Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 22:48

Wielka wola zwycięstwa. Świetna II połowa patrząc pod kątem tego, że grali w 10.

Giaccherini zagrał bardzo dobrze i ci co piszą, że nie chca go widzieć to błazny.

Marchisio jak zwykle zagrał dno. Nie wiem co w tym piłkarzu widzą po kolei wszyscy trenerzy Juve. Dla mnie to jest najgorszy piłkarz pierwszej 11. Wszystkie piłki, które dziś dostał stracił, albo źle podał.

ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 22:49

Mam do Was pytanie chłopaki, co się działo w 2min 2 połowy, z udziałem bramkarza Bologny? Pepe i Conte się darli do sędziego, co to było? Bo mi się transmisja wyłączyła na chwile.
Marchisio Pepe DC, Gia.. - słabiutko
Krasic szkoda okazji, i tego że klika razy wyjechał, ale bardzo aktywny.
Dobra zmiana Vidala, Pirlo profesor, jego transfer to mistrzostwo, tak jak i Lichego który grał że normalnie palce lizać.
Kartek dla Vucinica być nie powinno

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jestem wkurzony na sędziego za to, że nie powinien wyrzucić z boiska Vucinicia, wkurzony na Mirko, gdyż wiedział, że ma żółtą kartkę i jego faul był bezsensowny, ale najbardziej jestem wkurzony na Kielona za to, że dał dupy przy bramce. Mogliśmy odskoczyć rywalom, ale znów brak szczęścia i strata punktów.

ALE, mimo, że zremisowaliśmy zagraliśmy dobry mecz. 2 połowa, mimo, że graliśmy w 10 była bardzo dobra (prócz straconej bramki). Atakowaliśmy cały czas i walczyliśmy do samego końca, a nie tak jak kiedyś - 1:0 i robimy autobus. Mogę powiedzieć, że najbardziej brakowało skuteczności i odrobiny szczęścia. Jestem przekonany, że gdybyśmy grali w 11 to wygralibyśmy ten mecz.

Giaccherini - dobry występ.

Cieszą straty punktów rywali, najbardziej porażka Napoli. No nic, trzeba grać dalej. W następnym meczu oczekuje takiego samego zaangażowania i zwycięstwa z Catanią.

Obrazek
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zabraklo wykonczenia, wlasnie tego jednego zawodnika, ktory dostal czerwona kartke... troche dziwna taktyka Conte z tymi zmianami. Wyglada to tak, jakby oszczedzal zawodnikow na LM :prochno:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ambitnie próbowaliśmy odrobić, naprawdę chłopaki fajnie walczyli o ten wynik, zwłaszcza Pirlo, Vidal i Matri... Nie udało się i z powodu głupoty Vucinicia (napastnik, który z żółtą na koncie bawi się we wślizgi nie jest do końca poważny) i De Ceglie (pełne piłkarskie upośledzenie - jak można tak nieumiejętnie nie wybić piłki?) przegrywamy. A szkoda, bo w pierwszej połowie graliśmy lepiej niż ze Sieną (wysoka obrona, presing), no i z dużą determinacją walczyliśmy o wynik (choć wypadałoby wybić, jak ten Martinez leżał), nawet Bonucci wreszcie nie był pasywny.

PS. W ostatniej akcji bramkarz naprawdę ucierpiał? Bo że Pepe (swoją drogą - czas najwyższy na ławkę - cieniutki dziś) symulował to nie mam najmniejszej wątpliwości.
Monte Cristo pisze:Juz nigdy wiecej nie chce widziec Giaccherinniego.
Co wy z tym Giaccherinim znowu? Dziś akurat nie kaleczył, w przeciwieństwie do Pepe.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

evilboy pisze:W ogóle Conte pokazuje jak z dobrze zorganizowanej drużyny można zrobić Juventus z zeszłego sezonu w zaledwie 2,5 tygodnia.
A mecz Pan oglądał?

Obrazek
klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

strong return pisze:Graliśmy w drugiej połowie dobrą piłkę-dużo lepszą niż w pierwszej.
Środek pomocy poprawił się o 100 procent i to nawet Marchisio do czasu zmiany grał spoko. Giacckerini-tym razem IMO przyzwoicie.
Za Pepe chciałbym wreszcie kiedyś zobaczyć Elię. Byliśmy dużo lepsi, a straciliśmy punkty, bo bramol bronił jak najęty i mieliśmy pecha. No cóż-życie.
bronił jak najęty a na końcu zemdlał....

odnośnie meczu fakt ducha gry i waleczność na początku tego sezonu posiadamy oby było tak co mecz.

Mam mieszane uczucia odnośnie zmiany Giacheriniego z jednej strony ładnie szarpnął naszą grę natomiast z drugiej miał sporo strat, uciekał od gry a jak już nie miał wyjścia i musiał użyć dryblingu to tylko czekał aż obrońca zrobi pierwszy krok a on zejdzie do środka -.-

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Czemu Ziegler w turcji? Czemu marchisio gra zamiast Vidala? Czemu Elia na ławce a Giaccherini wchodzi co mecz? Czemu Vucinica nie Quagliarella? Czemu Estibarigia nie jest nawet w skladzie meczowym a Pepe i Krasic na boisku?

Jeszcze jakies pytania do pana 'Konte'?

Mamy mocny sklad, mysl szkoleniowa jest ale jakby Conte w tym dobrobycie sie pogubil troszke. 2-3 zmiany w skladzie wyjsciowym i ten mecz byl do wygrania 3-0 ;/

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

cerb pisze: Aha.. i co to wogole byl za wybryk bodajze Bonucciego.. przytemperować głópka bo kary sie posypia nastepnym razem
A miał patrzeć jak w 3 leją Pepe? :prochno: Przynajmniej wiadome jest że drużyna stoi za sobą murem :doh:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Szkoda straconych 2 punktów.Jedyne co cieszy to to , że za Del Neriego nie potrafiliśmy tak zdominować przeciwnika grając w 10 jak miało to miejsce dzisiaj, W następnym meczu musi w końcu zagrać dwójka Elia , Chelo.
P. S.
Bonucci dokonał nie lada wyczynu otrzymując żółtą kartkę nie grając ani minuty.
P. S. 2 Napoli przegrało , Milan zremisował więc nie ma tragedii.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 22:50

Gratulacje dla was smieszni kibice, jak w szkole jedziecie najgorszego. Bramke zapisuje Dla naszego ukochanego giorgio ktory jak w zeszlym sezonie nie chcial skakac do glowek, oczywiscie nikt tego nie widzial bo bramki nie padaly a moglo i pasc ze 20, wystarczylo ogladac uwaznie mecze.
De ceglie drewniak? ok ale nie schrzanił bramki. Co do meczu w 10 gralismy calkiem przyzwoicie, niestety sytuacje podbramkowe byly znikome.

roccoco23r

Juventino
Juventino

Vucinic powinien dostać karę pieniężną za swoją głupotę, przynajmniej następnym razem może postąpiłby inaczej i bardziej odpowiedzialnie. Dawać Quaga za tego imbecyla. Niech trochę posiedzi na ławeczce, to może ochłonie.

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ludzie - czy wy macie oczy? Czy wy w ogóle macie pojęcie co to piłka nożna? Wielu z was pisze że "SUPER ZMIANA CONTE", Że DC nie powinien grać w meczu, że Vucinic powinien przeprosić resztę składu, że Giancherini nie grał dobrze - A FIGA Z MAKIEM ! Bzdury piszecie jakich mało.

Skrzydła zaczęły lepiej działać. To z DC to prawda, ale nie winię go za straconą bramkę. Klapy walił jak wali, jestem za tym by wprowadzić za niego Vidala - ale kaszany nie grał. Pełen ogar chłopacy. :)
Giancherini mimo że kilka zwodów tam porobił to gubił piłkarzy - i nie. NIE gubił za sobą piłki.

Co do reszty to się zgadzam - gratki dla zawodników, za wolę której nie mieli w zeszłym sezonie - niech grają takim pressingiem w każdym meczu i będzie :ok:
Ostatnio zmieniony 21 września 2011, 22:51 przez kaczy19FJ, łącznie zmieniany 1 raz.

Allen76

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pirlo wymiatał. w 10 gralismy bardzo dobrze.
gdyby na paczatku drugiej polowy Krasic strzeli lub podal byloby po meczu. De Ceglie znow udowodnil, ze jest za slaby na Juve. powazny blad i niestety strata bramki. Barzagli wydaje sie pewniejszy od Chielliniego. Giacherini bardzo irytowal swa gra! szkoda 2 pkt, tym bardziej, ze byly okazje do strzelenia bramek. osobiscie podabalo mi sie, ze Conte widzac, ze cisniemy zdjal De Ceglie i wpuscil Vidala i gralismy trojka z tylu.

Razem Tworzymy Siłę
Rogalkr

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 22:51

Jak mamy tak grac po stracie gola jak dzis , to chce aby tracili w 1 minucie ,
biegali jak nigdy przez ostatnie 5 lat.

Pirlo 2 polowa :shock:
Giaccherini poczatkowo dretwo, ale potem rozwinal skrzydla, tylko czemu on kiwac nie potrafi ? tak samo pepe :roll:
Matri mnie zaskoczyl , zastawial sie wybiegal do pilki odgrywal dobre zawody zagral
Lichi = Zambrota :D

Ciekawi mnie jakby zagral jeden z Panów na Litere E, jak :Giaccherini sobie radzil z obroncami Bologni

Szkoda 2 pkt. ale tak grajacego Juve dawno nie ogladalem i warto bylo zobaczyc, ze jednak potrafia tak ZAPI3RDACZAC :)

Zablokowany