Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Artcev

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 16:16

risto pisze:znalazlem cos ciekawego na blogu kibica AC Milan na temat Interu

http://www.acmilan24.com/blog/id/46/pos ... _blog.html

wlasciwie to napisal sama prawde ;)
Czytałem i muszę przyznać, że świetny tekst:) Aż dziw bierze jakie podejście mają kibice Milanu do "Absurdopoli" czy tam "Morattipoli" ;)

Damiankarol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 18:25

risto pisze:znalazlem cos ciekawego na blogu kibica AC Milan na temat Interu

http://www.acmilan24.com/blog/id/46/pos ... _blog.html

wlasciwie to napisal sama prawde ;)
Interesujący tekst i wart uwagi, szczególnie cieszy zdanie i podejście Milanistów do Calciopoli.
Niech już wróci dawna Serie A.

Forza Juve !! Forza Alex !!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 18:35

Ciekawe jak poradzi sobie inter bez Snijdera ? Mam nadzieje, że Navara stawi zaciekły opór i od czasu do czasu groźnie skontruje.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 18:57

Też mam taką nadzieję,bo chyba tylko tak można się jak najszybciej pożegnać z Gasperinim :D No ale w sumie odejdzie Gasp to przyjdzie kolejny wynalazek Morattiego...

Ten artykuł bardzo fajny,idealnie obrazujący sytuację Interu,irytują mnie jedynie te terminy "Morattopoli" "Absurdopoli" :stop:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 19:38

Serpente pisze:Też mam taką nadzieję,bo chyba tylko tak można się jak najszybciej pożegnać z Gasperinim :D No ale w sumie odejdzie Gasp to przyjdzie kolejny wynalazek Morattiego...

Ten artykuł bardzo fajny,idealnie obrazujący sytuację Interu,irytują mnie jedynie te terminy "Morattopoli" "Absurdopoli" :stop:
Morattopoli to jeszcze rozumiem, ze moze Cie irytowac, ale Absurdopoli? Akurat ten termin w 100% oddaje sedno tej calej afery.

Jak dla mnie ten artykul to nic specjalnego. Zbior faktow, przytoczonych chronologicznie i to wszystko. Stracilem 4 minuty z zycia ; /

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 19:56

jakku1 pisze: Jak dla mnie ten artykul to nic specjalnego. Zbior faktow, przytoczonych chronologicznie i to wszystko. Stracilem 4 minuty z zycia ; /
Mam takie same odczucia. Ogólnie rzecz biorąc czyta się to niezbyt dobrze, stylistycznie praca pozostawia wiele do życzenia, w dodatku nie jest to raczej wpis o charakterze obiektywnym (wbrew temu co pisze autor). Niczego nowego się nie dowiedziałem - trochę faktów z tego środowiska i nic więcej.

Inter czeka jutro dość trudne spotkanie. Piłkarze z Mediolanu mają coś do udowodnienia, a w takich sytuacjach gra się szczególnie ciężko, zwłaszcza że beniaminek nie ma nic do stracenia. Piłkarsko rzecz jasna żadnego porównania robić nie można, ale spore znaczenie może mieć w tym konkretnym przypadku słaba dyspozycja podopiecznych Gasp. i ewentualne konsekwencje tego pojedynku. Jestem przekonany, że w przypadku ewentualnej utraty punktów z Novarą włoski trener poleci ze stanowiska momentalnie. Pytanie tylko, kto by go zastąpił - o bardziej klasowe nazwiska raczej trudno.

@Wężu
Nie wiem skąd ta irytacja określeniem 'Morattopoli' - dziś wiemy już na pewno, że Moratti brał udział w całej tej maskaradzie (czemu zaprzeczyć nie możesz), zatem określenie jest jak najbardziej trafione - sprawa się jednak przedawniła i wystąpił problem z pociągnięciem Interu do odpowiedzialności.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:19

@Mrozzi

Jeśli się nie mylę to Inter gra dzisiaj o 20:45.

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.

Michel Platini
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:25

@mrozzi Inter (tfu, tfu) gra dzisiaj. :wink: Artykuł, tak jak i gra zawodników z Mediolanu szału nie robi.

Rozmawiałem ostatnio z fanem tegoż klubu i zostałem zapewniony, że kiedy wrócą do zdrowia podstawowi zawodnicy (???): Maicon, Motta i Chivu (:shock:) to Nerazzurri wrócą na drogę zwycięstw.

Jako, że na ich polskie forum nie da się wejść bez rejestracji (a nie będę przecież marnował cennych minut życia) chciałem skierować pytanie do @Serpente. Czy faktycznie, aż tak bardzo liczycie, że owi piłkarze odmienią grę waszego klubu?

1:0 dla Novary :D
Ostatnio zmieniony 20 września 2011, 21:24 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
CinO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:30

Serpente pisze:Interu,irytują mnie jedynie te terminy "Morattopoli" "Absurdopoli"
Na prawdę nie wiem, jak wy dalej możecie tak iść w zaparte że inter jest czysty i sprawiedliwy. Wystarczy pobieżnie prześledzić ostatnie rozprawy w tej sprawie i nowo ujawnione na nich dowody, aby dostrzec że inter był co najmniej tak samo zamieszany jak inne kluby. Twierdzenie, że Moratti nic nie zrobił jest trochę bezczelne. Aż się chce zacytować Kukiza: "Wam nawet jak w twarz plunąć to mówicie, że deszcz pada." :roll:

Co do meczu myślę że nawet bez formy nerazurri powinni sobie poradzić z Novarą. Jeśli nie wygrają tego meczu to Gasperini będzie miał niezły nóż na gardle... Także mam nadzieję że jednak dadzą rade i boski trenejro zachowa swoją fuchę jeszcze parę tygodni.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:35

Znowu Nagatomo gra skrzydłowego. 8)
W Novarze nastąpi długo oczekiwany powrót do składu środkowego napastnika tej drużyny Christiana Chivu, który w ekspresowym tempie doszedł do pełnej dyspozycji. :D
Pazzini-nigdy nie będzie prawdziwym Genuińczykiem, bo w Genui zdaniem Gaspa jest tylko jedna drużyna. :)
Ostatnio zmieniony 20 września 2011, 20:36 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Bubbles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:36

Właśnie oglądałem ,,przewidywane'' składy na mecz Novara- Inter i Chivu wraca po kontuzji od razu do 1 składu. Kibicom Interu niezbyt to się podoba, że gra on zaraz po kontuzji na środku zamiast Samuela.

Inter dużo zawodników to kontuzjowanych nie ma, głównie chodzi o nich samych, że im się trochę nie chce.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:38

W sumie to lepiej by było jakby Inter to wygrał dla nas, wtedy Gasp zostanie, jeśli nie to przyjdzie ktoś od niego lepszy, np Raneri - a wtedy już ich gra będzie lepsza.

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.

Michel Platini
Bubbles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 20:40

Myślę, że ten mecz Inter powinien wygrać. W końcu grają z Novarą, która zdobyła także 1pkt, co prawda grajac 2 mecze na wyjezdzcie.

Ale rzeczywiscie lepiej jakby Inter wygrał, co raczej nie zapoczątkowałoby serii zwycięstw tego klubu :)

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 21:23

no i 1-0 dla Novary :D Zasluzona bramka :)

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2011, 21:27

Oni w Interze [piłkarze) chyba chcą zwolnić Gaspa-na już. Nikt oprócz Sneijdera nie gra prawie nic. Drugiej linii nie ma. Zwłaszcza skrzydeł. Forlan próbuje coś zrobić, Milito chce spróbować coś zrobić. Chivu jest tragiczny. Ranocchia słaaaby, Cóż- gra do przodu Morattczyków przypomina zmagania z długotrwałą bezsennością.
Ostatnio zmieniony 20 września 2011, 21:30 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
ODPOWIEDZ