Serie A (5): Catania 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 17:09

Mietson pisze: Na razie wydaje się, że mamy zbyt dużo piłkarzy kupionych na rezerwę ale sami pomyślcie co będzie jak Vinovo zacznie zbierać żniwo? Pamiętam w zeszłym sezonie - kiedy nie było Melo to była masakra. Sissoko wtedy albo był po kontuzji albo nie w formie a najczęściej to go nie było :D (nie to, że mam coś do Momo bo to nie jest do końca jego wina). Jak Q zerwał więzadła to była tragedia. A teraz jest luzik, bo może nam wypaść 2 napastników i wciąż atak będzie wyglądał bardzo dobrze. Na skrzydłach też mamy luksus. Tylko obrona cienko wygląda bo tutaj każda strata (poza De Cegłą :angry: ) jest bardzo odczuwalna (liczę na Rhodolfo zimą :ok:
o to to ! Bardzo dobrze, że mamy zmienników, jeśli nasi mają ambicje to będą systematycznie zwiększać umiejętności , żeby załapać się do 11stki.
W zeszłym sezonie dużo osób domagało się posadzenia Krasica na ławkę. Może to dobrze na niego wpłynie?? :think:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 17:21

3 pkt muszą wpaść. Najlpiej na 0 z tyłu. Liczę na debiut Quagliarelli i Elii i Vidala od pierwszej minuty.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 17:43

Ktoś kiedyś pisał, że Conte stawia na Giacheriniego i Pepe, dlatego, że wygrywamy, a zwycięskiego składu się nie zmienia, teraz zremisowaliśmy i myślę, że Conte dokona zmian.

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.

Michel Platini
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 17:55

No może coś w tym i jest, ża przynajmniej mamy kim grać Mietson Ale o ile sytuacja w ataku z ilością zawodników sama się najpewniej do lata wykrystalizuje, to znaczy liczba zawodników się zredukuje, to tak naprawdę każdy nasz skrzydłowy z tych co się pokazali nadaje się jedynie do rotacji, a nie do pierwszego składu. Po Estim cudów się póki co nie spodziewam skoro nie mieścił się w kadrze meczowej, więc dużo zależy od Elii.(ale nie tego z formą sprzed przyjścia do Juve) Trochę nie tego by to jednak było gdyby skrzydłowi łącznie za 24mln, grali niedużo lepiej niż Giaccherini( o ile w ogóle). Mam nadzieję, że Krasic z Elią podniosą swoją formę, choć tak bardzo pewne to, to wcale nie jest. A jakby nie było potrzebujemy kogoś kto pociągnie grę gdy Andrea zaniemoże.
EDIT:
Mietson pisze:Vidal? 10 asyst w zeszłym sezonie jako defensywny pomocnik to naprawdę duży wyczyn
Tak-to teraz znajdź maila do Conte i mu to napisz, bowiem co prawda faktem jest, że Marchisio ma asekurować Andreę, ale to jednak Arturo ma więcej doświadczeń jako obrońca. :wink: Nie jestem, więc wcale przekonany, że u nas to Claudio nie odpowiadałby za rozrzucanie piłek w takim duecie, a tego to coś czuję, że nie polubiłbym. Ale za wcześnie by o tym gadać. Jednak silne skrzydła i tak by się przydały co by nas trudniej było rozczytać.
Co do Krasicia to się zgadzam, a nawet-jeśli się nie poprawi-popieram. Pod warunkiem, że za niego przyjdzie ktoś z wyraźnym przeznaczeniem do bycia liderem na swojej pozycji i spełni te nadzieje.
Ostatnio zmieniony 23 września 2011, 19:18 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 18:51

strong return pisze:Trochę nie tego by to jednak było gdyby skrzydłowi łącznie za 24mln, grali niedużo lepiej niż Giaccherini( o ile w ogóle). Mam nadzieję, że Krasic z Elią podniosą swoją formę, choć tak bardzo pewne to, to wcale nie jest
Z jednej strony, trochę przypał, że wydaliśmy na rezerwowych tyle kasy a biega Giaccherini za 6 mln ale pamiętajmy, że gdyby to zależało od Marotty, to prawdopodobnie mielibyśmy Bastosa. Co do Krasicia to mam duże obawy, że jego przygoda w Juve skończy się transferem bo o tym, że musi coś zmienić w grze mówimy mniej więcej od 8 miesięcy.
strong return pisze:A jakby nie było potrzebujemy kogoś kto pociągnie grę gdy Andrea zaniemoże.
Vidal? 10 asyst w zeszłym sezonie jako defensywny pomocnik to naprawdę duży wyczyn. Ja nie mam wątpliwości, że da radę aczkolwiek w rozegraniu nadal mu dużo brakuje do Andrei.

EDIT: Kto by nie odpowiadał za rozrzucanie piłek, to jednak można liczyć na to, że Vidal czasem coś rzuci. Jeśli Conte uzna, że Marchisio powinien chwilowo przejąć rolę Pirlo to będzie to znaczyło, że się do tego nadaję (nic na to nie poradzę ale po prostu wierzę w Conte :D). Poza tym, w Bayerze za rozgrywanie był odpowiedzialny raczej Renato Augusto a mimo tego Vidal uciułał te 10 asyst.

Jeszcze co do Krasicia - mam wrażenie, że Conte widzi problem i dlatego posadził go na ławce w pierwszych dwóch meczach. Może uda mu się coś odmienić w jego grze?

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 20:50

Mietson pisze: Jeszcze co do Krasicia - mam wrażenie, że Conte widzi problem i dlatego posadził go na ławce w pierwszych dwóch meczach. Może uda mu się coś odmienić w jego grze?

To kibice poprosili Antoniusza Conteusza, żeby dał Milosowi korki i ostatnią szansę. :wink: Nie no wiadomo, że dobrze mieć w drużynie gościa, który mocno identyfikuje się z drużyną i chce zostawić serce, ale te pół roku czy rok są decydujące. Jak sprzedwać, to przydałoby się odzyskać możliwiie najwięcej. Nie pozostaje nic innego, jak życzyć naszemu treneiro powodzenia w pracy u podstaw. 8)

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 20:59

Ciekawy mecz się zapowiada, chyba wszyscy zastanawiają się jak będą wyglądały skrzydła.
Chciałbym zobaczyć Elie, Krasic w tamtym spotkaniu nie błyszczał tak jak niegdyś więc chyba zagra Pepe.

Jednak Krasic to nadal dobry zawodnik i może kiedyś ( w tym sezonie) odzyska swoją formę z przeszłego początku sezonu

EDIT; Internet 6mb może w końcu uda się obejrzeć mecz ! Bez ścinki
Ostatnio zmieniony 24 września 2011, 12:34 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 11:37

Taka ciekawostka: Gazzetta zmieniła przewidywany skład Juventusu na mecz z Catanią. Co ciekawe, prognozują, że Conte ustawi zespół w 4-1-4-1

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Pirlo - Krasic, Marchisio, Vidal, Elia - Matri

Ile w tym jest prawdy? Chyba nikt nie wie, ciekawie to wygląda, ale nie jestem przekonany, czy eksperyment ze zmianą ustawienia to dobry pomysł :doh:

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 11:46

pumex pisze:Taka ciekawostka: Gazzetta zmieniła przewidywany skład Juventusu na mecz z Catanią. Co ciekawe, prognozują, że Conte ustawi zespół w 4-1-4-1

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Pirlo - Krasic, Marchisio, Vidal, Elia - Matri

Ile w tym jest prawdy? Chyba nikt nie wie, ciekawie to wygląda, ale nie jestem przekonany, czy eksperyment ze zmianą ustawienia to dobry pomysł :doh:
Wszystkie te jego eksperymenty sprowadzają się do jakiejś mutacji 4-4-2. Bardziej mnie martwi, że znowu wyłączono ze spekulacji Quaga. Mógłby chłop w końcu zagrać :(

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 11:49

deszczowy pisze:Wszystkie te jego eksperymenty sprowadzają się do jakiejś mutacji 4-4-2. Bardziej mnie martwi, że znowu wyłączono ze spekulacji Quaga. Mógłby chłop w końcu zagrać :(
Ja i tak nie bardzo wierzyłem, że Fabio zagra, chociaż chciałbym go zobaczyć w akcji. Pytanie, czy zagramy jednym napastnikiem, czy partnerem Matriego będzie Alex? A może to tylko plotki i Quag jednak zagra? :think:

Obrazek
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 13:24

Mimo wszystko ja jestem optymistą mecz z bologną nazwałbym wypadkiem przy pracy i tyle. Więc jak dla mnie zwycięstwo 1:0

FORZA JUVE
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 13:26

pumex pisze:Taka ciekawostka: Gazzetta zmieniła przewidywany skład Juventusu na mecz z Catanią. Co ciekawe, prognozują, że Conte ustawi zespół w 4-1-4-1

Gdyby Marchisio nie musiał grać z urzędu, to nie byłoby żadnych eksperymentów :angry:

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 13:30

buffon_90 pisze:Tak samo jak mam nadzieję, że Antonio wpuści trochę "świeżej krwi", bo chyba najwyższy czas, żeby niektórzy zawodnicy udowodnili swoją przydatność dla zespołu.
Dokładnie. Chciałbym przede wszystkim Elię i Vidala zobaczyć od początku (a Holendra to tak ogólnie). Chociaż z drugiej strony fajnie, że nie grają nowi tylko dlatego właśnie, że są nowi i kosztowali ileś tam pieniędzy, ale postawą muszą udowodnić, że zasługują na pierwszą jedenastkę. Wyjątkiem Pirlo (on już w sparingach udowodnił, że od pierwszej kolejki będzie niezastąpiony dla Juve) i Lichsteiner (brak konkrencji, przecież Motta nie byłby konkurencją nawet dla PO z T-Mobile Ekstraklasy...).
annihilator1988 pisze:Ewentualne wejście Toniego przy wyniku 0-0, mogłoby być podyktowane jednoczesną zmianą na skrzydłach.

Jak dla mnie Toni to dopiero piąty wybór w ataku. Za Matrim, Del Piero, Quagliarellą, Vuciniciem a przed Iaquintą i Amaurim. Biorąc pod uwagę fakt, że z pierwszej czwórki tylko Mirko nie może zagrać nie wiem, jaki miałby być cel wprowadzania Toniego na boisko. Chociaż oczywiście nie widzę go na treningach więc jeśli tam błyszczy i jego wejście miałoby być równoznaczne z korzyścią dla drużyny - to czemu nie :)
^FAZZI^ pisze:Po tym co do tej pory widzieliśmy wydaje się, że Conte wykonuje dobrą pracę.
Dwa sezony temu ograliśmy na początek między innymi Romę w Rzymie (po golach Diego i Felipe Melo, a jak się skończył sezon wszyscy pamiętamy. Przestrzegam przed przesadnym optymizmem.
kogut pisze:Ja wszystkie mecze oglądam na BET365. Dobra jakość, nigdy się nie tnie (łącze mam raczej z tych wolniejszych) no i komentatorzy są spoko, w dodatku angielscy.

Warunkiem jest oczywiście zarejestrowanie się i nie wiem czy czasami nie trzeba posiadać kasy na koncie. Dodam tylko, że pokazują tam wszystkie mecze Serie A oraz La Liga.
Od poprzedniego sezonu trzeba mieć kasę na koncie, ale wcześniej faktycznie zajefajnie się oglądało. Mogę zrobić taki numer, że "doładuję" konto śmieszną kwotą i nie będę brał udziału w zakładach, a będę mógł oglądać mecze? I jak długo ewentualnie?
Gotti pisze:Dla mnie to Vidal mógłby grać zamiast De Ceglie tak jak wczoraj wszedł. Fakt, że to nie obrońca, ale gorszym od Cegly na tej pozycji nie będzie na pewno...
Szkoda go na lewą obronę. Chociaż fakt, że to w tej chwili zdecydowanie najsłabiej obsadzona pozycja w Juve. Ja już chyba wolę Grosso od De Ceglie.
Gotti pisze: A Elia jak nie powącha murawy w kolejnym meczu to raz, że sam na pewno będzie poirytowany, bo nie po to tu się przenosił, żeby siedzieć z Amaurim na trybunach, a dwa kibicom to się nie spodoba.
Dopóki będą wyniki, to ani sam piłkarz, ani tym bardziej kibice nie będą mieli nic do powiedzenia. Elia trafił bardzo późno do Juve, więc sądzę, że swoją szansę dostanie, ale kto wie, czy nie przyjdziem nam na to jeszcze chwilę poczekać.
Tharp pisze:
kun10 pisze:To jak jest z tym Mirko??
Może grac czy nie??

Mam nadzieje że bedą 3 punkty po ładnym widowisku 2-0/3-1 dla Nas
Mirko nie moze grac, i dzieki Bogu.

Jak z catania, to w koncu powinien zagrac Eta-Beta, pokazalby na co go stac, i leniuch Vucinic wkoncu posiedzialby na lawce.!

EDIT:
Gazzetta przewiduje ze na lawce w koncu znajdzie sie miejsce dla Esti xD
Fakt, Mirko w obecnej w formie i z takim zaangażowaniem powinien sobie zająć miejsce na ławie na dłużej. A jak nie spróbuje czegoś zmienić w swoim podejściu to może powoli kumplować się z Amaurim - ten wygrzewać krzesełko na stadionie będzie zapewne miesiącami. I całe szczęście.
francois pisze:To, co mnie niepokoi to nadmierny... konserwatyzm Conte i upór w negatywnym tego słowa znaczeniu.
Po pierwsze - lewa obrona powinna być teraz spokojna ze względu na transfer Zieglera, jednak Antonia go oddał, wręcz wyrzucił, do Fenerbahce.
A ja myślę, że Ziegler został "ofiarą" Grosso i tego, że nie chciał odejść z klubu. Podobnie chcieli zrobić z Quagliarellą, który miał zostać "ofiarą" Toniego i/lub Amauriego i/lub Iaquinty, ale się nie udało. W końcu klub nie gra w pucharach a my mamy liczebność składu, jak byśmy mieli rozegrać 70 meczów w sezonie, a nie 40 kilka.
stahoo pisze: ---------Vidal-----Pirlo-----Marchisio------
Krasić/Pepe---------------------Alex/Q----
O tak. Catania nie pograłaby sobie piłką, a my mielibyśmy posiadanie 70-30. Nie stworzylibyśmy wielu akcji, ale coś by wpadło. Coś mi mówi, że to świetna taktyka na wynik 0-1. A jakiekolwiek zwycięstwo biorę w ciemno :)
zoff pisze:
stahoo pisze: Chodzi mi o to, że grając 4-4-2, gramy dobry atak pozycyjny (coś czego nie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat). Niestety, wiąże się to z tym, ze w momencie straty, z tyłu jest tylko Marchisio, ewentualnie Pirlo. I wychodzi akcja Milanu przeciwko naszym obrońcą (możliwe też, że nie wszystkim, bo Lichtsteiner lubi sobie zaraszować :P ).
Wszyscy zgadzamy się co do tego, że obrona to pięta achillesowa tej drużyny. Dlatego Conte grając, tak wysoko, daleko od naszej linii defensywnej minimalizuje ryzyko popełnienia błędu. Najlepszą obroną jest atak.
Amen.
19 pisze:lepiej zeby milan wygral teraz z cessena, bo jesli nie to beda zdeterminowani by wygrac z juve
I tak będą.
Mate.G pisze: EDIT; Internet 6mb może w końcu uda się obejrzeć mecz ! Bez ścinki
Gdyby wszystko zależało od łącza, to ja bym zawsze w FullHD mecze oglądał :-D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 13:42

deszczowy pisze:
pumex pisze:Conte ustawi zespół w 4-1-4-1Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Pirlo - Krasic, Marchisio, Vidal, Elia - Matri
Wszystkie te jego eksperymenty sprowadzają się do jakiejś mutacji 4-4-2. Bardziej mnie martwi, że znowu wyłączono ze spekulacji Quaga. Mógłby chłop w końcu zagrać :(
Przecież to jest najnormalniejsze 4-3-3, lub jak kto woli (defensywniejsze) 4-5-1.

---------------------Buffon----------------------
L----------B-----------------------C-----------G
---------------------Pirlo------------------------
--------Vidal---------------------Marchisio-----
Krasić----------------------------------------Elia
---------------------Mitra------------------------

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 13:58

stahoo pisze:Przecież to jest najnormalniejsze 4-3-3, lub jak kto woli (defensywniejsze) 4-5-1.

---------------------Buffon----------------------
L----------B-----------------------C-----------G
---------------------Pirlo------------------------
--------Vidal---------------------Marchisio-----
Krasić----------------------------------------Elia
---------------------Mitra------------------------
Ja nie mam nic przeciwko ale mam jedno pytanie - co robi Pirlo na pozycji przecinaka? :shock: Jeśli tak wyjdziemy to sądzę, że zadebiutuje z ławki Quag.

Zablokowany