Polacy w ligach zagranicznych
- steru
- Qualità Juventino
Sobiech ma pecha. Ledwo co zadebiutował w Bundeslidze, czerwona kartka a teraz jej konsekwencje, już poważniejsze.
http://www.90minut.pl/news/168/news1686 ... iecha.html
Zawieszenie na 3 mecze to dość sporo. Oprócz tego tytuł "klapy meczu" i Artur zapamięta debiut na długie lata
PS. Smolarek też zadebiutował w meczu o punkty. Nic jednak nie strzelił ale jego zespół wygrał 2-0.
http://www.90minut.pl/news/168/news1686 ... iecha.html
Zawieszenie na 3 mecze to dość sporo. Oprócz tego tytuł "klapy meczu" i Artur zapamięta debiut na długie lata

PS. Smolarek też zadebiutował w meczu o punkty. Nic jednak nie strzelił ale jego zespół wygrał 2-0.
- francois
- Juventino
Przyznam szczerze, że dużo więcej obiecywałem sobie po Sobiechu i Klichu w Bundeslidze. Ale jeszcze nie ma co robić paniki, choć w ich wieku powinni już grać regularnie.
Gdzieś czytałem, że wobec kontuzji Tytonia do kadry ma wrócić Fabiański - oznaczałoby to po raz kolejny brak konsekwencji Smudy :roll: Skoro nie gra w klubie to niech zapomni o kadrze - tak miało być. No cóż, wszystko lepsze niż Boruc...
Gdzieś czytałem, że wobec kontuzji Tytonia do kadry ma wrócić Fabiański - oznaczałoby to po raz kolejny brak konsekwencji Smudy :roll: Skoro nie gra w klubie to niech zapomni o kadrze - tak miało być. No cóż, wszystko lepsze niż Boruc...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Klich to zawodnik młody, który na szczeblu ekstraklasy nie zagrał wielu spotkań. Dajmy mu czas. Zdziwiłbym się gdyby taki chłopak zadebiutował u Magatha już teraz. Czytałem wywiad w PN z Felixem. Twierdzi, że Klich robi duże postępy w zespole rezerw, tak więc dajmy mu chociaż sezon czasu. Natomiast Sobiech miał problemy z kolanem. Dopiero teraz wraca po kontuzji. Szkoda tej kartki, bo na pewno nie ułatwi mu to drogi to pierwszej jedenastki Hannoveru. Fajnie by było mieć w kadrze na Euro napastnika, który gra w zachodnim klubie. Bo innych dzisiaj nie widać.francois pisze:Przyznam szczerze, że dużo więcej obiecywałem sobie po Sobiechu i Klichu w Bundeslidze. Ale jeszcze nie ma co robić paniki, choć w ich wieku powinni już grać regularnie.
- steru
- Qualità Juventino
Sandomierski wreszcie zadebiutował w barwach Genku, puścił 2 bramki ale jego zespół wygrał 6-2. Muszę przyznać, że faceta było trochę szkoda, że siedzi na ławce. Grać w piłkę potrafi, liga belgijska do najsilniejszych nie należy i wydawało się, że zadebiutuje wcześniej. Być może najgorsze już za nim.
http://www.90minut.pl/news/168/news1688 ... -Genk.html
- francois
- Juventino
Tez miałem nadzieję na więcej, ale bramkarz to bardzo specyficzna pozycja - trudno wywalczyć miejsce w pierwszym składzie.steru pisze:Sandomierski wreszcie zadebiutował w barwach Genku, puścił 2 bramki ale jego zespół wygrał 6-2. Muszę przyznać, że faceta było trochę szkoda, że siedzi na ławce. Grać w piłkę potrafi, liga belgijska do najsilniejszych nie należy i wydawało się, że zadebiutuje wcześniej. Być może najgorsze już za nim.
A co do tego występu to 2 wpuszczone gole z jakimś regionalnym klubem chwały mu nie przynosi, choć zapewne jest to efekt gry całej drużyny.
Oby teraz grał więcej, w co jednak wątpię, bo był to tylko mecz pucharowy...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Nie musisz mnie przekonywać do tego, że na boisku jest miejsce tylko dla jednego bramkarza
To oczywiste. Chodzi mi raczej o to, że chłopak bronić potrafi. Był dobrze i długo obserwowany, kupiono go będąc w pełni przekonanym co do jego umiejętności. Liga belgijska nie jest mocna, kunkurent nie jest tytanem. Zmienił się trener, nowy widać mniej go widzi w pierwszym składzie. Może lepiej będzie dla niego jak pójdzie na jakieś wypożyczenie, ogra się w lidze i wzorem Szczęsnego udowodni, że zasługuje na miejsce między słupkami? Wiesz Euro coraz bliżej. Z naszych bramkarzy w podstawie brobi tylko Szczęsny. Jak mu się przytrafi kontuzja to przydałby się ktoś ograny. Nie jak Fabiański. Tytoń też nie ma pewnego miejsce między słupkami, a po tej fatalnej kontuzji może być różnie.

- francois
- Juventino
No i przy ogólnie pojmowanym bramkarskim urodzaju niewielu ma pewne miejsce w swoich klubach.
Pewniakiem jest obecnie oczywiście Szczęsny, ale co dalej
Naturalnym wyborem powinien być Boruc, ale każdy kibic chyba zdaje sobie sprawę z tego, że Smuda go nie powoła (choć ja już w sumie nie wiem albo zapomniałem o co chodzi :doh: ).
W takim wypadku nr 2. jest chyba Tytoń, który wywalczył miejsce w bramce PSV, choć ta kontuzja trochę pokrzyżowała plany Smudy.
Mam nadzieję, że Sandomierski w niedalekiej przyszłości zacznie grać regularnie i będzie po problemie.
Ewentualnie Kuszczak albo Fabiański w końcu odejdą ze swoich klubów do słabszych, ale dających pewność gry.
Ps. Pamięta ktoś, jak Fabian odrzucił możliwość odejścia z Arsenalu do PSG? Gdyby wówczas się na to zdecydował to teraz grałby w klubie, który za sprawą arabskich petrodolarów snuje mocarstwowe ambicje...
Pewniakiem jest obecnie oczywiście Szczęsny, ale co dalej

Naturalnym wyborem powinien być Boruc, ale każdy kibic chyba zdaje sobie sprawę z tego, że Smuda go nie powoła (choć ja już w sumie nie wiem albo zapomniałem o co chodzi :doh: ).
W takim wypadku nr 2. jest chyba Tytoń, który wywalczył miejsce w bramce PSV, choć ta kontuzja trochę pokrzyżowała plany Smudy.
Mam nadzieję, że Sandomierski w niedalekiej przyszłości zacznie grać regularnie i będzie po problemie.
Ewentualnie Kuszczak albo Fabiański w końcu odejdą ze swoich klubów do słabszych, ale dających pewność gry.
Ps. Pamięta ktoś, jak Fabian odrzucił możliwość odejścia z Arsenalu do PSG? Gdyby wówczas się na to zdecydował to teraz grałby w klubie, który za sprawą arabskich petrodolarów snuje mocarstwowe ambicje...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- pumex
- Juventino
A dokładniej 3 bramki + asysta LewegoK.M. pisze:3. bramki Lewandowskiego + asysta Błaszczykowskiego :-D .

- Vimes
- Juventino
Lewandowski błyszczał na tle ligowego outsidera, ale dobre i to, może Barrios nie wygryzie go tak szybko ze składu.pumex pisze:A dokładniej 3 bramki + asysta LewegoK.M. pisze:3. bramki Lewandowskiego + asysta Błaszczykowskiego :-D .Widziałem tylko kawałek tego meczu, ale faktycznie Robert grał jak z nut. W Borussii zrobił olbrzymi postęp jeśli chodzi o kreowanie akcji.
- francois
- Juventino
Oby tak byłozoff pisze:Barrios wygryzie. Ale to Kagawa pójdzie siedzieć, bo gra ewidentny piach w tym sezonie. Robert będzie grał za plecami Paragwajczyka.Vimes pisze: Lewandowski błyszczał na tle ligowego outsidera, ale dobre i to, może Barrios nie wygryzie go tak szybko ze składu.
Mam nadzieję

Z kolei swego czasu czytałem, że Kuba nie wyklucza odejścia z BVB jeśli trafi się dobra oferta z klubu, gdzie będzie grał regularnie. Dla reprezentacji byłoby to bezcenne.
Także i Kuszczak w końcu chce wyrwać się z Man Utd. Mówi się o Hannoverze.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Potwierdzam. Kuba ma kontrakt do 2013. Nie koniecznie chce go przedłużać, tak więc przyszłe okienko transferowe będzie jedyną szansą dla Borussi na spieniężenie Błaszczykowskiego. To nabiera sensu.francois pisze: Z kolei swego czasu czytałem, że Kuba nie wyklucza odejścia z BVB jeśli trafi się dobra oferta z klubu, gdzie będzie grał regularnie. Dla reprezentacji byłoby to bezcenne.
- francois
- Juventino
Ja liczę na to, że zimą kluby zmienią przede wszystkim Kuszczak i Fabiański. Obaj są za dobrzy na grzanie ławy w nieskończoność, obydwóm kontrakt kończy się w czerwcu przyszłego roku. Na pewno przydaliby się jako zmiennicy Szczęsnego wobec całej sytuacji z Borucem :? oraz niepewnej sytuacji Tytonia i Sandomierskiego.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”