawą piłkarzy z Mediolanu. Krzyczą, płaczą, plują się i nic nie grają. Mówiąc o pierwszych 45 minutach trzeba wspomnieć o :
-próbie popełnienia samobójstwa na boisku, a desperatem , który próbował odebrać sobie życie był Forlan (nieudana sztuka odkopania sobie głowy kolanem)
-dośrodkowaniu Alvareza nie gorszym od Molinaro
-słusznie nieuznanym golu dla interu. Co ciekawe Cruz był obok swojej bramki, a widział prawidłowo strzelonego gola. Spox :D też chce taki skaner w oczach
-fatalnej postawie Chivu i Obiego, gdzie dla drugiego zawodnika interu mecz się zakończył po 40 minutach po zobaczeniu 2 żółtej kartki
Z takim nastawieniem piłkarze z Mediolanu nie doczekają końca meczu nawet w 10

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 21:49

Czy Napoli jest kandydatem na scudetto patrząc na pierwszą połowę meczu z Interem ? Moim zdaniem nie. Owszem, w końcówce połowy prowadzili grę, ale nie widziałem żadnej dobrej okazji strzeleckiej z ich strony oprócz kilku ciekawych wrzutek, które może nieobecny Cavani by wykorzystał.

Sędzia podkręcił niesamowicie atmosferę niesłusznymi kartkami dla Obiego, a także karnym. Sądzę, że mimo wszystko Inter jeśli tę złość z końcówki pierwszej połowy przełoży na zaangażowanie w grę zamiast kłótnie to są stanie wywalczyć 1 pkt.

Po cichu liczę na remis

qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 21:50

Wypada dodać, że pierwsza kartka dla Obiego wątpliwa, a zamiast karnego powinien być wolny. Sędzia nie rozpieszcza naszych przyjaciół z Mediolanu. Poza tym mecz wydawał mi się wyrównany, z mała przewagą interu. Zobaczymy, co przyniesie druga połowa.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 21:51

Najlepsze wrażenie z przodu robi Forlan, natomiast Pazzini rażi nieskutecznością i nieporadnością. Obrona mimo, iż właściwie w najmocniejszym składzie jest rozbiegana przez szybkie ataki Lavezziego z Hamsikiem. Inter będzie miał ciężki sezon, za wiele się nie zmieni, widzę tu sporo analogii z Juve - ma wielu piłkarzy, którzy nie dorastają do poziomu klubu i aspiracji. Stara gwardia tymczasem jest zupełnie bez formy. Co oddziela ich od klęski już teraz to Wes Sneijder, dziś bez niego nerrazuri kompletnie nie mogą stworzyć kilku dobrych sytuacji. Wygląda to straszenie rwanie, trochę jak Juve za Ferrary. Teoretycznie jest to przewaga w posiadaniu piłki, ale nic konstruktywnego.

A Napoli będę uparcie wskazywał jako kandydata - warto zobaczyć pojedynki w CL tego zespołu, np spotkanie z MC.

AdrianJuventin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 22:29

Co do karnego? Wg mnie prawidłowy - Obi zaczyna pchać przed polem ale rękę zabiera już w polu karnym, więc faul kończy w polu = karny

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 22:36

AdrianJuventin pisze:Co do karnego? Wg mnie prawidłowy - Obi zaczyna pchać przed polem ale rękę zabiera już w polu karnym, więc faul kończy w polu = karny
Kulminacyjny moment faulu był tuż przed linią, można się pomylić bo było bardzo blisko ale na dokładnej powtórce to widać. Zawsze życzę Interowi porażek w Serie A ale sędzia utopił strasznie z karnym i z tą 1 żółtą kartką dla Obiego... tragedia... Nie żebym załował Mediolańczyków ale nie zasługiwali na coś takiego, do karnego grali całkiem nieźle, a furie Zanettiego czy Cesara potrafię zrozumieć, kto by się nie wsciekł po czymś takim... Ehh koniec gratulacje dla Napoli za wykorzystanie prezentów i dobicie rywala ( to też trzeba umieć) :lol:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 22:43

Nie jestem do końca przekonany z tego czy się cieszyć z przegranej Interu.
Wiecie... Napoli jest silne i na razie lideruje.
Właściwie to dla nas w tym meczu najlepszy byłby remis.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 22:43

Obiektywnie patrząc karnego nie powninno być, ale mówimy o Interze wię dla mnie wszystko jest wporządku. Neapolitańska mafia rządzi, a piłkarze Interu zachowywali się jak panienka, którą ktoś ośmielił się uszczypnąć w tyłeczek. Dzisiaj będzie mi się dobrze spało :smile:

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 22:51

inter na kolanach, ale nie ma co ukrywać - sędzia bardzo pomógł neapolitańczykom w wygraniu tego spotkania. Lucio znów pajacuje, zresztą już nas do tego przyzwyczaił. Generalnie średnio jestem zadowolony z takiego wyniku. Nadal uważam Napoli za groźniejszego rywala niż inter, dlatego wolałbym, żeby mecz zakończy się remisem.

No cóż, jutro Juventus musi wygrać z Milanem i odskoczyć mediolańczykom.

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 22:58

Inter na kolanach. Efekt nowej miotły w postaci Ranieriego wystarczył zaledwie na dwa mecze co było do przewidzenia. Z drugiej strony nie można obwiniać Ranieriego bo niewiele mógł zrobić. Wynik cieszy, Inter w takiej formie to jeden rywal mniej do podium :lol:

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 23:03

Ale ,że Ranieri wyleciał z boiska? :lol: On zawsze taki spokojny i cały czas poker face,a tu nagle taki krewki się zrobił ? :shock:

topboxing.pl zapraszam :)
Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 23:15

dav3d pisze:Ale ,że Ranieri wyleciał z boiska? :lol: On zawsze taki spokojny i cały czas poker face,a tu nagle taki krewki się zrobił ? :shock:
Cały czas spokojny, bo takiego złodziejstwa pewnie często nie ogląda. Żółta dla Obiego, w sytuacji, gdzie o faulu nie było mowy, później druga żółta za faul dobry metr przed polem karnym i podyktowana jedenastka. Wynik meczu został EWIDENTNIE wypaczony i przebieg drugiej połowy był wypadkową tego, co zrobił sędzia. Szkoda, że takie miernoty sędziują mecze. Naprawdę było bardzo dobre i szybkie spotkanie, aż fajnie się oglądało. Niestety sędzia Rocchi wszystko spartolił. Serie C to dobre miejsce dla niego.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 23:22

Muszę się zgodzić z przedmówcami. Cyrki z pierwszej połowy wpłynęły na przebieg drugiej. Liczyłem na remis, ale się przeliczyłem. Napoli jest mocne, ale nie ma co przed nimi na zapas trząść portkami.

ODPOWIEDZ