Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 23:18

Ktoś pisał, że graliśmy i wygraliśmy z 'mocarzami':) Conte zaś w wywiadzie podkreślał, że Siena będzie urywać pkt (z tego co pamiętam:)). I kto miał racje?

Oglądałem drugą połowę, i powiem że dopóki nie zobaczył naporu Sieny, to miałem napisać, że Roma będzie poważnym zagrożeniem. Teraz patrzę na to trochę z innej strony. My wygraliśmy na wyjeździe z Sieną, nie dając im dużo okazji to strzałów, a Roma? Roma dobrze atakuje, ale bronić się nie potrafi. My z Bologną u Siebie 1:1, zaś Roma z Sieną 1:1;] i jak tak patrzę na te mecze to jesteśmy krok dalej od Rzymian.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 23:44

ZaperJuve pisze:Roma dobrze atakuje, ale bronić się nie potrafi.
Widziałem drugą połowę tego meczu. W którym momencie Roma dobrze atakowała? Kiedy w ogóle ATAKOWAŁA?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 23:47

ZaperJuve pisze: Roma dobrze atakuje
Nie zgodziłbym się. Póki co grają bez ładu i składu i to było widać wyraźnie w dzisiejszym spotkaniu. Dużo piłek na aferę i tyle.

Nie ma też co porównywać ich remisu do naszego z Bologną. My wcześniej ze Sieną wygraliśmy na wyjeździe, teraz straciliśmy punkty przez niefrasobliwe zachowanie Vucinicia i fakt, że Bologna zamknęła się na własnej połowie. W odniesieniu do Romy, na chwilę obecną, Juventus to zupełnie inna klasa.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 09:04

roma przewidywalna, siena powinna wygrac, bardzo milo sie oglada ten klub

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 09:12

Fakt Siena gra bardzo przyjemnie dla oka, tylko razi nieskutecznością.
Roma póki co kiepsko, a szkoda , bo takie kluby jak Roma nie powinny się bujać w dole tabeli.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
LeonadroAmauri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 09:52

DiBenedetto poinformował, że do 2014 chce nowy stadion. W stylu angielskim, na ok 45 tysięcy. Byly juz rozmowy z miastem w sprawie terenów.

jakku1 pisze:Brakuje im troche lawki rezerwowych,
bardziej zgrania i pomysłu, przecwiczonych schematów. Dalej nie ma co skreślać romy, dalej trzeba się jej obawiać. Lawka za krotka? Atak: Borriello, Totti, Bojan, Borini, Osvaldo i Lamela, który jeszcze nie jest gotowy do gry, a szykowany jest jako ten brakujacy element. Takze scisk wielki. Pomoc to tez nie sam De Rossi, Plajnic, Pizzarro, bo jest Gago z Perottą, w obronie tez konkurencja. Potrzeba zgrania i tyle. Ja jestem przekonany, ze to za chwile ruszy, wystarczy nie byc Wojciechowskim, a akurat Luis ma wielkie poparcie zarządu i nawet kolejne 3 porażki z zrzędy nic nie zmienią.
strong return pisze:Ale co z tego? Kiedy w ogóle nie ma:ruchu, wymienności pozycji, arytmii w grze, elementu zaskoczenia, a jest jedynie przewidywalność do bólu i schematyzm?
To przyjdzie z czasem, polowa skladu przyszla na ostatnia chwile, inni wazni leczyli kontuzje, oni sie dopiero poznaja, ucza pewnych zachowań.
Łukasz pisze:Tych, którzy mówią o budowaniu drużyny - widzieliście ustawienie Romy we wczorajszym meczu?
Cenie twoją wiedze, ale tez nie pieprz. Luis to nie jest idiota. Kredyt zaufania i tyle. Teraz pomysly wydaja sie glupie, za chwile moga zachwycac. Taddeiego akurat probował na boku obrony juz w przedsezonowych sparingach. Zamknac ryje, a jak za pol roku to nie wyjdzie to pierwszy przyjde i posype glowe popiolem

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 13:12

Powoli utwierdzam się w przekonaniu, że Roma po prostu nie ma odpowiednich wykonawców do taktyki 4-3-3 i do gry a'la Barcelona. Totti na szpicy, Boriello i Osvaldo na boku ataku, Taddei na obronie. Szatańska sprawa...
Kibice i zarząd raczej ufają Enrique i są dosyć cierpliwi, więc chyba nieprędko go zwolnią. Może w końcu zacznie coś trybić? :think:

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 15:31

pumex pisze:Powoli utwierdzam się w przekonaniu, że Roma po prostu nie ma odpowiednich wykonawców do taktyki 4-3-3 i do gry a'la Barcelona. Totti na szpicy, Boriello i Osvaldo na boku ataku, Taddei na obronie. Szatańska sprawa...
Kibice i zarząd raczej ufają Enrique i są dosyć cierpliwi, więc chyba nieprędko go zwolnią. Może w końcu zacznie coś trybić? :think:
Osvaldo właśnie powinien grać na środku, bo kawał chłopa z niego. Boriello to żaden skrzydłowy, Roma pluje sobie w brodę że oddała lewoskrzydłowego ataku jak Vucinic. Totti jest za wolny na skrzydło. Moim zdaniem 3 z przodu powinna wyglądać tak: Lamela, Boriello, Bojan. Totti powinien wchodzić przy zmianie taktyki na 4-2-3-1 jako podwieszony napastnik, Osvaldo powinien byc zmiennikiem Boriello (wyzej cenie uslugi Boriello niz Osvaldo, ponadto o ile mi wiadomo jest wyzszy, i silniejszy fizycznie, co przyda sie na szpicy), Borini rowniez powinien stanowic rezerwę, bo na 1 sklad rezerwowy Chelsea nie jest gotowy. Taddei nada sie na bok obrony, ale tez na rezerwe, bo zdarzalo sie ze grywal tak juz w karierze, i nie gral najgorzej, ale jednakowoz boki obrony powinni stanowic Heinze i Angel. Na srodku obrony Burdisso i Juan. Kombinacje z Pizarro czy Cicinho ktory jest po prostu w chwili obecnej beznadziejny, nie wchodza w gre. Na srodku pomocy na defensywnym pomocniku widzialbym Gago ,ale jesli dalej nie bedzie prezentowal tego co kilka lat temu, gdy widziano go w najwiekszych klubach swiata, i dalej bedzie rozchwianą pipą, zamiast klasowym przecinakiem, trener powinien postawić na De Rossiego. De Rossiego, ktory jesli Gago zaskoczy pozytywnie, powinien być ustawiony jako box-to-box midfielder. W razie niepowodzenia Gago, powinien go zastąpić na srodkowym pomocniku Perrotta ktory mimo 34 lat, ma zelazne pluca i papiery na dobrą grę. Tym bardziej kreatywnym z trójki powinien byc definitywnie Pjanic. Na rezerwie jest jeszcze Simplicio, ktory gral juz we Wloszech, wiec gdyby mlody Bosniak mial problemy z aklimatyzacją może go zastąpić.
Reasumując:

1 skład:

Stekelenburg - Heinze, Juan, Burdisso, Angel - Gago, De Rossi, Pjanic - Lamela, Boriello, Bojan

2 skład:

Lobont - Heinze (1 z problemow Romy, brak 2 lewego obroncy, Cicinho jest daremny), Kjaer, Pizarro, Rosi/Cassetti - De Rossi, Perrotta, Simplicio - Totti, Osvaldo, Borini

Jak dla mnie pierwsi do wylotu po sezonie są Cicinho, Cassetti (nic osobistego, po prostu zegar niemilosiernie tyka), marniutki Okaka. Na tę chwilę. O tym, czy oplaci sie wykupić Kjaera czy Boriniego (na chwile obecną - wątpię), oraz czy Osvaldo powinien zostac, dowiemy sie po sezonie. Jednakowoz Roma powinna wyposazyc sie w dobrego srodkowego obronce, i mlodszego niz obecna dwojka stoperow, definitywnie lepszego lewego obronce (Heinze moze zostac jako rezerwa, badz zapchajdziura na srodek obrony) i ktos do ataku. Ktos lepszy niz Boriello. Sklad jesli sie zgra, bedzie stac na top 3 w lidze, ale zeby wygrać, potrzeba im przede wszystkim jakości. Obecnie jakość tę prezentują Stekelenburg, De Rossi oraz stary Perrotta, Juan oraz szczegolnie okazjonalnie Totti. Wykazac sie maja szanse Lamela i Bojan, i o ile po tym pierwszym sporo sobie obiecuje, o tyle ten drugi mial juz wiele razy szanse w Barcy, i jakos nie powalil na kolana.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 15:38

moim zdaniem obecny sklad romy nie jest tak mocny by rywalizowac o miejsce w pierwszej piatce, maja glosne nazwiska to fakt, ale czy bojan jest pilkarzem ktory pociagnie gre w ataku moim zdaniem nie, transfery do obrony rewelacyjne nie sa, ciekawy jest transfer pjanicia ale w tym momencie gra slabo

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 16:51

Dobry Mudżyn pisze:Osvaldo właśnie powinien grać na środku, bo kawał chłopa z niego. Boriello to żaden skrzydłowy
Zgadzam się.

Ogólnie, skład Romy jest... dziwny. W obronie Angel, który do tej pory nie radzi sobie zbyt dobrze i Juan, który nie grzeszy formą. Nic nie grający przez ostatnie lata Gago, coraz starszy Perotta. Bojan, któremu ciężko coś pokazać we Włoszech i młodzik - Lamela. Nieźle gra Kjear, ale i tak kibice Romy mają się czym martwić.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 20:33

Dobry Mudżyn pisze:1 z problemow Romy, brak 2 lewego obroncy, Cicinho jest daremny
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba się mylisz. Na lewej obronie Roma ma Angela, ewentualnie Heinze, a nawet próbowany był tam Taddei. Ich większym problemem jest prawa strona, gdyż Burdisso ostatnio częściej gra na środku, a Cicinho (który gra na prawej obronie) jest faktycznie za słaby na klub pokroju Romy (choć gdy przechodził do Realu to sam zachwycałem się jego grą :o ). Enrique konsekwentnie wystawia tam Perrottę :shock:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 20:47

Jeżeli ktoś nie wie, że właśnie zaczęły się derby Rzymu - są tacy? To polecam: http://www.polstacja.com.pl/viewpage.php?page_id=1

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 21:08

Jak zobaczyłem w ostatnio dodanych postach temat "Wszystko o AS Roma" - De Rossi, to przez ułamek sekundy pomyślałem, że to jakiś Romanista napisał :D, ale potem już wszystko jasne.

Żeby nie było offtopu, to powiem iż w tym meczu jestem za Lazio. Bliżej mi do nich, mimo iż trzymają z wiadomo jakim klubem, ale Romy po prostu nie lubię, głównie przez ich polskich kibiców, którzy mnie skutecznie zniechęcili do tego klubu. Na ich stronie można często poczytać w komentarzach o "Jude" czy "Judentusie" i inne wpisy niedowartościowanych ludzi. Natomiast u nas nie widzę czegoś takiego w kierunku Rzymskiego klubu (czyżbym coś przeoczył?), ale to pewnie dlatego, że głównymi rywalami są inter czy Milan, a Rome nie zawsze traktuję się tak poważnie.

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 22:47

I Lazio wygrało 2-1;] Klose strzelił w doliczonym, ponoć najgorszy zawodnik na boisku:)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 22:52

ewerthon pisze:Żeby nie było offtopu, to powiem iż w tym meczu jestem za Lazio. Bliżej mi do nich, mimo iż trzymają z wiadomo jakim klubem, ale Romy po prostu nie lubię, głównie przez ich polskich kibiców, którzy mnie skutecznie zniechęcili do tego klubu. Na ich stronie można często poczytać w komentarzach o "Jude" czy "Judentusie" i inne wpisy niedowartościowanych ludzi. Natomiast u nas nie widzę czegoś takiego w kierunku Rzymskiego klubu (czyżbym coś przeoczył?), ale to pewnie dlatego, że głównymi rywalami są inter czy Milan, a Rome nie zawsze traktuję się tak poważnie.
Ja byłem za remisem, bo dla nas najkorzystniej. Juz niedługo możemy traktować Romę poważniej, a Inter mniej, patrząc na poziom zarządzania oboma klubami.

ODPOWIEDZ