Seriale
- steru
- Qualità Juventino
Sons of Anarchy wymiatają. Serial jest genialny. W tydzień/dwa obejrzałem wszystkie 3 sezony i teraz jestem na bieżąco z czwartym. Brać się ludziska za ten serial bo jest tego warty.
Teraz biorę się za dokończenie Generation Kill i zaczyna się powoli sezon serialowy. Już po premierze Vampire Diaries (na dobrym poziomie jak i cały drugi sezon), Ringer (tego jeszcze nie oglądałem-temat bliźniaczek jakoś mnie lekko odpycha) no i Secret Circle (tutaj pilot który wypada poprawnie, ale kilka odcinków potrzeba żeby ocenić co i jak).
A jak tam u Was?
Teraz biorę się za dokończenie Generation Kill i zaczyna się powoli sezon serialowy. Już po premierze Vampire Diaries (na dobrym poziomie jak i cały drugi sezon), Ringer (tego jeszcze nie oglądałem-temat bliźniaczek jakoś mnie lekko odpycha) no i Secret Circle (tutaj pilot który wypada poprawnie, ale kilka odcinków potrzeba żeby ocenić co i jak).
A jak tam u Was?
- gruzin_juve
- Juventino
Powiem wam, że już kilkakrotnie miałem na celowniku ten serial, ale po przeczytaniu opisu na filmweb myślałem, że to na pewno badziew. W końcu się przełamałem i ściągnąłem 1 sezon. Jestem mega pozytywnie zaskoczony. Z opisu wynikało, że serial jest płytki, w rzeczywistości każdy następny odcinek jest lepszy i coraz bardziej wciąga.steru pisze:Sons of Anarchy wymiatają. Serial jest genialny. W tydzień/dwa obejrzałem wszystkie 3 sezony i teraz jestem na bieżąco z czwartym. Brać się ludziska za ten serial bo jest tego warty.
PS. Od siebie mogę polecić serial The Wire.
CIAO IL CAPITANO
- Andryk
- Juventino
Kto jeszcze nie wie to dziś pojawił się w sieci nowy odcinek... House'a. Dla przypomnienia serial rusza z 3 pazdziernika 
a ja zabieram się powoli za oglądanie, zapowiada się bardzo ciekawy sezon!
House.S08E01-SCREENER

a ja zabieram się powoli za oglądanie, zapowiada się bardzo ciekawy sezon!
House.S08E01-SCREENER
- Nevermind
- Juventino
Od początku twierdziłem, że Sons of Anarchy to jeden z najlepszych seriali. Klimat i gra aktorska autentycznie powala. Pamiętam, że pierwszy sezon wciągnąłem nosem w trzy dni. Następnie musiałem czekać na kolejne odcinki :oops: .steru pisze:Sons of Anarchy wymiatają. Serial jest genialny. W tydzień/dwa obejrzałem wszystkie 3 sezony i teraz jestem na bieżąco z czwartym. Brać się ludziska za ten serial bo jest tego warty.
A jak tam u Was?
Ja z ciekawości obejrzałem piloty Ringera i Secret Circle (Jednego dnia... nie mogłem spać). Dupy mi szczerze mówiąc nie urwało... Prawdopodobnie z obu zrezygnuje. Strasznie zawiodłem się na Ringerze, bo dobra obsada i ciekawa fabuła przyciągały mnie od dłuższego czasu. Tymczasem wszystko wypadło tragicznie, wszystko. Natomiast Secret Circle to serial zdecydowanie dla młodzieży. Były wampiry, wilkołaki, mieszańce, a teraz mamy wiedźmy. Przeżyłem de ja vu, bo pilot Vampire Diaries był zbudowany podobnie.
Uhmmm będe oglądał sitcom New Girl z Zoey Deschanel i prawdopodobnie sprawdze Terranove i The Playboy Club. Nie zapominam o zdecydowanie najciekawszym Alcatraz.
A, Ringer spadnie po sezonie. Jestem prawie pewien
A, jeszcze słowo o True Blood. Ale wszystko wygląda chaotycznie :lol: .
Bodaj po 3 odcinku tegorocznego sezonu... powiedziałem dość. Miałem podobnie ze Skins pewnego czasu. Wróciłem dopiero po roku przerwy.
True Blood jest już zwyczajnie głupie, nudne. Przesadzili z tymi dziwactwami :roll:
- PietroBosman
- Juventino
Jaram się serialem "Chicago Code".Co ciekawe mamy tylko 13 odcinków i jest to zamknięta seria tzn.twórca serialu nie chce tworzyć kontynuacji.
Z grubsza: Chicago,policjanci,korupcja i główny bohater z polskimi korzeniami.Wciąga!
http://www.filmweb.pl/serial/Chicago+Co ... 011-567613
A obecnie oglądam pierwszy sezon "Breaking Bad".
Podoba mi się pomysł na ten serial:Nauczyciel chemii odkrywa w sobie śmiertelną chorobę.By zapewnić kase dla swojej rodziny(niepełnosprawny syn)postanawia produkować...metaamfetaminę.
http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668
Jak już pisałem,dopiero pierwszy sezon oglądam...ale warto!
Z grubsza: Chicago,policjanci,korupcja i główny bohater z polskimi korzeniami.Wciąga!
http://www.filmweb.pl/serial/Chicago+Co ... 011-567613
A obecnie oglądam pierwszy sezon "Breaking Bad".
Podoba mi się pomysł na ten serial:Nauczyciel chemii odkrywa w sobie śmiertelną chorobę.By zapewnić kase dla swojej rodziny(niepełnosprawny syn)postanawia produkować...metaamfetaminę.
http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668
Jak już pisałem,dopiero pierwszy sezon oglądam...ale warto!
- steru
- Qualità Juventino
Serial ten ze względu na słabe wyniki oglądalności i słabą opinie został ANULOWANY. Nie jest to wola twórcy i "zamkniętej historii".PietroBosman pisze:Jaram się serialem "Chicago Code".Co ciekawe mamy tylko 13 odcinków i jest to zamknięta seria tzn.twórca serialu nie chce tworzyć kontynuacji.
Daj znać jak będziesz na bieżąco.PietroBosman pisze:A obecnie oglądam pierwszy sezon "Breaking Bad".
Oglądali wczorajsze powroty/premiery? How i met na średnim poziomie, porównywalnym do poprzedniego sezonu. Housea i Two and a half men jeszcze nie widziałem. Ten drugi miał ogromną oglądalność, epizod obejrzało ponad 27 mln osób. Za tydzień zobaczymy jaki będzie spadek zainteresowania Ashtonem. Dziś sam obejrzę i ocenię

@Nevermind - nie rozumię po angielsku

Przy okazji, gdzie moja flaszka?
- Skibil
- Redaktor
Jak dla mnie HIMYM trzyma poziom - całkiem przyjemne 40min (bo są już 2 odcinki ;p). Two and half men bez Sheena to już nie to samo niestety... W poprzednich sezonach płakałem ze śmiechu, a teraz jest tak sobie (nagi kuczer to wszystko na co stać scenarzystów?)
- Nevermind
- Juventino
Nie wygrałeś zakładu uczciwiesteru pisze: Przy okazji, gdzie moja flaszka?
Tymczasem pilot Playboy Club poniżej oczekiwań, słabo.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja z kolei zacząłem oglądać Sons of Anarchy. Jak na razie jest nieźle. Oby było tylko lepiej.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Secret Circle - 1 odcinek, calkiem niezly, chyba bede to ogladacsteru pisze:No jestem wreszcie po finale i trochę się z Tobą zgodzę. Ostatni odcinek był dużo spokojniejszy od wcześniejszego. Bardziej zaczynał nowe wątki niż zamykał stare. Tak uważam. Nie będę tu spojlerował żeby nie psuć innym zabawy. Napiszę tylko, że cieszę się na powrót pewnych postaci i z odejścia innych. Coś czuję, że 5 sezon będzie lepszy od tego. Oby...Antichrist pisze:I jak? Podobało się Wam zakończenie czwartego sezonu True Blood? Wg mnie sezon mógł się skończyć na jedenastym odcinku, bo sam finał był wg mnie trochę kręcony na siłę.
BTW dziś premiera Secret Circle i Vampire Diaries

Vampire Diaries mnie nie przekonalo, za to Breaking Bad wrecz przeciwnie. 1 sezon pochlonalem w pol dnia, teraz zaczynam drugi

Dobrze ze wraca Nikita, jak i Gossip Girl. Pierwszy bardzo mnie wciagnal, drugi, mimo ze to z pozoru babski serial, rowniez

BESTER MANN, BESTEEER !

- steru
- Qualità Juventino
Przyznam, że Two and a half men wypadło dobrze. Serial się trzyma mimo braku Charliego i czuję, że może się sprawdzić na dłuższą metę. Ashton pasuje do komedii, a cała obsada przecież pozostała bez zmian.
Obadałem jeszcze kilka pilotów innych premier komediowych. The New Girl jest całkiem przyjemnym serialem. Opowiada o perypetiach dziewczyny która przyłapuje swojego faceta na zdradzie i wprowadza się do mieszkania z trzema obcymi facetami. Kolejny Up all night z Christiną Applegate opowiada o perypetiach świeżo upieczonych rodziców. Pilot wypadł dość ciekawie, kilka momentow rozśmieszyło, może być z tego coś więcej. Ostatni serial to 2 broke girls który akurat podobał mi się najbardziej. Przygody dwóch dziewczyn będących kelnerkami w jakiejś spelunie prowadzonej przez Chińczyka. Jedna z nich pochodzi z bogatej rodziny, która defraudowała pieniądze. Ojciec wylądował w więzieniu a ona pozostała bez pieniędzy na życie, stąd też zatrudnienie w barze.
Obadam jeszcze kilka pozycji ale to może później
EDIT :
Wyciekła premiera Dextera
Obadałem jeszcze kilka pilotów innych premier komediowych. The New Girl jest całkiem przyjemnym serialem. Opowiada o perypetiach dziewczyny która przyłapuje swojego faceta na zdradzie i wprowadza się do mieszkania z trzema obcymi facetami. Kolejny Up all night z Christiną Applegate opowiada o perypetiach świeżo upieczonych rodziców. Pilot wypadł dość ciekawie, kilka momentow rozśmieszyło, może być z tego coś więcej. Ostatni serial to 2 broke girls który akurat podobał mi się najbardziej. Przygody dwóch dziewczyn będących kelnerkami w jakiejś spelunie prowadzonej przez Chińczyka. Jedna z nich pochodzi z bogatej rodziny, która defraudowała pieniądze. Ojciec wylądował w więzieniu a ona pozostała bez pieniędzy na życie, stąd też zatrudnienie w barze.
Obadam jeszcze kilka pozycji ale to może później
EDIT :
Wyciekła premiera Dextera

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja dzisiaj obejrzałem pierwszy odcinek czwartego sezonu Fringe i zaczęło się bardzo ciekawie, oby tak dalej. The Clone Wars również daje radę, a trailer całego sezonu wygląda miodzio. Szkoda tylko, że odcinki takie krótkie. Sons of Anarchy obejrzałem na razie 4 odcinki, dzisiaj obejrzę kolejne - wciąga, jak symulator bagna.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- steru
- Qualità Juventino
Nie wytrzymałem i obejrzałem Dextera 
Strasznie mi sie podobał. Fajne wprowadzenie w główny wątek serialu. Dexter ma godnego przeciwnika, od którego jak się okazuje może się dużo nauczyć. Nie będę tu dalej spojlerował
Powrócił również Supernatural. Dobry odcinek, rozpoczęty w miejscu gdzie zakończył się poprzedni sezon. Akcja dość szybko poszła do przodu, myślałem że trochę inaczej to będzie. Ale to dobrze. Potwory z czyśca napewno utrudnią życie wszystkim
. Aaaa zapomniałbym, Śmierc jest niesamowity/a - najlepsza postać poboczna.
Secret Circle na poziomie podobnym do ubiegłego tygodnia, dalsze wprowadzanie w całą historię, trochę tajemnic - może być.

Strasznie mi sie podobał. Fajne wprowadzenie w główny wątek serialu. Dexter ma godnego przeciwnika, od którego jak się okazuje może się dużo nauczyć. Nie będę tu dalej spojlerował

Powrócił również Supernatural. Dobry odcinek, rozpoczęty w miejscu gdzie zakończył się poprzedni sezon. Akcja dość szybko poszła do przodu, myślałem że trochę inaczej to będzie. Ale to dobrze. Potwory z czyśca napewno utrudnią życie wszystkim

Secret Circle na poziomie podobnym do ubiegłego tygodnia, dalsze wprowadzanie w całą historię, trochę tajemnic - może być.
- blackrider85
- Juventino
Premiera zaplanowana na 21 październikaSkibil pisze:
btw, ktoś wie kiedy 5 sezon "Chuck'a" poleci?
A tutaj najnowszy zwiastun