Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 23:56

Podobnie jak Mietson miałem problem z łączem, a co za tym idzie nie miałem możliwości obejrzeć spotkania. Chyba zbyt pochopnie oceniasz ludzi.Czy przypadkiem Ranieri nie preferuje czasami gry skrzydłami, gdzie akurat inter ma największy deficyt ?

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 02:59

Ranieri Ranieri, ale zastanówcie się kim on ma grać?
Inter ma baaaaardzo słabą kadrę i wiele osób chyba sobie z tego nie zdaje sprawy. Mimo wszystko jestem przekonany, że pierwszy mecz pod wodzą Ranieriego Inter wygra.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 04:32

Ranieri preferuje murowanie bramki po golu strzelonym na 1:0, więc o efektowność gry nerazzurrich martwić się nie musimy :smile:

mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 08:41

Ja mam pytanie do kibiców interu. Jak to jest zobaczyć wasz ukochany inter na 18 pozycji :?:

P.S Znacie takie powiedzenie oliwa zawsze sprawiedliwa :?:

!!! Juventus Per Sempre !!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 09:57

mp1897 pisze:Ja mam pytanie do kibiców interu. Jak to jest zobaczyć wasz ukochany inter na 18 pozycji :?:
Nie wiem jakie oni mają odczucia, ale mnie mdli jak widze takie posty (których tu wiele) i spuszczanie się nad pozycją rywala po 3 kolejkach.

Tak jest - jesteśmy tytanami bo wygraliśmy 4-1 ze słabą Parmą i rozgromiliśmy mega mocną Siene 1-0 oraz straciliśmy 2pkt z 16 drużyną poprzedniego sezonu (1 pkt dzielił ich od 17, a 6 od 18 miejsca). Oczywiście w przeciwieństwie do Interu mamy mocno zagęszczony grafik z tytułu gry w LM, przez co mamy prawo być zmęczeni.

Inter oczywiście spadnie do Serie B - podobnie jak Milan w tamtym sezonie, kiedy to w pierwszych 4 spotkaniach zgarnął 5pkt z takimi tuzami jak Lecce, Cesena, Catania i Lazio.

mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 10:27

Szkoda, że Cie nie mdli z powodu własnej interpretacji kogoś postów :prochno:

!!! Juventus Per Sempre !!!
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 11:02

Gotti pisze:Ranieri Ranieri, ale zastanówcie się kim on ma grać?
Inter ma baaaaardzo słabą kadrę i wiele osób chyba sobie z tego nie zdaje sprawy. Mimo wszystko jestem przekonany, że pierwszy mecz pod wodzą Ranieriego Inter wygra.
Też bez przesady z tą kadrą, odszedł Eto'o i nagle z genialnej mają słabą kadrę? Trochę podstarzałą, to fakt, ale personalnie od zespołu Mourinho nie odbiega.
Ranieri, kurcze ostatnio myślałem że to ploty a tu proszę (choć chyba nie ma 100 % potwierdzenia?). No jeśli ma się sprawdzić jego prawidłowość, to mistrzostwa nie zdobędzie, ale będzie wysoko, tak przynajmniej zawsze z nim było. Życzyłem mu mistrzostwa, nawet z Romą (kiedy było wiadomo, że Juve nie ma już na to szans), ale teraz oczywiście się to zmienia :)

edit: Tak z drugiej strony to z tego co pamiętam, Ranieri to miłośnik 4-4-2 (nie wiem jak potem w Romie), no to nie wiem jak z tego składu "uklepie" coś w ten deseń, ale nie mój problem.
Ostatnio zmieniony 22 września 2011, 11:21 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 11:03

Siewier pisze:Nie wiem jakie oni mają odczucia, ale mnie mdli jak widze takie posty (których tu wiele) i spuszczanie się nad pozycją rywala po 3 kolejkach.
Siewierku bez przesady. Ja tam się rano ucieszyłem jak zobaczyłem pozycję Interu w tabeli ;)
Ale uśmiech z mej twarzy parę minut później zniknął... na wieści z akademika ;/

btw. Ranieri król remisów w Interze zawsze spoko, przynajmniej się utrzymają z 36 punktami ;D

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 11:30

Siewier pisze:
mp1897 pisze:Ja mam pytanie do kibiców interu. Jak to jest zobaczyć wasz ukochany inter na 18 pozycji :?:
Nie wiem jakie oni mają odczucia, ale mnie mdli jak widze takie posty (których tu wiele) i spuszczanie się nad pozycją rywala po 3 kolejkach.

Tak jest - jesteśmy tytanami bo wygraliśmy 4-1 ze słabą Parmą i rozgromiliśmy mega mocną Siene 1-0 oraz straciliśmy 2pkt z 16 drużyną poprzedniego sezonu (1 pkt dzielił ich od 17, a 6 od 18 miejsca). Oczywiście w przeciwieństwie do Interu mamy mocno zagęszczony grafik z tytułu gry w LM, przez co mamy prawo być zmęczeni.

Inter oczywiście spadnie do Serie B - podobnie jak Milan w tamtym sezonie, kiedy to w pierwszych 4 spotkaniach zgarnął 5pkt z takimi tuzami jak Lecce, Cesena, Catania i Lazio.
Glos rozsadku. Fajnie by bylo, gdyby Juventus wygral scudetto, a Inter spadl do Serie B i gdyby po 20 kolejkach uklad tabeli byl taki, jak teraz, to mozna by zaczac glosno o tym mowic. Ale obecnie wszystko sie moze zdazyc - Juventus z meczu na mecz, jak by nie patrzec, gra coraz gorzej, jak w nastepnym meczu znowu pogubimy punkty a potem dostaniemy baty od Milanu to nie bedzie w tym nic dziwnego. A Inter bez Gasperiniego moze grac tylko lepiej. Dlatego poki co radze sie wstrzymac z takimi komentarzami, bo naprawde latwo sie zblaznic. Kibice Interu naigrywali sie w pierwszej kolejce z remisu Milanu, a potem sami stali sie obiektem drwin jak ich klubik dostal od Palermo. Zeby za kilka tygodni merdacze czasem nie mieli pompy z nas. Oczywiscie nie twierdze, ze na pewno skoncza sezon wyzej niz Juve, po prostu uwazam ze jest za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec i spekulujac latwo wyjsc na durnia.
Gotti pisze:Ranieri Ranieri, ale zastanówcie się kim on ma grać?
A takie np. Udinese co ma do zaoferowania? Wszystko kreci sie wokol leciwego Di Natale, ale kreci sie na tyle sprawnie, ze ponizej pewnego poziomu nie schodza. Czy Forlan jest od Wlocha gorszy? Nie sadze. Czy reszta pilkarzy Udinese przewyzsza Inter? Tez nie. Dluzej graja razem? Ńo nieszczegolnie. Wydaje mi sie ze teraz Inter bedzie punktowac - widac bylo ze graczom za GPG sie wybitnie nie chcialo, teraz pewnie przyjdzie taki moment, ze im sie zacznie chciec - jak np. Juventusowi, kiedy zatrudniono Ferrare. A potem - zobaczymy. Mam nadzieje, ze Siwy wypali sie nie po roku, jak ma w zwyczaju, ale po trzech miesiacach, ale nie ma co dzielic skory na zywym niedzwiedziu.
@D@$ pisze: edit: Tak z drugiej strony to z tego co pamiętam, Ranieri to miłośnik 4-4-2 (nie wiem jak potem w Romie), no to nie wiem jak z tego składu "uklepie" coś w ten deseń, ale nie mój problem.
Z tego co pamietam, to mialem mu sporo do zarzucenia, ale akurat nie to, ze ubzdural sobie jakas taktyke i trzymal sie jej z uporem godnym lepszej sprawy, jak Delneri. Fakt, wtedy Juve akurat pasowalo 4-4-2 ale nie zapadlo mi w pamiec zadne spotkanie, w ktorym dopasowywalby na sile pilkarzy do taktyki, a nie taktyke do pilkarzy. W Romie chyba tez takich cyrkow nie robil, wiadomo ze Totti do klasycznego 4-4-2 nie pasuje wiec Siwy wystawial kapitana Rzymian jakos tak bardziej z glowa.
Adi10 pisze:może troszkę off topowo, ale, czy myśmy przez jakiś czas nie chcieli Pana Gasperiniego na trenera ? :P
Interowi z Ranierim życzę samych sukcesów :smile:
Beniteza zreszta tez kiedys chcielismy. Swoja droga ciekaw jestem jak by to 3-4-3 wygladalo w Juve. W momencie, kiedy nie mielismy jeszcze Lichtsteinera, a co za tym idzie, nie bylo w klubie ZADNEGO dobrego bocznego obroncy, taka taktyka nie bylaby moze az tak glupia.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 11:59

zahor pisze: Wydaje mi sie ze teraz Inter bedzie punktowac - widac bylo ze graczom za GPG sie wybitnie nie chcialo, teraz pewnie przyjdzie taki moment, ze im sie zacznie chciec
Cały wywód w miarę sensowny, za szybko żeby się cieszyć, ale argument z "nie chciało im się" jest słaby, każdy może tak powiedzieć, z nam to się nie chciało chyba z 2 lata :D. Pewnie nie mają motywacji takiej jak za Jose, ale raczej chciało im się tylko nie wychodziło. Inna rzecz, że jednak sporo wygrali i teraz ciężko "gryźć" trawę w każdym meczu, ale to nie jest chyba główny problem.
My za Del Neriego też mieliśmy takie mecze, że piłkarze dawali z siebie wszystko (fizycznie) ale robił się chaos i niewiele z tego wynikało.
zahor pisze:Beniteza zreszta tez kiedys chcielismy. Swoja droga ciekaw jestem jak by to 3-4-3 wygladalo w Juve. W momencie, kiedy nie mielismy jeszcze Lichtsteinera, a co za tym idzie, nie bylo w klubie ZADNEGO dobrego bocznego obroncy, taka taktyka nie bylaby moze az tak glupia.
Zaccheroni chyba próbował grę z trójką z tyłu (tyle że raczej 3-5-2) i niewiele z tego było. Z resztą gra trójką obrońców to jeszcze ok, ale dwójka bocznych pomocników którzy muszą sporo w defensywie pracować to nie wiem, De Ceglie i Pepe? Jakoś średnio to pachnie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 12:27

@D@$ pisze:Cały wywód w miarę sensowny, za szybko żeby się cieszyć, ale argument z "nie chciało im się" jest słaby, każdy może tak powiedzieć, z nam to się nie chciało chyba z 2 lata :D. Pewnie nie mają motywacji takiej jak za Jose, ale raczej chciało im się tylko nie wychodziło. Inna rzecz, że jednak sporo wygrali i teraz ciężko "gryźć" trawę w każdym meczu, ale to nie jest chyba główny problem.
My za Del Neriego też mieliśmy takie mecze, że piłkarze dawali z siebie wszystko (fizycznie) ale robił się chaos i niewiele z tego wynikało.
Wiesz co, roznica jest taka, ze mimo wszystko pilkarze Interu sa lepsi niz ci, ktorych mial do dyspozycji Delneri. Starzy, wypaleni, ale mimo wszystko graczy takiej klasy jak Sneijder, Cambiasso czy Zanetti u nas nie bylo i nie ma (nie liczac ADP, Pyrlo i Buffona) - to sa jednak goscie ktorzy wygrali LM. Odpowiedni trener moglby sprawic, ze odzyliby chociaz na tyle, zeby zespol nie kompromitowal sie z Novara. Tak jak Pirlo odzyl u nas i jest naszym najlepszym graczem. Natomiast wymowke ze Marchisio/Pepe/Matriemu/innemu pilkarzowi, ktory nic w zyciu powaznego nie osiagnal "nie chce" sie walczyc w meczu Serie A juz trudniej zaakceptowac.
@D@$ pisze: Zaccheroni chyba próbował grę z trójką z tyłu (tyle że raczej 3-5-2) i niewiele z tego było. Z resztą gra trójką obrońców to jeszcze ok, ale dwójka bocznych pomocników którzy muszą sporo w defensywie pracować to nie wiem, De Ceglie i Pepe? Jakoś średnio to pachnie.
De Ceglie w pomocy wyglada nieciekawie, ale w obronie chyba jeszcze gorzej (na pewno nie lepiej). Z dwojga zlego wolalbym zeby byl bezproduktywnym w odbiorze pomocnikiem, niz obronca. Kolejna sprawa to taka, ze mamy sporo skrzydlowych, ktorzy moga grac zarowno na bokach w pomocy, jak i na skrzydlach w ataku w 3-4-3. W zasadzie glowym problemem wydaje sie brak klasycznego defensywnego pomocnika. No, ale to taka troche jalowa gadka, Conte ma to swoje 4-2-4 i raczej nie nalezy sie spodziewac zeby mial w najblizszym czasie zaczac grac trojka w obronie.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 18:27

Siwy w wywiadzie na stronie interu pisze:Oczywiście będę starał się pracować jak najlepiej... najlepiej dla zespołu. Wszyscy widzieliśmy jak grał Inter w ostatnich tygodniach, dużo kontuzji, brak szczęścia, ale jestem przekonany, że ten zespół ma wygrywanie w swoim DNA.
:happy: :dance: :rotfl:
Brakowało mi jego flagowego DNA :ok: i uwaga... interiści też łyknęli ten tekst :smile: . O ile u nas Ranieri mógł się opierać o ponad 100 lat doświadczenia, o tyle jak wiadomo Grande Storia Della inter była wydawana na dyskietkach :roll: . Claudio Ranieri to trener dobry, acz nie wybitny. Swoje lata świetności ma już za sobą. Dobrze, że źle się u nich dzieje.
PS. Tak, wszedłem na tę stronę ;) . Codziennie po pracy robię prasówkę z włoskich i zagranicznych serwisów.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 18:30

Ranieri jest najlepszą możliwą decyzją Interu, To trener, który nie wygra z nimi scudetto, ale szybko pożegna kryzys w tym klubie. Spokojnie wyciągnie eliminacje do LM.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 19:17

zahor pisze:Juventus z meczu na mecz, jak by nie patrzec, gra coraz gorzej,
Ojj, przestan. Bo jescze ktos pomysli, ze naprawde ogladasz mecze Juve i wezmie to co napisales na powaznie :whistle:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 20:36

Eric6666 pisze:Ranieri jest najlepszą możliwą decyzją Interu, To trener, który nie wygra z nimi scudetto, ale szybko pożegna kryzys w tym klubie. Spokojnie wyciągnie eliminacje do LM.
Niestety, uważam, że Ranieri to z naszego punktu widzenia najgorsza opcja dla Interu :/
Po pierwsze jego zespoły bardzo dobrze grają w meczach na szczycie, a po drugie wie jak wyciągnąć zespół z dołka.

Wydaje mi się, że 'efekt nowej miotły' w najbliższych meczach da Interowi pierwsze zwycięstwo.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
ODPOWIEDZ